Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 november 2019 10:46
    Grote verrassing: Eneco komt in Japanse handen

    Energiebedrijf Eneco, met ruim twee miljoen klanten het op één grootste energiebedrijf van Nederland, komt in Japanse handen. Een consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu betalen 4,1 miljard euro voor de overname. De winst van de Japanners komt als een grote verrassing.
    Economieredactie 25-11-19, 09:41 Laatste update: 10:39

    De kopers betalen 827,06 euro per aandeel Eneco. Als de overname rond is, gaat er nog 0,5 tot 1 procent aan transactiekosten van de opbrengst af. Volgens Eneco blonk het bod van Mitsubishi uit in prijs en transactiezekerheid en was het ook voor de medewerkers de beste optie. Mitsubishi Corporation, wordt voor 80 procent eigenaar en Chubu voor het resterende deel. Zij financieren de transactie volledig uit eigen middelen.

    Dat Mitsubishi Eneco mag overnemen, komt totaal onverwachts. Alle experts gingen er vanuit dat de combinaties Shell en PGGM of Rabobank en KKR de slag om het Rotterdamse energiebedrijf zouden winnen. Shell en Rabobank zijn immers Nederlands en kennen Eneco goed. Mitsubishi gold vooral als outsider, het Japanse conglomeraat is hier vooral bekend als automaker en niet als speler op het gebied van (duurzame) energie. Desalniettemin zijn Mitsubishi en partner Chubu op dat gebied groot: Chubu is het derde energiebedrijf van Japan met ruim 10 miljoen klanten en een focus op duurzame energie. Mitsubishi zit wereldwijd groot in de energietransitie.
    Rotterdam, Den Haag lopen binnen

    Het bod van de Japanners lijkt de doorslag te geven: ruim 4 miljard euro is ruim hoger dan verwacht. De waarde van Eneco werd steevast geschat op tussen de 2,5 en 3 miljard euro. Mitsubishi betaalt nu een miljard meer. De 44 gemeenten, die Eneco in handen hebben, willen van hun aandelen af sinds publieke netwerktak Stedin - zeg maar de stroom- en gasnetten - in 2017 van Eneco afgesplitst werd. Zij kwamen daarmee met een puur commercieel energiebedrijf te zitten en dat zien ze niet als publieke taak.

    De verkoop betekent dat de 44 steden en dorpen de zilvervloot binnen zien varen. Grootaandeelhouder Rotterdam (31,7 procent) krijgt straks bijna 1,3 miljard euro bijgeschreven. Den Haag, dat 16,55 procent bezit, ontvangt bijna 680 miljoen euro. Dordrecht (9,05 procent) kan ruim 370 miljoen euro verwachten. Talloze andere steden en dorpen lopen eveneens binnen. Zo krijgt Delft voor zijn 2,44 procent 100 miljoen euro en Zoetermeer (2,33 procent) 95,5 miljoen euro. Pijnacker-Nootdorp ziet door zijn 2,1 procent belang straks 86,1 miljoen euro bijgeschreven op de gemeentelijke giro.

    Bedrijf blijft zelfstandig

    Eneco beklemtoont dus dat de Japanners ook de beste plannen met Eneco hebben. Eneco wordt het Europese centrum voor alle energie-gerelateerde activiteiten van Mitsubishi Corporation. Daarbij wordt een deel van de offshore windactiviteiten bij Eneco ondergebracht. Ondertussen blijft Eneco in tact als zelfstandig Nederlands energiebedrijf en blijft het hoofdkantoor in Rotterdam. Mitsubishi belooft verder de merken van Eneco ongewijzigd te houden, ook gaan er geen banen verloren onder de 3.000 werknemers van Eneco.

    Huidige ceo Ruud Sondag zal aftreden als topman en wordt vervangen door een andere Nederlandse ceo. Eneco's huidige chief customer officer Hans Peters en een nog bekend te maken vertegenwoordiger van Mitsubishi Corporation zullen aan de huidige raad van bestuur worden toegevoegd.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 november 2019 12:44
    Nagelstyliste slacht hert in salon, klant verbijsterd
    Updated 16 min geleden
    17 min geleden in BUITENLAND

    HIGH POINT - Een vrouw die dacht even haar nagels te laten doen in het Amerikaanse High Point, schrok zich rot toen ze bij de salon aankwam. Ze zag de nagelstyliste namelijk met hele andere dingen in de weer dan met potjes nagellak.

