Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Celyad BRU:CYAD.BL, BE0974260896

  • 0,311 19 apr 2024 11:48
  • -0,016 (-4,75%) Dagrange 0,311 - 0,326
  • 536 Gem. (3M) 25,1K

CELYAD 2019 Nieuws

4.226 Posts
Pagina: «« 1 ... 149 150 151 152 153 ... 212 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. the Holy grail 3 december 2019 20:48
    3 weken geleden ingestapt op 8.55 , ik blijf lekker zitten en ik hoop met jullie allen mee dat we de koersen van vroeger halen, Ik denk dat het normaal is na de stijging van 2 weken geleden dat het nu een beetje op en neer dobbert zonder nieuwe berichten of ( goed of slecht).
  2. Garre 3 december 2019 20:50
    Ach al tijden heb ik ze, eerst paar honderd stuks max... Maar na de laatste dreun voor 9 bijgekocht , 3 duizend stuks erbij om het gemiddelde te laten zakken. Heb ze zelf ook op zelfs 34 gekocht en 23 en 17 en 13.. enz. Dacht dus, nu of nooit.
    Moet wel zeggen dat het dan hard op en neer kan gaan qua vermogen... Maar ik geloof erin..
  3. forum rang 4 Guus_Geluk 3 december 2019 22:23
    quote:

    Galajurk schreef op 3 december 2019 20:58:

    in Amerika nu 6 % hoger... voor wat t waard is
    Yep, gesloten op $12.32. (+6.3%)
    Maar het volume was erg laag, 27K stuks.
    We moeten m.i. voor een flinke boost van de koers nog even wachten tot de update op de ASH in de US. Die is maandagavond en zullen we dinsdag pas een reaktie op de beurs gaan zien. Er moet wel goed nieuws komen, de overheid heeft net 8.5 miljoen euro steun naar Celyad overgemaakt. Ik heb er ook vertrouwen in.
  4. Koindraak 4 december 2019 06:58
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 3 december 2019 22:23:

    [...]

    Er moet wel goed nieuws komen, de overheid heeft net 8.5 miljoen euro steun naar Celyad overgemaakt. Ik heb er ook vertrouwen in.
    Bij biotech weet je het nooit. alles lijkt de goede kant op te gaan en dan in één keer is het niet wat het lijkt.
  5. twopence 4 december 2019 08:43
    Een op NKG2D gebaseerde chimere antigeenreceptor (CAR) T-celtherapie, CYAD-101, veroorzaakte veelbelovende reacties in de fase I alloSHRINK-studie, gepresenteerd op de 34e jaarlijkse bijeenkomst van de Society for the Immunotherapy of Cancer (SITC). Deze nieuwe, allogene CAR T-celtherapie werd geëvalueerd in de dosis-escalatieproef in samenwerking met FOLFOX (5-fluorouracil, leucovorin en oxaliplatin) als preconditionerende chemotherapie om reacties te induceren bij patiënten met gemetastaseerde colorectale kanker ( mCRC).

    Twee van de 12 patiënten bereikten een bevestigde partiële respons (PR) volgens de RECIST 1.1-criteria, terwijl 5 patiënten een stabiele ziekte bereikten voor een duur van ten minste 3 maanden. Onderzoekers merkten ook een daling van de tumorlast op bij 6 van de 12 patiënten die deelnamen aan de studie.

    De behandeling werd over het algemeen goed verdragen zonder dosisbeperkende toxiciteit. De helft van de patiënten (6/12) meldde ten minste 1 behandelingsgerelateerde bijwerking (TRAE), maar alle TRAE's waren graad 2 of lager. Slechts 1 patiënt meldde het cytokine-afgiftesyndroom en geen patiënten stopten vanwege toxiciteit.

    De alloSHRINK-studie is een open-label, fase I dosis-escalatiestudie om de veiligheid en klinische activiteit van CYAD-101 vast te stellen. Het middel wordt elke 2 weken in 3 opeenvolgende doses toegediend en FOLFOX wordt gelijktijdig toegediend.

    In een interview met Targeted Oncology besprak Frédéric Lehmann, MD, vice-president van Clinical Development & Medical Affairs bij Celyad, de resultaten voor de alloSHRINK-studie die werden gepresenteerd tijdens de SITC 34thAnnual Meeting. De allogene CAR T-celtherapie, CYAD-101, in combinatie met FOLFOX-chemotherapie vertoonde veelbelovende antitumoractiviteit bij patiënten met vuurvaste mCRC.

