Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 81,1K

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. flosz 13 november 2019 16:40
    Damn $KDS!

    Hoe staat de Nederlandse life sciences/#biotech sector ervoor?
    KPMG stelt in een rapport dat we het naar behoren doen, maar nog niet ons volle potentieel benutten. Dat vraag onder andere om het wegnemen van het marktfalen in het financieringslandschap. www.hollandbio.nl/nieuws/verhelpen-va...

    Biopharmaceutical industry in the Netherlands (incl. $GLPG’s @OvandeStolpe)
    www.youtube.com/watch?v=kkAFUilqMyc&a...

  2. forum rang 10 voda 13 november 2019 20:31
    Staken medicijn is bittere pil voor oprichters van Kiadis' dochter CytoSen

    Mede mogelijk gemaakt door Nederlandse beleggers en de Amsterdamse beurs: dankzij hun geld kon biotechbedrijf Kiadis meer dan tien jaar lang werken aan een medicijn tegen ernstige leukemie. Ook lange-afstandszwemmer Maarten van der Weijden droeg zijn steentje bij, in zijn rol als ambassadeur van Kiadis.

    Maar helaas. Alle inspanningen zijn voor niets geweest. Kiadis staakt de ontwikkeling van zijn medicijn Atir, dat de kans op succes bij stamceltransplantaties moest vergroten. Een andere behandelmethode met chemo blijkt sneller te zijn en misschien wel even goed. De beurskoers van het Amsterdamse biotechbedrijf is ingestort.

    Hoe groot bedraagt de schade voor investeerders en beleggers? En wie draagt de meeste pijn?

    Kiadis ging in juli 2015 naar de beurs en haalde toen bijna €35 mln op met de uitgifte van nieuwe aandelen. Uit het prospectus bleek dat investeerders voor de beursgang al €68 mln in het bedrijf hadden gestoken. Bij elkaar opgeteld €103 mln.
    In de afgelopen vier jaar gebruikte Kiadis zijn beursnotering liefst vijf keer om nieuw kapitaal op te halen. Vaak door een flinke korting te geven op de emissieprijs van nieuwe aandelen. In die vijf rondes haalde het biotechbedrijf nog eens €105 mln op. Wat het totaal aan opgehaald kapitaal op €208 mln brengt.
    In april viel Kiadis nog een meevaller ten deel, toen het zijn Amerikaanse branchegenoot CytoSen overnam. Kiadis betaalde de overname met de uitgifte van nieuwe aandelen en kreeg zo de beschikking over €6 mln aan kasgeld van CytoSen. Het totaal aan opgehaald kapitaal stijgt daarmee tot €214 mln.
    Van dat geld was eind september nog €47 mln over, zo blijkt uit het persbericht waarmee Kiadis dinsdag nabeurs de stopzetting van Atir bekendmaakte. In de zes weken die sinds eind september zijn verstreken, heeft het Amsterdamse bedrijf waarschijnlijk nog eens zo'n €7 mln uitgegeven. De huidige kaspositie bedraagt dus naar schatting €40 mln.

    Dat betekent dat met de mislukte zoektocht naar een revolutionair medicijn €174 mln (€214 mln minus €40 mln) verloren is gegaan. Pijnlijk.

    Pijnlijk zijn de gebeurtenissen zeker voor de Amerikaanse oprichters en aandeelhouders van CytoSen. Die verkochten hun bedrijf in ruil voor (hoofdzakelijk) 1,94 miljoen aandelen Kiadis. Die waren op dat moment €10,32 per stuk waard. CytoSen werd dus gewaardeerd op zeker €20 mln.

    De koers van het aandeel Kiadis is inmiddels gedaald tot €1,50. Het pakket van de CytoSen-verkopers is nog goed voor slechts €2,9 mln. Alleen al aan kasgeld was CytoSen een half jaar geleden het dubbele waard. Daar kan een mens goed ziek van zijn.

    Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl

    fd.nl/ondernemen/1324251/mislukt-medi...
  3. forum rang 10 voda 18 november 2019 07:53
    Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Kiadis

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Kiadis Pharma NV
    1,601 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Kiadis Pharma verlaagd van 2,50 euro naar 1,50 euro per aandeel, bij handhaving van het Houden advies. Dat meldde analist Philippa Gardner maandagochtend, nadat het biotechbedrijf recent meldde te stoppen met ATIR101.

    Jefferies heeft gewacht met zijn nieuwe koersdoel, omdat Gardner eerst een waarde moest plakken op het nieuwe NK-platform dat Kiadis overgenomen heeft van CytoSen in april.

    Alhoewel Kiadis nu waarschijnlijk zijn cash pas zal moeten aanvullen tegen eind 2020 in plaats van in het tweede kwartaal van 2020, blijven er weinig aanjagers voor het aandeel over, aldus Gardner. Zo is het vertrouwen in het management beschadigd en zijn er pas in 2021 interessante onderzoeksdata, aldus de analist.

    Ook zijn de data van het NK-platform dan wel veelbelovend, maar zit het platform nog steeds in een zeer vroeg stadium, waardoor Jefferies een lage slagingskans geeft dat er uit het NK-platform een werkbaar medicijn zal komen.

    Jefferies schat de herstructureringskosten op 3 tot 4 miljoen euro en verwacht dat door het stopzetten van de ontwikkeling van het medicijn ATIR101 Kiadis een halfjaar verder kan doorkan alvorens de 47 miljoen euro in kas op is.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 19 november 2019 07:00
    Medicijnenautoriteit: minder proefdieren nodig door aanpassing richtlijn

    Honderdduizenden proefdieren hoeven voortaan niet meer ingezet te worden bij het testen of medicijnen schadelijk zijn voor zwangere vrouwen. Voor het eerst in vijfentwintig jaar past de internationale medicijntoezichthouder ICH de richtlijn S5(R3) aan.

    Onderzoeker Peter Theunissen van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) werkte jarenlang aan deze uitkomst. 'Dit kan het leven van honderdduizenden proefdieren redden', reageert Theunissen, die sinds 2015 verbonden is aan de Nederlandse medicijnenautoriteit. Het CBG maakte zich naar eigen zeggen sinds 2010 hard voor deze aanpassing.

    De richtlijn, die internationaal geldt en is opgesteld door de registratieautoriteiten en de farmaceutische industrie, bepaalt dat proefdieren pas in de derde testfase gebruikt mogen worden. Zo'n driekwart van de potentiële medicijnen sneuvelt al in fase één of twee.

    'Voor grote studies zijn soms wel 3200 dieren nodig'. zegt Theunissen. 'Met deze aanpassing blijven jaarlijks wereldwijd 200.000 tot 300.00 proefdieren gespaard.'

    Farmaceuten voerden jarenlang testen uit op zowel ratten en konijnen om te bepalen of medicijnen schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Vanaf nu mogen zij hiervoor maar één diersoort tegelijk gebruiken.

    Gekweekte cellen

    Veel proefdieronderzoeken kunnen vervangen worden door zogenaamde in-vitrotesten: studies in laboratoria met bijvoorbeeld gekweekte cellen. Door daar testen op uit te voeren kan gezien worden of een stof schadelijk is. 'In vitro is sneller en veel goedkoper dan dierproeven', zegt Theunissen. Op deze manier hebben onderzoekers binnen twee weken alle data binnen om te analyseren. Ook zouden tonnen aan kosten bespaard worden.

    Deze week komen organisaties die medicijnen registreren en de farmasector samen om internationale richtlijnen af te stemmen.

    Of de medicijnontwikkeling ooit helemaal dierproefvrij wordt, durft Theunissen niet te zeggen. 'Maar we kunnen wel steeds beter voorspellen welke stoffen schadelijk zijn bij een zwangerschap.' Nederland sprak in het verleden uit om in 2025 te stoppen met experimenten met dieren.

    fd.nl/economie-politiek/1324987/medic...
  5. forum rang 10 voda 20 november 2019 20:45
    Wonderbaarlijke wederopstanding van Kiadis

    Een bijna-doodervaring. Het is een bekend fenomeen in de wereld van de biotechbedrijven die nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen. Tegenvallers liggen op de loer. In het lange traject naar goedkeuring hoeft maar één onderzoek te mislukken. Of een concurrent blijkt sneller of slimmer.