    Morgan Taylor keek gek op toen ze zag hoe een hert op de vloer van de salon geslacht werd. Ze plaatste een foto van het opmerkelijke tafereel op Facebook. „Op jacht naar een nagelsalon in High Point. Als je het over multitaskers hebt... manicures, pedicures en slachten voor beginners. Oh jee.”

    Diamond Nails, de salon in kwestie, heeft op Google een beoordeling van 3,5 ster, uit maximaal vijf sterren, na 75 recensies. De studente liet aan WBTV weten dat ze de salon nog nooit eerder had bezocht. Ze heeft meteen een klacht ingediend.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 november 2019 15:18
    www.fd.nl

    'Domme kluns' waagt gokje van $1 miljard

    Grandioos slimme gok, of een gevalletje van de welbekende ezel en steen? Bekende hedgefondsbaas-miljardair Ray Dalio zet geld in op de terugval van aandelenkoersen.
    ----------------------------------------------------------------------------

    NB: gelukkig gokt hij met geld van een ander.......!!!!
  4. forum rang 10 voda 27 november 2019 06:16
    Nederlanders steeds langer én steeds zwaarder

    Nederlanders worden steeds langer. De gemiddelde Nederlandse man is nu 1,81 meter, dat is bijna 3,8 centimeter langer dan in 1981. Vrouwen zijn nu gemiddeld 1,67 meter, anderhalve centimeter langer dan in 1981.

    Cyril Rosman 27-11-19, 00:01

    Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag publiceert. Opvallend is dat mannen sneller langer worden dan vrouwen. De gemiddelde man is nu bijna 14 centimeter langer dan de gemiddelde vrouw. Dat verschil is sinds 1981 met 2,3 centimeter toegenomen.

    De gemiddelde lengte van een Nederland verschilt ook per provincie. Limburgers zijn het kleinst, gevolgd door Brabanders. Ze zijn gemiddeld drie centimeter korter dan inwoners van Groningen en Friesland, de langste Nederlanders. Mensen met een migratieachtergrond zijn gemiddeld korter dan mensen met een Nederlandse achtergrond.

    Gewicht
    De toenemende lengte van Nederlanders heeft nog een ander gevolg, we worden ook zwaarder. Vrouwen worden wel zwaarder dan mannen: per toegenomen centimeter lichaamslengte is de Nederlandse man 2,3 kilo zwaarder geworden. Voor vrouwen is dat 4,7 kilo per toegenomen centimeter.

    Bij mannen ligt het gemiddelde gewicht rond de 85 kilo, bij vrouwen rond de 72 kilo. Veel mannen en vrouwen hebben een gewicht rond of net onder het gemiddelde. Maar aan de bovenkant zijn er flinke uitschieters. Gewichten van ruim boven de 100 kg zijn geen zeldzaamheid, vooral bij mannen, maar ook bij vrouwen komt dit voor.

    www.ad.nl/binnenland/nederlanders-ste...
  5. forum rang 10 voda 27 november 2019 06:30
    Nick ontwikkelt kartonnen pallets: ‘Geen handen vol met splinters’

    Met één hand tilt Nick Geels de pallet op tot boven zijn hoofd. 3,7 kilo weegt het kartonnen geval. De houten pallets van dezelfde grootte zijn 23 kilo zwaar. En de lichte variant kan evenveel kilo’s tillen als z’n houten broer: tot 1000 kilo.

    Gerben Kuitert 26-11-19, 23:00

    In het magazijn van tuinmeubelbedrijf Kees Smit, waar Nick Geels (24) uit Oldenzaal naast zijn studie aan Saxion werkte, tilde hij zich bijkans een breuk aan de zware houten pallets. „Werkhandschoenen aan, anders had je je handen vol splinters.” Dat kan anders, dacht Geels. Voor het vak Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op Saxion moest hij een idee voor een duurzaam product uitwerken. Hij kwam met het idee voor een pallet van karton.

