Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: De Dip van Sinterklaas

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 2 december 2019 18:04
    Vroeger vergeleken "experts" nog wel 's de prestaties van de Amerikaanse beurzen met die van ons; gebeurt hier al heel, heel lang niet meer....

    Men fluistert dat het enorme verschil iets te maken heeft met een voorkeur voor beleggen daar, en een voorkeur voor shorten hier....
  2. [verwijderd] 2 december 2019 21:31
    Onvoorstelbaar, dat de media geen kritische noot plaats bij de actie van Trump.

    1) het is niet juist wat hij stelt over Brazil & Argentinie.
    2) handelstekorten met Brazilie zijn er niet
    3) Trump probeerd nml de boeren te vriend te houden en de staalboeren. Dit is zijn intentie omdat de handelsoorlog met China treft voornamelijk de boeren en Trump probeerd Brazilie te onderwerpen... maar ook deze strijd gaat hij verliezen want Brazilie zal uiteindelijk meer zaken doen met China.

    Media, journalisten zouden meer hun meningen moeten toevoegen wat de reden is van zijn tariefverhoging (wat meer gericht is tegen China en tegen de Fed en hij betrekt nu Brazilie en argentina erbij)

    De Braziliaanse president is fan van Trump, maar wil ook China te vriend houdenDe Braziliaanse president Jair Bolsonaro in Washington, VS. Beeld REUTERS

    Hij komt als vriend naar een land dat hij bewondert, zei de Braziliaanse president Jair Bolsonaro over zijn driedaagse reisje Washington. “Wij willen een groots Brazilië, precies zoals Trump een groots Amerika wil”, verklaarde hij maandag bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Gisteren ontmoette hij president Donald Trump, zijn voorbeeld, in het Witte Huis.

    Hans Nauta20 maart 2019, 12:16

    De toon is anders dan onder de Braziliaanse ex-president Dilma Roesseff, die ontdekte dat de Amerikaanse geheime dienst NSA haar afluisterde. Bolsonaro, die belang hecht aan thema’s als nationalisme, veiligheid en christelijke familiewaarden, voelt zich verwant met Trump. Hij onderstreepte de nieuwe relatie met de VS door maandag als eerste Braziliaanse president het hoofdkantoor van de CIA te bezoeken. Een van de meest gerespecteerde ­geheime diensten ter wereld, tweette zoon en reisgenoot Eduardo Bolsonaro.

    Doel van het bezoek is het versterken van de onderlinge handel en de diplomatieke relaties tussen de twee grootste economieën van het westelijk halfrond. Ook China speelt daarbij een rol. De Amerikanen willen niet dat de Chinese invloed in Zuid-Amerika toeneemt. Maar ondanks de toenadering kiest de regering-Bolsonaro geen partij in de tweestrijd China-VS.

    De handelsoorlog heeft Brazilië ­extra sojahandel opgeleverd. Omdat China maatregelen nam tegen Amerikaanse sojaboeren, kon Brazilië voor 8 miljard dollar extra exporteren naar China. Als de vrede wordt getekend, en de handel tussen China en de VS toeneemt, kan dat nadelig uitpakken voor Brazilië.

    Vlees en staal

    De afloop van het conflict kan voor Brazilië zelfs grote gevolgen hebben, schrijft de Braziliaanse hoogleraar Marcos Sawaya Jank in een analyse in de Braziliaanse krant Folha de São Paulo. China zal waarschijnlijk toezeggen veel meer agrarische producten van de VS te kopen. Dit gaat bijvoorbeeld ten koste van de Braziliaanse mais-, katoen- en vleesexport.

    Brazilië laat zich niet graag de les lezen door de VS, zolang de Amerikanen de handel met Brazilië beperken. Zo zijn er Amerikaanse heffingen op Braziliaans staal. De VS willen geen Braziliaans vlees meer sinds een ­hygiëneschandaal in 2017. En verder is er een Amerikaans quotum voor Braziliaanse suiker.

    Minister Paulo Guedes van economische zaken zei in Washington ­tegen de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer: “Als jullie ons varkens willen verkopen, willen wij vlees verkopen. Als jullie ons ethanol willen verkopen, willen wij suiker verkopen.”

    Blik op Azië

    “Lighthizer vergeleek ons met China”, zei Guedes verder. “Ik heb hem uitgelegd dat dit niet klopt. Brazilië heeft een handelstekort met de Verenigde Staten.” Geen overschot, zoals China, dat dus veel minder producten uit Amerika importeert dan omgekeerd.

    De Verenigde Staten hebben ­decennialang zaken gedaan met China, merkte de minister op. “Weet je wie de meeste directe investeringen doen in de Verenigde Staten? De Chinezen. Dus waarom kunnen wij niet handelen met China en ze in Brazilië laten investeren in treinverbindingen om onze sojabonen te vervoeren?”

    De Braziliaanse minister van landbouw gaat in mei op handelsmissie naar China, dat goed is voor 36 procent van de Braziliaanse landbouwexport. “Wij houden van Disneyland en Coca-Cola”, zei minister Guedes over zichzelf en de president. Maar als Amerika de deuren niet opent, richt Brazilië zijn blik op Azië, was de boodschap.


  3. forum rang 5 Bart Meerdink 2 december 2019 22:06
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 2 december 2019 20:31:

    weer een vol procent meer verlies als de Dow hier vlogen ze weer als lemmingen de deur uit (Beursplein5) en liepen zo het ravijn in .
    Ik vermoed dat www.theguardian.com/world/2019/dec/02... (Duitse coalitie staat op wankelen) hier debet aan is.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links