    Het gevolg is meestal een koersval met een opname op de intensive care tot gevolg. Daar bezwijkt menig onderneming die ooit veelbelovend was begonnen.

    Een enkeling weet zich echter te herstellen. Bij Pharming weten ze er alles van. Het succesvolle Deens-Nederlandse Genmab met zijn beurswaarde van €13 mrd overleefde zelfs twee keer een opname op de intensive care. Kan het Amsterdamse biotechbedrijf Kiadis dat kunststukje herhalen?

    Daar lijkt het deze week wel op. Sinds een voorlopig dieptepunt van €1,40 afgelopen donderdag, is de koers van Kiadis op wonderbaarlijke wijze opgeveerd. Dinsdag won het aandeel 40% en woensdag stond Kiadis op enige moment nog eens 30% in de plus, even tot boven de €3,30 per aandeel. De beurswaarde tikte bijna de €100 mln aan.

    Het lot van het Amsterdamse biotechbedrijf hing vorige week aan een zijden draad. De onderneming maakte bekend te stoppen met de ontwikkeling van zijn belangrijkste kandidaatsmedicijn, Atir, een middel tegen ernstige leukemie. In de ontwikkeling van het experimentele medicijn was al zo'n €170 mln gepompt, volgens een berekening in de FD-rubriek Bartjens.

    Het slechte nieuws veroorzaakte een soort klaplong bij Kiadis. In twee dagen tijd verloor de koers 40%. Kiadis was nauwelijks meer waard dan zijn kasgeld.

    Topman Arthur Lahr had zijn antwoord vorige week al klaar. De toekomst van Kiadis lag volgens hem niet in het mislukte Atir. Welnee, het bedrijf had een nieuwe technologie in huis: bestrijding van kanker met behulp van zogenoemde NK-cellen. Dat had de toekomst.

    Eén van de voordelen was volgens Lahr dat NK-cellen inzetbaar zijn tegen alle vormen van kanker en niet alleen tegen ernstige leukemie. Veel kansrijker dus dan Atir.
    Lahr spiegelde zich aan het Amerikaanse biotechbedrijf Fate Therapeutics. De Amerikanen uit San Diego zetten ook in op NK-cellen en hebben een beurswaarde van zo'n €1 mrd.

    Vorige week was er niemand die wilde luisteren, daarvoor was de schok te groot. Maar deze week maakt Lahr een tour langs beleggers. Hij sprak bij Stifel in New York en Jefferies in Londen.

    Het gevolg is: ontslag van de afdeling intensive care. De volgende behandelmethode laat zich ook voorspellen: een nieuwe shot vers kapitaal. De opgeveerde beurskoers is een ideaal moment voor een emissie van nieuwe aandelen.

    fd.nl/beurs/1325294/wonderbaarlijke-w...
  6. forum rang 10 voda 21 november 2019 11:02
    Sanofi bekijkt toekomst consumententak - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Franse farmaceut Sanofi houdt de toekomst van zijn onderdeel dat is gericht op consumentengezondheid tegen het licht. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdagochtend, dat zich daarbij baseerde op bronnen.

    De waarde van het onderdeel wordt geschat op 30 miljard dollar.

    Volgens de bronnen van Bloomberg zou Sanofi in gesprek zijn met financieel adviseurs.

    CEO Paul Hudson van Sanaofi zou de toekomst van het onderdeel bestuderen. Hij gaf eerder aan alle operaties tegen het licht te houden.

    Op 10 december van dit jaar staat een strategie-update van Sanofi op het programma.

    Wereldwijd staan de prijzen van medicijnen onder druk.

    De koers van het aandeel Sanofi noteerde donderdag in Parijs 0,2 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 22 november 2019 07:16
    MSD verdubbelt productie kankermedicijn pembro in Oss

    Het farmaconcern MSD verdubbelt de komende jaren in Oss zijn productiecapaciteit voor pembro, een medicijn tegen kanker dat in korte tijd is uitgegroeid tot een van de beste verkochte geneesmiddelen ter wereld. Oss is een van de belangrijkste productielocaties voor het medicijn, dat oorspronkelijk in Nederland is ontwikkeld. Pembro of pembrolizumab wordt verkocht onder de merknaam Keytruda.

