Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever stijgt de olieprijs?

2.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 138 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 november 2019 20:56
    Olieprijs licht lager gesloten

    (ABM FN) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, waarmee een groot deel van de verliezen van eerder op de dag werd weggewerkt.

    De december-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,38 dollar lager, of 0,7 procent, op 56,86 dollar.

    De olieprijzen koersten eerder op de dag nog bijna twee procent lager, nadat het optimisme over de vooruitgang die zou worden geboekt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China afgelopen dagen omsloeg in twijfel.

    Berichten dat Beijing en Washington de geldende importtarieven willen terugdraaien, werden door het Witte Huis tegengesproken. Dit weekend herhaalde de Amerikaanse president Donald Trump dat hij nog steeds streeft naar de "juiste" deal. "Anders komt er geen handelsakkoord." Ook zou China volgens hem veel harder een deal nodig hebben dan andersom.

    Op vrijdag sloot de olieprijs nog op de hoogste koers sinds 24 september. De olieprijzen vonden de weg omhoog, na een rapport waaruit bleek dat de activiteiten van Amerikaanse boorplatormen stabiel bleven. Baker Hughes meldde dat het aantal actieve boorplatformen in de Verenigde Staten voor de derde week op rij daalde. Het aantal platformen daalde afgelopen week met 7 tot 684, hetgeen 202 platformen minder is dan een jaar eerder.

    Een groot deel van de verliezen eerder op de dag, verdwenen maandag snel na een verzwakking van de Amerikaanse dollar.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 13 november 2019 06:12
    Olieprijs stabiel

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag nagenoeg gelijk gebleven, nadat een toespraak van president Donald Trump geen inzichten bood in de voortgang van het handelsoverleg tussen de VS en China, die de markt in beweging hadden kunnen zetten.

    De decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot 0,1 procent lager op 56,80 dollar op de New York Mercantile Exhange.

    De oliemarkt is voorlopig "gebonden aan de bandbreedte, misschien in afwachting van een indicatie over de importheffingen of van uitgestelde voorraadcijfers", zei Marshall Steeves van IHS Markit.

    Brent-olie stond ook licht lager op 62,06 dollar, na een daling met 0,5 procent maandag.

    Tijdens de toespraak in New York dreigde Trump om de importheffingen voor Chinese goederen "substantieel" te verhogen als een akkoord uitblijft. Tegelijkertijd zei hij dat een deal "snel kan gebeuren" en dat de Chinezen niet kunnen wachten om een overeenkomst te sluiten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 14 november 2019 06:10
    Olieprijs krabbelt op

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs veerde woensdag op na twee dagen van dalingen. Op een settlement van 57,12 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,32 dollar of 0,6 procent meer waard.

    Aanvankelijk reageerden ook de oliemarkten teleurgesteld op het gebrek aan duidelijkheid in een toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump over het handelsbeleid van de VS.

    Daar stond echter tegenover dat de hoogste baas van de OPEC, Mohammad Barkindo zijn vertrouwen uitsprak over het bereiken van een handelsakkoord tussen Amerika en China.

    Verder liet de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell zich positief uit over de Amerikaanse economie. Daarmee leek hij een pauze in renteverlagingen te bevestigen, mits de economie niet verslechtert.

    "De zorgen over de handelsoorlog werden gecompenseerd door positieve opmerkingen over de mondiale economie van Powell en Barkindo", volgens analist Tyler Richey van Sevens Report Research.

    OPEC secretaris-generaal Barkindo zei woensdag ook dat de groei van de Amerikaanse olieproductie naar verwachting niet zo groot zal zijn als eerder gedacht, "wat een van de belangrijkste tegenwinden voor de energiemarkten in recente kwartalen kan verminderen", aldus Richey.

    Ondanks die verwachting van de OPEC, verhoogde de Energy Information Administration woensdag wel de verwachtingen voor de groei van de Amerikaanse olieproductie in 2019 en 2020, met respectievelijk 0,2 en 0,9 procent. In zijn maandrapport verhoogde de EIA ook de verwachte gemiddelde prijs voor een vat WTI in 2019 en 2020 met 0,3 procent.