    ,,Met mijn eerste ontwerp kwam ik bij een kartonleverancier in Maleisië terecht. Die maakte een pallet die veel te mooi en dus veel te duur bleek: zestien euro. Bovendien woog die pallet nog steeds vijftien kilo. Al snel werd duidelijk dat de markt hierop niet zat te wachten.” Nick kroop opnieuw achter de tekentafel en ging op zoek naar een kartonleverancier in Nederland. Die werd gevonden. „We zijn nu bezig aan ons zesde model; gemaakt van honingraatkarton en volledig recyclebaar.”

    Lees ook
    Bijna de helft van werknemers in logistiek niet voorbereid op de toekomst
    Dit kun je verdienen in de logistiek
    Lees meer
    Onze prijs is gelijk aan die van een gebruikte houten pallet

    Nick Geels
    Nieuwe machine

    Geels heeft zijn baan bij Kees Smit in Almelo opgezegd om zich volledig op zijn bedrijf te kunnen storten. Dat bedrijf, Revopal, gaat produceren in het voormalige pand van machinebouwer Sollas in Oldenzaal. Er is een machine besteld die vanaf januari 2500 kartonnen pallets per dag kan produceren. Het bijkomende handwerk wordt gedaan door de werknemers van De Werkwijzer in Oldenzaal, een sociale onderneming waar tweehonderd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken, vertelt directeur Tonnie Harmelink. „Dit duurzame product past goed bij ons. Als het nodig is, kunnen we Nick ook helpen bij verdere opschaling.”

    Belangrijk is dat de Revopallet nu qua prijs concurrerend is, vindt Nick Geels: „Afhankelijk van de aantallen die je bestelt, betaal je 4,50 euro voor een pallet van 60 bij 80 centimeter en 6,50 euro voor eentje van 80 bij 120. Dat is goedkoper dan een nieuwe houten pallet, die circa 12 euro kost. Onze prijs is gelijk aan die van een gebruikte houten pallet.”

    De Revopallet kan zeker een gewicht van 1000 kilo aan, zegt Geels. „In de praktijk worden pallets nauwelijks zwaarder beladen dan 1000 kilo per stuk. Er passen er 33 in een vrachtwagen en als je veel zwaarder belaadt dan 1000 kilo is de trailer al snel te zwaar.”

    Ik denk dat de logistieke wereld hierop zit te wachten

    Nick Geels
    4 miljard pallets
    Zijn oude werkgever, Kees Smit Tuinmeubelen, is al klant geworden en de transportbedrijven Rhenus en MJT Logistics experimenteren ook met de kartonnen pallets van Revopal. „Ik denk dat de logistieke wereld hierop zit te wachten”, zegt Nick Geels vol optimisme. „De markt is groot genoeg, in Europa zijn vier miljard pallets in omloop. Veel transporteurs willen verduurzamen. Recyclebare kartonnen pallets passen in de circulaire economie. Die hoeven niet, zoals houten pallets, te worden verbrand als ze versleten zijn. En transporteurs besparen brandstof vanwege minder gewicht.”

    Dat hij ook nog eens bij een sociaal werkbedrijf laat produceren, is een extra pré, vindt Geels. „Ik hoop dat de markt dat ook weet te waarderen.”

    In onderstaande video vertelt Nick over zijn product:

    www.ad.nl/ad-werkt/nick-ontwikkelt-ka...
  6. forum rang 10 voda 27 november 2019 08:33
    Gamer geeft miljoen uit om personage te pimpen, vriend verkoopt het voor 500 euro

    Een Chinese gamer heeft zijn vriend voor de rechter gesleept nadat hij zijn online gamekarakter voor zo’n 500 euro had verkocht. Dat klinkt als een mooie deal, maar de avatar was in werkelijkheid zo'n 1,3 miljoen euro waard.

    Daniël Mol 26-11-19, 17:44 Laatste update: 18:01

    Dat blijkt uit rechtbankpapieren in handen van de Chinese techwebsite Abacus, zo meldt The Independent. Het gaat om een karakter in het spel Justice Online, een zogenoemde open wereld-game waarin honderden spelers tegelijk met of tegen elkaar kunnen spelen. Het spel is vergelijkbaar met het populaire World of Warcraft.

