Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boris Johnson

1.619 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 81 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 12 december 2019 13:04
    Johnson zet achterban op scherp nu het op stemmen aankomt

    Op de laatste dag van de Britse verkiezingscampagne kwamen er plotseling alarmerende geluiden uit de Conservatieve campagne. Een hung parliament is 'een zeer reëel gevaar', waarschuwde Boris Johnson op woensdag.

    De Tory's voelen kennelijk de noodzaak om het electoraat op scherp te zetten. Partijleider Johnson kende lange tijd een zorgeloze verkiezingsstrijd, maar belandde de afgelopen week in een serie van kleine incidenten. De zo comfortabele voorsprong in de peilingen is iets teruggelopen.

    Nu de Britten vandaag hun stem uitbrengen, kan de premier niet hebben dat de achterban denkt dat de race al gelopen is en uit gemakzucht thuisblijft.

    Online circuleerden vanochtend al snel foto's van lange rijen bij stembureaus, zoals in het Zuid-Londense district Putney, dat in handen is van de Conservatieven, maar waar Labour ditmaal hard aan de weg timmert. Maar het slechte weer vandaag, met veel regen en mogelijk ook sneeuw in het noorden van het land, zou de opkomst kunnen drukken.

    Johnson zelf bracht vanochtend al zijn stem uit, samen met zijn hondje Dilyn in de buurt van Downing Street.

    Woensdag zette Boris Johnson nog een laatste charmeoffensief in om twijfelde kiezers over de streep te trekken. De premier bezorgde melk en sinaasappelsap in Leeds en bezocht een inpakpapierfabriek in Wales.
    Woensdag zette Boris Johnson nog een laatste charmeoffensief in om twijfelde kiezers over de streep te trekken. De premier bezorgde melk en sinaasappelsap in Leeds en bezocht een inpakpapierfabriek in Wales.Foto: Andrew Parsons/Polaris via Hollandse Hoogte

    Onzekerheid

    De grootste bron van onzekerheid voor premier Johnson is de opiniepeiling van YouGov die dinsdagavond werd gepubliceerd. Die peiler, die een speciale methode gebruikt die bij de vorige verkiezingen in 2017 als enige accuraat was, raamt de Conservatieve Partij op 339 zetels.

    Dat zou het beste resultaat voor de partij sinds 1987 zijn, en ook genoeg voor een meerderheid. Maar het is 20 zetels minder dan bij de vorige peiling twee weken geleden. Bovendien behoort nu ook een hung parliament, waarbij geen enkele partij een meerderheid behaalt, binnen de foutmarge van de peiling tot de mogelijkheden.

    Strijdvaardig

    Oppositiepartij Labour was daarom woensdag strijdvaardig. De partij besteedde de laatste campagnedag onder meer in Noordoost-Engeland, waar dankzij de brexit veel traditionele Labour-zetels in gevaar zijn gekomen. 'Het ligt voor het grijpen, we zijn er nog een paar centimeter van verwijderd’, zei partijvoorzitter Ian Lavery. John McDonnell, de rechterhand van partijleider Jeremy Corbyn, claimde dat 'alles nog open ligt'.

    Bij de Conservatieve Partij zal men niet vergeten zijn hoe de vorige verkiezingsdag verliep, in 2017. Toen stonden de Tory's in de peilingen gemiddeld zo'n 6 punten voor, maar bleek het gat in de uitslag slechts 2,5%. Ditmaal is de Conservatieve voorsprong in de peilingen zo'n 9 punten.

    Tried to show @BorisJohnson the picture of Jack Williment-Barr. The 4-year-old with suspected pneumonia forced to lie on a pile of coats on the floor of a Leeds hospital.

