Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pensioenen

592 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 6 december 2019 12:22
    Om alles betaalbaar te houden moeten er dus meer mensen aan de arbeid. En dit in gans Europa. Die 42 verschillende Franse pensioenstelsels blijven dus niet betaalbaar wanneer de Franse werknemers niet langer willen werken, dan het gemiddelde van hun collega's in de rest van Europa. Links komt nu op straat om de meer begoede Franse burger hiervoor mee te laten opdraaien, wat er op neerkomt dat de middenklasse de grote verliezer(zoals altijd) zal worden van deze protesten.
  2. forum rang 6 Chiddix 6 december 2019 14:28
    Als God in Frankrijk(pensioenstelsel Fransen). Op een gegeven moment wordt dit onbetaalbaar vanwege de vergrijzing , al weet ik niet wat voor pensioenuitkering de Fransen ontvangen indien men met pensioen gaat op bv 58 jaar.
    Mij valt op, dat de Fransen snel met pensioen gaan terwijl Rutte de Nederlanders laat doorwerken totdat ze afgebrand zijn. Het volk heeft dit goedgekeurd.
    67 jaar zou eigenlijk niet mogen. Heb zelf nog een beetje mazzel tot 66 jaar en 4 maanden volgend jaar.
  3. forum rang 6 Chiddix 7 december 2019 08:08
    quote:

    het zwaard schreef op 6 december 2019 15:28:

    Als je dan nog weet dat de Fransen gemiddeld 35 uur per week aan de slag zijn ,zullen ze zeker niet opgebrand zijn op hun 65 ste.
    Dat onbetaalbaar wat Rutte allemaal geroepen heeft, is een drogreden. Hoe zit dat dan in Frankrijk? Het volk uitknijpen gaat Rutte goed af.
    Links Nederland had dit niet moeten pikken maar Rutte heeft ze ingepakt. De AOW leeftijd had 66 jaar moeten zijn en zwaardere beroepen op 63 jaar(bouwvakkers etc). Niet mensen die nachtdiensten draaien(verpleging etc) want dat is lariekoek.
    Op de termijn zal dit liberaal beleid gecorrigeerd moeten worden en de AOW leeftijd terug naar 66 jaar.
  4. forum rang 4 bik 7 december 2019 11:39
    Neen,natuurlijk De Verpleging niet lullant. Wat maakt het uit zo een Nachtdienstje,die luu zitten toch maar de gehele dag koffie te drinken. En zwaar beroep? Ha-Ha. Laat me niet lachen. Ze hebben er zelf voor gekozen, ze doen het graag,en meer betalen is echt niet nodig meneer. Leve Florence Nightingale. Als U nog is in een ziekenhuis belandt,vind U het vast niet erg,als er zo een "verpleegkundige"met krukken of rollator aan Uw voeteneind verschijnt. Het oppertunistme viert hier weer hoogtij!!! GRMPFFFT.
  5. Zwitserleven 7 december 2019 17:22
    In de zuidelijke landen van Europa is pensioen gebaseerd op een omslagstelsel (zoals in NL de AOW). Met de vergrijzing nemen de kosten hiervan toe. Twee mogelijkheden: besparen op overige posten in overheidsbudget of stevig lenen.
    Laatste optie staat niet open gezien het stabiliteitspact. Het is dus snijden in andere uitgaven of pensioen versoberen. Het laatste kost je in Frankrijk de kop in de politiek.

    Door stijgende inflatie zal het pensioen van de Fransen afnemen. Wordt het daarnaast versoberd blijft er weinig koopkracht over. Ik kzal er niet vreemd van op kijken als Macron een Europees pensioenstelsel gaat voorstellen voor zijn eigen zinkende schip.

    De problemen met pensioenen in Europa is echter geen nieuws. Hiervoor was bij de start van de monetaire unie al gewaarschuwd. Monetaire unie zonder politieke werkt niet. Alleen is hier geen draagvlak voor: er bestaat geen verenigde staten van Europa, wel ieder voor zich en samen als het uitkomt.
  6. forum rang 6 Chiddix 7 december 2019 17:53
    quote:

    bik schreef op 7 december 2019 11:39:

    Neen,natuurlijk De Verpleging niet lullant. Wat maakt het uit zo een Nachtdienstje,die luu zitten toch maar de gehele dag koffie te drinken. En zwaar beroep? Ha-Ha. Laat me niet lachen. Ze hebben er zelf voor gekozen, ze doen het graag,en meer betalen is echt niet nodig meneer. Leve Florence Nightingale.
    95% van de patienten liggen s nachts te pitten in het ziekenhuis. Als er niets te doen is, de zusters ook.
  7. forum rang 4 bik 8 december 2019 14:33
    quote:

    Chiddix schreef op 7 december 2019 17:53:

    [...]

