Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNILEVER PLC AEX:UNA.NL, GB00B10RZP78

  • 44,230 18 apr 2024 17:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 43,850 - 44,380
  • 2.344.660 Gem. (3M) 1,3M

Unilever 2019

222 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2019 20:53
    Ja Unilever is sterk aanwezig in opkomende landen. De UN producten staan daar mogelijk symbool voor een zekere status / of vrijheid/ levensstijl. Zoals de russen in de jaren negentig nog in de rij stonden bij Opening van de eerste McDonalds op het Poesjkinplein in Moskou. In de westerse wereld is een Bigmac (of Lipton thee) geen status product, maar eerder een teken van slechte smaak. Letterlijk en figuurlijk. Hoe lang nog in de opkomende landen?
  2. buy&hold-style 27 november 2019 17:18
    quote:

    Santheman schreef op 25 november 2019 20:53:

    In de westerse wereld is een Bigmac (of Lipton thee) geen status product, maar eerder een teken van slechte smaak. Letterlijk en figuurlijk. Hoe lang nog in de opkomende landen?
    Kijk nou eens naar de feiten: omzet McDonalds, Coca Cola, Lipton etc nemen jaar na jaar toe. Eens dat de smaak van een subgroep in het westen verandert. Bedrijven als Unilever spelen daar op in met de sustainable living brands (denk aan overname Vegetarische Slager).

    Maak ook niet de vergissing door beleggingsbeslissingen te veel vanuit je eigen directe ervaringen te benaderen. Hoe welvarend we ook zijn in NL, het is nog geen 2% van de omzet voor Unilever. Unilever verkoopt 400 merken in 190 landen wereldwijd.

    Neem bijvoorbeeld aeen aantal theemerken van Unilever. Ik kende ze niet:

    McColins Tea - A brand popular in Peru, but virtually unknown in most of the western world.
    PG Tips - A brand of tea popular in the UK.
    Pure Leaf - Primarily bottled tea, but also sells loose-leaf and teabags, in the U.S.
    Red Rose Tea - A popular Canadian brand
    Saga Tea - A polish brand of tea, created by Unilever.
    Sariwangi Tea - An Indonesian brand of tea.
    Scottish Blend - As the name suggests, this brand is sold primarily in Scotland.
    T2 Tea - A high-end loose-leaf tea company based in Victoria, Australia.
    Tazo - Tazo rose to prominence as Starbucks brand; the company sold the brand to Unilever in 2017 after switching its own stores to using Teavana teas.

  3. [verwijderd] 28 november 2019 08:57
    quote:

    Santheman schreef op 24 november 2019 22:00:

    “Mensen letten meer op de ingrediëntenlijst.. “

    Deze ontwikkeling is veel langer gaande. Het is funest voor een bedrijf als Unilever dat het moet hebben van de winstmarges op de bewerkte Producten als die van blueband. Zijn ze nog eigenaar van Bertoli - olijfolie?

    De Lipton theezakjes is zo’n typisch voorbeeld van een Unilever product waar de mensen van walgen.

    blog.han.nl/foodandbusiness/“een-thee...

    ‘Een kauwgumsmaak!
    De theesommelier die de Keuringsdienst van Waarde bezoekt, geeft aan dat hij bij het proeven van de Lipton groene thee met name een toegevoegd smaakje proeft dat lijkt op kauwgum, echte groene thee zit er volgens hem niet in. ‘
    maar de grote meerderheid kan het werkelijk NIETS schelen wat ze naar binnen schuiven..we worden WEER dikker zo bleek deze week.
    fastfood draait elk jaar weer met grotere omzetten,domino's verslaat de goede pizzeria's..kant en klaar in de supers verkopen ook elk jaar weer meer.
    unilever gaat gouden tijden tegemoet..
  4. [verwijderd] 1 december 2019 22:42
    quote:

    pecu schreef op 28 november 2019 08:57:

    [...]

