Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoogtepunt beurzen gezien

3.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Happy 5 december 2019 08:20
    Hou het simpel en aardig. Feit is dat er wereldwijd teveel cash geld is, de economie vertraagd, al heel veel stimuleringstrucs zijn opgebruikt, er handelsconflicten gaande zijn en de beurzen op een hoog niveau staan. Het gevaar zit echt aan de bovenkant. Alleen weet niemand wanneer de boel klapt. Ook ik niet anders zat ik nu op een cruiseschip ipv zo te gaan werken.
  2. Stock Exchange Monkey 5 december 2019 08:27
    quote:

    Happy schreef op 5 december 2019 08:20:

    al heel veel stimuleringstrucs zijn opgebruikt
    En dan komen er weer nieuwe;
    Japanse regering opent stimuleringsoffensief
    www.telegraaf.nl/financieel/167168868...

    Het zijn andere tijden, niet altijd te begrijpen, maar moet je dat willen…

    Goedemorgen!
  3. forum rang 6 marique 5 december 2019 11:26
    quote:

    'Belegger' schreef op 4 december 2019 19:39:

    Diversificatie begint met twee aandelen. Bij elke uitbreiding neemt het incrementele effect steeds af volgens een curve. Er zijn ook mensen die zich druk maken of een wereld ETF belegt in 800 of 2.500 aandelen.

    Verder spelen zaken als correlatie en beheersbaarheid (focus) ook een rol. Ik ben wel benieuwd hoeveel aandelen jullie bij voorkeur aanhouden voor een volwassen portefeuille.
    AddValue Fund behaalt al jarenlang uitstekende rendementen met een portfolio van plm 15 in A'dam genoteerde aandelen (small en mid caps).
    Kempen Orange Fund trouwens ook, met een paar aandelen meer. Rendementen hoger dan AEX en hoger dan MSCI World.

    Met de voormalige beurscompetitie nog in gedachten kan ik zeggen dat je met 10 aandelen prima kan scoren, of stevig verlies lijden. Maar één ding blijft onveranderd: als de hele beurs wegzakt gaat elke portfolio mee. Omgekeerd is het makkelijk scoren als de gehele beurs in een uptrend zit.

  4. forum rang 7 ffff 5 december 2019 12:23
    Rob,

    Hoeveel aandelen je bij voorkeur aanhoudt....Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, want het hangt helemaal van de persoonlijke situatie van de belegger af. Van zijn bereidheid risico te nemen, van te willen aanvaarden dat hij ook groot verlies, al of niet op papier, kan lijden.

    Verder: Zie de posting van Marique. Naast blondje Janneke zijn er dus nog wat fondsen die het beter doen dan de AEX. Probleem is altijd weer: Doen ze dat volgend jaar weer opnieuw? Dat is steeds het dilemma.

    Ennuh, een voor mij verlossende posting van izdp lees ik nog steeds niet.... Alles, althans bijna alles eruit gooien en dan de sublieme vijf van izdp.

    Sinterklaas zal hem toch niet meegenomen hebben naar Spanje?

    Peter.
  5. forum rang 6 'belegger'' 5 december 2019 13:45
    Peter,

    Dat het allemaal van ieders persoonlijke situatie afhangt is evident.

    In een ander draadje las ik over Warren Buffett. Die geeft illustratief wel eens als oefening, stel dat je in je beleggingsleven 20 beslissingen moet nemen. Stel vervolgens bij elke beslissing jezelf de vraag of die 1 van die 20 zou kunnen zijn. Zoiets helpt mij dan om wat meer rust en geduld in te bouwen.

    Die posting van IZDP kan ik je ook niet leveren. Maar als die zou komen, ga jij toch niet alles vervangen door die vijf namen. Dat zou ook niet passen binnen jouw strategie van vermogensbehoud. Aan de andere kant las ik dat ook jij wat aan het opruimen bent.

    Bob
  6. boomer92 6 december 2019 02:14
    quote:

    Sentiment schreef op 5 december 2019 06:55:

    [...]Ja, maar hij heeft wel gelijk....
    En dat "geld gekregen" is niet zomaar geweest hoor! daar wordt wel iets voor geleverd.
    dat geld zal idd niet zomaar zijn gegeven , neemt niet weg dat er gewoon verlies word geleden ! bij dit soort bedrijven draait het vooral op hoop om ooit iets te vinden ! crucell en pharma bv. . dus ja zwaar overgewaardeerd maar believers kunnen ook de jackpot winnen . niks mis mee gun het ze ook . doen goed werk , maar iets wat op een een muis werkt is nog lang niet zeker dat het op een mens werkt ! zoals ik eerder al gezegd heb , kan het bedrijf niet zo goed . maar weet dat het een sector is van hoop doet leven ( : succes ermee , nogmaals ik vind het wel mooi dat er dit soort bedrijven zijn .
  7. forum rang 4 Sentiment 6 december 2019 07:40
    quote:

    boomer92h2t1yg schreef op 6 december 2019 02:14:

