Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Bijna weekend!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 22 november 2019 10:28
    Jullie doen almaar net alsof er zo ontzettend veel risico's zijn dat je amper meer de deur uit durft, maar die zie ik echt niet. Waar je steeds weer mee komt zijn allemaal dingen die zouden kunnen gaan gebeuren, maar die helemaal nog niet actueel zijn. En die ook nog eens een hele grote kans hebben om helemaal niet op te gaan treden. Trump is nog lang niet ge-impeached. En als dat al gebeurt, so what. Het is inherent aan democratie dat er geregeld een nieuwe regering is. Niks bijzonders. Er is nog lang geen brexit, laat staan een no deal brexit. Die handelsoorlog loopt al een tijdje, maar de kwartaalcijfers waren helemaal niet slecht. Kennelijk weet men zijn spullen toch wel ergens te verkopen. Hoezo oil shock? Olie is goedkoop en ik zie geen reden waarom dat zou moeten veranderen. En de Chinezen zijn zo geheimzinnig dat alles wat te maken heeft met interne Chinese verschijnselen (zoals schuldenproblemen) pure speculatie is. Er is domweg geen betrouwbare informatie. En vergeet niet dat China een totalitaire staat is waar normale wetten en eigendomsrecht niet gelden. Ze zijn best in staat om banken te dwingen om schulden domweg te vergeten en obligaties ongeldig te verklaren. Schulden weg.

    Natuurlijk zijn er sectoren met problemen, vooral de autosector en die heeft zo zijn uitstraling. Maar dat heeft denk ik vooral te maken met de overgang naar electrisch rijden die echt lijkt te gaan doorzetten en waar veel kosten aan zitten. Plus dat klanten wellicht wachten op lagere prijzen voor electrische auto's. Maar dat alles betekent nog geen structureel lagere vraag naar auto's, hooguit een verandering in technologie. Dat zal winnaars en verliezers geven, dus wie vandaag domineert hoeft dat over 5 jaar niet perse nog steeds te doen. En electrische auto's zijn minder winstgevend: technisch simpeler, minder onderhoud, motor gaat langer mee. Vervelend voor garages, fijn voor de consument. Uiteindelijk denk ik niet dat dit perse slecht is voor de economie en dus de beurs.

    Aan de andere kant zie ik veel positiefs:
    - iedereen die daar lichamelijk en geestelijk toe in staat is, heeft intussen wel een baan.
    - er is geld zat. Er wordt geconsumeerd bij het leven. Je hebt haast de indruk dat je zelfs bij de McDonalds moet reserveren voor een plaatsje. Het is niet uitzonderlijk om op een willekeurig moment van de dag binnen een paar minuten meerdere pakjesbezorgers tegen te komen.
    - olie is goedkoop. De rente is laag. Eigenlijk alle grondstoffen behalve arbeid zijn goedkoop. De omstandigheden zijn bijna ideaal.

    Naar mijn idee hobbelt de hele economie vrolijk verder en is er geen reden voor paniek. Ooit zal het wel minder gaan, en er is een zeker gevaar voor oververhitting. Maar de problemen in de Duitse auto-industrie beperken dat gevaar dan weer.
  2. SpoorhuisinFrankrijk 22 november 2019 12:54
    Flatex Roadshow

    De komende twee weken gaan we het land in met de Flatex Roadshow. Flatex, de nieuwe broker, organiseert in samenwerking met IEX vier beleggersavonden in de volgende steden:

    Rotterdam (26 november)
    Amsterdam (27 november)

    Hadden jullie dat nu niet kunnen omdraaien, dan had ik heerlijk relaxed Ajax kunnen kijken.
  3. forum rang 7 ffff 22 november 2019 13:04
    Theo,

    PRACHTposting! Als ik zo'n lange posting lees moet ik eventjes aan twee zaken denken: Ik bezocht het Bloomberg Investment Summit in Luxemburg, waar investors met een totaal budget van ...miljarden samenkomen en gedurende die middag vorige week kwam er één zaak duidelijk bovendrijven: Gewoon blijven investeren. In de KK postte ik al een en ander. Zo grappig dat jij de autosector noemt, maar daar gingen ze juist wat dieper in op de de batterij-technologie in zijn breedste vormen en als je VANDAAG dan weer leest dat BMW voor 10 miljard investeert in die batterijen. Die Duitsers zitten echt niet stil.
    En na die vermoeiende, maar opbeurende summit was er dit weekend de bijeenkomst van tientallen bankiers, brokers, onroerend goed bedrijven, beleggers, grote beleggingsfondsen in het Tour en Taxis in Brussel, in de grote jaarlijkse happening Finance Avenue. Wat daar niet op af komt… In een groot debat, ING, Van Lanschot, Dexia kwam ook de eindconclusie bovendrijven: Weinig kans op recessie en dan natuurlijk een heel verhaal van onderbouwing, maar dat ga ik hier allemaal niet herhalen.

    Kortom Theo....jouw visie wordt in fiancieel centrum dat GROTER is dan Amsterdam onderschreven en , waarachtig ook in Brussel

    Peter
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links