Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,510 17 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 23,500 - 24,220
  • 3.430.788 Gem. (3M) 2,4M

ArcelorMittal say [YES] [No]VEMBER

2.075 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 104 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 november 2019 16:57
    quote:

    Max Felix schreef op 19 november 2019 16:22:

    Er is in dat soort landen GEEN RECHTSPRAAK ,zij verdraaien alles en veroordelen MT tot een mega boete.
    Italië moet uit de Euro geschopt worden.
    Helaas is het boerenverstand bij velen ver te zoeken.
    Men moet terug naar de basis die ook in het dagelijks leven geldt, namelijk: Wanneer samenwerken en/of deels samengaan (EU-regelgeving, zelfde munt, etc.)?
    Als je grotendeels de zelfde gewoontes hebt, het zelfde denkt over bepaalde zaken, zelfde mores, normen en waarden kent.
    Het gaat niet om wel of niet gelijk hebben. Het ene is niet goed en het andere fout, maar het moet wel matchen.

    Europa is te divers voor 1 EU waarin niet alleen wordt samengewerkt op diverse fronten maar waarin ook de landen feitelijk deels zijn samengegaan. Zie EU begroting, EU wet- en regelgeving en niet te vergeten 1 gezamenlijke munt.
    We maken feitelijk deels gebruik van 1 grote portemonnee. Dat kan alleen (goedgaan) als je er het zelfde mee om gaat.

    De noordelijke landen kunnen prima samen 1 munt hebben omdat ze de zelfde denkbeelden hebben. Maar geen landen erbij die gemakkelijker met geld omgaan / uitgeven, geen moeite met hoge schulden hebben, etc.
    Dit gaat een keer gigantisch mis.
  2. Mangy_Scoundrel 19 november 2019 17:28
    quote:

    rene l schreef op 19 november 2019 13:53:

    Het gaat hard tegen hard, het verloop van de koers van Mittal kent voor dit jaar een ongekend brak en diep triest verloop.

    Ze zeggen wel eens, iederéén krijgt wat hij of haar verdient, de ene keer gaat het up, vervolgens weer down, je zou er het heen en weer van krijgen en dat krijgen sommigen het er volgens mij ook van.

    Ilva blijft ook één bak met ellende, ik snap ook niet wat Mittal bezield heeft om er zijn vingers er aan te branden.
    De verdeeldheid is enorm, regeringspartijen staan elkaar het leven na, ze zijn zo onbetrouwbaar als een Italiaan, maffia toestanden, en kijk ook eens naar families in de buurt.
    Er worden daar vete's uitgevochten, ze hebben een haat liefde verhouding met Ilva, het biedt velen een baan, anderen zijn fel tegen door allerlei milieu delicten en zien de plant als een enorme gifbelt die steeds meer dood en verderf zaait.

    Logisch dat Mittal zich bekocht voelt, hij is ook op de nodige onvoorziene gebreken gestuit, delen van de dakconstructies vertonen metaalmoeheid en staan op springen, vorige week is er ook nog wat in de hens gegaan, al met al, Mittal heeft gewoon een kat in de zak gekocht.

    Nu koopt Mittal tijd, hij wil de fabriek nog een tijdje draaiende houden zodat de regering straks de regie over kan nemen.
    Intussen doet hij nog wel een tegenvoorstel dat nooit geaccepteerd zal worden, Mittal weet wel beter, wanneer hij weer toehapt dan zullen op termijn de spelregels toch weer veranderd worden waardoor hij de klos is.

    Maar dan zal Brussel zich waarschijnlijk in de strijd mengen, het mag niet, het is ongeoorloofde staatssteun, tja, en als Mittal de fabriek niet aan de praat kan krijgen zal dit ambtenaren helemaal niet lukken.

    Want het is gewoon een feit, wanneer de fabriek daadwerkelijk stilgelegd zal worden dan is het gewoon over en uit, er wordt geen preventief onderhoud meer gepleegd, en dan zal vanzelf de fabriek nooit van zijn leven meer aan de praat komen omdat alles vastgeroest is en er geen beweging meer in te krijgen is.

    En ik lees ook nog dat Hans er vandaag een inval gedaan heeft, hij zal wel flink geschrokken zijn met wat hij daar aantrof.

    Ik blijf me erover verbazen dat Mittal zelf zich overal nog mee bemoeit en bepaalt wat er gebeurt, volgend jaar wordt hij al 70, dit is een hele prestatie.
    Is zijn zoon wel de geschikte opvolger, ik heb er nog steeds grote twijfels over, Mittal zelf is gewoon groot geworden in de fabriek van zijn vader, hij is buitengewoon slim en een echte handelskoopman die een neus voor koopjes heeft.
    Zijn zoon is hoog opgeleid, niet in de techniek, het is meer een soort van bankier.

