Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 248 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 10 december 2019 14:02
    Simi,
    Zie de bijdrage van Marique. Die gaat nog verder en zie ook weer mijn antwoord daarop. k/w is slechts één van de vele. pakweg tien parameters waar je als belegger naar kunt kijken.
    En wat leert een haleve eeuw beleggen: Dat ieder van die parameters best interessant is, om je eens in te verdiepen.....maar jammer genoeg niet van overduidelijk belang voro je beleggingsbeslissingen.

    Dat is juist het beroerde, het moeilijke aan beleggen: Ook al doorgrond je alle parameters, stop ze in een model....Doen die markten toch weer anders... Uiteraard wel noteren, opschrijven, maar vooral beseffen: het is slechts een parameter. NIET doorslaggevend.

    Peter
  2. forum rang 4 ONN 10 december 2019 14:11
    Overheen gelezen dokter ? :)

    quote:

    ONN schreef op 9 december 2019 13:52:

    Zo te lezen is er maar één iemand met diepe haat en dat ben je toch echt zelf :P

    Inhoudelijk dan maar weer: Die zogenaamde 'hoge dividend uitbetalingen van 2.04 per aandeel' uit je posting van 14:29 uur was ook niets anders dan een kapitaaluitkering i.c.m. een omgekeerde aandelensplitsing. Lood om oud ijzer. ASML heeft dat zowel in 2007 als in 2012 gedaan. Het echte dividendrendement ligt doorgaans slechts rond de 1 procent dus...

    Zoals gewoonlijk: details, details... Peter heeft de klok horen luiden maar wist niet precies waar de klepel hing. Ondanks al z'n ordners, lol. Ik blijf schaterlachen...

    En zo hebben we bijvoorbeeld ook kunnen lezen dat je in het ene draadje op 4 augustus 2017 'Fugro al minstens 7 jaar niet meer hebt' om vervolgens in een ander draadje op 15 september 2017 tegen te komen dat je 'ze verkocht hebt in 2013'.

    Over suf gesproken wederom. Ordners, administratie en fictie.

    Maar wel een schitterende IEX carrière :)
  3. forum rang 7 ffff 11 december 2019 11:34
    Grafiekjes in elkaar knutselen is even gemakkelijk als beweren over miljoenen....Maar nu nog even aantonen, zoals ik Willem ook een paar keer geschreven heb. Weet je, een stuk of drie of vier opeenvolgende aanslagen VRH.....DAT zegt pas iets in Nederland. Wie dat wil tonen dat is pas een kerel. Of dat onderste lijntje van je bankier: Totaal aandelenportefeuille plus liquiditeiten. Al de rest is trollengedoe, zo bekend en zo vertrouwd gedurende vele jaren.

    Peter
  4. forum rang 6 marique 11 december 2019 11:51
    quote:

    ffff schreef op 11 december 2019 11:30:

    (...)
    Bij KBC zitten wel intelligente mensen hoor...!
    Hoe intelligent is het commentaar van diverse ASML-volgers?
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-111219-126/KBC-...

    Mijn gedachten: als de door het analistenvolk verwachte winstgroei van 40% voor 2020 bewaarheid wordt, is een koersdoel van € 300 vanzelfsprekend.
    Ben benieuwd naar jaarverslag '19 met eventuele prognose voor 2020. Dat wordt erop en erover of voorlopig terugzakken in het peloton van naamlozen.
  5. forum rang 7 ffff 11 december 2019 12:00
    Blijf vooral posten, Marique.

    JIJ bent voor mij zo'n beetje wat Coldplay in het verleden en Ed ook waren en zijn.

    Goed opletten wat die drie posters voor kritische opmerkingen maken. Maar ook in het achterhoofd houden, dat AL die drie posters regelmatig hun grote gelijk hebben gehaald, maar ook dat het zo nu en dan totaal anders liep.
    Met name ASML was , pakweg een jaar of twee geleden onderwerp bij zowel Coldplay als bij Ben. Waren beiden huiverig voor. We zien de actualiteit vandaag. Maar omgekeerd hebben ze natuurlijk ook, net als jij regelmatig hun grote gelijk gehaald.

    Het boeiende van twintig jaar bijna dagelijks KK van IEX is dat je elkaar leert kennen en vooral waarderen zolang er maar niet steeds van alias veranderd wordt of getrold wordt.

