Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 266 267 268 269 270 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 december 2019 15:28
    Trump vindt verhaal Wall Street Journal over deal China onzin

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag uitgehaald naar The Wall Street Journal.

    Volgens Trump is een verhaal van de zakenkrant over de deal met China "compleet verkeerd". Vooral wat de The Wall Street Journal schreef over de importheffingen kreeg er van de president van langs.

    "Zij [The Wall Street Journal] zouden een betere lek moeten vinden", opperde hij.

    Donderdagavond schreef The Wall Street Journal dat Trump vermoedelijk zijn handtekening zal zetten onder een beperkte handelsdeal met China.

    Trump tweette zelf eerder op donderdag al dat een deal eraan zat te komen.

    Indien Trump inderdaad zijn handtekening zet onder een gedeeltelijke deal, dan worden bestaande importheffingen op Chinese goederen deels teruggedraaid, aldus The Wall Street Journal. Nieuwe sancties die op 15 december in zouden gaan, zijn volgens de krant ook van de baan.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 13 december 2019 16:34
    VS en China bereiken gedeeltelijk handelsakkoord

    (ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten en China hebben een akkoord bereikt over een gedeeltelijke handelsverdrag. Dit zei de Chinese vice-minister van handel Wang Shouwen vrijdag.

    De zogeheten Fase 1 deal omvat onder meer afspraken over landbouw en de bescherming van intellectueel eigendom. Zo zal Beijing meer Amerikaanse landbouwproducten afnemen.

    Verder heeft de VS toegezegd dat bestaande importtarieven gefaseerd worden teruggedraaid, aldus Wang. Geplande tarieven die op 15 december aanstaande in zouden gaan, lijken daarmee ook van de baan.

    Volgens Wang moet de deal nog wel een aantal wettelijke procedures volgen in beide landen, voordat er handtekeningen kunnen worden gezet.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 13 december 2019 16:41
    China kondigt deelakkoord met VS aan over handel

    China en de Verenigde Staten zijn het eens geworden over een eerste fase van een handelsakkoord. Afgesproken is onder meer dat heffingen op Chinese goederen stapsgewijs zullen worden verlaagd en dat China meer uit de VS zal importeren.
    Dat verklaarde de Chinese onderminister van handel, Wang Shouwen, vrijdagmiddag in Peking. De aankondiging volgt op een tweet van Donald Trump van donderdag, waarin de Amerikaanse president zei dat een 'belangrijke overeenkomst met China zeer dichtbij is.' De president stemde er donderdag al mee in dat de tarieven op een reeks Chinese voorlopig niet worden verhoogd. Deze hogere tarieven zouden zondag ingaan.

    De overeenkomst die Chinese en Amerikaanse functionarissen na maanden van overleg hebben gesloten, voorziet er volgens Peking ook in dat buitenlandse investeringen in China beter beschermd zijn. Tegelijkertijd kunnen Chinese investeringen in de VS rekenen op extra bescherming.

    Beleggers op Wall Street reageerden enthousiast op het nieuws uit Peking. De Dow Jones Industrial Average stond vrijdag na een uur handelen 0,3% boven de slotstand van donderdag. Met 28.212 punten werd een nieuw record bereikt.

    fd.nl/economie-politiek/1328256/china...
  4. forum rang 10 voda 16 december 2019 06:31
    China schort extra heffingen VS-producten op

    Gepubliceerd op 15 dec 2019 om 12:47 | Views: 3.652

    PEKING (AFN/RTR) - China heeft de voor zondag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal.

    Het bericht waarin dit staat is te lezen op websites van diverse Chinese departementen en op staatsmedia. "China hoopt, op basis van gelijkheid en wederzijds respect, samen met de VS elkaars zorgen op te lossen en de stabiele ontwikkeling van de onderlinge economische en handelsrelaties te promoten", aldus het statement.

    China en de VS sloten vrijdag een zogenoemde 'fase 1-handelsdeal', die de opmaat moet worden voor een breder handelsakkoord. Trump gaf aan dat onmiddellijk wordt begonnen met onderhandelingen over een 'fase 2-deal'. Volgens hem zullen sommige bestaande importheffingen op Chinese producten worden verlaagd. Andere tarieven blijven nog wel overeind.

