Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,760 25 apr 2024 13:00
  • -0,360 (-1,33%) Dagrange 26,740 - 26,980
  • 27.837 Gem. (3M) 80,8K

Galapagos november 2019

5.599 Posts
Pagina: «« 1 ... 182 183 184 185 186 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 november 2019 18:43
    Vind dit stukje persoon ook de moeite waard om hier even te plaatsen. Veel dank avantiavanti!!!

    quote:

    avantiavanti schreef op 18 november 2019 18:25:

    SVBLeerink 18 november 2019 samenvatting

    PT: $194,-

    R&D Day Displays Fruits of Innovative Spirit

    Bottom Line:
    GLPG showcased their capabilities and strategy during their R&D day, positioning themselves as a company with a pliable, productive platform, a deep pipeline, but more importantly a method and culture to their creative process promising much more to come. We reiterate our OP rating and $194 PT.

    Our Take.
    We spent considerable time with management after the R&D day presentations, as we hosted two days of meetings with GLPG management. We believe outside a few investors, the company is undervalued for its creativity, courage, and productivity. As Toledo’s identity remains speculative, we have not included its valuation in our models, but given the size of the effort from GLPG, we expect significant upside at the current valuations as we get to see the program in detail; perhaps even reinventing an entire class of therapeutics as the JAK inhibitors and the anti-cytokine biologics have. We remain sanguine about the prospects for success in their osteoarthritis program, given the enormity of challenge in the field, but we have also seen steady progress by the clinical academic community in using imaging to identify responder populations which can now be used for testing of a narrower responsive diseased population. While we have heard a lot of grumblings around the idiopathic pulmonary fibrosis (IPF) program and why GLPG did not perform a Phase 2b study, we also have noticed that many are quite ignorant of the pathway, the Bristol Myers parallel program, and the clear reasoning behind the jump from GLPG. In our view GLPG is in that sweet spot of growth and inflection that makes the company highly attractive. With ample cash, a careful management, a solid translational biology-based discovery platform, nothing they are doing has even the slightest whiff of "me too" science. Thinking 10-15 year horizons seems absurd in the biotech business, but in our view every move that GLPG has been making today has been, from a bird's-eye view, strategic to build a fully integrated company that in 15 years will likely be in the top 10 of biotech.

  2. Föhn 18 november 2019 18:45
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 18 november 2019 18:30:

    [...]

    Ja, begrijp ik. En ik besef me dat AMG hard onderuit kan gaan. Het is zo’n spook uit het verleden dat me maar blijft achtervolgen..... ben er tot nu toe altijd met een klein winstje uit weten te komen. Verder is AMG geheel tegen de trend flink afgestraft het laatste jaar. Dal was 18 euro na nogal tegenvallende cijfers, mede door foutieve speculatie met voorraden die de tegenvallende resultaten nog eens een extra klap gaven.

    Zit er nu met 10% in, en kan die 10% ook missen voor meerdere jaren, maar koop ze natuurlijk liever voor 10 euro. Al vind ik 10 persoonlijk wel wat laag gezien het feit dat ondanks economische malaise de verduurzaming en recycling gewoon door zullen gaan, en daar zit AMG nu juist vol in.

    Wat is jouw inschatting van waar Gala naartoe terug zou zakken als AMG bijvoorbeeld terug zou zakken naar 10?

    Toch denk ik dat AMG de afgelopen maanden mooi nieuws heeft gedeeld en hebben ze laten zien zich nu beter te positioneren in de markt.

    Het is een beetje een gokje, voor een paar maanden. Kijken of er nog iets spannends gebeurt daar dat een leuk effect op de koers kan hebben. En mocht het mis gaan, dan kijken we dan wel weer hoe de wereld draait.... ben ingestapt op 23,73.
    Ik zeg niet dat AMG geen mooi bedrijf is maar het is wel enorm cyclisch. Daarnaast is het short percentage mij veel te hoog. Te tricky voor mij.

    Waar Gala naartoe kan gaan bij verslechterende beursomstandigheden? Ik denk dat de koers voldoende impulsen krijgt door komend goed nieuws om dan op dit niveau te blijven. Maar goed dat is koffiedik kijken. Denk dat er meer potentie in Gala zit dan in welk AEX of AMX aandeel dan ook. Wellicht praat ik naar mijn eigen porto(folio EJ) maar wellicht stijgen we minder hard bij een bear market.
  3. [verwijderd] 18 november 2019 18:50
    quote:

    Föhn schreef op 18 november 2019 18:45:

    [...]

    Ik zeg niet dat AMG geen mooi bedrijf is maar het is wel enorm cyclisch. Daarnaast is het short percentage mij veel te hoog. Te tricky voor mij.