    Lu Mou had bijna tien miljoen Chinese Yuan geïnvesteerd in het uitbouwen van zijn karakter toen hij het besloot te lenen aan zijn vriend Li Mouscheng. Nadat Mouscheng klaar was met spelen, gaf hij het karakter niet gewoon terug, maar besloot hij het te koop te zetten op het handelsplatform van de game. Eigenaar Mou weigerde om onbekende redenen zijn eigen karakter terug te kopen, waarna een oplettende andere speler zijn slag sloeg. De avatar werd voor slechts 3888 Yuan verkocht, zo’n 500 euro.

    Volgens Mouscheng was het lage prijskaartje voor het karakter een ongelukje. Hij zou erg moe zijn geweest na een lange gamemarathon en had een fout gemaakt. De rechter besloot uiteindelijk dat de ontwikkelaar van Justice Online de transactie moest terugdraaien, waardoor Lu Mou het kostbare karakter weer in zijn bezit kreeg. Zijn vriend moet een schadevergoeding betalen aan de koper van het karakter.

    www.ad.nl/tech/gamer-geeft-miljoen-ui...
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 november 2019 08:46
    ‘Kat naar buiten doen is in strijd met EU-regels’

    Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Dat stellen juristen Arie Trouwborst en Han Somsen van Tilburg Universiteit in Trouw. Zij baseren zich daarbij op Europese regels voor natuurbescherming.
    Binnenlandredactie 27-11-19, 07:52

    De huiskat (Felix catus) is een van de grootste uitroeiers van diersoorten ter wereld, schrijven de onderzoekers in het Journal of Environmental Law. Alleen al in Nederland worden elk jaar naar schatting 140 miljoen dieren door katten gedood. Meer dan de helft van deze slachtoffers is toe te schrijven aan katten met een eigenaar. Dat zijn er in Nederland tussen de 2 en 3 miljoen, naast tienduizenden zwerfkatten. Onder de slachtoffers zijn verschillende typen vogels en zoogdieren, zoals weidevogels en vleermuizen, maar ook reptielen, vissen en amfibieën.

    Dat is niet alleen schadelijk, aldus de rechtswetenschappers, het is ook illegaal. Onder de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn is Nederland immers verplicht om bepaalde soorten en hun leefgebieden te beschermen, en mogelijke bedreigingen te beperken. Een kat toezichtloos laten rondlopen is feitelijk al verboden, zeggen de juristen: ,,Wie een rechtszaak aanspant tegen de Nederlandse overheid, die de Europese regels moet handhaven, maakt dus een goede kans op succes.”
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 november 2019 11:40
    ‘Milka-bende’ maakt op brutale wijze 20 ton chocoladerepen buit in Oostenrijk

    De politie in Oostenrijk onderzoekt een wel heel brutale diefstal van bijna 20 ton Milka-chocolade. De lading met een waarde van zo'n 50.000 euro werd afgelopen week meegegeven aan een vrachtwagenchauffeur met, zo bleek achteraf, vervalste papieren.
    Caspar Naber 23-11-19, 23:44 Laatste update: 24-11-19, 11:00

    Van de chauffeur en zijn vrachtwagencombinatie met Tsjechisch kenteken ontbreekt tot nu toe elk spoor, melden Oostenrijkse media. Onderzoek wees uit dat een transporteur uit het Tiroler Unterland, het gebied ten oosten van Innsbruck, opdracht had gekregen de lading chocolade op te halen. Hij speelde de klus door aan een Hongaars transportbedrijf dat op zijn beurt een Tsjechische firma inschakelde.

    Iemand die zich uitgaf als medewerker van die Tsjechische firma, meldde zich maandag met een vrachtwagencombinatie bij de Hongaarse transporteur. Die gaf hem de benodigde documenten voor het ophalen van de 20 ton chocolade bij de Milka-fabriek in Bludenz, in het westen van Oostenrijk. De lading was bestemd voor België maar kwam daar nooit aan.

    Volgens de politie liet de vrachtwagenchauffeur bij het ophalen van de chocolade vervalste papieren zien waardoor het leek alsof hij voor het Tsjechische transportbedrijf werkte. Het kenteken van de oplegger bleek gestolen te zijn en dat van de vrachtwagen klopte niet met de papieren, zo maakte ze donderdag bekend.

    Gewild

    Het is niet voor het eerst dat dieven het gemunt hebben op een lading Milka-chocolade. De Oostenrijkse lekkernij is juist in deze tijd van het jaar, met sinterklaas, advent en kerstmis in aantocht, erg gewild.