    De Chinese viceminister van Handel, Wang Shouwen, verklaarde eerder dat de VS hebben beloofd om tarieven op Chinese goederen te schrappen. China gaat nu zijn aankopen van Amerikaanse energie, landbouwproducten, farmaceutische goederen en financiële diensten opvoeren. Ook zou Peking op zijn beurt afzien van heffingen op Amerikaanse producten die zondag zouden ingaan, een belofte die nu gestand is gedaan. Daarnaast gaat China meer doen om intellectueel eigendom van bedrijven te beschermen en namaakartikelen te bestrijden.
  5. forum rang 10 voda 16 december 2019 07:11
    Productie Chinese industrie groeit harder dan voorzien

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industriële productie is in november in een flink hoger tempo gestegen. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

    De productie ging in november met 6,2 procent omhoog. In oktober steeg de productie nog met maar 4,7 procent.

    Economen hielden rekening met een stijging van slechts 5,0 procent in november.

    Op maandbasis werd in november een stijging van 0,78 procent gemeld, ruim meer dan de 0,20 procent in oktober.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 16 december 2019 07:12
    Groeitempo Chinese detailhandelsverkopen versneld

    (ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in China zijn in november in een hoger tempo gegroeid. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

    De verkopen stegen in november met 8,0 procent op jaarbasis. In oktober ging het nog om een toename van 7,2 procent en in september namen de verkopen met 7,8 procent toe.

    Op maandbasis ging het in november om een stijging van 0,80 procent, na een plus van 0,48 procent een maand eerder.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 16 december 2019 07:49
    Handelsgezant noemt deal VS en China stap in goede richting

    (ABM FN-Dow Jones) De eerste fase handelsdeal tussen de VS en China is een stap in de richting van de integratie van de twee economische systemen. Dit zei de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer dit weekend.

    Volgens Lighthizer omvat de overeenkomst meer dan alleen landbouw, en zijn er handhavingsmechanismen ingebouwd die zich richten op financiële dienstverlening en de Chinese munteenheid, de renminbi.

    De handelsgezant sprak van een "opmerkelijke overeenkomst", die echter niet alle problemen direct zal oplossen.

    Veel twistpunten zijn namelijk nog onbenoemd gelaten.

    De invulling van volgende fases van de handelsdeal zullen beïnvloed worden door de uitvoering en handhaving van de voorlopige handelsovereenkomst, aldus Lighthizer.

    Voor deze volgende stappen is het van groot belang dat de hervormers in China de beslissingen nemen, en niet hardliners, aldus Lighthizer, die ook aangaf dat de bal nu bij de Chinezen ligt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 18 december 2019 09:08
    'Chinees makelaarsplatform mikt op beursgang'

    Gepubliceerd op 18 dec 2019 om 09:00 | Views: 65

    PEKING (AFN) - Het Chinese online makelaarsplatform Beike Zhaofang mikt op een beursgang, waarbij minimaal 1 miljard dollar moet worden opgehaald. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

    De notering zou eventueel in 2020 kunnen plaatsvinden en momenteel wordt met adviseurs gesproken. Beike is eigendom van een van de grootste makelaars van China, Lianjia. Het lanceerde Beike in 2018. In een financieringsronde eerder dit jaar kreeg het platform 800 miljoen dollar van het Chinese internet- en technologieconcern Tencent.
  9. forum rang 10 voda 18 december 2019 11:25
    In China gemaakte Tesla mogelijk goedkoper

    Gepubliceerd op 18 dec 2019 om 11:09 | Views: 299

    SHANGHAI (AFN) - Tesla overweegt de prijzen voor auto's die in China gemaakt worden te verlagen. Bronnen vertellen aan persbureau Bloomberg dat de Tesla Model 3, die in het Aziatische land van de band rolt, ruim een vijfde goedkoper kan worden. Daarmee wil de maker van elektrische auto's potentiële kopers lokken in de grootste automarkt ter wereld.

    In China lopen de verkopen van elektrische auto's al maanden terug nadat Peking eerder besloot subsidies voor de voertuigen te verlagen. Lagere prijzen moeten dit effect dus tegengaan.

    Tesla hoopt de productiekosten te kunnen drukken door meer gebruik te maken van lokaal geproduceerde onderdelen. Daardoor zou minder import nodig zijn en worden logischerwijs importtarieven vermeden. Ook hoopt de automaker dat de aanwezigheid van de gigafabriek in de Chinese stad de automaker een voorsprong geeft ten opzichte van concurrerende merken als BMW en Daimler.

