Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 28,670 18 apr 2024 17:35
  • +0,195 (+0,68%) Dagrange 28,450 - 28,900
  • 3.099.694 Gem. (3M) 3M

Forum Prosus geopend

326 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 november 2019 17:03
    quote:

    Grote Ogen schreef op 22 november 2019 10:26:

    Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
    @TheDailyTurbo
    ·
    1 m
    PROSUS stoomt op naar de daily weerstand op 63,35/75. Hierboven een verse uptrend...
    Tweet citeren

    dieter van eis
    @dietervaneis
    · 28 m
    @TheDailyTurbo Prosus gaarne ...
    Misschien dan toch vandaag nog bewaarheid en een langdurige structurele stijging
  2. forum rang 10 voda 22 november 2019 19:33
    Prosus leunt zwaar op Tencent voor winstgroei

    Het nieuwe Amsterdamse beursfonds Prosus heeft in de eerste helft van het lopende boekjaar (tot en met september) een hogere omzet en een hogere winst geboekt. Maar bij de winststijging speelt het belang van ruim 30% in het Chinese internetbedrijf Tencent een belangrijke rol.

    De eigen activiteiten in e-commerce lieten een groter verlies zien dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Prosus schrijft de verslechtering van dat resultaat toe aan hoge investeringen in zijn activiteiten op het gebied van maaltijdbezorging, zo blijkt uit de halfjaarresultaten die het bedrijf vrijdagmiddag naar buiten heeft gebracht.

    Prosus kreeg afgelopen september een notering aan de Amsterdamse beurs. Het bedrijf bestaat uit de afgesplitste internationale activiteiten van het Zuid-Afrikaanse media- en technologieconcern Naspers.

    Vijandig bod
    Prosus heeft zich kort na de beursnotering in Amsterdam meteen gemanifesteerd met een vijandig bod op de Britse maaltijdbezorger Just Eat. Prosus concurreert daarbij met het Nederlandse Takeaway, dat afgelopen zomer ook een bod uitbracht op Just Eat. Aandeelhouders van Just Eat hebben tot 11 december om te besluiten of zij op het bod van Prosus ingaan.

    De omzet van Prosus steeg in het afgelopen halfjaar met 20% tot $ 9,9 mrd. Ook de winstcijfers die Prosus vrijdag presenteerde, laten een stijging zien. Het gaat om de zogenoemde trading profit en de core headline earnings, beide winstcijfers waaruit allerlei zaken zijn geëlimineerd, zoals winsten of verliezen op de verkoop van activiteiten en schommelingen in de valutakoersen. De trading profit steeg met 7% tot $ 1,9 mrd en de core headline earnings met 10% tot $ 1,7 mrd.
    De nettowinst, die wordt gerapporteerd volgens de boekhoudvoorschriften van IFRS, is overigens met 9% gedaald tot $ 2,5 mrd. Maar die winstdaling wordt sterk beïnvloed door de boekwinsten die Prosus vorig jaar behaalde met de verkoop van activiteiten.

    Tencent
    Bij een uitsplitsing van de trading profit blijkt dat de eigen e-commerce activiteiten — vooral marktplaatsen, maaltijdbezorging en betaalverkeer — een verlies boekten van $ 416 mln, 90% meer dan vorig jaar. Volgens de toelichting van Prosus is die verslechtering het gevolg van investeringen in de platforms voor maaltijdbezorging. Zonder die investeringen zou het verlies fors zijn teruggedrongen tot $ 26 mln.

    Dat neemt niet weg dat de verbetering van de gepresenteerde trading profit hoofdzakelijk voortkomt uit de stijging van het aandeel in de winst van Tencent, met 11% tot $ 2,2 mrd. Verder leverde het veel kleinere Russische internetplatform Mailru een bijdrage door een winststijging van $ 12 mln vorig jaar tot $ 70 mln dit jaar.

    fd.nl/ondernemen/1325625/prosus-leunt...
  3. forum rang 10 voda 2 december 2019 08:51
    Beursblik: Jefferies verhoogt advies Prosus

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Prosus NV
    61,87 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft maandag het advies voor Prosus verhoogd van Underperform naar Houden, maar verlaagde het koersdoel van 61,00 naar 59,00 euro. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

    Jefferies startte het volgen van het aandeel Prosus kort nadat het aandeel een notering op het Damrak kreeg. De analisten voorzagen dat de korting op het aandeel op dat moment te klein was, en dat die zou stijgen. Inmiddels ligt de korting op 27 procent, wat bij de beursgang 17 procent was. Jefferies rekende toen dat de korting zou stijgen naar 30 procent. Nu deze 30 procent bijna bereikt is, besloten de analisten om hun advies te verhogen, in aanloop naar de beleggersdag van de beursnieuweling op dinsdag.

    Prosus is ontstaan door een afsplitsing van diverse activiteiten van Naspers, het grootste mediaconglomeraat van Afrika. Alleen de activiteiten in Zuid-Afrika zijn bij Naspers achtergebleven. Het concern bezit onder meer belangen in het Chinese Tencent en maaltijdbezorger Delivery Hero.

    Jefferies houdt er rekening mee dat het aandeel Prosus op de Amsterdamse beurs promoveert tot een 'hogere' index, en dat dit betekent dat indexvolgers het aandeel in hun portefeuille zullen moeten opnemen. Dat kan de koers doen oplopen.

    De analisten vinden dat Prosus een goede neus heeft voor investeringen. Daarbij opereert het bedrijf "zelfverzekerd", zoals ook het bod op Just Eat laat zien. "Dat is echter een langetermijnverhaal, en de markt is minder zelfverzekerd, vandaar de oplopende korting."

    Het aandeel Prosus sloot vrijdag op 61,87 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 2 december 2019 12:00
    Moody's plakt rating Baa3 op Prosus

    Gepubliceerd op 2 dec 2019 om 11:55 | Views: 0 | Onderwerpen: Moody's

    PROSUS 11:44
    60,73 -1,14 (-1,84%)

    LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's geeft de in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus de rating Baa3. De outlook is stabiel, aldus Moody's.

    Het bureau wijst onder meer op de grote waarde van de beursgenoteerde bezittingen van Prosus, de leidende positie als wereldwijd consumenteninternetbedrijf en de staat van dienst bij het opereren in opkomende markten. Wel staan daar risico's tegenover rond onder meer hoge ontwikkelingskosten en integratie van overnames, met een aanzienlijke concentratie van bezittingen door het grote belang dat Prosus bezit in het Chinese Tencent, stelt Moody's.
326 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links