Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alleen positief nieuws!

3.261 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 29 november 2019 16:21
    Video: Herstel op beurzen houdt aan

    (ABM FN-Dow Jones) Chief Investment Strategist Lukas Daalder van BlackRock Nederland buigt zich over de vraag hoe veel verder de aandelenmarkten nog kunnen stijgen of is sprake van een bubbel? Daalder geeft zijn visie.

    www.youtube.com/watch?v=p70YX3zyQnA

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 2 december 2019 06:22
    Beursblik: beleggingsexperts weer optimistisch

    (ABM FN-Dow Jones) Het sentiment onder beleggingsexperts is na bijna een jaar van pessimisme eindelijk omgeslagen. Dit blijkt uit de maandelijkse enquête van Actiam waaraan 66 kenners meededen.

    Bijna 50 procent van de ondervraagden denkt dat de AEX in december zal stijgen en slechts 19 procent voorspelt een daling. De laatste keer dat de optimisten in de meerderheid waren, was in januari 2019, aldus Actiam.

    Met name de lage rente en de bodem in de economische verwachtingen werden als voornaamste redenen genoemd voor het positieve sentiment.

    Outlook minder positief

    Daar waar de beleggingsexperts dus rekenen op een mooi jaareinde voor de beurs, is men juist somberder over de verwachtingen voor een periode van zes maanden. Slechts 1 op de 7 ondervraagden, minder dan 18 procent, verwacht op langere termijn een stijging.

    Met name de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden als grootste risicofactor gezien en bijna 45 procent van de beleggingsexperts is dan ook pessimistisch over het koersverloop.

    ABN AMRO favoriet, ArcelorMittal verwachte flop

    Kijkend naar de favoriete aandelen voor de maand december, dan staat ABN AMRO bij de beleggingsexperts bovenaan en doet ook ASML het goed.

    Over cyclische aandelen zijn de ondervraagden minder te spreken. ArcelorMittal wordt voorspeld als de grootste flop in december, gezien de recente koersstijging van het aandeel.

    Ook Randstad staat bij de beleggingsexperts in het rijtje van aandelen om in december niet te kopen. De professionals vinden de koers te hard gestegen en daarmee te veel vooruitgelopen op een mogelijk economisch herstel, aldus Actiam.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 2 december 2019 13:15
    Meer auto's verkocht in november

    (ABM FN-Dow Jones) In november zijn in ons land meer nieuwe auto's geregistreerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dit bleek maandag uit de officiële verkoopcijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

    Afgelopen maand werden in totaal 39.514 nieuwe auto’s geregistreerd, wat een stijging betekende van ruim 14 procent ten opzichte van november 2018.

    Er is net als in oktober wel sprake van een vertekend beeld, volgens de brancheorganisaties. In november 2018 lag het aantal nieuwe geregistreerde voertuigen namelijk lager vanwege het grote aantal registraties tot 1 september 2018 vooruitlopend de invoering van de nieuwe WLTP emissietest.

    De populairste merken afgelopen november waren achtereenvolgens Volkswagen, Tesla, Renault, KIA en Toyota. Het meest geregistreerde model was de Tesla Model 3. Het ging daarbij om net geen 4.000 stuks.

    Lichte daling in 2020 verwacht

    Tot nog toe ligt het aantal geregistreerde nieuwe voertuigen in 2019 lager dan in 2018. Tot en met november werden 404.149 nieuwe auto’s geregistreerd, bijna 5 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

    RAI Vereniging en BOVAG verwachten dat de teller over heel 2019 uit zal komen op 430.000 nieuwe personenauto’s.

    Vooruitblikkend op 2020 voorspellen de brancheorganisaties een lichte daling, tot een totaal van 425.000 stuks. Daarbij is naar verwachting ruim 10 procent van de nieuwverkoop in 2020 een elektrische auto.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 7 hirshi 2 december 2019 13:22
    WALT DISNEY ($ 151,69) is een koop.

    - 4e kwartaal boven verwachting

    - Naar verluidt haalt de streamingdienst gemiddeld een miljoen nieuwe abonnees per dag binnen.