    In november vorig jaar gingen onbekenden er in Duitsland vandoor met een oplegger met ruim 13.000 Milka-repen. Dat gebeurde terwijl de chauffeur lag te slapen in zijn cabine. Hij stond geparkeerd op de parking langs de A67 in Lorsch-Ost, tussen Frankfurt en Karlsruhe, en merkte de diefstal pas de volgende morgen op.

    In november 2010 werd in Duitsland een 49-jarige Litouwer gearresteerd achter het stuur van een gestolen vrachtwagencombinatie met 21 ton van de Oostenrijkse lekkernij met een waarde van zo'n 200.000 euro. Hij verklaarde de lading voor ene ‘Tomas’ van Zuid-Tirol naar Polen te hebben moeten vervoeren. Daarvoor zou hij 400 euro krijgen. Die ‘Tomas’ had volgens hem gereageerd op zijn advertentie voor werk en hem daarna naar Zuid-Tirol gebracht.

    Dat zijn opdrachtgever hem geen sleutel gaf van de truck maar een schroevendraaier, vond de veertiger naar eigen zeggen niet vreemd. ,,Ik had het geld nodig en wist ook niet wat de lading was’’, zo verklaarde de Litouwer voor de rechter. Die veroordeelde hem tot 18 maanden cel.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 november 2019 13:03
    quote:

    pietje-2005 schreef op 27 november 2019 08:51:

    Elke vrijlopende "huis"kat moet opgepakt worden, want ze zijn gewoon schadelijk en bevuilen de hele wereld behalve waar hun "intelligente" baasje verblijft ?
    Gemeentes kunnen een spons-budget vrijmaken, neem ik aan.
    Ratten- en muizengif is binnenkort verboden en dan krijgen katten een toelage van de EU voor iedere rat en muis die ze kunnen vangen.
  10. [verwijderd] 27 november 2019 16:01
    quote:

    pietje-2005 schreef op 27 november 2019 08:51:

    Elke vrijlopende "huis"kat moet opgepakt worden, want ze zijn gewoon schadelijk en bevuilen de hele wereld behalve waar hun "intelligente" baasje verblijft ?
    Gemeentes kunnen een spons-budget vrijmaken, neem ik aan.
    Ze kunnen beter wat meer schadelijke "intelligente" mensen oppakken.
  11. forum rang 10 voda 27 november 2019 16:19
    Beursblik: banken hopen vergeefs op hogere rente in 2020

    (ABM FN-Dow Jones) De herbeoordeling door de Europese Centrale Bank van de eigen doelstelling zal leiden tot verwarring bij beleggers en vergeefse hoop op een hogere rente. Dat voorspelde Bank of America Merrill Lynch woensdag in een vooruitblik op de Europese bankensector in 2020.

    Volgens de analisten kunnen drie ontwikkelingen het vooruitzicht voor Europese banken aanzienlijk verbeteren: een bankenunie, hogere rentes en stabiele regelgeving.

    De Europese bankenunie werd recent door Duitsland weer op tafel gelegd, met een voorstel dat nog niet werkt, maar wel een reële opening biedt. De analisten denken dat het nog drie jaar kost om alle klippen te omzeilen.

    Intussen zal in de eerste helft van volgend jaar de evaluatie van de doelstelling van de ECB leiden tot speculatie over een hogere beleidsrente, terwijl de rente juist verder zal worden verlaagd, met de nodige verwarring daartussen.

    Hoewel de verruimende instrumenten van negatieve rente en QE steeds minder batige opbrengsten hebben, denken de analisten dat de ECB geen fundamentele veranderingen aanbrengt, uit vrees voor een beleidsvacuüm, en ook zal vasthouden aan zijn inflatiedoel van 2 procent.

    De hoop op hogere rentes zal dus ijdel zijn. De analisten verwachten dat de rentes nog drie jaar of langer negatief zullen zijn, wat risicovol is voor banken. Vergeefse hoop op een rentestijging kan ongunstig uitpakken, omdat banken dan de benodigde stappen kunnen uitstellen.