    Aan de auto's die in Shanghai gemaakt worden, hangt momenteel een prijskaartje van minstens 355.800 yuan (45.640 euro). De prijzen kunnen mogelijk in de tweede helft van volgend jaar omlaag.
  10. forum rang 10 voda 18 december 2019 16:16
    Beursblik: deal China en VS slecht nieuws voor Europa

    (ABM FN) Het handelsakkoord tussen de VS en China is mogelijk slecht nieuws voor Europa, hoewel de de-escalatie van het conflict voor de wereld als geheel goed is. Dat stelden hoofdeconoom Jan Van Hove en econoom Jill van Goubergen van KBC.

    Hoe beperkt de deal ook is, het is een duidelijk signaal van de-escalatie van het handelsconflict en goed nieuws voor de wereldeconomie, vinden zij.

    Volgens de economen zit de EU tussen twee vuren.

    “Een wapenstilstand met China vergroot de kans dat de VS hun pijlen zullen richten op de EU”, aldus KBC.

    “Zo’n directe handelsconfrontatie zou aanzienlijke schade toebrengen aan de Europese economie. De VS zijn immers nog steeds de belangrijkste afzetmarkt voor Europese exporteurs en vele bedrijven zijn trans-Atlantisch geïntegreerd” aldus KBC.

    En ook China wordt agressiever richting de EU, voegden de economen toe.

    Handelsoorlog stopt niet

    Dat er nu een akkoord is, wil overigens niet zeggen dat de handelsoorlog tussen de twee grootmachten gedaan is. De economen van KBC wijzen erop dat niet alle protectionistische maatregelen die de afgelopen twee jaar zijn ingevoerd, worden geschrapt.

    Zo blijft de Amerikaanse importheffing van van 25 procent, ingevoerd tijdens de zomer van 2018 op een reeks Chinese goederen ter waarde van zo’n 250 miljard dollar, van kracht.

    Ook is het maar de vraag hoe het akkoord er concreet uit komt te zien. Volgens Amerikaanse president Donald Trump zullen de onderhandelingen over de tweede fase van het handelsakkoord onmiddellijk starten, maar de Chinese onderhandelaren willen eerst het fase 1 akkoord geïmplementeerd zien, aldus KBC

    Daarnaast zullen in een fase 2 akkoord moeilijke thema’s behandeld moeten worden zoals cyberdiefstal, digitale handel en industriële subsidies aan staatsbedrijven. Als een fase 2 akkoord een voorwaarde is voor een verdere verlaging van Amerikaanse importheffingen, dan zouden die wel eens zeer lang op zich kunnen laten wachten, aldus Van Hove en Van Goubergen.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 18 december 2019 16:30
    Chinese Crude Steel Output on Track for Record 980 Million Tonnes in 2019

    China’s National Bureau of Statistics announced that crude steel output fell to 80.29 million tonnes in November 2019, amid relaxed production cut measures, down by 1.5% MoM from 81.52 million tonnes but up by 4.4% YoY from 77.62 million tonnes in November 2018, when pollution control curbs on steel production hit home. Chinese crude steel output in the first 11 months of the year hit 899.51 million tonnes, up by 7% YoY putting China on track to close 2019 at around 980 million tonnes, 50 million tonnes higher than 928 million tonnes in 2018.

    Fitch rating agency has recently suggested that “Chinese steel demand will be supported by higher infrastructure investment by the government. But a slowdown in residential property construction and an overall decrease in total steelmaking capacity will result in reduction in China's annual apparent steel consumption.”

    Source : Strategic Research Institute
  12. forum rang 10 voda 18 december 2019 16:47
    The 10,000th Great Wall P” Rolled off the Line

    On December 5, the Off-line Ceremony of the 10,000th Great Wall P”, China's first global passenger pickup, was held in Great Wall Motors Chongqing Smart Factory. Pickup has been the creator of the legend of Great Wall Motors. Since its official production on August 30, Great Wall P has achieved a breakthrough from zero to ten thousand in a short period of time and interpreted Great Wall speed with its strength. Standing at the new starting point, Great Wall P will be successively launched in the markets worldwide and compete with international mainstream pickup brands.

    In the future, Great Wall P will further help Great Wall Pickup achieving the 1-2-3 Strategy and promoting the globalization process of Great Wall Motors.