    De EIA komt donderdag met zijn wekelijkse olievoorradenrapport. De OPEC publiceert op dezelfde dag zijn maandrapport.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 14 november 2019 13:15
    OPEC: productie schalievelden VS zal dalen

    Gepubliceerd op 14 nov 2019 om 13:11 | Views: 0

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De productie van Amerikaanse olie uit schalievelden zal volgend jaar scherp dalen. Dat voorziet secretaris-generaal Mohammed Barkindo van oliekartel OPEC.

    Verschillende schalieproducenten hebben de afgelopen tijd al aangegeven dat de sterke groei van de sector op zijn einde loopt. De Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) voorspelde onlangs juist dat de productie van schalie-olie volgend jaar toeneemt.

    Later op donderdag komt de EIA met een nieuwe reeks cijfers over de olievoorraden in de Verenigde Staten naar buiten. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond omstreeks 12.50 uur 1 procent hoger op 57,70 dollar en Brent ging 1,1 procent hoger van de hand voor 63,11 dollar per vat.
  5. forum rang 10 voda 14 november 2019 17:20
    Amerikaanse olievoorraden stijgen verder

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gestegen, na een flinke toename een week eerder. Dit bleek donderdag, een dag later dan normaal vanwege Veteranendag in de VS afgelopen maandag, uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

    In de week eindigend op 8 november stegen de handelsvoorraden ruwe olie met 2,2 miljoen vaten tot 449,0 miljoen vaten. Economen rekenden gemiddeld op een stijging met 1,7 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen met 1,9 miljoen vaten tot 219,1 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,5 miljoen vaten tot 116,7 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen nam toe van 86,0 procent naar 87,8 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 15 november 2019 10:48
    IEA: ruim overaanbod op oliemarkt in 2020

    Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 10:31 | Views: 223

    Royal Dutch Shell A 10:29
    26,99 +0,10 (+0,35%)

    PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De oliemarkten zullen volgend jaar te maken hebben met een ruim aanbod, door de sterk stijgende productie van landen buiten oliekartel OPEC, vooral de Verenigde Staten, Brazilië, Noorwegen en Guyana. Dat laat het Internationaal Energieagentschap (IEA) weten.

    Het IEA ziet dan ook "kalme" oliemarkten volgend jaar. De productie van landen buiten de OPEC en diens bondgenoten zoals Rusland, neemt volgend jaar naar verwachting toe met 2,3 miljoen vaten per dag, denkt het agentschap. Die inschatting ligt 100.000 vaten hoger dan de prognose van vorige maand. De OPEC heeft dan ook te maken met toenemende concurrentie in 2020, aldus het rapport.

    De OPEC en diens bondgenoten gaan volgende maand vergaderen over het verder beperken van de productie, om zo de olieprijzen te stutten. De OPEC-vergadering vindt plaats op 5 en 6 december.
  7. forum rang 10 voda 18 november 2019 06:20
    Aramco beursgang waardeert bedrijf op 1,6 biljoen

    (ABM FN-Dow Jones) Saudi Aramco brengt in december 3 miljard aandelen, zo'n 1,5 procent van het totaal, naar de beurs in Riyad, voor 30 tot 32 Saoedi-Arabische riyal per stuk. Dit maakte het Saoedische staatsoliebedrijf zondag bekend.

    Gemiddeld kan Aramco omgerekend bijna 25 miljard dollar ophalen en waardeert het zichzelf tussen de 1,6 biljoen en 1,7 biljoen dollar. Dit is minder dan de 2 biljoen dollar die kroonprins Mohammed bin Salman ambieerde.

    Dat de waardering lager lijkt uit te komen, onderstreept de uitdaging voor Aramco en zijn adviseurs om internationale investeerders over te halen aandelen te kopen. Die zouden een waardering van tussen de 1 biljoen en 1,5 biljoen dollar redelijker vinden, volgens ingewijden.

    Van de 1,5 procent van het uitstaande aandelenkapitaal dat Aramco verkoopt, kan 0,5 procent worden gekocht door individuele beleggers.

    De aanmeldingsprocedure loopt tot en met 4 december en Aramco maakt naar verwachting op 5 december een definitieve uitgifteprijs bekend.