    Vanwege het risico van een abrupte Brexit blijft BofA Merill Lynch negatief over Britse banken. De zakenbank blijft positief over een aantal banken die een koopadvies krijgen omdat ze gemiddeld een rendement van 5,7 procent hebben en een winstgroei van 1,5 procent in de komende jaren, wat beter is dan de sector. Het gaat dan om ING, KBC, Intesa, Erste, Raiffeisen, UniCredit, Mediobanca, Bank of Ireland en CASA.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 27 november 2019 19:15
    ‘Onmogelijk’ zwart gat stelt astronomen voor raadsel

    Sterrenkundigen hebben een zwart gat ontdekt dat eigenlijk niet kan bestaan. Het is 68 keer zo zwaar als de zon, en dat is veel te zwaar. Als het resultaat klopt, zijn de ideeën over het ontstaan van zwarte gaten aan herziening toe.

    Govert Schilling27 november 2019, 19:00

    ‘Ik hoorde het nieuws om kwart voor drie in de ochtend’, zegt zwarte-gatenexpert Selma de Mink. ‘Ik was toevallig kort wakker en scande uit gewoonte mijn telefoon. Slecht idee. Geen slaap meer gehad die nacht.’

    Een zwart gat is een gebied in de ruimte met zó veel zwaartekracht dat het alles uit zijn omgeving opslokt en er zelfs geen licht meer uit kan ontsnappen. Afgelopen voorjaar presenteerden sterrenkundigen voor het eerst een ‘foto’ van een zwart gat. Dat was een kolossaal monster in de kern van een ander sterrenstelsel.

    Zulke zwarte gaten kunnen miljoenen of zelfs miljarden keren zo zwaar zijn als de zon. Maar het nieuw ontdekte zwarte gat moet ontstaan zijn in de nasleep van een supernova – de explosie van een zware ster die aan het eind van zijn leven is gekomen. Die ‘stellaire’ zwarte gaten zijn hooguit 45 tot 55 keer zo zwaar als de zon. Dacht iedereen.

    De ontdekking, deze week gepubliceerd in Nature, is gedaan door een groot internationaal team van voornamelijk Chinese astronomen. Het zwarte gat is zelf niet zichtbaar, maar er draait een ster omheen die wél te zien is. De baanbeweging van die ster – één rondje in 79 dagen – verraadt overduidelijk de aanwezigheid van het zwarte gat.

    Kosmische slokop
    Dat de kosmische slokop maar liefst 68 keer zo veel weegt als de zon, blijkt uit metingen met gloeiend waterstofgas. Dat gas draait vermoedelijk in een platte schijf rond het zwarte gat. Maar volgens De Mink, verbonden aan Harvard University, zijn dat ‘ontzettend lastige metingen’. ‘Het is een baanbrekende ontdekking – als het waar is. Maar ik ben nog niet overtuigd.’

    Teamlid Stephen Justham van de Universiteit van Amsterdam snapt dat wel. Sterren kunnen eenvoudigweg niet zó zwaar zijn dat ze na de supernova-explosie een zwart gat achterlaten van meer dan pakweg 50 zonnemassa’s. Maar Justham heeft voldoende vertrouwen in de Chinese metingen, die bovendien bevestigd zijn door andere grote telescopen.

    Misschien is er niet sprake van één zwart gat, denkt hij, maar van twee zwarte gaten die in een kleine baan om elkaar heen draaien, elk zo’n 35 keer zo zwaar als de zon. Dat zulke dubbele zwarte gaten bestaan, is de afgelopen jaren gebleken uit metingen aan zwaartekrachtgolven – minieme rimpelingen in de ruimtetijd.

    Maar als dat zo is, valt het niet mee om het bestaan van de rondcirkelende ster te verklaren, zegt De Mink. ‘Ik zou ontzettend graag willen dat dit allemaal waar is, want ik hou enorm van mysterieuze puzzels met dubbelsterren en zwarte gaten, maar ik ben nog erg sceptisch.’

    Hoe dan ook, het nieuwe zwarte gat vormt zo goed als zeker het topje van een grote ijsberg van soortgelijke objecten. Het is namelijk voor het eerst dat een ‘stellair’ zwart gat is ontdekt via de schommelingen van een ster die eromheen draait. Volgens Justham is dit ‘een voorproefje van een compleet nieuwe populatie van zwarte gaten die we nog maar net beginnen te ontdekken’.

    www.volkskrant.nl/wetenschap/onmogeli...
  13. forum rang 10 voda 27 november 2019 20:33
    Gemeente Amsterdam gaat 150 eigen gebouwen controleren op lood in drinkwater

    Gemeente Amsterdam gaat de komende weken zo'n honderdvijftig gebouwen controleren op loden waterleidingen. Het gaat om gemeentelijke gebouwen waar kinderen tot acht jaar verblijven, zoals scholen, kinderdagverblijven, speeltuinen en medische centra.

