Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175

  • 35,780 19 apr 2024 17:36
  • -0,220 (-0,61%) Dagrange 34,540 - 36,420
  • 300.937 Gem. (3M) 275,7K

Forum Alfen geopend

5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 299 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mr.Franz 25 november 2019 13:15
    quote:

    Teilv schreef op 25 november 2019 11:49:

    Misschien nu iets voor Shell....????
    In mijn ogen zeker. Maar ook een partij als Bam of Heijmans zou wellicht interesse kunnen hebben om een overname te doen in een sector waar niet alleen de omzet groeit maar ook de marge. Er zal nog wel een consolidatieslag gaan komen. Alleen is Alfen wat dat betreft misschien voorlopig nog wat te groot voor het servet maar te klein voor het tafellaken.

    Al met al genoeg redenen om te blijven zitten.
  2. Peter2meter 26 november 2019 23:26
    quote:

    Jelle R schreef op 26 november 2019 16:04:

    Nu Shell naast Eneco grijpt kan Alfen wel eens een optie zijn. Al maakt het voor mij niet veel uit, ik denk dat ze op eigen kracht het stevige groeipad kunnen behouden voor de komende jaren.
    Absoluut, geduld.
    Dit is een pareltje
  3. [verwijderd] 27 november 2019 21:43
    quote:

    Jelle R schreef op 26 november 2019 16:04:

    Nu Shell naast Eneco grijpt kan Alfen wel eens een optie zijn. Al maakt het voor mij niet veel uit, ik denk dat ze op eigen kracht het stevige groeipad kunnen behouden voor de komende jaren.
    De wens is hier vader van de gedachte lijkt mij. Het naast Eneco grijpen heeft, althans in mijn ogen, werkelijk niets met het evt. al dan niet overnemen van alfen door shell te maken. Jammer wel want ik zit fors in alfen en kan een leuke overnameprijs van zeg 17,50 wel waarderen hoor..
  4. forum rang 8 aextracker 30 november 2019 09:44
    quote:

    Totaalplaatjezien schreef op 19 november 2019 10:23:

    Jemig, wat een paniekerige reacties weer.
    Zoals meestal kijk ik er weer heel anders tegen aan.

    Over het algemeen tendeert de koers van een aandeel uiteindelijk meestal richting de werkelijke waarde van het bedrijf. Zeg maar zo'n beetje de gemiddelde koerswinstverhouding van de sector.
    Daaromheen zie je uiteraard, sentiment gedreven, schommelingen in de prijsvorming.
    Vooral in de wat kleinere fondsen kunnen die schommelingen behoorlijk heftig zijn.

    Om even bij Alfen te blijven. Een koersstijging van 10 naar 15 in een relatief kort tijdsbestek, is een procentuele stijging van 50 procent. Het lijkt mij niet geloofwaardig om te veronderstellen dat het bedrijfsresultaat, in dezelfde korte periode, eveneens met 50 procent gestegen is. Dus gaan er partijën hun winst nemen. Wat hun goed recht is toch?

    Wanneer je echter belegt voor de langere termijn zou je jezelf gewoon de vraag moeten stellen wat jij denkt dat de toekomstige resultaten van het bedrijf zouden kunnen zijn.
    Als je denkt dat Alfen te klein is om zelfstandig voort te bestaan, in het geweld van de energie transitie, dan kun je hoogstens nog hopen op een overname premie, wanneer het wordt opgeslokt door een grotere partij. Komt die overname er niet dan is het dood geld.
    Denk je echter dat Alfen uitstekend gepositioneerd is om een leidende rol te kunnen gaan spelen bij de energie transitie en daardoor de komende jaren heel hard zal kunnen gaan groeien, dan maakt het niet zo heel veel uit of er nu een eurootje meer of minder op het koersenboord staat toch? Over een aantal jaren zal de koers immers beduidend hoger staan, als weerspiegeling van de bedrijfsresultaten van dat moment.

    Persoonlijk is mijn inschatting dat Alfen goed gepositioneerd is en dat het in staat is zich staande te houden ten opzichte van de grote spelers.
    Mijn grootste angst is dat het wordt overgenomen voor een paar euro boven de huidige koers. Waarmee dan dus een fraaie langetermijn belegging vroegtijdig uit mijn handen gerukt zal worden. Ik hoop vurig dat het huidige management de verleiding zal weten te weerstaan om vroegtijdig te caschen, door zichzelf te laten overnemen. Liever zie ik Alfen op eigen kracht groeien. Die energie transitie moet nou eenmaal gemaakt worden. Elektrisch rijden o.a. zal de komende jaren een explosieve groei gaan doormaken. Als Alfen voorop blijft lopen in het uitrollen van de infrastructuur daarvoor, dan staat dit aandeel over een jaar of vijf zeker boven de vijftig euro. En daar beleggen we toch voor?