    Cijfers

    In de eerste negen maanden van het huidige boekjaar behaalde Aramco een nettowinst van 68 miljard dollar, meer dan bijvoorbeeld Apple, dat het meest winstgevende beursgenoteerde bedrijf ter wereld is. Wel lag de nettowinst van Aramco op jaarbasis 18 procent lager vanwege de lagere olieprijzen.

    In het derde kwartaal, toen Aramco te kampen had met productie-onderbrekingen na drone-aanvallen op een aantal oliefaciliteiten, daalde de nettowinst met zo'n 30 procent tot 21,1 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 18 november 2019 13:06
    'Aramco niet meer in Londen de boer op'

    Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 12:16 | Views: 1.221

    LONDEN (AFN) - De Saudische oliegigant Saudi Aramco gaat niet meer in Londen de boer op om investeerders te paaien voor zijn aanstaande beursgang. De zogeheten roadshow voor komende woensdag is afgeblazen, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

    Aramco werkt aan wat mogelijk de grootste beursgang aller tijden kan worden. Het geplande beursdebuut in Riyad waardeert het bedrijf op ergens rond de 1,5 biljoen (oftewel 1500 miljard) euro. De omvang van het beursfeestje wordt echter minder groot dan waar de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman aanvankelijk op rekende.

    Het schrappen van de bijpraatsessie in Londen is het nieuwste teken dat de internationale ambities voor de beurslancering zijn teruggeschroefd. Eerder werd al afgezien van plannen om de aandelen in de Verenigde Staten, Canada en Japan aan de man te brengen. Ook werd rekening gehouden met een notering aan een andere, internationale beurs, maar daar lijkt vooralsnog geen sprake van. Vooralsnog wordt nu vooral ingezet op verkoop van aandelen aan rijke Saudische families en andere lokale investeerders.
  9. forum rang 10 voda 18 november 2019 16:51
    IEA Oil Market Report - Pausing to Reflect

    The IEA’s World Energy Outlook 2019 published last week highlights the increasing disparity between the calm oil market of today and heightened geopolitical tensions. The calmness is supported by a well-supplied market and high inventories. This may continue into 2020 because non-OPEC countries will grow their production by 2.3 mb/d. The US will lead the way but there will also be significant growth from Brazil, Norway and barrels from a new producer, Guyana. Global refinery activity is expected to rebound sharply in 2020, after a pause in growth this year. While our oil demand growth estimate for 2019 is essentially unchanged at 1 mb/d, the volume of crude oil used by refiners and for direct burn in power generation declined by 300 kb/d through 3Q19. Even after a seasonal surge in refinery runs in 4Q19, crude oil demand for 2019 as a whole is still expected to decline by 90 kb/d, the first drop since 2009. This reflects the cyclical nature of refining that overproduces in some years and then slows down to clear product stock overhang.

    A ramp up in refining activity in 2020 sets the stage for a hopefully smooth implementation in January of the International Maritime Organisation’s new bunker fuel regulations. Ports, ship owners and refiners have stepped up their preparations. Major bunker hubs such as Fujairah, Rotterdam and Singapore are reported to have large volumes of compliant fuel available. In the case of Singapore, one of the world’s two Ultra Large Crude Carriers is being used to store low sulphur fuel oil and marine gasoil offshore. Meanwhile, the price of high sulphur fuel oil is nose-diving with cracks in Rotterdam falling under –USD 30/bbl, the lowest in over 10 years. The LSFO-HSFO spread in North West Europe blew out to almost USD 30/bbl in late October from just under $3/bbl last year. Nevertheless, compliant supplies may not be available in sufficient quantities in smaller ports and for smaller ships, perhaps creating some dislocations.

    For 2020, our estimate for oil demand growth is unchanged at 1.2 mb/d, based partly on the International Monetary Fund’s expectation of 3.4% GDP growth. However, the health of the global economy remains uncertain in spite of recent positive news about the US-China trade dispute. This year, we are seeing a big difference in demand growth in the two biggest oil markets. In the US, there has been almost no growth in the first three quarters of 2019, while China has grown by 0.6 mb/d on average. Moving into 2020, US growth is expected to pick up to 190 kb/d while China slows to 375 kb/d.

    The hefty supply cushion that is likely to build up during the first half of next year will offer cold comfort to OPEC+ ministers gathering in Vienna at the start of next month. However, a continuously well-supplied market will lend support to a fragile global economy.