    maar de grote meerderheid kan het werkelijk NIETS schelen wat ze naar binnen schuiven..we worden WEER dikker zo bleek deze week.
    fastfood draait elk jaar weer met grotere omzetten,domino's verslaat de goede pizzeria's..kant en klaar in de supers verkopen ook elk jaar weer meer.
    unilever gaat gouden tijden tegemoet..
    ik begrijp jouw vergelijking. Een goede pizzeria staat voor ambacht, authentiek recept, tradities, het gebruik van natuurlijke en verse ingrediënten. Echter de pizza's van dominos zijn wel redelijk.. voor een fastfood pizza. Deze pizzas bestaan niet hoofdzakelijk uit kunstmatige ingrediënten, wat je niet kan zeggen van Lipton ' groene' thee (In essentie: smaakstofjes, suiker, zonder groene thee.) Unilever slaat door in het dom commercieel, marketingconcept denken, en het minachten van de grote meerderheid = beoogde doelgroep van Unilever. Hoe dan ook, de consument zal dit (op termijn) af straffen. Dit geldt in meer of mindere mate voor alle Unilever producten.
  5. Eduard de Wit 2 december 2019 18:19
    quote:

    Santheman schreef op 1 december 2019 22:42:

    [...]

    ik begrijp jouw vergelijking. Een goede pizzeria staat voor ambacht, authentiek recept, tradities, het gebruik van natuurlijke en verse ingrediënten. Echter de pizza's van dominos zijn wel redelijk.. voor een fastfood pizza. Deze pizzas bestaan niet hoofdzakelijk uit kunstmatige ingrediënten, wat je niet kan zeggen van Lipton ' groene' thee (In essentie: smaakstofjes, suiker, zonder groene thee.) Unilever slaat door in het dom commercieel, marketingconcept denken, en het minachten van de grote meerd
    erheid = beoogde doelgroep van Unilever. Hoe dan ook, de consument zal dit (op termijn) af straffen. Dit geldt in meer of mindere mate voor alle Unilever producten.
    Ach, ik weet het allemaal niet zo in detail hoor.

    Wel weet ik als belegger dat ik keurig mijn dividend krijg elk kwartaal.
    En dat dividend groeit nog keurig ieder jaar.....

    Dit aandeel is voor mij een heerlijke aanvulling op mijn pensioen ( En dan heb ik het over dividend).

    Wel minder dan Shell, maar wat mij betreft het "veiligste" aandeel van de Amsterdamse beurs.....
  6. forum rang 10 voda 3 december 2019 15:06
    Topvrouw Unilever Noord-Amerika vertrekt

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever
    53,39 0,13 0,24 % Euronext Amsterdam
    Unilever
    53,57 0,08 0,15 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Amanda Sourry vertrekt als president van Unilever Noord-Amerika en wordt opgevolgd door Fabian Garcia. Dit maakte het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern dinsdagmiddag bekend.

    Sourry vertrekt na dertig jaar in dienst te zijn geweest bij Unilever, om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Garcia neemt per 1 januari haar plek over. Hij was voorheen CEO van Revlon.

    Verder liet Unilever weten dat uitvoerend vicepresident Conny Braams van Unilever Midden-Europa per 1 januari de rol op zich zal nemen van Chief Digital & Marketing Officer.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 4 alexnr75 17 december 2019 08:21
    Omzetwaarschuwing!!

    UNILEVER SALES UPDATE

    London / Rotterdam 17 December 2019. Unilever today announces that it expects underlying sales growth for 2019 to be slightly below its guidance of the lower half of its 3-5% multi-year range.

    This is a result of challenges in the quarter in some markets, including the economic slowdown in South Asia, one of Unilever's largest markets, and trading conditions in West Africa remaining difficult. The trading environment in developed markets continues to be challenging and while there are early signs of improving performance in North America, a full recovery there will take time.

    Earnings, margin and cash are not expected to be impacted.

    Alan Jope, Chief Executive Officer: "Due to challenges in certain markets, we expect a slight miss to our full year underlying sales growth delivery.

    "Looking ahead to 2020, growth will be second-half weighted. While we expect improvement in H1 2020 versus this quarter, we expect that first half growth will be below 3%. Our full year underlying sales growth is expected to be in the lower half of the multi-year range.