    Waar ik het dan weer niet met jou mee eens ben, Marique, is dat terugzakken in het peleton der naamlozen…. Daarvoor is ASML vandaag de dag nu net even te uniek voor. En dat hebben ze bij de grootaandeelhouders ook begrepen.

    Peter
  6. forum rang 7 A3aan 11 december 2019 12:33
    quote:

    ONN schreef op 9 december 2019 14:10:

    [...]
    Mooi, gefeliciteerd!

    Uw naam herken ik ook. Fortis-gedupeerden draadje: 9 september 16:49 uur. Misschien zou u alsnog kunnen reageren ? Bij voorbaat dank.
    Het is niet altijd feest. Kijk nooit in het verleden. En inderdaad met Fortis de boot in gegaan, maar dat overleefd omdat Fortis niet het enige aandeel in mijn portefeuille was. U begrijpt dat toch wel? Of niet!
  7. [verwijderd] 11 december 2019 14:07
    Beste Paul, Nico, Martin, Niels, Redactie IEX fundamentele analyses aandelen,

    We naderen jaareinde 2019. Een goed moment voor een evaluatie van jullie dienst. Wat vind ik goed aan jullie fundamentele analyses van aandelen en wat kon ik niet waarderen in 2019. Kortom: de grootste tops en grootste flops, te beginnen met de laatste.

    De grootste flops


    Kiadis Pharma NV
    Kiadis krijgt al twee jaar een koopadvies dat begin dit jaar herhaald wordt op een koers van circa in de 8. Vervolgens ligt EMA etc. dwars, waarop Paul recent zijn bedenkingen krijgt over een aantal zaken (red flags) en zichzelf een veer in de billen steekt als de koers daadwerkelijk implodeert naar de 1,5 – 2,5. Zo van: “ik zei het nog wel.”

    De meerdere koopaanbevelingen/adviezen van Kiadis die aan Pauls kritische stukje vooraf gingen van jullie kant – waaronder die van Paul - waren afzichtelijk dom. Ten eerste heeft geen enkele vorm van commerciële medische kankerbestrijding de markt gehaald binnen 10 jaar – waarom Kiadis dan wel? Ten tweede was Kiadis een one-trick-pony! Er waren veel betere koopadviezen te geven binnen Biotech van bedrijven met meer ijzers in het vuur en nadere vordering richting markt. Bijvoorbeeld ArgenX?

    X-Fab Silicon Foundries SE
    X-Fab is voor het grootste deel afhankelijk van de auto-industrie en heeft een nagenoeg volledige fabrieksbezetting nodig om rendabel te kunnen zijn. Hoe kan je nou zo’n monomaan en kwetsbaar aandeel kiezen uit een zee van veel kansrijkere en minder risico-dragende aandelen binnen de halfgeleiderssector? Ik kan er zo tien noemen.

    Hoewel het aandeel in de verre toekomst de weg nog omhoog kan vinden blijft de groei in de auto-industrie ook komend jaar nog beperkt. Dat betekent het derde opeenvolgende jaar dat X-Fab niet rendeert. Je kunt als IEX-redactie gelijk hebben met de bewering dat je lange termijn adviezen uitbrengt en dat beleggen ook pas op de lange termijn rendeert. Evenwel bestaat er zoiets als DOOD GELD. Met andere woorden: je moet ook altijd kijken naar wat je op een andere manier had kunnen verdienen met je inzet, en dat moet je aftrekken van de winst die je later maakt. In een stijgende halfgeleiders-beurs is een keuze voor een aandeel als X-FAB onaanvaardbaar geweest.

    Diepzeeolie/Transocean
    Het geliefde zinnetje van Paul Weteling in zijn besprekingen van aandelen is: “het aandeel is zwaar teruggevallen maar is het beste gepositioneerd in vergelijking tot de concurrentie om moeilijke tijden te kunnen uitzingen, en om dan weer boven te komen drijven.” Voorbeelden te over: diepzeeolie/TransOcean, X-Fab, etc. Gaan we dat straks terug vinden in zijn toekomstige besprekingen van Albemarle - litiumplay?

    Voor de koopaanbeveling van TransOcean noemde hij als reden dat er tekenen waren van herstel…!? In plaats van degelijk marktonderzoek ging hij af op ‘tekenen van herstel’! Er zijn genoeg olie-sites te consulteren die duidelijk maken dat er wereldwijd genoeg olie is voor jaren te komen. Olietekort of surplus is voorlopig nog een gevolg van geopolitiek spel en niet een kwestie van meer vraag dan aanbod. De TransOcean koopaanbeveling is prematuur en buitengewoon gemakzuchtig geweest.