    Source : Strategic Research Institute
  10. forum rang 10 voda 19 november 2019 06:16
    Olieprijs daalt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 57,05 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,67 dollar of 1,2 procent minder waard.

    De olieprijs had maandag last van de twijfel rond een Amerikaans-Chinese handelsdeal. Van het weekend vond nog wel een constructief telefoongesprek plaats tussen de Verenigde Staten en China, maar maandag volgden berichten dat Beijing toch niet zo optimistisch is over een deal omdat president Trump niet van plan zou zijn om bestaande importtarieven terug te draaien.

    "De olie- en aandelenmarkten gingen de afgelopen weken juist omhoog vanwege optimisme over een handelsdeal met China, wat ook een positieve indicator is voor de vraag naar olie", aldus energie-analist Robert Yawger van Mizuho Securities U.S.A.

    Maandag maakten beleggers zich verder zorgen over het overschot aan olie in de markt. De Energy Information Administration rekent erop dat de schalie-productie in de VS in december met 49.000 vaten per dag zal stijgen.

    Ook zijn de oliemarkten er niet van overtuigd dat de OPEC verder zal snijden in de productie. De OPEC praat begin volgende maand met grote producenten buiten het kartel zoals Rusland, over het verlengen van bestaande afspraken, die in maart aflopen.

    De kans is groot dat de afgesproken quota's ongewijzigd blijven en dat de OPEC+ bijeenkomst meer zal gaan om het naleven van de bestaande afspraken, denken analisten van Ritterbusch. Bovendien maakt het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco op 5 december, dezelfde dag als de OPEC+ gesprekken starten, zijn uitgifteprijs voor de beursgang bekend. Dat zou de OPEC-bijeenkomst kunnen overschaduwen, aldus de marktkenners.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 19 november 2019 16:53
    Voldoende interesse voor beursgang Aramco

    (ABM FN-Dow Jones) De bankiers van Saudi Aramco zeggen vol vertrouwen te zijn dat er genoeg belangstelling van beleggers is om de afgeslankte beursgang van het Saoedische staatsoliebedrijf te laten slagen. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen.

    De begeleiders van de beursgang zeggen dat ze al bijna genoeg orders hebben ontvangen in de eerste drie dagen waarin ze de aandelen aanbieden aan institutionele beleggers, aldus het persbureau.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 20 november 2019 06:11
    Olieprijs onderuit

    (ABM FN-Dow Jones) Nieuwe zorgen over overvloed duwden de olieprijs dinsdag omlaag en versterkten een trend die de energiesector onder druk zet.

    De futures op de olieprijs in New York daalden dinsdag 3,2 procent tot 55,21 dollar per vat. Dit was de sterkste daling sinds september.

    De internationale standaard Brent daalde ook 2,5 procent tot 60,91 dollar per vat op de Intercontinental Exchange.

    Beide prijzen zijn in vijf van de afgelopen zeven handelsdag gedaald en staan nu ruim lager dan de pieken in april. De reden is dat analisten verwachten dat het aanbod de vraag volgend jaar zal overtreffen.

    Ze rekenen op een vertragende wereldeconomie en een golf nieuwe olieprojecten, onder andere in Brazilie en Noorwegen, die het aanbod zullen verhogen.

    Dinsdag keken handelaren vooruit naar wekelijkse voorraadcijfers uit de Verenigde Staten die woensdag worden gepubliceerd. Afgelopen week bleken die voorraden sterker dan verwacht toegenomen tot een niveau dat 3 procent boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Aan olie geen gebrek, kortom.

    Wat ook meespeelde was een bericht van Reuters, dat Rusland waarschijnlijk niet akkoord gaat met een verdere verlaging van de productie bij de komende OPEC-vergadering in december. De bestaande beperkingen zouden wel kunnen worden verlengd, zoals Saoedi-Arabië, de feitelijke leider van het oliekartel, graag wil.

    Volgens sommige analisten zijn meer productiebeperkingen nodig om een lagere olieprijs te voorkomen, als de mondiale vraag inderdaad tegenvalt volgend jaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 20 november 2019 07:58
    Voor zakenbankiers lijkt de beursgang van Saudi Aramco nu al mislukt

    Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley en nog tweeëntwintig andere zakenbanken: allemaal waren ze er als de kippen bij om de beursgang van Saudi Aramco te verzorgen. De beursgang moest de grootste ooit worden, en daar wil je als internationale zakenbankier bij zijn. Om de eer, maar vooral ook om de centen: beursgangen zijn een lucratieve bezigheid voor zakenbankiers. En hoe groter, hoe beter.