    - Animatiefilm Frozen 2 is een grote hit in de bioscopen. De kassa rinkelt en de feestdagen komen er nog aan.

    www.entertainmentbusiness.nl/film/fro...

    Happy trading
    hirshi

  5. forum rang 10 voda 2 december 2019 14:41
    Beursblik: BNP Paribas rekent op aanhoudende mooie beurs

    (ABM FN) De economische groei van de grootste economieën zal in 2020 verder vertragen. Dit stelden hoofdeconoom Koen De Leus en hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis in hun macro-economische vooruitzichten voor 2020.

    Volgens De Leus en Gijsels zijn Europa, China en Amerika slachtoffers van “de deglobaliseringsschok die voortvloeit uit het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump”.

    Rentebesluiten

    De Leus verwacht nog eens twee renteverlagingen in de VS in 2020, terwijl in Europa “de manoeuvreerruimte op monetair vlak nagenoeg opgebruikt is”. Volgens De Leus moet voor de Europese economie naar een andere methode worden gezicht dan een nog lagere rente.

    De Leus benadrukt dat er verschillende elementen zijn die een expansief fiscaal beleid in Europa steunen. “Ten eerste is de reële rente in de meeste Europese landen negatief. [...] Ten tweede is de timing perfect”, meent de econoom.

    “Het positieve groei-effect van overheidsinvesteringen is veel groter wanneer de centrale banken de rente niet verhogen”, aldus De Leus. En de Europese Centrale Bank heeft al duidelijk gemaakt dat het de komende jaren de rente niet zal verhogen.

    En de beurzen?

    Volgens Gijsels is 2019 op beursgebied “een grand cru-jaar” geweest.

    “De verliezen van een zeer moeilijke tweede jaarhelft van 2018 werden meer dan goedgemaakt. Het is zeer belangrijk de enorme impact van de acties van de centrale banken te onderkennen, met uiteraard de Federal Reserve op kop, op de voet gevolgd door de Europese Centrale Bank”, aldus de strateeg.

    Gijsels meent dat de renteverlagingen van de Fed, samen met het wegebben van de geopolitieke onzekerheden zoals de handelsoorlogen en de Brexit “de markt vleugels hebben gegeven”.

    Volgens de strateeg zullen er ook in 2020 “enkele mooie beursmomenten” komen, mits er geen recessie komt en het monetaire beleid soepel blijft.

    Gijsels benadrukt dat er nog veel geld aan de zijlijn staat, en dat de Amerikaanse president Donald Trump alles doet om een recessie te vermijden in 2020. “Als dat lukt, kan er een stierenmarkt ontstaan die niet alleen de langste, maar mogelijk ook de sterkste in de financiële geschiedenis zal worden.” Daar komt volgens Gijsels nog eens bij dat beleggers zeker nog niet euforisch zijn. En dat is iets wat men niet vaak ziet bij langetermijntoppen.

    Verder verwacht BNP Paribas Fortis ook dat hét thema voor 2020 mogelijk uit een onverwachte hoek komt. Daarmee verwijst de bank naar de oproep van voormalige ECB-voorzitter Mario Draghi en aan diens huidige voorzitter Christine Lagarde voor meer overheidsinvesteringen. “We zouden dus wel eens aan de vooravond van een paradigm shift kunnen staan, waarbij fiscale stimuli het monetaire verhaal gaan aanvullen”.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 4 december 2019 12:51
    Helaas voor shortsellers: megafonds Japan leent geen aandelen meer uit

    Zouden shortsellers er wakker van liggen? Elon Musk sprong een gat in de lucht toen hij het bericht las dat het Government Pension Investment Fund (GPIF) van Japan zijn buitenlandse aandelen niet meer beschikbaar stelt aan shortsellers. 'Bravo. Dit is wat je moet doen! Shortselling moet verboden worden', aldus de Tesla-topman.