    De productie-uitbreiding in Oss maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma ter waarde van $16 mrd van Merck & Co, het Amerikaanse moederbedrijf van MSD. Het bedrijf maakt de omvang van de investering in Nederland niet bekend, maar duidelijk is dat met de uitbreiding tientallen miljoenen euro's gemoeid zijn. Pembro is een biologisch geneesmiddel, dat onder zeer hygiënische omstandigheden wordt gemaakt.

    MSD gaat de twee bestaande pembro-fabrieken in Oss uitbreiden. Ook bouwt het bedrijf nieuwe kantoorruimte en nieuwe labs. Het Nederlandse dochterbedrijf van MSD is met circa 6000 werknemers het grootste farmaconcern in Nederland. Circa 450 mensen zijn betrokken bij de productie van pembro.

    MSD maakte vorige maand al bekend fors te gaan investeren in Haarlem, waar het bedrijf onder meer vaccins produceert, verpakt en naar meer dan 140 landen verstuurt. Ook de derde Nederlandse MSD-vestiging in Boxmeer — voor diergeneesmiddelen — is aan het uitbreiden.

    Het Amerikaanse moederbedrijf Merck & Co van MSD vaart wel bij het succes van pembro. Het medicijn was in het derde kwartaal van dit jaar goed voor een omzet van $3,1 mrd (€2,8 mrd), een toename van 61% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het bureau GlobalData voorspelde onlangs dat pembro of Keytruda in 2025 het best verkochte geneesmiddel zal zijn met een omzet van $22,5 mrd.

    Pembrolizumab is een vorm van immuuntherapie, een nieuwe klasse geneesmiddelen.

    fd.nl/ondernemen/1325466/msd-verdubbe...
  8. Loureiro 24 november 2019 16:55
    Farmareus Novartis broedt op miljardenovername. Bron : De Tijd.

    Novartis zou 7 miljard dollar willen betalen om het biotechbedrijf The Medicines over te nemen en zo een nieuwe cholesterolverlager in huis te halen.
    Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De deal zou mogelijks nog dit weekend afgerond en bekendgemaakt worden.
    The Medecines Company heeft er dit jaar al een enorme beursrit op zitten. Het aandeel verdrievoudigde sinds 1 januari. Novartis NOVN0,22% zou nu bereid zijn 85 dollar per aandeel te betalen. Dat is een premie van 25 procent op de slotkoers van vrijdag.
    The Medicines ontwikkelde een medicijn om cholesterol te verlagen, bestemd voor hartpatiënten bij wie oudere alternatieven niet of onvoldoende werken. Met de overname breidt Novartis zijn positie in het domein van 'hartmedicijnen' - met onder andere Entresto (tegen hartfalen) - verder uit.
    Novartis is een van de vele farmabedrijven die het grote geld bovenhalen om hun pijplijn van onderzoeksprojecten en nieuwe medicijnen uit te bouwen. Ze proberen hun gebrek aan eigen innovatie, aflopende patenten en het vooruitzicht op dalende omzetcijfers te compenseren met overnames.

    Overnamecarrousel

    Dit jaar alleen al spendeerden farmabedrijven wereldwijd 200 miljard euro aan overnames. Dat bedrag staat dan nog los van alle partnerschappen - zoals dat tussen het Amerikaanse Gilead en het Mechelse Galapagos - die werden gesloten om toegang te krijgen tot beloftevolle onderzoeksprojecten. De overnamecarrousel zal blijven draaien. De grootste farmabedrijven zijn winstmachines, hebben enorme cashbuffers opgebouwd en kunnen spotgoedkoop lenen. Het Belgische UCB kocht eerder dit jaar nog Rara Pharmaceuticals voor 2 miljard euro.
    Vorig jaar bijvoorbeeld betaalde Novartis ook al 7 miljard euro voor het biotechbedrijf AveXis en diens knowhow om gezonde genen binnen te smokkelen in patiënten. Het Amerikaanse AveXis werkte aan een op gentherapie gebaseerde behandeling die kinderen met spinale musculaire atrofie (SMA), een erfelijke spierziekte, kan genezen. De ziekte komt gelukkig niet vaak voor, maar wie erdoor getroffen wordt, haalt waarschijnlijk zijn tweede verjaardag niet.
  9. forum rang 10 voda 26 november 2019 12:57
    Activistische belegger neemt belang in CVS Health