    De (gedeeltelijke) beursgang van het Saoedische oliebedrijf leek inderdaad de grootste ooit te worden. Kroonprins Mohammad bin Salman zette de totale waardering van 'zijn' staatsbedrijf op $2000 mrd. Bij een verkoop van 5% van de aandelen zou de beursgang van 's werelds grootste oliemaatschappij goed zijn voor $100 mrd. Een record, en naar alle waarschijnlijkheid ook goed voor recordbeloningen voor de betrokken bankiers. Die vangen een percentage van de opbrengst als beloning.

    $2000 mrd te hoog gegrepen

    Dat was bijna vier jaar geleden. In die vier jaar kwamen de klimaatverandering en de energietransitie steeds nadrukkelijker op het netvlies van internationale beleggers. Vorig jaar werd de kritische journalist Jamal Khashoggi vermoord in het Saoedische consulaat in Istanboel. En werd steeds duidelijker dat $2000 mrd wellicht een tikje te hoog gegrepen was.

    Desondanks ging de beursgang een paar weken geleden eindelijk officieel van start. De bankiers gingen aan het werk en polsten zo veel mogelijk buitenlandse partijen.

    Dit weekend verzamelden ze zich in een paleis in Saoedi-Arabië om verslag uit te brengen aan de Saoedische opdrachtgevers, zo schreef de Financial Times dinsdag in een reconstructie. De (onwelgevallige) boodschap: $2000 mrd is onhaalbaar op de internationale markt. Hooguit $1500 mrd, misschien $1600 mrd. Of minder aandelen verkopen, en de kopers in eerste instantie alleen dicht bij huis te zoeken, in Saoedi-Arabië zelf en de naburige golfstaten. Dan zou $1700 mrd haalbaar zijn.

    Maximaal $25,6 mrd

    De Saoedi's kozen voor het laatste. Met de verkoop van 1,5% van de aandelen tegen een maximale koers van omgerekend $8,53 levert de beursgang het koninkrijk in eerste instantie maximaal $25,6 mrd op. Daarmee zou het record van 'grootste beursgang ooit' nipt worden gebroken. Voor de zakenbankiers betekent de beursgang een sof: die levert voor hen volgens persbureau Reuters 'maar' $90 mln op, of zelfs minder. Ter vergelijking: de beursgang van e-commercebedrijf Alibaba in 2014 was goed voor $25 mrd, het huidige record voor grootste beursgang ooit. De beloning voor bankiers was hier $300 mln.

    Ondertussen lijken de Saoedi's wel goed gegokt te hebben met de 'lokale' verkoop. Dinsdagmiddag meldde Bloomberg op basis van anonieme bronnen dat bijna alle aandelen die zijn bedoeld voor lokale institutionele beleggers al verkocht zouden zijn.

    fd.nl/beurs/1324934/voor-zakenbankier...
  14. forum rang 10 voda 20 november 2019 16:39
    Amerikaanse olievoorraden verder gestegen

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week verder gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

    In de week eindigend op 15 november stegen de voorraden ruwe olie met 1,4 miljoen vaten tot 450,4 miljoen vaten. Economen rekenden gemiddeld op een stijging met 1,1 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden groeiden met 1,8 miljoen vaten tot 220,8 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel liepen terug met 1,0 miljoen vaten tot 115,7 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 87,8 naar 89,5 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 20 november 2019 20:47
    Olieprijs herstelt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag flink gestegen en herstelde daarmee van de verliezen in voorgaande dagen. Op een settlement van 57,11 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,90 dollar of 3,4 procent duurder.

    De Amerikaanse olievoorraden zijn afgelopen week voor de vierde week op rij gestegen, maar met een vrij bescheiden 1,4 miljoen vaten. Vooraf was een toename van gemiddeld 1,1 miljoen vaten voorspeld.