    Waar Gala naartoe kan gaan bij verslechterende beursomstandigheden? Ik denk dat de koers voldoende impulsen krijgt door komend goed nieuws om dan op dit niveau te blijven. Maar goed dat is koffiedik kijken. Denk dat er meer potentie in Gala zit dan in welk AEX of AMX aandeel dan ook. Wellicht praat ik naar mijn eigen porto(folio EJ) maar wellicht stijgen we dan wat minder hard.
    Hahaha, praat dan graag met je mee hoor :) doch ik schat persoonlijk in dat bij een flinke tik Gala toch wel weer even terug kan richting de 130 of zo, gewoon op basis van sentiment, niet op basis van fundamenten.

    Voor AMG houd ik rekening met een bodem van rond de 15 euro, al is een grotere Spike down natuurlijk goed mogelijk, maar daarop zal ook weer herstel volgen.

    Stel dat Gala naar 130 gaat, dan is die daling van 8 euro die ik nu inschat bij AMG niet echt iets om van wakker te liggen....

    Ik stap zeker niet groot in AMG, maar het maakt hetzij wel weer even spannend....
  4. Föhn 18 november 2019 18:52
    quote:

    objectief schreef op 18 november 2019 18:09:

    [...]

    Het bovenstaande verhaal gaat maar deels op. Ja, over het algemeen zijn er weinig aandelen die zich aan de malaise onttrekken bij een forse beursdaling.

    Als je in GLPGS zit dan zijn er 2 oplossingen: (deels) verkopen en/of je positie afdekken door turbos short en/of afdekking via opties.(puts kopen/calls schrijven)

    FT profiteert van een oplopende VIX, maar enkel!!!!! bij buitensporige uitslagen bijv. als de VIX boven de 25 en liefst tussen 30 en 40 komt.
    Je kunt dit terugvinden in het historisch koersverloop.
    Kortom: FT is enkel een hedge bij (zeer) extreme beursdalingen; dit komt eens in de zoveel jaren voor.

    FT profiteert niet van een oplopende VIX maar van een hoge VIX. Oftewel onrustige beurzen. De buitensporige uitslagen laten ook buitensporige winsten zien. Bij meer VIX wordt er meer geld verdiend ook als de VIX niet buitensporig is. De conclusie is dan ook niet geheel terecht. Maar laten we deze discussie niet op het Gala draadje voeren. Laatste note: ga er maar vanuit dat wanneer er recessie verschijnselen komen dat de beurs behoorlijk hard gaat crashen i.p.v. met paar tiende procenten tegelijk.
  5. [verwijderd] 18 november 2019 19:51
    quote:

    Föhn schreef op 18 november 2019 18:52:

    [...]

    FT profiteert niet van een oplopende VIX maar van een hoge VIX. Oftewel onrustige beurzen. De buitensporige uitslagen laten ook buitensporige winsten zien. Bij meer VIX wordt er meer geld verdiend ook als de VIX niet buitensporig is. De conclusie is dan ook niet geheel terecht. Maar laten we deze discussie niet op het Gala draadje voeren. Laatste note: ga er maar vanuit dat wanneer er recessie verschijnselen komen dat de beurs behoorlijk hard gaat crashen i.p.v. met paar tiende procenten tegelijk.
    Thanks voor je het delen van je visies.

    Kijk net even rond op het FT-draadje. Daar zijn de meningen nogal verdeeld betreffende de positie van FT in de markt. Zijn er nog andere handelshuizen waarin je interesse hebt?

    Waarom denk je dat bij enige recessie-tekenen er een heftige reactie komt vanuit de markt? Wat je schetst doet eerder denken aan een crisis.

    In mijn optiek ontstaat een crisis vooral wanneer er fundamenteel iets mis is in de markt. Die tekenen zie ik nu niet, er lijken bij enkele bedrijven tekenen van bubbles (Uber bijvoorbeeld), maar ik zie niet iets fundamenteels dat ervoor zou zorgen dat een recessie een crisis ten gevolg gaat hebben.

    Welke tekenen zie jij daarvoor wel?
  6. [verwijderd] 18 november 2019 20:17
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 18 november 2019 19:51:

    [...]

    Waarom denk je dat bij enige recessie-tekenen er een heftige reactie komt vanuit de markt? Wat je schetst doet eerder denken aan een crisis.

    In mijn optiek ontstaat een crisis vooral wanneer er fundamenteel iets mis is in de markt. Die tekenen zie ik nu niet
    Er is fundamenteel veel mis, alleen wil de markt dat (nog) niet zien. Er zijn tekenen genoeg van mindere groei / recessie de komende jaren. Amerika is compleet failliet en doet alles met geleend geld. Er is de laatste jaren heel veel goud ingekocht door landen als China en Rusland en vele anderen. Ik denk doordat geld lenen zo goedkoop is en rente niets oplevert, het geld daarom vanzelfsprekend in aandelen wordt gestoken. Anders waren de beurzen (die in het verleden op tijd anticipeerde op mindere tijden) allang gecorrigeerd.
  7. Prijzengala 18 november 2019 20:19
    Vandaag na een leuke rit toch maar alles even verkocht met aardige winst.
    Weet dat er vandaag of morgen een pb kan komen en dat ik er even bij sta te kijken, maar winst is winst.
    Wel heb ik 10 puts geschreven op dec 165 en heb hiervoor nog ruim 4k ontvangen.
    Eerst maar weer even afwachten, na de maandwisseling begint de verwachtingswaarde er ook snel uit te lopen en is goedkoper terugkopen ook nog een optie, mocht ik liever de aandelen weer in bezit hebben.
  8. [verwijderd] 18 november 2019 20:37
    quote:

    Prijzengala schreef op 18 november 2019 20:19:

    Vandaag na een leuke rit toch maar alles even verkocht met aardige winst.
    Weet dat er vandaag of morgen een pb kan komen en dat ik er even bij sta te kijken, maar winst is winst.
    Wel heb ik 10 puts geschreven op dec 165 en heb hiervoor nog ruim 4k ontvangen.
    Eerst maar weer even afwachten, na de maandwisseling begint de verwachtingswaarde er ook snel uit te lopen en is goedkoper terugkopen ook nog een optie, mocht ik liever de aandelen weer in bezit hebben.
    Klopt, winst is winst!

    Welk PB verwacht je komende dagen dan? Ben wel benieuwd.
  9. [verwijderd] 18 november 2019 20:41
    quote:

    Inti schreef op 18 november 2019 20:17:

    [...]

    Er is fundamenteel veel mis, alleen wil de markt dat (nog) niet zien. Er zijn tekenen genoeg van mindere groei / recessie de komende jaren. Amerika is compleet failliet en doet alles met geleend geld. Er is de laatste jaren heel veel goud ingekocht door landen als China en Rusland en vele anderen. Ik denk doordat geld lenen zo goedkoop is en rente niets oplevert, het geld daarom vanzelfsprekend in aandelen wordt gestoken. Anders waren de beurzen (die in het verleden op tijd anticipeerde op mindere tijden) allang gecorrigeerd.
    In deze schets lijkt mij niets meer veilig. Mogelijk alleen nog fysiek goud kopen en grond/land kopen. En dan maar bidden.
  10. Prijzengala 18 november 2019 20:55
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 18 november 2019 20:37:

    [...]

    Klopt, winst is winst!

    Welk PB verwacht je komende dagen dan? Ben wel benieuwd.
    Ik bedoelde meer in de zin dat er altijd een pb kan komen.
    Nee, ik verwacht niet direct iets, dan had ik de aandelen nog even aangehouden.
    Ik ben alleen op mijn gevoel afgegaan.
    Op de 14 niet meer spectaculair nieuws en afgelopen tijd al een redelijke rit gemaakt, dus verwacht ik dat we rond deze koersniveaus even een rustpauze inlassen.
    Vandaar mijn schrijven op een iets lager niveau.
    Maar ja niemand kan het met zekerheid zeggen.
    LT beleggen is waarschijnlijk het beste, maar ik mag ook graag wat handelen, daar heb ik vandaag weer even voor gekozen.
  11. Prijzengala 18 november 2019 20:59
    quote:

    objectief schreef op 18 november 2019 20:54:

    [...]

    Nou, dat zou ik niet aandurven. Maar uiteraard is het risico voor de een groot en de ander onbelangrijk afhankelijk van je vermogen.
    Ik doe dat alleen omdat ik het volledige aantal aandelen kan kopen als ik wordt aangewezen.
    Heb al veel in opties gehandeld en denk dat ik de risico's inmiddels aardig ken. ;-)
  12. Föhn 18 november 2019 21:33
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 18 november 2019 20:41:

    [...]

    In deze schets lijkt mij niets meer veilig. Mogelijk alleen nog fysiek goud kopen en grond/land kopen. En dan maar bidden.
    Er zijn idd genoeg fundamentele zaken niet in orde. Amerika pompt maar geld in de economie, het rente instrument is straks uitgewerkt etc etc, voldoende aan de hand. Timing is natuurlijk lastig, maar de geschiedenis leert dat je vaak de kikker in de pan bent oftewel te laat met uitstappen. Nu al remmende groei en daarna... maar goed ik wil geen doem scenario’s schetsen maar de fundamenten worden dus steeds wankeler.
  13. forum rang 4 Al Kipone 18 november 2019 21:42
    Nancy Pelosi’s drug pricing bill may have sparked some industrial strength headaches on the money side of biopharma, but Elizabeth Warren seems determined to become biopharma’s Nightmare on Pennsylvania Avenue.
    Warren, one of the top-ranked candidates for the Democratic presidential nomination backing Medicare for all, is circulating a new plan that promises to break the industry’s grip on drug prices — and she has some very specific examples of how she would do it.
    The Warren plan would rely on the federal government’s compulsory licensing powers to seize the IP of blockbuster drugs like Truvada and Harvoni to provide them at a fraction of what Gilead sells them for in the US. And she would throw some antitrust actions in as needed to rein in the price of Humira, AbbVie’s cash cow that continues to dominate the list of the most profitable therapeutics on the market.

    endpts.com/elizabeth-warren-proposes-...
5.599 Posts
Pagina: «« 1 ... 182 183 184 185 186 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links