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    CVS Health Corp
    $ 75,30 0,35 0,47 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Activistische belegger Starboard heeft een belang genomen in CVS Health en voert gesprekken met het management. Dit meldde The Wall Street Journal op basis van bronnen.

    Hoeveel aandelen Starboard momenteel bezit, is niet bekend. Ook is het nog onduidelijk wat er met het management besproken is.

    Starboard is één van bekendere activistische aandeelhouders en hun aanwezigheid in een bedrijf zorgt er meestal voor dat deze in beweging komt.

    Starboard heeft laten zien dat het verandering kan bewerkstelligen bij bedrijven variërend van eBay. tot Darden Restaurants zodra het een belang heeft genomen in de beursgenoteerde onderneming.

    Eerder dit jaar drong Starboard er bij eBay op aan, nadat het een belang had genomen, om bedrijven af te stoten die niets met de kernactiviteiten te maken hadden. Afgelopen maandag stemde eBay ermee in zijn StubHub-ticketactiviteiten te verkopen voor meer dan 4 miljard dollar.

    De koers van het aandeel CVS noteert met 76 dollar ongeveer rond hetzelfde niveau als een jaar geleden. Daarmee blijft de koersontwikkeling ruim achter bij die van de S&P 500.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 26 november 2019 18:06
    FDA treedt op tegen aanbieders cannabidiol

    (ABM FN-Dow Jones) Canabis-aandelen staan dinsdag wat onder druk nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration zorgen uitte over de veiligheid van cannabidiol, ook wel CBD.

    Vijftien bedrijven hebben een waarschuwing ontvangen van de FDA vanwege het aan de man brengen van cannabidiol.

    De toezichthouder vreest dat cannabidiol veiligheidsrisico's met zich meebrengt, onder meer voor de lever. Ook zou uit onderzoek op dieren zijn gebleken dat het middel een negatieve invloed heeft op de geslachtsorganen, het testosteron niveau verlaagt en het seksueel gedrag bij mannen vermindert.

    "We blijven bezorgd dat sommige mensen ten onrechte denken dat de talloze CBD-producten op de markt, waarvan velen illegaal zijn, door de FDA zijn beoordeeld en als veilig zijn aangemerkt, of dat het uitproberen geen kwaad kan", aldus de toezichthouder.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 26 november 2019 20:21
    Fabrikanten pijnstillers onderuit op onderzoek justitie VS

    (ABM FN-Dow Jones) Farmaceutische bedrijven die verwikkeld zijn in de Amerikaanse opioidencrisis gingen dinsdag onderuit op een bericht dat fabrikanten en distributeurs van deze pijnstillers een strafrechtelijk onderzoek tegemoet kunnen zien.

    Zes bedrijven hebben aan toezichthouders gemeld dat ze gedagvaard zijn door de federale aanklager in New York, meldde The Wall Street Journal. De krant baseert zich ook op anonieme bronnen.

    Teva Pharmaceutical verloor 8 procent, Mallinckrodt 9 procent, Amneal Pharmaceuticals leverde 12 procent in. Ook groothandels die medicijnen distribueren worden geraakt: AmerisourceBergen verloor ruim 3 procent en McKesson 5 procent.

    De aandelen van deze bedrijven stegen de afgelopen weken, op de aanname dat een wereldwijde schikking in de opoidenzaak, die alle lopende en toekomstige rechtszaken zou afhankelijk, positief zou zijn voor de beurskoersen.

