Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina - December 2019

222 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. analyse_A3CD 12 december 2019 16:44
    Haha, ja daarom vanmorgen weer een plukje opgevangen, je moet enig geduld hebben met dit aandeel, maar het gaat zeker een mooie koers, dividend en wellicht overname tegemoet! Nee, nou niet beginnen van...............,Geertje die zegt het immers ook en daar geloven de meeste posters op dit forum wel in dus, gaan met die banaan!?:-)
  2. forum rang 8 Wilbar 13 december 2019 08:34
    Ordina draagt tweetal commissarissen voor
    Gepubliceerd op 13 dec 2019 om 08:31

    NIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft Thessa Menssen en Filip Michiels genomineerd als leden van de raad van commissarissen. Als aandeelhouders van Ordina akkoord gaan op de jaarlijkse vergadering van 2 april, zullen de gegadigden per die datum zitting krijgen in de toezichthoudende raad.
    Menssen zal, mits akkoord van de aandeelhouders, ook voorzitter worden van de auditcommissie. Zij volgt Dirk Anbeek op, wiens termijn afloopt. Menssen is al commissaris van Alliander, PostNL en FMO. Daarnaast is zij lid van de raad van toezicht van Stichting Topvrouw van het Jaar, het Scheepvaartmuseum en het Kröller Müller Museum.
    De Belg Filip Michiels is sinds 2013 bestuurder van reisorganisatie TUI. Hij is ook bestuurslid van Belgian Travel Network.
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-131219-106/Ordi...
  3. Pierre1 13 december 2019 10:44
    Telecomconcern KPN verkoopt IT-adviestak KPN Consulting aan zijn Belgische branchegenoot Cegeka. De transactie is volgens het Nederlandse telecombedrijf in lijn met de strategie om de bedrijfsvoering te vereenvoudigen.

    KPN maakte de verkoop donderdag voorbeurs bekend, zonder daarbij een overnameprijs te noemen. De overname omvat behalve de adviestak ook Call2, dat helpdeskdiensten levert. In totaal werkten er ongeveer 750 werknemers en 250 zzp'ers bij de afdeling die KPN nu verkoopt. Het aantal medewerkers van Cegeka in Nederland groeit na de overname van 350 naar 1100.
    Complexe overname

    Cegeka heeft bijna een half jaar aan de overname gewerkt, vertelt Karim Henkens. De voormalige ceo van Centric is sinds afgelopen zomer directeur Noord-Europa bij Cegeka, maar was al voor zijn aanstelling bij de overname betrokken.

    De transactie was volgens hem complex omdat KPN Consulting ook KPN zelf als klant heeft. Daarnaast levert KPN verschillende totaalpakketten, waar ook weer diensten van KPN Consulting tussen zitten. De twee bedrijven blijven ook na de overname samenwerken en willen ook in de toekomst gezamenlijke contracten aanbieden.
    Meer dan dubbel zo groot

    Cegeka wordt na de overname meer dan dubbel zo groot in Nederland. Volgens het jaarverslag over 2018 haalde de Belgische onderneming hier vorig jaar een omzet €65 mln, met een winst van €4 mln. De geconsolideerde omzet voor Nederland zou echter ongeveer €100 mln bedragen.

    De Belgen kunnen met de overname hun dienstenpakket in Nederland stevig uitbreiden. De onderneming is hier nu vooral groot met het brengen van bedrijven naar de cloud. Met de overname van KPN Consulting komen daar grote afdelingen met onder meer werkplekbeheer, helpdeskdiensten en cyberveiligheid bij.

    Ook krijgt Cegeka door de overname een betere spreiding van kantoren over het land. Cegeka zit nu in Eindhoven en Veenendaal. KPN Consulting zit in Zoetermeer, Groningen en Apeldoorn.
    Getronics

    KPN Consulting kwam voort uit de vroegere, ooit beursgenoteerde, automatiseerder Getronics, die in 2007 werd gekocht door het telecombedrijf. De internationale activiteiten werden daarna verkocht aan buitenlandse partijen, die nog steeds de naam Getronics voeren. Binnen KPN werd het bedrijf omgedoopt tot KPN Consulting.

    Het in het Belgische Hasselt gevestigde Cegeka werd in 1992 opgericht door ondernemer André Knaepen en maakte de afgelopen jaren een groei door van 15% à 20% per jaar. De omzet kwam in 2018 uit op €512 mln.

    Het IT-bedrijf is naast België en Nederland onder meer actief in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Het totaal aantal medewerkers van het bedrijf komt na de overname van KPN Consulting uit op bijna 6000. Het bedrijf is van plan de komende tijd meer overnames te doen. Vooral in Scandinavië.
  4. forum rang 7 leek2018 14 december 2019 17:31
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 14 december 2019 10:25:

    Herna Verhagen in de top 3, als meest invloedrijkste vrouw van Nederland, na Kim Putters en Feike Sybesma!:-)

    Klasse Herna, proficiat!:-)
    Helemaal mee eens, als je er tenminste van uit gaat dat meest invloedrijk ook negatief (HV) kan zijn. Mbt Kim Putters kan je stellen dat de SER teveel invloed heeft op Nederland. De invloed van Feike slaat nergens op, hij schittert als CEO, maar invloed is overdreven. Wie deze lijst samenstelt snapt er helemaal niets van. De invloed van Rutte is veel groter, ondanks vele missers is hij nog steeds MP. Moest even reageren, hoewel het niets met dit draadje te maken heeft.
  5. forum rang 7 leek2018 14 december 2019 17:34
    quote:

    pietje-2005 schreef op 14 december 2019 13:34:

    Ken je nagaan hoe waardeloos het allemaal is en verder wordt, met die verplichte quota :-(

    Je hebt alleen maar quota's als je de zwakke wil beschermen. Daarom willen echte top-vrouwen er niets mee te maken willen hebben. Ook nu weer buiten het eigenlijke draadje.
222 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links