    GERICHTE ONCOLOGIE: Kunt u wat achtergrondinformatie geven over het CYAD-101 CAR T-celproduct?

    Lehmann: CYAD-101 is een van onze allogene CAR T-celtherapieën. CYAD-101 is op de specifieke antigeenreceptor genaamd NKG2D-receptor. NKG2D is vrij interessant en komt tot expressie op NK-cellen, wat belangrijk is in de fysiologie van de bestrijding van infectieziekten en het aanpakken van kankercellen. De NKG2D-receptor herkent verschillende liganden MICA, MICB en BP126. Het is vrij belangrijk omdat, zoals u weet, in de context van oncologie een klonale selectie is wanneer u 1 gerichte therapie gebruikt.

    In die context is het belangrijk om verschillende antigenen op het oppervlak van 1 cel aan te pakken. In de context van de allogene CAR T, CYAD-101, hebben we echter ook betrekking op 1 construct met een niet-gen-edits-technologie, de T-celreceptor (TCR) Inhibitory Molecular (TIM). Dit concurreert met de [signalering] van de TCR, die daarom de expressie van de TCR op het oppervlak van de cellen aggregeert. We denken dat het invloed heeft op [ziekte] door de functie van de TCR te verminderen en daarom elke graft-versus-host-ziekte (GvHD) te aggregeren met het gebruik van een allogene CAR T

    GERICHTE ONCOLOGIE: Wat is de reden voor het combineren van CYAD-101 met FOLFOX-chemotherapie in mCRC?

    Lehmann: Er zijn verschillende redenen. De eerste is de meest kritische, namelijk dat we deze off-the-shelf allogene CAR T willen combineren met chemotherapie om een ??lymfocytendepletiestatus te induceren om eventuele gastheer-tegen-graft (HvG) reacties te voorkomen. Zoals u weet, als we allogene T-cellen in de patiënten injecteren, zouden die cellen snel door het systeem van de patiënten worden verworpen. Daarom is een van de opties om een ??tijdelijke lymfodepletie te induceren, wat we induceren met de FOLFOX-chemotherapie. In die context is het van cruciaal belang dat de opzet van deze studie is bij mCRC-patiënten die al chemotherapie op basis van oxaliplatine of irinotecan hebben gekregen.

    De algemene reden om de allogene CAR T CYAD-101 te combineren met FOLFOX-chemotherapie is het gebruik van de FOLFOX-chemotherapie als voorbehandelingstherapie. Als u de context van de allogene therapie kent, zullen de CYAD-101-cellen die u injecteert snel worden verworpen door het systeem van de patiënt. Door de patiënten voor te stellen om een ??voorbehandeling van chemotherapie zoals FOLFOX te gebruiken, induceren we een langdurige lymfodepletie, die daarom het risico op HvG-reacties zal beheersen en verminderen. Bovendien is de FOLFOX-chemotherapie voor de door stress geïnduceerde liganden van de cellen. We zullen een enorme expressie induceren van die liganden, die het doelwit zijn van de NKG2D.

    GERICHTE ONCOLOGIE: Hoe is de alloSHRINK-studie opgezet?

    Lehmann: De alloSHRINK-studie is een fase I dosis-escalatiestudie waarin de CYAD-101 allogene CAR T met gelijktijdige FOLFOX-chemotherapie wordt geëvalueerd. De FOLFOX wordt gegeven als preconditionerende chemotherapie en heeft geen intentie om invloed op de ziekte te hebben omdat de patiëntenpopulatie niet-resecteerbare, progressieve mCRC-patiënten is die zich hebben ontwikkeld onder de metastatische lijn van oxaliplatin of irinotecan.

    Het is een dosis-escalatieonderzoek waarbij we 3 dosisniveaus van de CYAD-101 hebben geëvalueerd. Het eerste dosisniveau was 100 miljoen cellen [per infusie], niveau 2 was 300 cellen [per infusie] en het derde niveau omvatte 1 miljard cellen per infusie. Elk van de patiënten ontvangt infusies van de allogene CAR T-cellen op dag 3 van een klassieke chemotherapiecyclus met de zorgstandaard van de FOLFOX, die om de 2 weken wordt toegediend. De patiënten ontvangen 3 infusies van de allogene CAR T en ten minste 3 opeenvolgende cycli van FOLFOX.