    Het onderzoek richt zich op de vraag of deze bedrijven met opzet toelieten dat deze categorie verslavende pijnstillers de markt overstroomde. Ook wordt gekeken of wetgeving tegen verboden verslavende middelen is overtreden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 27 november 2019 19:02
    Philips komt met nieuwe behandeling longkanker - media

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een nieuwe behandelmethode ontwikkeld tegen longkanker. Dit schreef het Financieele Dagblad woensdag naar aanleiding van een presentatie van het bedrijf.

    Het gaat om geavanceerde röntgenapparatuur waarmee artsen ook kleinere tumoren in de longen kunnen opsporen en dat in een relatief vroeg stadium. Bovendien kan direct een behandeling plaatsvinden tijdens het stellen van de diagnose. In twintig ziekenhuizen wordt momenteel ervaring opgedaan met de nieuwe technologie van Philips.

    De technologie behoort tot de nieuwste vorm van het 'nieuwe opereren', aldus het FD. Via de lies wordt meestal een katheter in de bloedbaan ingebracht, om vervolgens ingrepen uit te voeren in bijvoorbeeld de bloedvaten, het hart of zelfs de hersenen. Met de technologie van Philips kan zelfs de hele luchtwegenboom met zijn vele vertakkingen in beeld worden gebracht.

    Philips levert hiervoor de beeldvormende apparatuur, dat wil zeggen de scanners die doktoren in staat stellen om een katheter naar de juiste plaats te leiden.

    De technologie zal Philips komende week presenteren in de Verenigde Staten op het belangrijkste congres ter wereld voor radiologen, volgens de krant. Het bedrijf denkt met de technologie een voorsprong te hebben op concurrenten als General Electric en Siemens.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 28 november 2019 07:39
    Verlies biotechnoloog Vivoryon loopt op

    Gepubliceerd op 28 nov 2019 om 07:29 | Views: 52

    VIVORYON THERAPEUT 27 nov
    5,36 0,00 (0,00%)

    HALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Vivoryon Therapeutics, het voormalige Probiodrug, zag in het derde kwartaal zijn verlies oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam mede doordat het in Amsterdam genoteerde bedrijf meer uitgaven deed aan onderzoek en ontwikkeling van medicijnen. Ook de administratieve kosten namen op jaarbasis toe.

    Onder de streep resteerde een min van ruim 1,9 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 1,6 miljoen euro een jaar terug. Het grotere nettoverlies valt volledig toe te schrijven aan hogere kosten, omdat Vivoryon geen omzet wist te behalen in het voorbije kwartaal. De biotechnoloog hield er naar eigen zeggen al rekening mee dat er in het derde kwartaal geen opbrengsten zouden zijn.

    Volgens Vivoryon lagen de resultaten in lijn met de eigen verwachtingen.
  14. Steelmouse4 28 november 2019 10:54
    quote:

    abelheira schreef op 24 november 2019 16:55:

    Farmareus Novartis broedt op miljardenovername. Bron : De Tijd.

    Novartis zou 7 miljard dollar willen betalen om het biotechbedrijf The Medicines over te nemen en zo een nieuwe cholesterolverlager in huis te halen.
    Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De deal zou mogelijks nog dit weekend afgerond en bekendgemaakt worden.
    The Medecines Company heeft er dit jaar al een enorme beursrit op zitten. Het aandeel verdrievoudigde sinds 1 januari. Novartis NOVN0,22% zou nu bereid zijn 85 dollar per aandeel te betalen. Dat is een premie van 25 procent op de slotkoers van vrijdag.
    The Medicines ontwikkelde een medicijn om cholesterol te verlagen, bestemd voor hartpatiënten bij wie oudere alternatieven niet of onvoldoende werken. Met de overname breidt Novartis zijn positie in het domein van 'hartmedicijnen' - met onder andere Entresto (tegen hartfalen) - verder uit.
    Novartis is een van de vele farmabedrijven die het grote geld bovenhalen om hun pijplijn van onderzoeksprojecten en nieuwe medicijnen uit te bouwen. Ze proberen hun gebrek aan eigen innovatie, aflopende patenten en het vooruitzicht op dalende omzetcijfers te compenseren met overnames.

