Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1332 1333 1334 1335 1336 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2019 13:37
    https://amg-nv.com/

    Voor de nieuwkomers: "AMG Advanced Metallurgical Group N.V. is een wereldwijd actieve producent van metallurgische materialen en vacuüm verhittingssystemen. De onderneming levert kritische componenten aan een breed scala van klantindustrieën."

    De voornaamste gebieden waarin zij opereren zijn Amerika en Duitsland. Amerika kent een groei in productie en in oktober steeg de auto-industrie in Duitsland ook behoorlijk.

    AMG investeert onder andere in nieuwe fabrieken in Amerika en Duitsland. Ze zijn hierdoor een lokale aanbieder van metallurgische producten.

    De verwachting is dat de elektrische auto-industrie blijft stijgen. AMG investeert in het leveren van materialen die van deze groei kan profiteren.

    Porsche Group wil in 2025, 50% van de auto's die geproduceerd worden elektrische hebben en Tesla gaat een gigafabriek bouwen in Duitsland.

    AMG speelt hierop in door een lithiumfabriek in Duitsland.

    Daarnaast heeft AMG een samenwerkingsverband met Shell. AMG heeft een contract ondertekend met Saudi-Arabië waarin een samenwerkingsverband met een bedrag van 400 miljoen geboeid gaat.

    Daarnaast werkt AMG aan het verminderen van risico's door onder andere een overeenkomst met Glencore voor een 100% levering van de geproduceerde vanadium.

    Kortom: een lading positieve ontwikkelingen.

    Mijn verwachting is dat Shell of een deelneming gaat nemen in AMG of een overname gaat doen. Mijn verwachting is gebaseerd op het feit dat Shell miljarden te besteden heeft voor overnames van bedrijven die hun CO2 imago verbeteren. Shell is een oliemaatschappij en heeft veel kritiek vanuit de samenleving. AMG levert onder andere oplossingen voor de olie-industrie om de CO2 te verminderen. De samenwerking tussen Shell en AMG en de oplossingen die AMG biedt voor de sector in combinatie met het feit dat AMG zeer duurzaam produceert, geeft bij mij een sterk signaal dat er een overname plaats kan vinden dan wel een grote investering van Shell in AMG door een deelname.

    Ook analisten van ING hadden aangegeven dat AMG een goede overnamekandidaat is in het algemeen (ze hebben dit ook voorspelt voor Galapagos, grontmij,..). De andere overnames hebben al plaatsgevonden. Dus ook analisten schatten een grote kans op overname van AMG. De analisten benoemen geen partij; ik zie wel een duidelijke partij.

    Voor AMG hanteer ik een koopadvies met als koersdoel €34,50. Bij overname is de kans dat de koers stijgt tot €45,00.

    Met vriendelijke groet,

    Kaspersky 26-11-2019, 13:23 (de koers staat nu op 22,78)


    Kom op Shell ! :D

    De laatste tijd is deze forum actiever geworden. Merken jullie dat ook?
  2. forum rang 4 alexnr75 27 november 2019 18:11
    Bij de Giro:

    SHELL: BERENBERG STILL SAYS 'HOLD'
    Cercle Finance - 16:40
    (CercleFinance.com) - Berenberg said on Wednesday that it still rates Shell 'hold,' with a target price of 2,750 pence/30.50 euros, even though technology initiatives highlight the share's medium-term potential.

    In a note to clients, the German broker pointed out that digitalisation, in particular, offers meaningful potential.

    The company suggests that digitalisation programmes have added more than 1 billion dollars annually in value, thanks to higher production from optimising well locations in fields, cost reductions from better inventory management and maintenance scheduling and improved customer margins from greater engagement with clients.

    'There remains enormous potential for optimisation at the asset level using machine learning models for different pieces of equipment to enhance performance,' Berenberg added after visiting Shell's technology centre in Amsterdam.
  3. Eduard de Wit 2 december 2019 21:15
    Ik heb een vraag, ik ben met een plan bezig om een bepaald kapitaal bijelkaar te krijgen, ik heb een aantal aandelen met een hoog dividend.

    Nu is Shell natuurlijk een topper, en als je elk kwartaal het dividend weer herbelegt heb je een aardig kapitaal na een x- aantal jaar.

    Maar nu de vraag, ik lees aardig wat en ik hoor van "beleggingsvrienden" dat olie over 15 a 20 jaar het hoogtepunt heeft bereikt.

    Is er een kans dat Shell tegen die tijd het dividend moet verlagen om te transformeren ( investeren ), omdat olie dan steeds minder interessant is?

    Of is dit echt koffiedik kijken en weet niemand dit?

    Mijn gevoel was vroeger namelijk vrij simpel, Shell is the best van the best en kun je blind kopen voor het dividend.

    Nu twijfel ik een beetje aan het dividend in de toekomst ( heb ik het echt over 10 a 15 jaar, en niet over 2 jaar bijvoorbeeld ).
  4. forum rang 4 hjs64 2 december 2019 21:26
    Beste Eduard, geen mens kan 10 a 15 jaar in de toekomst kijken. Prestaties uit het verleden zijn geen enkele garantie voor de toekomst. En ja, ook Shell is de bakens aardig aan het verzetten, hoe dat uit gaat pakken, afwachten. Of te wel niets zinnigs over te zeggen. Goed spreiden dus, en ja er zullen missers tussenzitten.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1332 1333 1334 1335 1336 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links