    The PM grabbed my phone and put it in his pocket: @itvcalendar | #GE19 pic.twitter.com/hv9mk4xrNJ
    — Joe Pike (@joepike) December 9, 2019

    Gezien de teruglopende marges kunnen de Tory's de kleine incidenten van de afgelopen dagen missen als kiespijn. Het meest schadelijk was een foto van een vierjarig jongetje met longontsteking, dat op de vloer van een ziekenhuis moest slapen omdat er onvoldoende bedden waren.

    Toen een journalist van ITV Johnson maandag met de foto confronteerde, weigerde de premier ernaar te kijken. Het droeg bij aan het robotachtige en weinig empathische imago van de Tory-leider.

    Melk, sinaasappelsap, gevloek

    Woensdag zette Johnson nog een laatste charmeoffensief in om twijfelde kiezers over de streep te trekken. De premier bezorgde melk en sinaasappelsap in Leeds en bezocht een inpakpapierfabriek in Wales. Helemaal vlekkeloos verliep de dag niet, omdat de woordvoerder van de Tory's vloekend uitviel tegen een televisiejournalist die bezig was met een live-uitzending.

    De stembussen blijven vandaag open tot elf uur Nederlandse tijd. De exitpoll die direct daarna verschijnt zal een eerste indicatie geven of Johnson in zijn opzet is geslaagd een meerderheid in het Lagerhuis te veroveren, die hem in staat zal stellen zijn brexitdeal eindelijk door het parlement te loodsen.

    Hung parliament

    Een hung parliament zou echter een beroerde uitkomst voor hem zijn, want de Conservatieve Partij heeft onder de andere partijen geen bondgenoten meer over die Johnson van gedoogsteun zouden kunnen voorzien. Alleen de Noord-Ierse DUP zou wellicht nog over de streep getrokken kunnen worden, maar dat zou betekenen dat de politieke impasse rond de brexit voortduurt.

    Aan de andere kant zou Labour er in dat scenario wellicht wel in kunnen slagen om in samenwerking met de Scottish National Party (SNP) en de Liberal Democrats een regering op te zetten. Zo'n regering zal hoogstwaarschijnlijk een tweede brexitreferendum uitschrijven, mogelijk nadat er eerst een nieuwe, zachtere vertrekovereenkomst met Brussel wordt gesloten. Maar buiten de brexit zijn de genoemde partijen het over weinig zaken eens.

    Onder die kleinere partijen lijkt de SNP zijn dominante positie in Schotland te versterken, wat een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid dichterbij brengt in het geval de Tory's geen meerderheid behalen.

    De pro-Europese Liberal Democrats en Nigel Farage's Brexit Party moeten terugkijken op een teleurstellende campagne. Op hoeveel zetels zij kunnen rekenen zal blijken als op de vroege vrijdagmorgen de uitslag bekend wordt.

    fd.nl/economie-politiek/1327737/johns...
  2. forum rang 10 luchtschip 12 december 2019 13:36

    Voor het eerst rijen mensen bij dit stembureau en veel jongeren.

    Het is maar 1 stembureau op een bepaald moment, dus verder geen indicatie. Maar als de jongeren zich bewust zijn van de gevolgen van het uittreden uit de EU en dat met een stem willen laten blijken, dan kunnen er verrassende uitslagen komen.

    twitter.com/edfomeara/status/12050396...
  3. forum rang 10 luchtschip 12 december 2019 14:13


    Boris Johnson stemt niet voor zichzelf

    Hij is verkiesbaar in het district Uxbridge and South Ruslip

    Vond het prettiger om te stemmen in het stembureau Methodist Central Hall vlakbij Downing Sreet

    pbs.twimg.com/media/ELlJ5SeXsAAqgXI?f...

    www.telegraph.co.uk/politics/2019/12/...
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 december 2019 15:01
    quote:

    luchtschip schreef op 12 december 2019 14:13:

    Boris Johnson stemt niet voor zichzelf

    Hij is verkiesbaar in het district Uxbridge and South Ruslip

    Vond het prettiger om te stemmen in het stembureau Methodist Central Hall vlakbij Downing Sreet

    pbs.twimg.com/media/ELlJ5SeXsAAqgXI?f...

    www.telegraph.co.uk/politics/2019/12/...
    Boris is blijkbaar vol vertrouwen dat die ene stem hem niet de kop gaat kosten.
  5. forum rang 7 JP Samosa 12 december 2019 17:03
    quote:

    luchtschip schreef op 12 december 2019 13:36:

    Voor het eerst rijen mensen bij dit stembureau en veel jongeren.