    [...] dat geld zal idd niet zomaar zijn gegeven , neemt niet weg dat er gewoon verlies word geleden ! bij dit soort bedrijven draait het vooral op hoop om ooit iets te vinden ! crucell en pharma bv. . dus ja zwaar overgewaardeerd maar believers kunnen ook de jackpot winnen . niks mis mee gun het ze ook . doen goed werk , maar iets wat op een een muis werkt is nog lang niet zeker dat het op een mens werkt ! zoals ik eerder al gezegd heb , kan het bedrijf niet zo goed . maar weet dat het een sector is van hoop doet leven ( : succes ermee , nogmaals ik vind het wel mooi dat er dit soort bedrijven zijn .
    Dat blijkt wel uit je reactie....
  8. forum rang 6 Happy 6 december 2019 08:39
    quote:

    boomer92h2t1yg schreef op 6 december 2019 02:23:

    [...] ritje down heeft weer geld gekost !! terwijl je zelf aangeeft dat de 600 weer in beeld is ?
    Ik weet het niet hoor, maar dit is precies wat er gisteren gebeurde. Even zakken om weer koopjesjagers uit te lokken. We stonden tegen de 596 toen ik dat schreef. Ik ben toen in TB short gegaan en bij het slot alles verkocht. Nu geen positie. Ff aankijken.
  9. forum rang 4 ONN 6 december 2019 11:27
    quote:

    ffff schreef op 5 december 2019 12:12:

    En wat zou JIJ in hemelsnaam toch moeten zonder John en zonder mij...…?
    Je weet het hè, 'ik kom hier voor de lol' staat op nummer 1 :)

    Nog even over die vermeende verliefdheid op een individueel aandeel en de psychische valkuilen. Je kent vast nog wel de 'Katten en Heksen' draadjes. In de eerste versie uit 2011 kwam ik een paar opmerkelijke quotes van jou tegen. Als je het geen verliefdheid wil noemen hoe noem je het dan ? Zo hadden we ook katzenkop met haar 'lovebaby' Fugro. Was toch wel een vermakelijk maar ook leerzaam draadje vond je ook niet ? :)))

    Hier komen je 'stokoude' quotes:

    "Imtech vandaag erbij. Soms heb je ze eerder dan je dacht....
    Imtech zit via Internatio Müller, ( zijn voorloper) waar het zijn naam aan te danken heeft, ( Intern. Müller Techniek) al bijna dertig jaar in portefeuille. Prima investering geweest."


    "Katzenkop en Hermione,

    Gewoon om eens goed het verschil te laten zien tussen een vermogensbeheerder die alweer blij is dat hij een stukje liquiditeit voor een schappelijke prijs in een goed bedrijf heeft gestopt ( dus de aankoop gisteren van IMTECH): Wanneer zouden jullie twee traders zo'n aandeel dan weer van de hand doen? Bij 1, of 3 of 5 procent koersstijging?

    Voor een goed begrip en als vergelijking: Bij mij blijven ze er hoogstwaarschijnlijk nog zeker ...tien jaar in portefeuille... Aandeel uiteraard blijven volgen, dividendje opstrijken en dat is het dan wel....

    Groet Peter en complimenten met dit draadje."


    "Als je nu alleen vanmorgen op diverse financiële websites leest waarmee Imtech bezig is.........Gelukkig zijn er ook van die bedrijven waarin je met een gerust hart een stukje van je vermogen kunt investeren.
    In mijn ogen zijn ze echt heel goed bezig. Surf maar eens wat rond. En als NIET-TA-believer: Zoals alle aandelen veren we weer op na de schrikaanval van vorige week.... Wat een weertje vandaag!"


    "Ik kan het niet laten Hermione. Alleen maar weer om het gigantische verschil te onderstrepen. Ik heb in deze draad al vaker iets over Imtech gezegd. Maar....Ik vind het een S U P E R aandeel voor een portefeuilleopbouw over vele, vele jaren.....

    Leerrijk om te zien hoe verschillend over bedrijven gedacht kunnen worden. Imtech staat prominent in mijn bijkooplijst...…"


    www.iex.nl/Forum/Topic/1263055/1/Hoe-...