    GERICHTE ONCOLOGIE: wat waren de resultaten die werden gepresenteerd?

    Lehmann: Tot op heden zijn 12 patiënten ingeschreven in dat onderzoek met 15 patiënten. Het is een klassieke 3: 3: 3, dus 3 patiënten zijn gedoseerd op niveau 1, 3 patiënten op dosisniveau 2 en vanaf vandaag zijn 6 van de 9 patiënten ingeschreven op dosisniveau 3. Wereldwijde achtergronden van de patiënten zijn klassiek voor een fase I-studie in de mCRC-populatie. De gemiddelde leeftijd was 55 jaar oud, de ECOG-prestatiestatus was 0 of 1 en de mediane metastatische behandelingslijn ligt tussen 1 en 6 met een gemiddelde van 3. De tumor is ook vrij interessant omdat al die tumoren microsatelliet stabiel zijn, twee -de derde is KRAS-gemuteerd en 20% is BRAF-gemuteerd.

    Het primaire eindpunt van deze studie is het definiëren van de aanbevolen fase II-dosis op basis van documentatie van dosisbeperkende toxiciteiten, inclusief de GvHD. Belangrijke secundaire eindpunten zijn de celkinetiek, zoals de transplantatie van die cellen, en hoewel het een fase I dosis-escalatiestudie is, kijken we naar de klinische activiteit, zoals objectieve respons en duur van de dosis-respons.

    Wat de veiligheid betreft, zijn de gegevens vrij bemoedigend. De combinatie van de CYAD-101 met FOLFOX levert geen grote veiligheidsrisico's op. Het wordt zeer goed verdragen en er zijn geen dosisbeperkende toxiciteit gedocumenteerd. Er is geen GvHD over het klinische gezichtspunt of het biologische gezichtspunt gedocumenteerd. Er waren geen TRAE's boven graad 2. Geen enkele patiënt stopte de behandeling vanwege TRAE's. Interessant is dat slechts 1 patiënt het cytokine-release-syndroom kreeg.

  6. twopence 4 december 2019 08:44

    Het secundaire belangrijke eindpunt is het gebruik van deze implantatie van die CYAD-101 allogene CAR T-cellen in de context van FOLFOX-lymfodepleties. De chemotherapiegegevens waren behoorlijk interessant omdat ze een enting van die cellen zijn, dus op elk dosisniveau kunnen we de CYAD-101 in het perifere bloed detecteren, zelfs bij de derde injecties. Interessant is dat de dosis in hetzelfde bereik ligt als de dosis die werd verkregen met de zusterstudie, de SHRINK-studie, waarbij het autologe product ook wordt toegediend in combinatie met de FOLFOX-chemotherapie.

    We weten dat de tijdelijke lymfodepletie die de FOLFOX-chemotherapie veroorzaakt, de HvG-reactie perfect controleerde om de enting van die cellen te controleren.

    GERICHTE ONCOLOGIE: Waren er nog andere belangrijke bevindingen met betrekking tot deze combinatie?

    Lehmann: Wat misschien meer intrigerend en veelbelovend was van de klinische resultaten, is de klinische impact op de ziekte. Van die 12 patiënten zijn 2 objectieve responsen verkregen, die 2 PR's waren, waaronder 1 PR die langer dan 6 maanden heeft geduurd. Ik moet u eraan herinneren dat deze patiëntenpopulatie die ongevoelig is voor FOLFOX of irinotecan chemotherapie meestal een beperkte mediane overleving van enkele maanden heeft, en meestal is de zorgstandaard voor dergelijke populaties regorafenib (Stivarga) of TAS-102 (trifluridine / tipiracil) ; Lonsurf), waarbij 1 tot 5 personen objectieve respons hebben, voornamelijk PR en geen volledige respons.

    In onze context klinken 2 PR's van de 12 veelbelovend. Bovendien induceren we een ziektebestrijding bij 7 van de patiënten met een langdurige stabiele ziekte. Vijf patiënten hebben een stabiele ziekte van 3 maanden, en sommige stabiele ziekte is nog steeds langer dan 4 maanden aan de gang. Wereldwijd vertonen 6 van de 12 patiënten een tumorafname, dus sommige van de stabiele ziekten vertonen tumorafname, maar helaas zijn deze patiënten niet geschikt om een ??PR te hebben volgens de RECIST 1.1-criteria.
4.226 Posts
Pagina: «« 1 ... 149 150 151 152 153 ... 212 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links