Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

528 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 10 augustus 2017 15:19
    Belastingverlaging voor vennootschappen kost KBC 230 miljoen euro

    10/08/17 - 15u03 Bron: Belga © photo news.

    De verlaging van de vennootschapsbelasting heeft voor KBC een negatieve impact van 230 miljoen euro, zo leerde de bank-verzekeraar uit een studie van het zomerakkoord. "Een stevig bedrag", erkent CEO Johan Thijs bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

    Het gaat om berekeningen van de bank op basis van wat nu bekend is over het zomerakkoord dat de federale regering afsloot. De regering besloot de vennootschapsbelasting geleidelijk te verlagen van ruim 34 procent vandaag naar 29 procent in 2018 en naar 25 procent in 2020.

    Minder belastingen betekent dus goed nieuws voor de bedrijven. Dat klopt, klinkt het bij de KBC, maar door een boekhoudkundig effect zal de lagere vennootschapsbelasting in de tweede jaarhelft van dit jaar een verwacht eenmalig negatief effect op de resultaten van KBC hebben van naar schatting 230 miljoen euro.

    Reden
    De uitleg ligt bij de overdraagbare verliezen van KBC uit voorbije jaren. Door de lagere vennootschapsbelasting kan KBC minder van die 'uitgestelde belastingvorderingen' recupereren.

    Vanaf 2018 zal de lagere vennootschapsbelasting natuurlijk wel betekenen dat KBC minder belastingen moet betalen. De bank gaat ervan uit dat vanaf 2020 de 230 miljoen euro zal gerecupereerd zijn en de lagere vennootschapsbelasting dus een positief effect zal hebben.

    Primeur
    KBC is het eerste bedrijf dat wijst op het negatief boekhoudkundig effect van de lagere vennootschapsbelasting. De bank-verzekeraar wijst er wel op dat het om berekeningen gaat op basis van wat uit het zomerakkoord naar buiten is gekomen uit de kranten. "Details zijn niet beschikbaar", betreurt men bij KBC.

    Analisten vrezen blijkbaar dat door die 230 miljoen euro die in de tweede jaarhelft van de winst gaat, er minder zal overschieten voor het dividend. Ze stuurden het aandeel, ondanks de erg sterke resultaten, naar de strafbank.
  2. forum rang 7 ffff 10 augustus 2017 15:29
    Kaiser,

    Dit zelfde speelt ook bij Real-Dolmen. Het bedrijf barst van de overdraagbare verliezen en kan daardoor minder recupereren. Afgelopen week werden nog enkele andere bedrijven genoemd voor wie deze aanpassing " beroerd" uitkomt, dus bedrijven met veel oude schulden......Als belegger toch iets om rekening mee te houden, al is het wat vreemd dat de waarde van een aandeel in een bedrijf bepaald wordt door wat dat bedrijf fiscaal mooi in rekening kan brengen.....

    Ze moeten presteren.....

    Peter

  3. Kaiser 22 november 2017 15:14
    Daarom wordt lenen voor huis moeilijker

    De Nationale Bank maant de regering aan om extra maatregelen te nemen om de huizenmarkt af te koelen. Ze wil de banken verplichten om een extra kapitaalbuffer van zowat 550 miljoen euro aan te leggen voor hun hypothecaire kredieten. nieuws.vtm.be/binnenland/daarom-wordt...
  4. Kaiser 31 januari 2019 15:51

    Europese Commissie verdenkt acht banken

    De Europese Commissie begon een maand geleden een onderzoek naar prijsafspraken onder banken voor de handel in Europese staatsobligaties. De banken zouden commercieel gevoelige informatie uitgewisseld hebben over overheidsobligaties in euro en hun tradingstrategieën op elkaar hebben afgestemd.

    Nu hebben acht banken 'antitrustbezwaren' ontvangen voor vermeende samenwerking rond staatspapier dat tussen 2007 en 2012 werd uitgegeven door landen uit de eurozone. Om welke banken het gaat, is niet bekendgemaakt.