    Source : Strategic Research Institute
  13. forum rang 10 voda 18 december 2019 16:48
    Xpeng Motors Announces Battery Charging Service Cooperation with NIO Power

    Xpeng Motors announced that it had signed an agreement with NIO Power to collaborate on battery charging services, optimizing the charging experience for customers. According to the agreement, Xpeng Motors will gradually connect its charging network and payment processing system with NIO Power’s across the country. Xpeng car owners will be able to use NIO Power’s supercharging piles through the Xpeng APP. NIO car owners can also use the Xpeng supercharging piles across many 1st and 2nd-tier cities in China. As a service supplier, NIO Power will also join the Xpeng home charging service system, providing Xpeng customers with charging pile home installation services.

    Earlier this year, Xpeng Motors announced its strategic partnership with TELD, the operator of China’s largest charging network and ecosystem, allowing Xpeng users the access to TELD’s 50,000 charging piles in 183 cities in China. The partnership with TELD forms part of Xpeng’s plan to build 200 supercharging stations across 30 cities in China. Xpeng customers also have access to over 100,000 third-party charging piles across the country.

    Source : Strategic Research Institute
  14. forum rang 10 voda 18 december 2019 16:52
    BlackBerry and MARELLI to integrate QNX Platform for Digital Cockpits in China

    BlackBerry Limited through its Electronics Business Unit in China announced a strategic collaboration to integrate QNX Platform for Digital Cockpits in MARELLI’s eCockpit and Digital Cluster solution. The integrated solution is expected to be commercialized by a wide range of MARELLI’s Chinese OEM customers. By leveraging the QNX Platform for Digital Cockpits, MARELLI’s sophisticated eCockpit and Digital Cluster solution enables automakers to deliver an in-vehicle experience that mirrors the personalized and seamless connected experience that customers have in their home or office, while ensuring that critical systems are safe, secure and reliable.

    The expanded relationship builds on a solid foundation between MARELLI, through its Electronics Business Unit in China, and BlackBerry, who since 2016 have used the QNX Hypervisor for Safety and QNX Software Development Platform 7.0 to develop embedded cockpit systems which have been deployed with four major Chinese automakers.”

    The QNX Platform for Digital Cockpits is a leading-edge, fully-integrated, software solution that combines BlackBerry’s safety-certified QNX Hypervisor for Safety, QNX Platform for Instrument Clusters, QNX CAR Platform for Infotainment, and a secure Android implementation. It enables automakers to offer a reliable and secure QNX-based digital instrument cluster and infotainment system that provides access to the latest Android-based applications from a single ECU.

    Source : Strategic Research Institute
  15. forum rang 10 voda 19 december 2019 07:21
    DongFeng staat achter fusie Fiat Chrysler en Peugeot

    (ABM FN-Dow Jones) DongFeng heeft de fusie tussen Fiat Chrysler en Peugeot gesteund. Dit maakte het Chinese staatsbedrijf woensdag bekend.

    Het bedrijf zal volgens een aparte overeenkomst 30,7 miljoen aandelen Peugeot verkopen aan de Franse autobouwer, waarmee het zijn belang in de nieuwe combinatie terugbrengt naar 4,5 procent. Daarnaast steunt het Chinese concern toekomstige stappen om de fusie te kunnen voltooien.

    DongFeng is met Peugeot eveneens overeengekomen dat het hun mondiale samenwerking uitbreidt, waarmee de onderlinge joint venture in China wordt verlengd naar 2037.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 december 2019 09:34
    Fox-IT: wereldwijde Chinese cyberspionage ontdekt
    2 uur geleden in BINNENLAND

    DELFT - Chinese staatshackers zijn de afgelopen jaren binnengedrongen in de computersystemen van tientallen bedrijven en overheidsinstellingen over de hele wereld. Ook in Nederland zijn ze gesignaleerd, bij Nederlandse vestigingen van buitenlandse ondernemingen. Dat zegt beveiliger Fox-IT, dat de aanvallen ontdekte en zijn onderzoek ernaar donderdag naar buiten bracht. Nederlandse bedrijven zelf zijn voor zover nu bekend buiten schot gebleven.

    Volgens Fox-IT is de aanval mogelijk uitgevoerd door een schimmige hackersgroep die APT20 wordt genoemd. De aanvallers waren al jaren actief. Hoeveel data ze precies hebben buitgemaakt, is niet na te gaan.

    Namen van gedupeerde instanties noemt Fox-IT niet, wel de sectoren waarin ze actief zijn. Het gaat onder meer om luchtvaartondernemingen, bouwbedrijven, de energiesector, financiële instellingen, vervoerders en softwaremakers. De hoofdkantoren van de bedrijven staan onder meer in Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Brazilië en Spanje. De hackers waren niet uit op geld maar op kennis waarvan waarschijnlijk de Chinese staat kan profiteren.

