Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,140 19 apr 2024 17:38
  • -1,040 (-4,30%) Dagrange 23,140 - 23,900
  • 402.519 Gem. (3M) 383,2K

Fugro 2019

11.210 Posts
Pagina: «« 1 ... 539 540 541 542 543 ... 561 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 IQ 6 december 2019 16:45
    Fossiele stoffen komen weer een beetje in zicht na alle politieke negatieve uitspraken over milieu vervuiling, realistisch nadenken en een ieder zal begrijpen dat de komende tientallen jaren de fossiele brandstoffen niet te vervangen zijn, zeker niet als er maatregelen van een speldenknop landje als Nederland als voorbeeld voor de wereld moet zijn.
  2. forum rang 10 voda 6 december 2019 19:16
    Uitgelicht: Fugro komt boven drijven

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fugro
    8,87 0,022 0,25 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Fugro zat afgelopen week stevig in de lift. Op een koers van 8,87 euro vrijdag steeg het aandeel op weekbasis 3,9 procent.

    De bodemonderzoeker kwam de afgelopen handelsweek een aantal keer bovendrijven. Donderdag werd bekend dat Lucerne Capital Management zijn belang in Fugro heeft uitgebreid van 5,43 procent naar 10,22 procent.

    Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer merkte voor de camera van ABM Financial News op dat zich dit direct vertaalde in een hogere koers van het aandeel. "Als het bedrijf in staat is zijn financiële positie verder te versterken - en daar zijn ze goed mee onderweg - dan is Fugro een aandeel wat flink kan stijgen", voegde hij toe.

    ING-analist Quirijn Mulder kwam afgelopen week met een tweetal notes over het aandeel. Volgens Mulder kan Fugro mogelijk profiteren van de plannen van olie- en gasproducent Santos om de productie op te starten in Dorado, een offshore gebied voor de westkust van Australië.

    "Als de productie start, dan zal Fugro royalty's ontvangen voor eerder verrichte seismische werkzaamheden destijds in een joint venture met Finder Exploration", zei Mulder. "De impact op de kasstromen zullen aanvankelijk beperkt zijn, maar als er meer velden zullen worden ontwikkeld, dan zouden de opbrengsten voor Fugro op kunnen lopen tot een paar miljoen euro per jaar", voegde hij eraan toe.

    Daarnaast schreef Mulder over een nadelig besluit over patentinbreuk waarbij Fugro's joint venture Seabed Geosolutions is betrokken. Deze zou de geplande desinvestering van de joint venture volgens de analist in gevaar kunnen brengen. Seabed wordt beschuldigd van patentinbreuk door Magseis Fairfield maar beargumenteerde dat de zogeheten Manta-technologie van het Noorse bedrijf niet valide is. Het Amerikaanse Patent Trial and Appeal Board (PTAB) wees die argumenten onlangs af. ING hanteert een koopadvies en koersdoel van 11 euro op het aandeel.

    Volgens analist Jos Versteeg van InsingerGilissen hangt de positieve koersontwikkeling van het aandeel Fugro ook samen met de richting van de olieprijs en het inmiddels bevestigde voortzetten van het productiebeperkingsakkoord van de OPEC.

    Het oliekartel besloot zelfs de huidige productiebeperking met 40 procent uit te breiden tot circa 1,7 miljoen vaten per dag. Dit werd volgens Versteeg niet verwacht, maar is zijns inziens wel echt nodig.

    Grote vraag is volgens de analist, met het oog op een herstel van de stabiliteit in de markt, wat de Verenigde Staten het komend jaar gaat doen, aangezien de Amerikaanse [schalie] productie de afgelopen jaren praktisch verdubbelde. "Aangezien de olieboeren de ontwikkeling van deze velden uit de eigen kasstroom financieren en de looptijd van de velden relatief kort is, zou deze extra productie [relatief] snel kunnen wegvallen", zei Versteeg.

    Tot slot merkte de analist op dat de investeringen in de offshore sector de laatste jaren miniem zijn geweest en "nu dit aantrekt profiteert ook Fugro daarvan", aldus Versteeg.

    Analist Henk Veerman van Kempen & Co. focust zich minder op de 'waan van de dag' rond het concern; "De marktkapitalisatie van Fugro is dusdanig klein dat het twee kanten op kan", aldus Veerman die daarmee refereert naar de over het algemeen hogere volatiliteit van een aandeel bij een lagere marktkapitalisatie.

    De analist ziet overigens weinig redenen voor het aandeel om omlaag te gaan. De resultaten over het derde kwartaal waren volgens Veerman boven verwachting, inclusief de update op de winstverwachting.

    De analist is tevens van mening dat er een grote kans bestaat dat de geplande desinvestering van onder andere Seabed volgend jaar zullen plaatshebben. "Dit zou allemaal moeten bijdragen aan een verlaging van de schuldratio van het bedrijf. Een ander positief punt van focus is volgens Veerman de prijsstelling. De analist voorziet voor zowel de landprojecten als de marine-projecten een verbetering.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 5 RobS 7 december 2019 15:59
    ugro has successfully completed the first deepwater autonomous underwater vehicle (AUV) site survey for Brunei Shell Petroleum Company Sdn Bhd (BSP).

    Singapore
    06 Dec 2019
    Ceri Powell, BSP’s Managing Director, delivered a congratulatory note acknowledging the quality of Fugro’s work and HSSE leadership shown throughout the campaign. BSP’s Project Lead Bilman Pardomuan Hutabarat commented: “This campaign was the first deepwater survey project for Shell in Brunei and its success will lead to many more deepwater programmes.”

    The survey was performed in August in water depths of 600 m using the Fugro Equator, a dedicated geophysical survey vessel, and the Fugro ES-V AUV, and completed with zero HSSE incidents. The survey results will be critical for planning a safe drilling programme, and will provide key inputs for engineering and design studies for pipeline routing and subsea structures in future deepwater field developments.

    Following the successful site survey, BSP subsequently awarded Fugro the associated geotechnical site investigation and geoconsultancy contract. The project included a review of the geophysical data and desktop study to assist BSP in defining their geotechnical scope of work. Fugro Voyager, a dedicated deepwater geotechnical drilling vessel, completed the fieldwork in October 2019, also with zero HSSE incidents.

    “We are pleased to provide our deepwater site characterisation capability to another deepwater field development in the APAC region. BSP has been our client for more than 40 years and part of that success is owed to our unique ‘Triple A’ approach, where we acquire, analyse and advise on Geo-data across the full project life cycle,” remarked Jerry Paisley, Business Line Director, Asia Pacific Region.
  4. forum rang 6 Marcel H. 7 december 2019 21:32
    quote:

    itwm schreef op 7 december 2019 17:29:

    De bovengenoemde schepen hebben net deze opdracht afgewerkt en de een is momenteel in Brazilië bezig met werkzaamheden en de andere begint eind deze week in Mozambique aan een volgende klus. Bijna alle schepen zijn op dit moment ingezet of worden gemobiliseerd voor de volgende klus.
    Beleggers maken zich onnodig zorgen.
11.210 Posts
Pagina: «« 1 ... 539 540 541 542 543 ... 561 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links