    Overnamecarrousel

    Dit jaar alleen al spendeerden farmabedrijven wereldwijd 200 miljard euro aan overnames. Dat bedrag staat dan nog los van alle partnerschappen - zoals dat tussen het Amerikaanse Gilead en het Mechelse Galapagos - die werden gesloten om toegang te krijgen tot beloftevolle onderzoeksprojecten. De overnamecarrousel zal blijven draaien. De grootste farmabedrijven zijn winstmachines, hebben enorme cashbuffers opgebouwd en kunnen spotgoedkoop lenen. Het Belgische UCB kocht eerder dit jaar nog Rara Pharmaceuticals voor 2 miljard euro.
    Vorig jaar bijvoorbeeld betaalde Novartis ook al 7 miljard euro voor het biotechbedrijf AveXis en diens knowhow om gezonde genen binnen te smokkelen in patiënten. Het Amerikaanse AveXis werkte aan een op gentherapie gebaseerde behandeling die kinderen met spinale musculaire atrofie (SMA), een erfelijke spierziekte, kan genezen. De ziekte komt gelukkig niet vaak voor, maar wie erdoor getroffen wordt, haalt waarschijnlijk zijn tweede verjaardag niet.

  15. Steelmouse4 28 november 2019 10:59
    quote:

    voda schreef op 22 november 2019 07:16:

    MSD verdubbelt productie kankermedicijn pembro in Oss

    Het farmaconcern MSD verdubbelt de komende jaren in Oss zijn productiecapaciteit voor pembro, een medicijn tegen kanker dat in korte tijd is uitgegroeid tot een van de beste verkochte geneesmiddelen ter wereld. Oss is een van de belangrijkste productielocaties voor het medicijn, dat oorspronkelijk in Nederland is ontwikkeld. Pembro of pembrolizumab wordt verkocht onder de merknaam Keytruda.

    De productie-uitbreiding in Oss maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma ter waarde van $16 mrd van Merck & Co, het Amerikaanse moederbedrijf van MSD. Het bedrijf maakt de omvang van de investering in Nederland niet bekend, maar duidelijk is dat met de uitbreiding tientallen miljoenen euro's gemoeid zijn. Pembro is een biologisch geneesmiddel, dat onder zeer hygiënische omstandigheden wordt gemaakt.

    MSD gaat de twee bestaande pembro-fabrieken in Oss uitbreiden. Ook bouwt het bedrijf nieuwe kantoorruimte en nieuwe labs. Het Nederlandse dochterbedrijf van MSD is met circa 6000 werknemers het grootste farmaconcern in Nederland. Circa 450 mensen zijn betrokken bij de productie van pembro.

    MSD maakte vorige maand al bekend fors te gaan investeren in Haarlem, waar het bedrijf onder meer vaccins produceert, verpakt en naar meer dan 140 landen verstuurt. Ook de derde Nederlandse MSD-vestiging in Boxmeer — voor diergeneesmiddelen — is aan het uitbreiden.

    Het Amerikaanse moederbedrijf Merck & Co van MSD vaart wel bij het succes van pembro. Het medicijn was in het derde kwartaal van dit jaar goed voor een omzet van $3,1 mrd (€2,8 mrd), een toename van 61% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het bureau GlobalData voorspelde onlangs dat pembro of Keytruda in 2025 het best verkochte geneesmiddel zal zijn met een omzet van $22,5 mrd.

    Pembrolizumab is een vorm van immuuntherapie, een nieuwe klasse geneesmiddelen.

    fd.nl/ondernemen/1325466/msd-verdubbe...
    is dit het medicijn dat door de Erasmus universiteit te Rotterdam is ontwikkeld?
  16. flosz 30 november 2019 13:12
    quote:

    pmt@telene schreef op 28 november 2019 10:59:

    [...] is dit het medicijn dat door de Erasmus universiteit te Rotterdam is ontwikkeld?
    Pembrolizumab was invented by scientists Gregory Carven, Hans van Eenennaam and John Dulos at Organon after which they worked with Medical Research Council Technology (now known as LifeArc) starting in 2006 to humanize the antibody; Schering-Plough acquired Organon in 2007 and Merck & Co. acquired Schering-Plough two years later.

    www.creativebiolabs.net/pembrolizumab...
3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links