    Het nieuws is mogelijk een bijkomende verklaring voor de koersverliezen van de Europese bankaandelen.
  5. Kaiser 4 april 2019 19:35

    Geldschieter Hezbollah was klant bij KBC

    04 april 2019 18u40

    Geld Onthullingen in de Afrikaanse pers over een geldschieter van de Libanese militie Hezbollah die in Antwerpen klant was bij KBC brengen de Vlaamse bank in opspraak. Dezelfde klant was ook een belangrijke fixer van de Gambiaanse dictator Yahya Jammeh.

    Gelekte documenten wijzen op verdachte stortingen die de centrale bank van Gambia eind 2011 deed op de Antwerpse KBC-rekeningen. Het geld was bedoeld om luxevoertuigen te kopen, bericht De Tijd vandaag.

    Maar de krant vernam dat KBC de verdachte betalingen in 2011 wel degelijk heeft aangegeven bij de antiwitwascel. Om de rekeningen kort daarna te sluiten. KBC mag niets prijsgeven, maar zegt dat het zijn antiwitwasverplichtingen nakomt.
  6. Kaiser 11 mei 2019 23:08
    Tsjechische bankentaks bedreigt winst KBC

    Een voorstel van de Tsjechische premier om de winstuitkeringen van banken zwaar te belasten, zou ook een stevige hap nemen uit de winstcijfers van KBC.

    KBC kon maandag niet reageren op de berichten. De Belgische bank en verzekeraar presenteert volgende week, op 16 mei, zijn resultaten voor het eerste kwartaal. In afwachting zit het als beursgenoteerd bedrijf in een 'silent period', waarin geen koersgevoelige info mag worden gecommuniceerd.

    Wel al duidelijk is dat Praag KBC in het vizier heeft om zijn begroting aan te vullen. KBC's Tsjechische dochter CSOB is de grootste bank van het land, met 3,6 miljoen klanten. Voor traditionele bankproducten heeft de groep naar eigen zeggen een marktaandeel van 19 procent in Tsjechië, voor beleggingsfondsen is dat 23 procent. In 2018 boekte CSOB een nettoresultaat van 654 miljoen euro, goed voor een kwart van de nettowinst van KBC.


    www.tijd.be/ondernemen/banken/tsjechi...
  7. Kaiser 16 mei 2019 13:35
    KBC sluit opnieuw kantoren

    Geld KBC hervormt zijn netwerk van bankkantoren. Dat heeft de bank vanochtend bekendgemaakt. Er worden dit jaar 65 kleinere kantoren omgevormd tot automatenkantoren, 51 bestaande automatenkantoren worden gesloten.

    KBC zegt zijn distributienetwerk af te stemmen op het wijzigende klantengedrag, waarbij steeds meer klanten kiezen voor digitaal bankieren. “In het eerste kwartaal van 2019 bankierde 57 procent van de klanten enkel nog via een digitaal kanaal”, aldus KBC.

    Tegen eind 2019 worden 65 kleinere kantoren omgevormd tot automatenkantoren. Dat betekent dat de automaten voor afhalen van cash, opvragen van rekeninginfo en het doen van overschrijvingen beschikbaar blijven, maar dat klanten voor een gesprek met een KBC-medewerker naar een naburig kantoor moeten. De betrokken werknemers van de kantoren worden elders ingezet binnen de bank.
    Lees ook
    Klachten van consumenten over banken gaan vooral over fraude bij online bankieren
    “Amper klanten”

    Er worden ook 51 automatenkantoren gesloten waar het aantal geldafhalingen substantieel is gedaald. “Het heeft immers geen zin om een kantoor open te houden waar nog amper klanten gebruik van maken”, aldus de bank.

    Na de hervorming zal KBC nog 350 bemande bankkantoren en 190 onbemande automatenkantoren in Vlaanderen tellen. KBC Brussels heeft 31 bemande kantoren en 3 onbemande automatenkantoren. Het Waalse filiaal CBC heeft in Wallonië 86 bemande kantoren.
    Management

    De bank liet vanochtend ook weten dat het zijn managementstructuur tegen het licht houdt. Daarbij zouden wel banen kunnen verdwijnen. Het gaat om een doorlichting van de top 300 binnen de groep, dus zowel in België als in het buitenland. De oefening wordt gemaakt om de structuur van die top te optimaliseren en te vereenvoudigen en het aantal beslissingslagen te verminderen.