    95% van de patienten liggen s nachts te pitten in het ziekenhuis. Als er niets te doen is, de zusters ook.
    U komt echt van een andere planeet.Ga het zelf eens een poosje doen,en HHHuivvver. Het feit dat U Zusters schrijft i.p.V. Verpleegkundigen,zegt al genoeg. De tijd zal het U leren!!!
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 juli 2021 11:43
    Hoe verdeel je een erfenis van €1700 mrd?
    Martine Wolzak 06:00 Aangepast op 11:10

    Pensioenfondsen moeten zo'n €1700 mrd aan vermogen verdelen over miljoenen Nederlanders. 'Een unieke operatie'. Maar wie heeft recht op wat? Het verdelen van een erfenis is er niets bij.
    Nederland staat op het punt een enorme erfenis te verdelen: het opgebouwde pensioenvermogen van €1700 mrd. Als het geld eenmaal is verdeeld, is er geen weg terug.
    Nederland staat op het punt een enorme erfenis te verdelen: het opgebouwde pensioenvermogen van €1700 mrd. Als het geld eenmaal is verdeeld, is er geen weg terug. Illustratie: Istock/FD Studio
    In het kort

    Nederlandse pensioenfondsen beheren samen circa €1700 mrd aan pensioenvermogen.
    Dat zit nu, per fonds, in een collectieve pot.
    Bij de overgang naar het nieuwe stelsel moeten fondsen die miljarden verdelen over al hun deelnemers.
    Gepensioneerden willen dat zij wat extra krijgen, als compensatie voor de koopkrachtdaling van hun pensioen.
    Veertigplussers moeten wat extra krijgen, omdat zij anders in het nieuwe stelsel slechter af zijn.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1377197/hoe-v...
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 juni 2022 12:53
    Pensioenfonds ABP verliest €45 mrd door recessie- en renteangst op markten
    Martine Wolzak Puck Sie 10:35

    In het kort

    Het vermogen van het grootste pensioenfonds van Nederland is sinds begin dit jaar fors gedaald.
    Angst voor recessie en rentestijgingen zorgen voor verliezen op obligatie- en aandelenmarkten.
    De dekkingsgraad van het fonds daarentegen spuit omhoog tot meer dan 125%.
    Pensioenen kunnen daardoor waarschijnlijk voor het eerst sinds de kredietcrisis weer omhoog.

    Het vermogen van pensioenfonds ABP, het grootste van Nederland en een van de grootste ter wereld, is sinds het begin van dit jaar fors gedaald. Eind mei was de waarde van de beleggingen €505 mrd, tegen €550 mrd eind vorig jaar.

    De daling van het pensioenvermogen met €45 mrd in de eerste vijf maanden is met name het gevolg van verliezen op de obligatie- en aandelenmarkten, door de angst voor een recessie en de snelle stijging van de rente. De beweging op de rentemarkt deze week is zo heftig, dat de Europese Centrale Bank woensdag zelfs een extra vergadering heeft ingelast. Eind vorig jaar was de Nederlandse tienjaarsrente nog negatief, nu staat die al weer boven de 2%.

    Ook de andere Nederlandse pensioenfondsen, zoals Zorg en Welzijn, Bouwnijverheid, PMT en PME, komen woensdag met hun eindcijfers van vorige maand. Daar zitten de heftige schokken op aandelen- en obligatiemarkten van de afgelopen week nog niet bij, de beleggingsverliezen zullen sindsdien alleen maar zijn toegenomen.
    Dekkingsgraad spuit omhoog

    De dekkingsgraden van Nederlandse pensioenfondsen daarentegen spuiten omhoog. De actuele dekkingsgraad van ABP is per eind mei 125,1%, de hoogste stand sinds de kredietcrisis. De beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde over de voorgaande 12 maanden, loopt ook hard op en staat op 110,1%. De beleggingsverliezen brengen daardoor de indexatiekansen voor dit jaar waarschijnlijk niet in gevaar. Bij deze stand kan ABP dit jaar waarschijnlijk toch voor het eerst in meer dan tien jaar de pensioenen voor deelnemers, zoals (oud-) ambtenaren, militairen, agenten en leraren, verhogen.

    Hoe hoger de rente, hoe minder pensioenfondsen nu al in kas hoeven te hebben voor alle pensioenen die zij toegezegd hebben. De daling van de zogeheten verplichtingen, de contante waarde van de beloofde pensioenen, gaat nog sneller dan de afname van het vermogen. De verhouding tussen de twee, de dekkingsgraad, ziet er daardoor stukken beter uit dan vorig jaar toen het pensioenvermogen op recordhoogte stond.

    De afgelopen jaren mochten pensioenen pas omhoog bij een dekkingsgraad van tenminste 110% gemiddeld over de voorafgaande 12 maanden. De meeste grote pensioenfondsen voldoen daar al sinds de kredietcrisis niet meer aan, door de toen nog almaar dalende rente en de oplopende levensverwachting. In aanloop naar het nieuwe pensioenstelsel gaat deze drempel per 1 juli aanstaande omlaag, naar 105% gemiddeld. ABP staat daar nu ruim boven.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1442228/pensioenfonds-...
592 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0619 -0,06%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.796,10 -1,28%
Gold spot 2.391,46 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links