    Als er loden leidingen blijken te zijn, wordt direct geadviseerd om flessenwater te gebruiken en worden de leidingen zo snel mogelijk vervangen.

    Ook krijgen alle scholen waarvan de gemeente geen eigenaar is, opdracht om monsters van het drinkwater te nemen. En de woningcorporaties in de hoofdstad zijn gevraagd alle toevoerleidingen te inventariseren.

    IQ-verlies
    Dat schrijft het gemeentebestuur in een brief die woensdag naar de gemeenteraad is gestuurd. Aanleiding is dat er onlangs in een aantal woningen in de buurten Tuindorp Nieuwendam en Tuindorp Buiksloot hoge concentraties van lood in het drinkwater zijn gevonden. Lood in drinkwater kan bij kinderen tot zeven jaar tot IQ-verlies leiden van maximaal 5% en bij volwassenen het risico op hart- en vaatziekten en chronische nierziekte vergroten.

    De gemeente stelt het een 'zorgelijke zaak' te vinden dat er teveel lood in het drinkwater is gevonden. De gemeente wijst er ook op dat de risico's niet beperkt zijn tot de twee buurten in Amsterdam Noord. Naar schatting zijn er nog duizenden woningen en andere gebouwen in de hoofdstad met loden leidingen. Het gaat om gebouwen van voor 1960, sindsdien zijn loden leidingen verboden.

    Regering ook gealarmeerd
    Het kabinet komt dit jaar nog met een plan om loden leidingen zo snel mogelijk te vervangen. De Tweede Kamer heeft daartoe half november een motie over aangenomen. Volgens een recente inschatting van de gezondheidsraad telt Nederland nog zo'n 100.000 tot 200.000 huizen met loden leidingen.

    Met de fles gevoede zuigelingen lopen het grootste risico bij het drinken wat drinkwater met te hoge loodconcentraties. Doordat hun darm lood makkelijker opneemt en hun hersenen sterk in ontwikkeling zijn, zijn ze extra kwetsbaar. Maar ook jonge kinderen en zwangere vrouwen (vanwege het ongeboren kind) zijn een risicogroep.

    fd.nl/ondernemen/1326161/gemeente-ams...
  14. [verwijderd] 28 november 2019 13:07
    quote:

    haas schreef op 28 november 2019 10:50:

    Het black Friday bedrog kent geen grenzen. In het lokale suffertje een advertentie voor een waxinelichthouder. Van 89 euro nu naar 10 euro... Bij de Action het hele jaar door te krijgen voor 5 euro...
    Wat ben jij van plan haas?
    Die gouden koets zit trouwens in de revisie (nieuwe velgen, spoilertje, special paint). En je gaat toch geen goedkoop prul naar dat ding gooien?
  15. forum rang 10 voda 28 november 2019 14:53
    Beursblik: ECB moet hypotheekrente meenemen in inflatiecijfer

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank moet "urgent" een maatstaf voor de woonkosten van huiseigenaren opnemen in het geharmoniseerde inflatiecijfer. Dat stellen obligatie-analisten van Société Générale. Deze stap zou de weg vrijmaken voor een completer beeld van de woonkosten, in plaats van alleen die van huurwoningen, stelde de Franse bank donderdag.

    De ECB gaat zijn beleidsdoelen evalueren en zal daarbij waarschijnlijk ook kijken naar de berekening van het inflatiecijfer, dat een centrale doelstelling is van het monetaire beleid.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,23 -0,01%
EUR/USD 1,0652 -0,18%
FTSE 100 7.867,56 +0,25%
Germany40^ 17.801,10 +0,17%
Gold spot 2.380,11 +0,81%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+8,90%
JUST E...
+4,62%
Air Fr...
+3,48%
Alfen ...
+1,98%
Vastned
+1,83%

Dalers

Pharming
-7,96%
PostNL
-6,15%
ASMI
-5,58%
Avantium
-5,04%
BESI
-3,02%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links