    Als ik de situatie in Europa ook bekijk dan zou ik de éénvoudige conclusie trekken, ga weg uit dat continent, zo snel als je kunt, en geef de Eurofielen het nakijken, het is gewoon dikke stront, het kruipt traag, kijken maar niet kopen, en een enorme hekel aan de onderdanen.
    De deal met Essar is nu eindelijk beklonken, ik wist het wel, steek daar al je energie maar in.

    Economisch gaat het volgens zeggen nog heel erg goed, ik zie ook nog geen problemen, wel duiken er overal de eerste haarscheuren op.
    Maar als ik in mijn portemonnee kijk zie ik wat anders, dan zie ik niks meer.

    Kijk ook maar eens naar de toestanden bij de Hoogovens.
    Daar willen ze ook flink wat koppen laten rollen, zie het maar als een eindejaarsbonus voor de Linken van Nederland.
    Het is pure broodroof, straks mogen we niks meer produceren in ons ooit zo mooie land, terwijl in de rest van de wereld de schoorstenen blijven roken.

    Lekker bezig dat Rampenkabinet, als je niks meer produceert dan verkoop je ook niks meer, en dan verdien je ook geen cent.

    En alleen van schone lucht en een gezonde dosis lachgas kun je de broek niet ophouden.

    www.youtube.com/watch?v=kBdkdlVvl28
    Zat ik gisteren nog te zeuren dat er geen enkele goede reden is om meerdere aliassen te hebben, bedenk ik me net dat het toch super handig zou zijn om nog een stem erbij te hebben om Rene ff aan zijn tiende duimpje te helpen.

    Dus Lamacun en vrienden, druk eens op op dat duimpje bij Rene, hij heeft het verdient ;-)

  3. forum rang 10 voda 19 november 2019 18:26
    ArcelorMittal geeft schuldpapier uit

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ArcelorMittal
    14,77 0,106 0,72 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft anderhalf miljard euro opgehaald met de uitgifte van twee obligaties. Dat maakte het staalconcern dinsdag nabeurs bekend.

    De eerste transactie is een obligatielening ter waarde van 750 miljoen euro met een looptijd tot 19 mei 2023 en een couponrente van 1,00 procent.

    De tweede is een lening die loopt tot 19 november 2025 met een couponrente van 1,75 procent en een bedrag van eveneens 750 miljoen euro.

    De uitgifte werd dinsdag afgerond. De opgehaalde middelen zullen onder andere worden gebruikt voor herfinanciering van schulden en algemene doeleinden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 19 november 2019 18:38
    quote:

    Mangy_Scoundrel schreef op 19 november 2019 17:28:

    [...]

    Dus Lamacun en vrienden, druk eens op op dat duimpje bij Rene, hij heeft het verdient ;-)

    Lamacun etc. Je hebt 5 euro toegezegd. Ik heb je de mail gestuurd, doch geen enkele reactie van jouw kant. Beetje onsportief zou ik zeggen.
    Zeg dan niets toe.
  5. finance2u 19 november 2019 18:48
    Deze rentes die ArcelorMittal betaald voor die 1,5 miljard zijn ongekend laag!!! Te bedenken dat Essar steel operationeel winst draait en dan maar zulke rentes te hoeven betalen over de schuld dat lijkt me een erg goede investering. Al neemt de nettoschuld toe, de rentelasten zijn op het laagste niveau ooit
  6. [verwijderd] 19 november 2019 19:22
    quote:

    finance2u schreef op 19 november 2019 18:48:

    Deze rentes die ArcelorMittal betaald voor die 1,5 miljard zijn ongekend laag!!! Te bedenken dat Essar steel operationeel winst draait en dan maar zulke rentes te hoeven betalen over de schuld dat lijkt me een erg goede investering. Al neemt de nettoschuld toe, de rentelasten zijn op het laagste niveau ooit
    Deze nieuwe leningen worden ook gebruikt ter aflossing van oudere leningen. Dus afwachten wat dit gaat betekenen voor de netto schulden.
  7. forum rang 10 voda 19 november 2019 19:42
    quote:

    03har schreef op 19 november 2019 19:38:

    Renee, net op tijd de 12e AB, welcome back!

    03har
    Mooi, met stip in Rene's TOP-3! :-)

    Top posts Aanb.
    65 plus pensioen word met 5% gekort door n...
    Koffiekamer - 24-jan-13 22:23
    15
    ArcelorMittal say [YES] [No]VEMBER
    Arcelor Mittal - 19-nov-19 13:53
    12
    ARCELOR MITTAL MEI 2015
    Arcelor Mittal - 01-mei-15 10:59
    10
2.075 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 104 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links