    Met een belegd vermogen van $733 mrd is GPIF het grootste pensioenfonds ter wereld. De $390 mrd die het belegt buiten Japan wil het nu niet meer uitlenen, aldus een persbericht van dinsdagochtend. De reden: als het aandelen uitleent, kan het niet meer instaan voor wat er met die aandelen gebeurt. Met de aandelen verschuift bijvoorbeeld ook het stemrecht naar de lener.

    Belastingfraude

    Ook kunnen ze door de lener gebruikt worden om belastingfraude te plegen, zoals in het cum-ex fraudeschandaal gebeurde. Daarbij werden aandelen rond het uitkeren van het dividend geleend en doorverkocht. Vervolgens vroegen zowel de koper als de verkoper dividendbelasting terug, waardoor belastingdiensten een keer te veel belasting teruggaven. Door het in- en uitlenen van grote pakketten aandelen was het voor de fiscus moeilijk te achterhalen wie de aandelen op dividenddatum werkelijk in bezit had.

    En natuurlijk kunnen partijen ook short gaan met uitgeleende aandelen. Dat is waar Musk zo'n hekel aan heeft en waarom hij dinsdag zo blij was. Hij geeft graag af op shortsellers die in zijn ogen de grootste veroorzakers zijn van de plotse koersdalingen waaraan de aandelen van zijn Tesla soms onderhevig zijn. Om hem te treiteren stuurde Musk hedgefundmanager David Einhorn, een bekende criticaster en shortseller van Tesla, vorig jaar zelfs een paar te korte onderbroeken, oftewel 'short shorts'.

    Shortsellers als Einhorn lenen aandelen van partijen als GPIF en verkopen die aandelen dan door. Ze hopen op een koersdaling, zodat ze de aandelen later goedkoper terug kunnen kopen om terug te leveren aan de uitlenende partij, die over zo'n transactie rente ontvangt.

    Andere pensioenfondsen

    Voor enorme fondsen als GPIF vormen de opbrengsten van het uitlenen van aandelen een significant deel van de inkomsten. Volgens persbureau Reuters verdiende het pensioenfonds hieraan de afgelopen drie jaar, tot eind vorig jaar $346 mln, alleen al met de buitenlandse portefeuille.

    Maar het fonds staat zich ook graag voor op zijn aandacht voor beleggen volgens de ESG-criteria (milieu, sociale ongelijkheid en deugdelijk bestuur). Volgens de Financial Times zou dat de belangrijkste reden zijn om nu te stoppen met uitlenen. Nu is de vraag of andere pensioenfondsen volgen. Dan is de aandelenkoers van Tesla niet meer te stoppen. Denkt Elon Musk.

    fd.nl/beurs/1326827/helaas-voor-short...
  7. forum rang 10 voda 6 december 2019 16:11
    AEX door 600 punten na sterk banencijfer VS

    Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 16:02 | Views: 78

    AEX 16:09
    601,91 +10,47 (+1,77%)

    AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag boven de belangrijke grens van 600 punten gestegen. Ook elders in Europa waren mooie koerswinsten te zien. Het sentiment op de financiële markten kreeg steun van een sterk banenrapport uit de Verenigde Staten en optimisme aan het Chinees-Amerikaanse handelsfront.

    De AEX noteerde omstreeks 15.45 uur een plus van 1,7 procent op 601,31 punten. De hoofdgraadmeter op het Damrak heeft de afgelopen weken de 600 punten meerdere malen doorbroken. Maar de laatste keer dat de index boven die stand sloot was op 22 mei 2001. Destijds was de slotstand 604,21 punten. De MidKap won 1,1 procent tot 888,85 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 1,2 procent.

    Chipmachinemaker ASML voerde de hoofdindex aan met een winst van 3,8 procent. Zorgtechnologiebedrijf Philips won 1,6 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley. Betalingsbedrijf Adyen was de enige daler met een min van 0,1 procent.

    Galapagos

    Galapagos klom 2 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft genoeg deelnemers gevonden voor een studie met zijn kandidaat-medicijn bij patiënten met een bepaalde auto-immuunziekte waarbij onder meer verdikkingen van de huid optreden.