    “Bepaalde posities kunnen daardoor verschuiven, veranderen of zelfs verdwijnen”, aldus KBC. Er lopen momenteel gesprekken met de betrokken managers. De uitvoering is gepland voor het derde kwartaal.
  8. Kaiser 3 juni 2019 21:46

    10.000 Belgen krijgen advies om van bank te veranderen door negatief klimaatrapport

    03 juni 2019 19u35 Bron: belga

    Consument Meer dan 10.000 Belgen krijgen het advies om deze maand nog hun geld weg te halen bij de banken ING, BNP Paribas, KBC en Belfius. Reden is dat de vier grootbanken hun beleid onvoldoende in lijn hebben gebracht met het klimaatakkoord van Parijs, zo heeft het actieplatform Move Your Money laten weten.

    www.hln.be/geld/consument/10-000-belg...

    Wie de overstap wil maken naar een meer duurzame bank, kan van 6 tot en met 20 juni terecht bij een helpdesk via www.moveyourmoney.be. De hulp gebeurt via mail, telefoon of chat.
  9. Kaiser 18 juni 2019 16:10
    KBC trekt tarieven voor bankrekening fors op

    KBC verhoogt op 1 september de maandelijkse tarieven van een aantal types bankrekening en de daarbij behorende diensten.

    Concreet trekt KBC de vergoeding voor de Plusrekening, waar 80 procent van de klanten voor kiest, op van 2 euro naar 2,50 euro. De zichtrekening gaat van 1,25 naar 1,75 euro. De Basisrekening blijft gratis, maar de kostprijs van enkele diensten gaat fors omhoog. Wie bijvoorbeeld nog papieren rekeninguittreksels wil ontvangen, gaat dubbel zoveel betalen.

    “We bieden de klanten extra toegevoegde waarde”, zegt woordvoerster Viviane Huybrecht. “Bovendien is de prijs al vijf jaar onveranderd gebleven. Ook de prijs van een brood gaat af en toe omhoog. Dan kunnen wij niet achterblijven.”
  10. Kaiser 21 juni 2019 14:11

    Zichtrekening wordt opnieuw duurder
    21 juni 2019 13u10

    Sparen Het hebben van een zichtrekening is weer wat duurder geworden, blijkt uit een studie van het Prijzenobservatorium van het Ministerie van Economische Zaken. Gemiddeld stegen de kosten die de banken aanrekenen voor het betalingsverkeer met 2,2 procent in vergelijking met vorig jaar. Toen was er ook al een stijging met 3,9%. In 2017 werd nog een daling met 1,32% opgemeten.

    Het Prijzenobservatorium baseert zijn jaarlijkse analyse op het aanbod van 8 banken. Daarbij vlooit het een twintigtal rekeningformules uit, waarna het een gemiddelde maakt.

    De voorbije maanden maakten onder meer Nagelmackers en Belfius hun zichtrekeningen duurder. Voor de komende maanden is een gevoelige prijsstijging bij KBC gepland.
  11. Kaiser 27 juni 2019 13:25

    Parket vervolgt KBC voor witwassen miljoenen van ondernemersfamilie

    IB 27 juni 2019 Bron: Belga

    Het parket van Oost-Vlaanderen vervolgt KBC Bank en KBC Groep voor het helpen witwassen van vele miljoenen euro’s zwart geld van een ondernemersfamilie. Dat schrijft De Tijd vandaag. De familie runt het Lokerse ramen- en deurenbedrijf Engels. De witwaszaak wordt vrijdag ingeleid voor de correctionele rechtbank van Gent.

    Naast KBC vervolgt het parket ook leden van de familie Engels, samen met hun fiscaal advocaat.
    Lees ook
    Telg van rijke zakenman klaagt rest van familie aan voor miljoenenerfenis

    De familie Engels startte ongeveer 13 jaar geleden met het overbrengen van miljoenen euro’s zwart geld die ze tot dan in Zwitserland verborgen had gehouden. Het geld belandde in ons land op rekeningen van de familie bij KBC.