    Het is maar 1 stembureau op een bepaald moment, dus verder geen indicatie. Maar als de jongeren zich bewust zijn van de gevolgen van het uittreden uit de EU en dat met een stem willen laten blijken, dan kunnen er verrassende uitslagen komen.

    twitter.com/edfomeara/status/12050396...
    degenen die nu nog niet gaan stemmen moeten dan niet achteraf gaan mekkeren.
  6. forum rang 7 JP Samosa 12 december 2019 19:15
    quote:

    luchtschip schreef op 12 december 2019 17:42:

    foto's van lange rijen kiezers voor stembureaus

    metro.co.uk/2019/12/12/longest-queues...
    Goeie zaak!

    Ik hoop toch dat Johnsen flink gaat winnen. Dan is het n stuk duidelijker
    Ben gewoon benieuwd Hoe het gaat lopen na een brexit.
  7. forum rang 10 luchtschip 12 december 2019 21:29


    In het district Uxbridge and South Ruslip waar Boris Johnson verkiesbaar is :

    Exitpollsters begrijpen dat LibDems veel stemmen kwijtraakt.
    Die stemmen dan voor Labour middels tactical voting, waardoor het niet ondenkbaar is dat Boris Johnson verslagen wordt.

    pbs.twimg.com/media/ELnIDUzWoAAvvfT?f...
  8. [verwijderd] 12 december 2019 23:36
    Johnson lag de hele campagne ruim voorop in de peilingen. Uitdager Jeremy Corbyn is erg onpopulair, niet alleen bij onbesliste kiezers maar zelfs in de eigen Labour-rangen. Bovendien wist Corbyn een parfum van antisemitisme rond hem en zijn partij maar niet te verdrijven. Vermeende jodenhaat was voor een groep Britse prominenten de reden om gezamenlijk op te roepen niet voor Corbyn te stemmen. iets wat in veel media onderbelicht is, maar zeker heeft meegespeeld

    Citaat: tijd.be
  9. forum rang 10 voda 13 december 2019 06:11
    Beursblik: Johnson stevig in het zadel

    (ABM FN-Dow Jones) Een eerste exitpoll voor de Britse parlementsverkiezingen suggereert een monsterscore voor de Conservatieve Partij en helpt Boris Johnson stevig in het zadel. Dit zei marktanalist Bethel Loh van ThinkMarkets donderdag in een analyse.

    "Johnson zal vroeg in de ochtend wel tot winnaar worden uitgeroepen", aldus Loh. Zijn partij zou kunnen rekenen op 368 van de 650 zetels in het Lagerhuis in het Verenigd Koninkrijk en daarmee op een absolute meerderheid.

    Voor de Labour partij van Jeremy Corbyn dreigt een rampzalige uitslag. Volgens de exitpoll kan de partij rekenen op 191 zetels. "Dat zou het slechtste resultaat zijn in tientallen jaren", aldus Loh.

    Het Britse pond is donderdag fors gestegen na de exitpoll, met 2,3 procent tot 1,3462. Een verwachte beweging, volgens Loh.

    Volgens analist Neil Wilson van Markets.com is de uitslag zoals de exitpoll die momenteel voorspelt het gewenste resultaat voor de financiële markten.

    "Ondanks de flinke stijging van het pond, houden de FTSE-futures stand, een teken dat de markt blij is met dit resultaat."

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.619 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 81 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0667 -0,04%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.366,32 +0,23%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links