    Zelf zat ik er al in op 10 euro, maar ik heb ook nog bijgekocht op 15 euro.
    Misschien klinkt het onlogisch, maar ik zou het toejuichen als de koers weer even richting de 10 zou willen gaan. Kan ik toch mooi 50 procent meer aandeeltjes aanschaffen,voor hetzelfde bedrag, dan voor 15 euro.
    Ik beleg namelijk voor de lange termijn en ik geloof in de mogelijkheden van een bedrijf als Alfen op de langere termijn.

    Fijne dag allemaal!!!
    Totaalplaatje gezien,....

    Volg dit aandeel nu ca. 1 jaar vanuit de zijlijn.
    Het is mij ondanks de omzet groei gerealiseerd binnen een snelle groeimarkt qua gepresenteerde Q- & jaarcijfers onvoldoende duidelijk waar de potentie van het bedrijf daadwerkelijk ligt.
    Waarom is de volatiliteit van de winstontwikkeling zo hoog denk je ?

    Het zijn in feite "systeem- & transformator\energie opslagsysteem bouwers, waar m.n. de menskracht, lees (planbare) kosten i.r.t. een groeiversnelling mogelijk maken.

    Ik geloof in Alfen op middellange termijn, doch de energie transitie kent een snelle groei, waar je kosten op moet inrichten. Snelle groei is er echter niet om ongelimiteerd door te versnellen.
    Hoe gaat Alfen naar jouw idee om met die balans van kosten\investeringen vs. omzetgroei(versnelling) ?
    Voorts kwam een fors deel van de groei in H-1 vanuit "mee-geacquireerde internationale omzet"in de snelst groeinede business line "grid solutions". las ergens een erg hood marktaandeel van Alfen in NL met 70%, ergo, de groei zal versneld moeten komen uit grote vergroenende markten als in Duitsland, Frankrijk & Nordics. Gaat dat autonoom, of moet \gaat er verder geacquireerd worden en volgt er binnenkort een significante verwatering om die groei te financieren?
    De reden voor afbouw van Infestos om 7,% van 20- Mln uitstaande aandelen op de markt te plaatsen ?

    De recente correctie heeft naar mening alles te maken met het forse pakket aandelen wat de grootste (founding) aandeelhouder op de markt bracht en de sentimenten welke dat opwekt. Geen reden voor paniek, wel een signaal !
    Wellicht nu een tussentijdse bodemvorming geweest?
    Koers is nu echter wel 2 keer op Euro 15,- afgeketst. Blijkbaar vinden meerdere beleggers een rendement van 30-50% voldoende in dit aandeel !

    Stof tot nadenken. Ik blijf nog even aan de zijlijn. VBR is altijd prettig in een aandelenmarkt die nu 2 keer een (naar wat ik vermoed) een glazen plafond tracht te doorbreken.
    Op onverwachte tussentijdse tegenvallers (de zgn. black swan), reageren fondsen als Alfen als geen ander....

    Tracker
  5. [verwijderd] 1 december 2019 11:00
    Volatiliteit? De omzet en winst groeien beide gestaag en conform prognoses. Beide groeien fors doordat alfen gewoon flink aan de weg timmert in een enorm groeiende markt.

    Alfen heeft al aangegeven overnames niet uit te sluiten maar is ook zeker in staat om autonoom te groeien.

    Niks is ongelimiteerd maar de groei houdt echt nog jaaaaren aan (verwacht ik).

    Aandelen zijn niet op de markt gebracht maar onderhands overgedragen. Simpelweg om belang wat in normale proporties te brengen verwacht ik (ik denk mede omdat de koers zich stabiliseerde mooi moment om wat van de hand te doen), ze verkopen ook maar een fractie he.. het kan wel iets zeggen maar volgens mij weinig over toekomst alfen.

    Ik denk dat je je kans al gemist hebt, alfen zal alleen maar duurder worden na goede cijfers en bekendmaken nieuwe grote opdrachten..

    Bovenstaande slechts mijn mening uiteraard, iedereen heeft recht op zijn haar eigen mening/ideeën natuurlijk!

    Succes allen!

  6. forum rang 4 Onder de regenboog 2 december 2019 09:16
    Alfen heeft technische kennis in huis die meer is dan alleen maar een laadpaal. Om dit in te halen door andere aanbieders daar zal wel mening jaren over heen gaan. Duitsland toont interesse in hun systeem en Noorwegen ook. Het is een enorme groeimarkt en dat zal het nog lang blijven. Shell zal na zijn miskleun wel als een gek om zich heen gaan slaan of zelf een energie reus gaan oprichten. Ze zullen wel moeten aangezien zij een deal hebben om waterstof te leveren aan de Duitse auto industrie. Zij bouwen allemaal een Waterstof wagen en Shell belooft de stations binnen een kleine twee jaar neer te zetten. Shell moet zijn oude pomp stations ombouwen naar elektrisch en ze hebben enorm veel elektra nodig om vanuit zee de stroom om te zetten in waterstof. Heren/dames , niemand weet hoe de ander groeit, het is een markt waar iedereen elkaar gaat overnemen om de beste positie te krijgen. Alfen heeft zeer veel in huis en vooraf aan tech. kennis die andere niet hebben. Dit is waarom wij in dit Fonds zitten en voorlopig nog wel even blijven hangen. Maar wij hebben de waarheid niet in pacht ;-)
  7. forum rang 10 voda 3 december 2019 07:51
    Alfen levert Uniper accu voor energieopslag