    In de MidKap was Boskalis koploper met een plus van 5 procent. De baggeraar gaat in de Filipijnen meewerken aan de aanleg van drie kunstmatige eilanden. De opdracht heeft een waarde van 325 miljoen euro. Hekkensluiter was Air France-KLM met een min van 1,4 procent. Air France schrapt vrijdag ruim 30 procent van zijn binnenlandse vluchten als gevolg van de stakingen die een groot deel van Frankrijk platleggen.

    Olieprijzen

    Swiss Re dikte 3 procent aan in Zürich. De Zwitserse herverzekeraar bevestigde het Britse onderdeel ReAssure te verkopen aan de aanbieder van verzekeringsdiensten Phoenix Group voor 3,2 miljard pond.

    De euro was 1,1100 waard tegen 1,1103 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen omhoog na berichten dat oliekartel OPEC en bondgenoten kiezen voor een verdere productiebeperking van 500.000 vaten per dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 59,03 dollar. Brent won 1,2 procent op 64,21 dollar.
  8. forum rang 7 hirshi 10 december 2019 14:23
    VS en China dichtbij een handelsakkoord.
    "We zitten inches, misschien millimeters van een deal", aldus Wilbur Ross.

    VS en Canada dichtbij een handelsakkoord.
    Volgens de minister gaat het om de grootste handelsdeal ooit, niet alleen van de VS, maar vermoedelijk van de hele wereld.


    Bij bekendmaking m.i. kans op een flink herstel van de koersen.
  9. forum rang 10 voda 13 december 2019 07:18
    Nederlandse export groeit weer harder

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in oktober gegroeid, en ook harder dan in de maand ervoor. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Het volume van de goederenexport was in oktober 7,4 procent groter dan in oktober 2018. Ook was de groei groter dan een maand eerder toen was er sprake van een toename van 1,8 procent.

    In oktober 2019 groeide vooral de export van aardolieproducten, chemische producten, machines en apparaten. Het volume van de import was in oktober 4,4 procent groter dan een jaar eerder.

    Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober. Dat komt vooral door een grotere krimp van de industriële productie in Duitsland.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 13 december 2019 09:20
    Beursupdate: AEX scherpt jaarrecord aan

    (ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste vrijdag kort na de beursgong 1,0 procent hoger op 605,47 punten, terwijl de Midkap zelfs anderhalf procent klom.

    Onder de hoofdaandelen ging ArcelorMittal aan kop met 4,4 procent, nu een handelsdeal tussen de VS en China in zicht lijkt. ABN AMRO won drie procent. RELX was met een half procent een van de weinige dalers.

    In de AMX won Altice 5 procent. Altice Europe maakte bekend dat zijn dochteronderneming MEO een minderheidsbelang verkoopt aan Morgan Stanley Infrastructure Partners om samen het eerste landelijke glasvezelbedrijf in Portugal op te zetten. De bedrijfswaardering bedraagt 4,63 miljard euro.

    Air France-KLM won bijna drie procent.

    Onder de kleinere aandelen won Van Lanschot twee procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 17 december 2019 08:31
    Nederlandse autoverkopen opnieuw flink omhoog - ACEA

    (ABM FN-Dow Jones) Registraties van nieuwe personenauto's in de Europese Unie zijn in november verder gestegen, waarbij de groei in Nederland zelfs dubbelcijferig was. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA dinsdag.

    In Nederland steeg het aantal registraties in november met 13,1 procent op jaarbasis tot 39.154 auto's.

    De registraties van nieuwe personenauto's in de EU namen vorige maand toe met 4,9 procent naar krap 1,2 miljoen stuks.

    Frankrijk liet ook een toename van 0,7 procent zien, terwijl Duitsland, verreweg de grootste 'autonatie' van de EU, zelfs een groei rapporteerde van 9,7 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 17 december 2019 12:02
    Handelsoverschot eurozone op jaarbasis flink omhoog

    (ABM FN-Dow Jones) Het overschot op de goederenbalans van de eurozone is in oktober gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldde statistiekbureau Eurostat dinsdag.