    "Dat was redelijk in lijn met de verwachtingen", aldus analist Tariq Zahir van Tyche Capital. Bovendien bleken de voorraden zoals brancheorganisatie API die bijhoudt, dinsdag met 6 miljoen vaten gestegen, dus het officiële overheidsrapport was een meevaller, volgens Zahir.

    Hoewel de totale voorraden stegen, was er bij de belangrijke oliehub in Cushing in de staat Oklahoma sprake van een daling, wat door oliebeleggers duidelijk als positief werd gezien.

    Uit het wekelijkse rapport van de Energy Information Administration bleek verder dat de benzinevoorraden afgelopen week zijn gestegen met 1,8 miljoen vaten terwijl de voorraden stookolie en diesel met 1,0 miljoen vaten slonken. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg naar 89,5 procent.

    Het herstel van de olieprijs woensdag komt ondanks groeiend pessimisme over de kans dat Amerika en China dit jaar nog een handelsdeal zullen sluiten. Een oplossing voor het handelsconflict is gunstig voor de mondiale economie en de vraag naar olie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 22 november 2019 06:10
    Olieprijs hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag opnieuw gestegen.

    Op een settlement van 58,58 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,57 dollar of 2,8 procent duurder.

    De olieprijzen profiteerden van berichten dat oliekartel OPEC en diens partners de beperkingen op de olieproductie tot halverwege volgend jaar willen handhaven. De huidige beperkingsmaatregelen lopen eind maart volgend jaar af.

    Het kartel komt op 5 december weer in Wenen bijeen voor een vergadering. Na die bijeenkomst is er ook een ontmoeting met de partnerlanden, de zogeheten Opec+, waar Rusland deel van uitmaakt.

    Analist Raffi Boyadjian van XM merkte op dat de olieprijzen verder stegen, toen Rusland liet doorschemeren te willen blijven samenwerken met de OPEC om de productie te beperken. "Maar zonder een significante verbetering van de mondiale economische vooruitzichten, zullen de productiebeperkingen van de OPEC slechts een beperkte positieve impact op de olieprijzen hebben", zo verwacht Boyadjian.

    Op woensdag herstelden de olieprijzen al van verliezen in de dagen ervoor. De olieprijs sloot toen 3,4 procent hoger, nadat bleek dat de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week voor de vierde week op rij zijn gestegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 26 november 2019 13:24
    Omzet olieconcern Lukoil omlaag

    Gepubliceerd op 26 nov 2019 om 10:26 | Views: 901

    MOSKOU (AFN) - Het Russische olie- en gasconcern Lukoil heeft in het derde kwartaal minder omzet behaald dan een jaar eerder, vanwege de lagere energieprijzen. Wel werd een hogere nettowinst gerealiseerd.

    De omzet kwam uit op ruim 1,9 biljoen roebel, omgerekend circa 27 miljard euro. Een jaar geleden werd een omzet in de boeken gezet van 2,3 biljoen roebel. De nettowinst steeg van bijna 184 miljard roebel naar 190 miljard roebel (2,7 miljard euro). Dat was vooral te danken aan lagere kosten.

    Lukoil is de tweede olieproducent van Rusland, na Rosneft. Het bedrijf is mede-eigenaar van een raffinaderij in Vlissingen en heeft tientallen tankstations in Nederland.
  18. forum rang 10 voda 27 november 2019 06:07
    Olieprijs stijgt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag voor de tweede dag op rij hoger geëindigd.

    Een januarifuture voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot dinsdag 0,7 procent hoger op 58,41 dollar. Een vat Brent-olie ging voor 63,23 dollar in Londen.

    Beleggers hopen dat de voortgaande gesprekken tussen de VS en China over een handelsakkoord en een aankomende OPEC-vergadering zullen uitlopen op een uitkomst die gunstig is voor een hogere olieprijs.

    "De olieprijs is aan het herstellen op toegenomen hoop op een handelsbestand en speculatie dat OPEC niet alleen uit verlenging maar ook een uitbreiding van de huidige productiebeperkingen zal proberen te fabriceren", stelde Phil Flynn van Price Futures in Chicago. "Wat OPEC besluit te doen kan cruciaal zijn voor de olieprijs."

    Handelaren waren ook in afwachting van cijfers over de Amerikaanse olievoorraden, die woensdag worden gepubliceerd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
2.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 138 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links