    Code

    De hackers gebruikten verschillende technieken om binnen te komen en binnen te blijven. Eén daarvan was nieuw: ze misbruikten een vorm van tweefactorauthenticatie. Sommige bedrijven hadden keurig ingesteld dat medewerkers bij het inloggen nog een toegestuurde code moesten invoeren, om misbruik te voorkomen. Juist dat systeem kon worden misbruikt. De hackers konden zelf de code aanmaken. Feitelijk konden ze zichzelf toestemming geven om in te loggen bij de slachtoffers.

    Tijdens hun spionagewerk maakten de hackers een paar fouten, waardoor ze ’vingerafdrukken’ achterlieten. Zo had een van de aanvallers de eigen instellingen niet goed afgeschermd. De browser die de hacker gebruikte, stond ingesteld op de Chinese taal. Bij de registratie van een gehuurde server gaven ze een verzonnen Amerikaans adres op, maar daarbij schreven ze per ongeluk de naam van de staat Louisiana in Chinese karakters. Bovendien gebruikten de hackers een code die alleen op een Chinees forum te vinden was.

    Chinese kantoortijden

    Het begon Fox-IT na een tijdje ook op te vallen dat de hackers zich heel stipt aan Chinese kantoortijden hielden. „Wij wisten op een gegeven moment dat we om 3.00 uur ’s nachts aan het werk moesten, omdat ze toen daar begonnen”, zegt directeur Frank Groenewegen van Fox-IT.

    De kers op de taart was de reactie van een van de cyberspionnen, die na een tijdje terugkwam bij een gedupeerde organisatie. Alle achterdeurtjes waren inmiddels gevonden en verwijderd, Fox-IT had de digitale inbraak ongedaan gemaakt. De hacker probeerde op de gebruikelijke manier binnen te komen, maar ontdekte dat hij voor een dichte deur stond. Geen enkele poging om in te loggen lukte. Gefrustreerd tikte hij vijf tekens in: wocao, Chinese straattaal voor ’shit’.
  17. forum rang 10 voda 20 december 2019 09:16
    'ChemChina zoekt 10 miljard aan financiering'

    Gepubliceerd op 20 dec 2019 om 09:05 | Views: 43

    PEKING (AFN) - Het Chinese chemiebedrijf China National Chemical, ook wel bekend als ChemChina, is op zoek naar investeringen tot wel 10 miljard dollar waarmee het onder meer zijn reorganisatie van zijn agri-divisie wil betalen. De onderneming heeft daarvoor bedrijven benaderd die de steun hebben van Peking, zo meldden bronnen aan persbureau Reuters.

    Onderdeel van de reorganisatie is de beursgang van de agri-tak. Daar maakt ook de Zwitserse zadenhandelaar en producent van bestrijdingsmiddelen Syngenta onderdeel van uit. ChemChina wil met de opbrengst van de beursgang zijn schuldenlast verkleinen, vooruitlopend op de fusie met branchegenoot Sinochem.

    ChemChina kocht Syngenta in 2017 voor ruim 39 miljard euro. Dat was de grootste buitenlandse aankoop door een Chinees bedrijf, maar ChemChina moest zich daar diep voor in de schulden steken.
  18. forum rang 10 voda 22 december 2019 10:02
    Trump: doorbraak in gesprekken over handelsdeal met China

    Gepubliceerd op 22 dec 2019 om 08:18 | Views: 1.144

    WASHINGTON (AFN/RTR) - De Verenigde Staten en China ondertekenen binnenkort de zogeheten fase 1 van een handelspact. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Florida gezegd. "We hebben net een doorbraak bereikt over het handelsakkoord en zullen dat binnenkort ondertekenen", aldus Trump.

    De fase 1-deal werd eerder deze maand aangekondigd als onderdeel van een poging om een einde te maken aan de maandenlange handelsoorlog die tussen beide landen woedt. De deal houdt in dat de VS een aantal tarieven verlagen in ruil voor forse Chinese aankopen van Amerikaanse landbouwproducten.

    Minister van Financiën Steven Mnuchin zei vorige week dat het handelspact begin januari wordt ondertekend en dat de deal al is vertaald.
7.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 266 267 268 269 270 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 0,00%
EUR/USD 1,0704 +0,01%
FTSE 100 8.044,81 0,00%
Germany40^ 18.231,20 +0,52%
Gold spot 2.329,78 +0,33%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links