    In oktober steeg de export met 4,1 procent op jaarbasis tot 217,9 miljard euro. De import daalde tot 189,9 miljard euro, op jaarbasis een daling van 3,2 procent.

    Dit resulteerde in een handelsoverschot van 28,0 miljard euro, waar een jaar eerder nog sprake was van een overschot van 13,2 miljard euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 23 december 2019 07:09
    Bijna 6 procent hogere investeringen

    (ABM FN-Dow Jones) Er is in oktober flink geïnvesteerd, hoewel de stijging wel kleiner was dan in september. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    In oktober stegen de investeringen met 5,6 procent. In september ging het zelfs om een toename van 7,7 procent. In augustus bedroeg de toename echter minder dan een procent.

    De toename van 5,6 procent is vooral te danken aan hogere investeringen in vliegtuigen, machines en personenauto's.

    De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Oktober 2019 heeft evenveel werkdagen als oktober 2018.

    Volgens het CBS zijn de condities voor de investeringen in december gunstiger dan in oktober.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 24 december 2019 06:58
    Groeitempo Nederlandse economie bevestigd

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie is in het derde kwartaal in een zelfde tempo blijven groeien als eerder geraamd. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    In het afgelopen kwartaal groeide het bruto binnenlands product met 0,4 procent op kwartaalbasis. Op jaarbasis groeide de Nederlandse economie met 1,9 procent.

    Ten opzichte van de eerste berekening zijn de binnenlandse bestedingen iets neerwaarts bijgesteld en is het handelssaldo wat naar boven bijgesteld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 24 december 2019 15:04
    Begrotingsoverschot naar €14 mrd

    Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft in het derde kwartaal meer geld overgehouden dan werd verwacht. Het zogeheten begrotingsoverschot ging naar €14 mrd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
    Het overschot is daarmee nu al €3 mrd hoger dan dat over heel 2018, dat is een record volgens het CBS. Het kabinet ging uit van een overschot van €10,4 mrd over het hele jaar. Dat valt nu dus een stuk hoger uit. Vorig jaar kwam het totale overschot uit op €11,3 mrd.

    Schuld onder 50%
    De totale overheidsschuld daalt flink en is na driekwart jaar iets minder dan €395 mrd. Dat is zo'n €11 mrd minder dan die schuld eind vorig jaar en €9 mrd minder dan aan het einde van het vorige kwartaal. Het betekent ook dat de staatsschuld naar 49,3% van het bruto binnenlands product (bbp) gaat. Het is voor het eerst sinds 2008 dat de schuld onder de grens van de 50% duikt.
    De overheidsinkomsten stegen in het derde kwartaal met bijna €12 mrd, meldt het CBS. De groei daarvan komt vooral door belastingen en sociale premies. De zogeheten collectievelastendruk ging naar 38,6% van het bbp.

    Nederlandse economie
    De Nederlandse economie is ook in het derde kwartaal van dit jaar iets gegroeid, meldde het CBS De economische groei ten opzichte van het vorige kwartaal is vastgesteld op 0,4%. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de groei van het bbp 1,9%. Die cijfers zijn in beide gevallen gelijk aan de eerdere berekening van het CBS.

    Het banencijfer is wel iets naar boven bijgesteld. Volgens de tweede berekening groeide het aantal banen van werknemers en zelfstandigen met 20.000 ten opzichte van het tweede kwartaal. De eerste berekening kwam uit op 21.000 arbeidsplaatsen.

    fd.nl/economie-politiek/1329416/begro...
  16. forum rang 10 voda 24 december 2019 16:02
    Wereldhandel groeide in oktober - CPB

    (ABM FN-Dow Jones) Het wereldhandelsvolume is in oktober op maandbasis gestegen. Dit meldde het Centraal Planbureau dinsdag in zijn Wereldhandelsmonitor.

    In oktober stegen de wereldhandelsvolumes met 0,4 procent ten opzichte van september. In september daalde de volumes met 1,2 procent. Dat was minder dan de eerste raming van een daling van 1,3 procent in september.