    "Growth remains our top priority and we are confident we have the right strategy and investment in place to step up our performance.

    "https://otp.tools.investis.com/clients/uk/unilever/rns1/regulatory-story.aspx?newsid=1353217&cid=129
  8. forum rang 10 voda 17 december 2019 08:32
    Unilever waarschuwt voor tegenwind

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever
    54,99 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Unilever
    55,11 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft dinsdag gewaarschuwd dat het in 2019 onder de eerder afgegeven groeidoelstelling zal uitkomen.

    Het verwacht dat de onderliggende omzetgroei dit jaar "licht" onder de 3 tot 5 procent zal uitkomen. Eerder al liet Unilever weten aan de onderkant van deze bandbreedte te zullen uitkomen.

    Unilever wees onder meer op de economische groeivertraging in Zuid-Aië en de aanhoudende moeizame ontwikkelingen in West-Afrika. Maar ook de omstandigheden in de ontwikkelde markten blijven volgens het concern "uitdagend". "En hoewel er voorzichtige tekenen zijn van aantrekkende prestaties in Noord-Amerika, zal een volledig herstel tijd vergen", aldus Unilever.

    Unilever verwacht niet dat de winsten, marges en cashpositie worden geraakt.

    Voor 2020 denkt CEO Alan Jope dat de groei vooral in de tweede jaarhelft zal plaatsvinden. De eerste zes maanden zal de groei nog onder de 3 procent liggen, denkt de topman. In totaal denkt Unilever volgend jaar tussen de 3 en 4 procent te groeien.

    "Groei blijft onze topprioriteit", aldus Jope, die vertrouwt op de investeringen en strategie van Unilever om de prestaties aan te jagen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 8 Wilbar 17 december 2019 09:55
    'Omzetalarm Unilever niet alleen schuld markt'
    Door ANP Producties

    Amsterdam - De omzetgroei van Unilever komt waarschijnlijk rond de 1,5 procent uit. Dat concluderen analisten van RBC na de omzetwaarschuwing van het was- en levensmiddelenconcern. De daling ligt volgens de marktvorsers niet alleen aan de marktomstandigheden.
    RBC vindt dat Unilever meer moet investeren in zijn bedrijfsvoering. Ook al gaat dat ten koste van de winstmarge. De analisten houden vast aan hun underperform-advies.
    Het aandeel Unilever sloot maandag op 54,99 euro.
  10. [verwijderd] 17 december 2019 12:22
    quote:

    A3aan schreef op 17 december 2019 12:06:

    Daar ben ik lekker mee met een flink portie langlopende calls/2023 en geschreven puts januari 53,00. Stonden gisteren maar enkel duppies en nu zit ik met een flink verlies op die posities.
    De reactie op slecht nieuws is altijd heftig. Morgen zou ik weer kijken.
  11. [verwijderd] 17 december 2019 13:26
    quote:

    A3aan schreef op 17 december 2019 12:26:

    [...]

    We zullen eens kijken of u hier ook gelijk hebt.
    Ik heb wel naar de technische grafiek gekeken. Unilever zit wel al vanaf september in een dalende trend. Gisteren was er een poging tot een doorbraak, die nu is tegengehouden met het nieuws. Wees alert.

    Vandaag is de daling met zo'n sprong gegaan, dat mogelijk dit nog enkele dagen doorzet doordat veel beleggers vanaf september al een slecht gevoel hebben.

    De stelling die ik eerder had over heftige reactie is voornamelijk wanneer de trend positief is.
  12. [verwijderd] 17 december 2019 13:38
    quote:

    havik of duif schreef op 17 december 2019 13:34:

    [...]Ik ondersteun deze wens van harte zeker voor wie Unilever heeft, ik niet.
    Fundamenteel een goed bedrijf; ze zitten echter in een downtrend en deze is in september van dit jaar ingezet.

    Bij een bullmarket, zou de daling van vandaag weer opgepakt worden met een plus van 4-5% morgen. Door de trend is er echter sprake van een gevaarlijke situatie, waarbij dagen van daling door kunnen zetten.
222 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links