    Gepubliceerd op 3 dec 2019 om 07:50 | Views: 0

    Alfen N.V. 02 dec
    14,20 0,00 (0,00%)

    ALMERE (AFN) - Fabrikant van laadpalen en energiesystemen Alfen levert het Duitse energiebedrijf Uniper een accu voor de opslag van energie. Het systeem wordt ingezet bij de elektriciteitscentrale op de Maasvlakte bij Rotterdam.

    De opslagaccu, met de omvang van een container en een capaciteit van 10 megawatt, is naar verwachting in het derde kwartaal van volgend jaar in bedrijf. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
  8. Ferdinand 62 5 december 2019 09:03
    Een bevestiging van wat al te verwachten was. Alfen gaat echt profiteren van de enrgietransitie en is voorloper op diverse gebieden.

    5-12-2019 08:47:14

    Beursblik: koers Alfen te laag
    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg vindt dat Alfen momenteel veel te goedkoop is gezien het toekomstpotentieel van de onderneming. Dit blijkt donderdag uit een rapport van de zakenbank.

    Tijdens een door Berenberg georganiseerde bedrijfspresentatie schetste Alfen een beeld van de energietransitie die plaatsvindt en de "nieuwe en significante" groeikansen die dit biedt. CFO Jeroen van Rossen herhaalde de groeidoelen voor de middellange termijn. Dat betekent een omzetgroei van een samengestelde jaarlijkse groei van 40 procent en een EBITDA-marge van 15 tot 20 procent.

    De analisten van Berenberg menen dat Alfen in het meest aantrekkelijke plekje van de energieketen zit. En dat plekje van Alfen is volgens de marktkenners "uitermate" lastig te kopiëren door concurrenten.

    Berenberg heeft een koopadvies op Alfen met een koersdoel van 22,00 euro.

    Het aandeel sloot woensdag op 14,08 euro.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 december 2019 10:29
    quote:

    Piformer schreef op 5 december 2019 10:18:

    Om het nieuws van vanochtend een beetje in perspectief te plaatsen:
    Aandeel wordt gevolgd door 4 analisten.
    Dit jaar zijn 10 adviezen uitgebracht.
    De helft daarvan komt op conto van Berenberg.
    In Q4 zijn 3 adviezen gegeven, allemaal door Berenberg.

    Vanwaar die haast..?
    Alfen gaat weer een emissie plegen; dit soort bedrijven hebben nooit geld genoeg.

    De kortlopende schulden zijn al 40 miljoen.
  10. forum rang 4 Onder de regenboog 5 december 2019 11:20
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 5 december 2019 10:29:

    [...]
    Alfen gaat weer een emissie plegen; dit soort bedrijven hebben nooit geld genoeg.

    De kortlopende schulden zijn al 40 miljoen.
    Beste Zwarte Ridder,

    Mag ik jouw mening weten over dit bedrijf, hoe zie jij dit bedrijf over zeg twee jaar?
    Ben oprecht benieuwd naar je mening aangezien je meestal behoorlijk scherp bent.

    vr. gr a
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 december 2019 12:29
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 5 december 2019 11:20:

    [...]
    Beste Zwarte Ridder,
    Mag ik jouw mening weten over dit bedrijf, hoe zie jij dit bedrijf over zeg twee jaar?
    Ben oprecht benieuwd naar je mening aangezien je meestal behoorlijk scherp bent.vr. gr a
    Eerlijk gezegd begrijp ik weinig van dit bedrijf; de omzet stijgt als een gek en ze maken nog geen rooie cent winst.
    In ieder geval is er iets fundamenteels mis.
  12. W0803 5 december 2019 12:51
    quote:

    Piformer schreef op 5 december 2019 10:18:

    Om het nieuws van vanochtend een beetje in perspectief te plaatsen:
    Aandeel wordt gevolgd door 4 analisten.
    Dit jaar zijn 10 adviezen uitgebracht.
    De helft daarvan komt op conto van Berenberg.
    In Q4 zijn 3 adviezen gegeven, allemaal door Berenberg.

    Vanwaar die haast..?
    Inderdaad, dit viel mij ook al op. Berenberg praat de koers wel erg vaak omhoog. Ik heb in ieder geval na de stijging van vanochtend mijn positie gehalveerd. Mogelijk dienen er ook belangen voor de verkoop van nog een enorme portie aandelen van grootaandeelhouder Infestos. Welke de vorige keer zijn verhandeld m.b.v. (u raad het al) Berenberg.

    Buiten dat zie ik vanuit mijn elektrotechnische achtergrond nog steeds potentie in het bedrijf met de energietransitie die eigenlijk nog steeds moet beginnen.
5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 299 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links