    KBC wordt als mededader vervolgd omdat bij de bank alarmbellen hadden moeten afgaan toen de miljoenen terugkwamen uit Zwitserland.
  12. Kaiser 8 augustus 2019 09:27
    Profit falls at KBC Bank Ireland - Independent.ie www.independent.ie/business/irish/pro...

    KBC Bank Ireland has reported profit of €9m for the three months to 30 June.

    This is down from a profit of €12m reported in the three months to 31 March, according to a trading update from the group
  13. Kaiser 1 december 2019 21:16
    Beringenaar zegt vertrouwen in bank op: “Plots wil KBC weten hoe ik aan spaarcenten kom”

    “Ik kreeg een tijd terug een vragenlijst van KBC die ik moest invullen, zo niet zouden mijn rekeningen worden geblokkeerd. Ik zou moeten betalen om ze daarna te deblokkeren”, vertelt Andy.


    www.hbvl.be/cnt/dmf20191201_04745868/...

    nog steeds dezelfde criminele bank als vroeger.....
  14. forum rang 7 ffff 2 december 2019 11:46
    nog steeds dezelfde criminele bank als vroeger.....

    Heb ik het toch al jaaaaaren goed ingeschat!
    Niet dat KBC een criminele bank is, maar wel de al meer dan tien jaar durende resem postings van Kaiser die altijd maar weer het Belgische bankwezen treffen.

    Nu heeft hij met het debacle van Fortis en Dexia genoeg onderbouwing, maar dat KBC nu ook beschuldigd wordt. Ach eigenlijk niks nieuws.

    Wat die Beringenaar betreft: DAT onderwerp hebben we nu al zeker 4 tot 5 maal in de KK behandeld. Vreemd dat je Kaiser daar dan nooit en te nimmer in zo'n draad ziet en zijn mening geeft, maar zo gauw KBC erbij betrokken wordt, is hij er als de kippen bij om KBC te beschuldigen.

    Speciaal voor Kaiser: ALLE banken uit Nederland en België zijn godsgruwelijk lastig in het bejegenen van hun beste klanten. Lees de Fortisdraad nog maar eens na en het draadje van De Zwarte Leeuw.
    Plots moeten ze allerlei onnozele vragen stellen en wat nog veel erger is: Ze houden belangrijke transacties tegen. Worden gewoonweg niet uitgevoerd. Maar, Kaiser, dat doen ze niet alleen bij KBC maar ook bij de Rabobank, bij ING en ABN AMRO en blijkens processen ook bij DegroofPetercam. Die klant legde klacht neer, omdat belangrijke transactie werd verkloot.

    De fout, Kaiser, zit niet zozeer bij de banken. De fout zit bij de politici en dan natuurlijk wel de slappe houding van banken, dat zij niet meer weerwerk bieden.

    En de klanten? Die gaan uiteindelijk naar buitenlandse banken.... Stelletje enorme stommelingen, die politici en die bankiers die zich als onbetaalde fiscale ambtenaar gaan gedragen.

    Peter
  15. Kaiser 28 februari 2020 15:52
    quote:

    ffff schreef op 28 februari 2020 15:39:

    Kaiser,

    Als , volgens jou, de beurzen weer eind volgende week gaan opkrabbelen, ga jij dan KBC kopen……?

    Ennuh, al die tijd tot vandaag zonder aandelen in portefeuille gezeten?

    Groet, Peter
    was al een tijdje gestopt... mss volgende week wat koopjes doen.
528 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,57 -0,67%
EUR/USD 1,0651 +0,07%
FTSE 100 7.818,36 -0,75%
Germany40^ 17.677,90 -0,89%
Gold spot 2.384,37 +0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,84%
Pharming
+1,50%
EBUSCO...
+1,42%
Heineken
+1,00%
UNILEV...
+0,77%

Dalers

Alfen ...
-3,33%
AMG Cr...
-3,10%
Aegon
-2,79%
TomTom
-2,76%
B&S Gr...
-2,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links