    De wereldwijde industriële productie kromp intussen. De productie daalde in oktober met 0,3 procent, na een daling van 0,1 procent in de voorgaande maand.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. marcel13 10 januari 2020 08:59
    10.01.2020
    Steigende Preise und mehr Umsatz: Baubranche mit guten Geschäften

    WIESBADEN (dpa-AFX) - Bauunternehmen in Deutschland machen dank großer Nachfrage nach Immobilien und öffentlichen Investitionen in den Straßenbau weiterhin gute Geschäfte. Im Oktober verbuchte das Bauhauptgewerbe 1,3 Prozent höhere Umsätze als ein Jahr zuvor, wie das Statistische Bundesamt am Freitag mitteilte. Von Januar bis einschließlich Oktober 2019 ergab sich nach Berechnungen der Wiesbadener Behörde bei den Erlösen ein Plus von 5,9 Prozent zum Vorjahreszeitraum. Die Zahl der Beschäftigten erhöhte sich um 2,0 Prozent.

    Ein Teil des Umsatzzuwachses erklärt sich mit höheren Preisen. Bauherren müssen tiefer ins Portemonnaie greifen. Nach jüngsten Zahlen des Bundesamtes war der Neubau von Wohnungen im November 3,8 Prozent teurer als ein Jahr zuvor. Die Neubaupreise für Bürogebäude stiegen binnen Jahresfrist um 3,9 Prozent, im Straßenbau erhöhten sich die Preise um 4,6 Prozent.
    www.finanzen.net/nachricht/aktien/ste...

  18. forum rang 10 voda 14 januari 2020 19:29
    Video: AEX kan naar 800 punten

    (ABM FN-Dow Jones) De AEX zit vermoedelijk in een stijgende trend en kan in de komende jaren naar ruim boven de 800 punten. Dit zegt fondsmanager Rob Stuiver van VOC Fonds en RBA Fonds voor de camera van ABM Financial News.

    "Het is uiteindelijk maar een procent of 5 per jaar dat de beurs daarvoor hoeft te stijgen", aldus Stuiver.

    Een kwart van de AEX heeft een koerswinstverhouding van pakweg 10.

    Een ander kwart is "keiharde technologie". En zo staat de AEX lang niet bij iedereen bekend, aldus Stuiver.

    En in die 50 procent samen ziet de fondsmanager het nodige opwaarts potentieel.

    www.youtube.com/watch?v=PFTZmL0EWQo

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 15 januari 2020 06:49
    Nederlandse export blijft stijgen

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in november opnieuw gegroeid, maar wel minder sterk dan in oktober. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De export steeg in november met 4,1 procent op jaarbasis, terwijl het in oktober nog om een toename van 7,3 procent ging.

    In november groeide vooral de export van aardolieproducten en machines.

    Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de export in januari "iets ongunstiger" dan in november.

    De import was in november 6,3 procent groter dan een jaar eerder.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 15 januari 2020 06:49
    Detailhandel zet weer meer om

    (ABM FN-Dow Jones) De omzet in de detailhandel is in november wederom gegroeid, maar wel in een lager tempo dan een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De omzet steeg in november met 2,6 procent op jaarbasis en de volumes lagen 1,4 procent hoger.

    In oktober ging het nog om een omzetstijging met 4,0 procent.

    Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde in november een hogere omzet. Daarnaast is online 6,5 procent meer omgezet.

    De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in november. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,3 procent hoger dan in november 2018.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.261 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 858,90 -0,75%
EUR/USD 1,0649 +0,05%
FTSE 100 7.837,71 -0,50%
Germany40^ 17.654,80 -1,02%
Gold spot 2.383,41 +0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,32%
Pharming
+1,90%
EBUSCO...
+1,57%
Heineken
+1,25%
Vopak
+0,87%

Dalers

VIVORY...
-3,72%
Alfen ...
-3,31%
INPOST
-3,16%
AMG Cr...
-3,10%
TomTom
-2,51%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links