  10. forum rang 6 asti 6 december 2019 12:34
    Een oude bekende werkte voor Imtech in de bouw. Op een dag was het heel erg fris buiten, net zoals vandaag. Hij heeft toen om zich te verwarmen zijn kruis bij een buis waar stoom uit kwam gezet. Tot zijn verbazing heeft de stoom zijn eikel verbrand. Hij heeft het even uit schaamte stil gehouden, maar moest op een gegeven moment medische hulp zoeken.
  11. forum rang 5 Kees1 6 december 2019 12:42
    quote:

    asti schreef op 6 december 2019 12:34:

    Een oude bekende werkte voor Imtech in de bouw. Op een dag was het heel erg fris buiten, net zoals vandaag. Hij heeft toen om zich te verwarmen zijn kruis bij een buis waar stoom uit kwam gezet. Tot zijn verbazing heeft de stoom zijn eikel verbrand. Hij heeft het even uit schaamte stil gehouden, maar moest op een gegeven moment medische hulp zoeken.
    Mooi verhaal. Kun je uitleggen wat je hiermee wilt zeggen? Bedoel je hiermee te zeggen dat je niet teveel risico moet nemen?
  12. forum rang 7 ffff 6 december 2019 13:22
    ONN,

    Wat een moeite zeg om een verkeerde beleggingsbeslissing helemaal uit te pluizen. Toch maak je weer een ECHT grote beoordelingsfout. Nu jaaaaren later bleek dat er bij Imtech gigantische fraudes in Polen zijn gepleegd is het zo verdomd gemakkelijk om te zeggen dat je in 2011 in het beleid geen vertrouwen kon hebben. Want in 2011 en ook 2012 was Koninklijke Imtech wel degelijk de moeite waard om een gedeelte van je vermogen in te steken, met andere woorden om je belang erin uit te breiden. Dat heeft dus volledig verkeerd uitgepakt, maar heeft NIETS medt verliefdheid op een aandeel te maken, maar met wat er bij zo'n bedrijf is gebeurd.

    Uiteindelijk, ONN, was dat ook voor een groot stuk het business model van Willem Okkerse. Jij weet ook heel goed dat zowel Ben als ik de zwaarste aanvaringen hebben gehad met Willem Okkerse omdat Willem voortdurend beweerde dat hij dat soort fraudes al jaaaaren van te voren zag aankomen met zijn beroemde Okkerse-score. In de praktijk bleek dat niet te controleren en hoewel Willem altijd beweerde dat hij zo vaak bestudderd werd....Een portefeuille opbouwen puur op grond van de Okkerse score kon hij ook niet voor elkaar krijgen.

    Bij al je grote huisvlijt, ONN, had je d'r ook nog even Dexia en Fortis en Lernout & Hauspie bij kunnen zetten waarover ik de afgelopen bijna 20 jaar ook heel goede verwachtingen had en er veel geld instopte. Allemaal verloren geld, maar dat heeft TOTAAL niets met verliefdheid op spraaktechnologie of bankwezen te maken, maar met totaal veranderde marktomstandigheden, fraudes etc. Jouw vrouw belegde toch ook in Fortis, terwijl jij het allemaal zo goed wist en voorzag....

    NOGMAALS ONN, een beleggersvermogen is de SOM van grote plussen en jammer genoeg heel wat minnen. Heeft NIETS met geldbomen te maken. Als ik de moeite neem om bijvoorbeeld eens van AIRBUS = EADS zeven lange jaren de koersontwikkeling te posten en de zeven lange jaren ieder jaar opnieuw sterk stijgende dividenden, dan zwijg jij. Geeft niks hoor...Maar mijn vermogen is natuurlijk wel ergens GEMAAKT. Komt niet uit de lucht vallen.

    Nog een voorbeeld van jouw eenzijdige beleggings-strategie: Als aandeel 90 procent gezakt is, gaat dat failliet, zie Imtech, Dexia, Fortis, Lernout etc. etc, maar.....ONN als je Ahold zoals ik heb gekocht op méér dan 30 Euro en het zakt naar ONDER de 2,5 Euro en je koopt zwaar bij op 2,5 Euro en op 2,8 Euro en later op 7 Euro.... dan zie ik in mijn computer dat ik van Ahold VANDAAG rijk ben geworden... Van Ahold? Ja, van Ahold, om maar aan te geven dat JOUW strategie ook faliekant verkeerd kan uitpakken. Een ander prachtig voorbeeld in mijn portefeuille is natuurlijk Alstom en niet te vergeten AB INBEV. Zie jullie getreiter tegen mij over Aalberts of in de Volkswagendraad. Maar voorlopig maken die deel uit van mijn verdiende en opgebouwde vermogen, terwijl het er ooit minder goed voorstond.

    Geldbomen bestaan niet ONN, maar wel goed nadenken op wat je doet en niet altijd dat denigrerende opmerkingen maken zoals je nu weer begon tegen die Janneke. Voorlopig heb ik tesamen met mijn miskleuns toch een prachtig vermogen bij elkaar belegd en dat kreeg ik niet cadeau en geef ik derhalve ook niet aan die nivellerende socialisten zomaar af.... Maar dat is weer een andere discussie.

    Peter
3.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0650 +0,06%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.684,30 -0,86%
Gold spot 2.395,93 +0,70%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links