    BAM.
    Dit aandeel heeft de laatste twee jaar meerdere koopaanbeveling gekregen van Nico in de drie, zelfs in de vier nog. Erg vreemd aangezien het algemeen bekend is dat onvoorziene kosten begroten in de bouwwereld nagenoeg onmogelijk is. Dat maakt een bouwbedrijf zeer kwetsbaar en elk bouwaandeel zeer riskant. De onvoorziene kosten van de zeesluis te IJmuiden waren geen tekenen van een uitzondering maar een symptoom van een structureel probleem in de bouwwereld. Dat maakt bouwaandelen alleen geschikt voor bodemvissers. Daar is van alles op aan te merken. Bijvoorbeeld dat bodemvissen moeilijk is. Pas recent hebben jullie BAM op ‘houden’ gezet terwijl het als lage 2 misschien wel koopwaardig is.

    De grootste tops.
    Dat waren de fundamentele analyses van Niels van 8 duurzame groeiers als Aedifica, Fraport, Texas Instruments, Danone etc. En verder de uitgebreide fundamentele analyse van een hele sector, zoals over de zalmkwekerij (Mowi), en commerciële vastgoedsector (Unibail, Eurocom. Prop.), zodat je een goed beeld krijgt van wat er per sector in de diepte speelt. Dat is genieten en daar heb je wat aan. Vervolgens kan je je eigen stock pikken (picken) en de koopaanbeveling naast je neer leggen.

    Bezinning op verdienmodel IEX

    Jullie leggen in de loop van het jaar maar wat lijntjes uit met je aanbevelingen ten einde een grote divers groep te bedienen. Daarbij kiezen jullie in de regel voor aandelen die veel bekendheid genieten zoals de Nederlandse en Belgische aandelen en die paar (grote) bedrijven uit Amerika, Duitsland en Frankrijk.

    Jullie verdienmodel bestaat bij de gratie van klikjes en advertentie-inkomsten. Jullie site is wat dat betreft geavanceerder geworden: het aantal cookies, trackers, tracers en data-analyses op de achtergrond is groter geworden. Het lijkt er steeds meer op dat jullie gaan voor kwantiteit en data-analyse. Het uitbrengen van slechte en half-goede adviezen nemen jullie daarbij voor lief. Bezoekers van IEX zijn namelijk evengoed geneigd IEX te bezoeken als ze dat doen bij goed lopende aandelen. Het zal jullie een worst wezen aangezien jullie zowel verdienen bij een opgaande als een neergaande beurs. Door voor kleine bedragen mee te spelen wek je indruk ook risico te dragen en op gelijke voet te staan met je klanten/bezoekers. De waarheid is anders.

    Het is niet gek dat je allereerst je eigen belang dient maar kom daar eerlijk voor uit en blijf geconcentreerd op kwaliteit en gebruik gezond verstand!

    Stockpicking lijkt moeilijker en moeilijker te worden. Jullie kunnen het niet maar jullie hoeven het ook niet te kunnen. Ik heb me dit jaar gelukkig volledig van jullie gedistantieerd. Gelukkig 2020!
  8. forum rang 6 'belegger'' 11 december 2019 14:22
    Does Home Country Bias Impact Stock Prices?

    While active investors have been claiming that passive investing is leading to distortions in market prices, Haghani and White demonstrate that, at least in terms of relative valuations between U.S. and international markets, it seems the reverse is more likely the case. The active decisions of investors (influenced by a home country bias) leads them to overweight, not market-cap weight, their home country. And because of the large size of the U.S. market relative to all other markets, that bias can lead to distortions in markets.


    alphaarchitect.com/2019/12/05/global-...
  9. forum rang 6 asti 11 december 2019 14:29
    quote:

    A3aan schreef op 11 december 2019 12:33:

    [...]

    Het is niet altijd feest. Kijk nooit in het verleden. En inderdaad met Fortis de boot in gegaan, maar dat overleefd omdat Fortis niet het enige aandeel in mijn portefeuille was. U begrijpt dat toch wel? Of niet!
    Je werd gevraagd of je nog ergens op kunt reageren. Rare reactie dus, van jou.
4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 248 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0650 +0,06%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.678,60 -0,89%
Gold spot 2.396,76 +0,73%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links