Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HAL Trust AEX:HAL.NL, BMG455841020

  • 124,800 19 apr 2024 09:01
  • -0,800 (-0,64%) Dagrange 124,800 - 124,800
  • 215 Gem. (3M) 13,8K

HAL TRUST Unit - 2019

371 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Toddemij 14 november 2019 09:49
    Analisten van Berenberg gaan het aandeel van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis volgen met een koopadvies. Volgens de kenners profiteert de onderneming momenteel van de grotere vraag van energiebedrijven naar offshore-windprojecten.

    De tak van Boskalis die maritieme diensten verleent en waar offshore-contracten onder vallen staat daardoor voor een stevig herstel, schrijven de marktvorsers. Dat zou het winstplaatje bij Boskalis moeten doen omkeren. Het winst per aandeel stond de laatste jaren onder druk.

    Berenberg geeft Boskalis een koersdoel van 28 euro. Het aandeel Boskalis sloot woensdag op 20,07 euro.

  2. forum rang 4 shaai 18 november 2019 14:45
    quote:

    Chaplord schreef op 18 november 2019 12:38:

    behoorlijke upticks in hal trust afgelopen drie dagen; weinig nieuws afgezien van safilo upticks in Italië; wel komen ze de 20ste met een tussentijdsbericht. Misschien coolblue naar de beurs?
    ik denk dat het nu gaan volgen van Berenberg het nieuws was: nieuwe partijen, klanten v Berenberg, die er naar zijn gaan kijken
  3. Toddemij 18 november 2019 17:19
    quote:

    Cosy schreef op 18 november 2019 14:33:

    Zouden ze alvorens Coolblue te brengen niet eerst eens rustig de tijd nemen om de opbrengsten van de brillenketen "verwerken"?
    Waarom? Dat zijn 2 totaal losstaande zaken. En zij hoeven de aandelen alleen maar aan te bieden, de begeleidende banken doen de rest. Als zij de tijd daar gekomen voor beursgang dan is dat zo.
  4. [verwijderd] 18 november 2019 17:25
    HAL Trust (€140) cijfertjes liegen niet! De lang verwachte reuring is daar
    De laatste weken lijkt er reuring in het aandeel HAL Trust te ontstaan. De naam wordt vaker en vaker op het Damrak genoemd en het lijkt erop dat andere banken de significante korting van het aandeel (versus de nettovermogenswaarde) inmiddels ook ontdekt hebben en gebruiken om investeerders in het aandeel te bewegen. Beursgenoten geeft al langere tijd een koopadvies, en inmiddels plussen we nipt met de aandelen. Beursgenoten handhaaft haar koopadvies. Lees deze analyse erg zorgvuldig want de huidige koers nodigt uit om aan boord te stappen. Ze hebben de slagroom weer op de taart!
  5. forum rang 7 ketchup 20 november 2019 10:34

    dit is niet ongebruikelijk bij over het algemeen illiquide fondsen, die swingen wat meer voor rapportage
    HAL Trust is mi veel meer een beleggingsaandeel dan een handelsaandeel en als je naar past performance kijkt dan heeft HAL een prima track-record

    HAL gaat de surplus-cash van de brillen straks niet te lang geparkeerd laten staan aan nul rendement, die gaan dat over tijd investeren, maar met de beurzen aan nieuwe hoogtes is het wel een kwestie van iets uit te zoeken waar ze niet vanwege de huidige euforie over de top voor moeten betalen, dan wachten ze af

    het is wellicht meer opportuun voor timing nu naar de beurs te brengen dan van de beurs te halen
  6. Apae 20 november 2019 10:51
    Als HAL iets van de beurs wil halen, zou momenteel Boskalis een mogelijkheid zijn. Dat noteert zo'n beetje de laagste koers in tien jaar momenteel, en HAL is al grootaandeelhouder.
    De vraag is waarom HAL dat zou willen, er moet natuurlijk wel iets bij te winnen zijn.
    In het geval van TABS maakt het samenvoegen met andere, complementaire bedrijven gemakkelijker, maar bij Boka zie ik dat nog niet echt gebeuren.
    Benieuwd of er in de trading update iets wordt gezegd over besteding van het kapitaal, maar het lijkt me weinig waarschijnlijk. Meestal is HAL niet scheutig met voorinformatie...
  7. Brogembank 20 november 2019 12:03
    quote:

    Apae schreef op 20 november 2019 10:51:

    Benieuwd of er in de trading update iets wordt gezegd over besteding van het kapitaal, maar het lijkt me weinig waarschijnlijk. Meestal is HAL niet scheutig met voorinformatie...
    Dat zit er niet in om twee redenen:
    1. Het is nog niet 100% zeker OF de Essilor/GV deal goedgekeurd wordt, en HAL zal zeker niet de huid verkopen voordat de beer definitief geschoten is. Bovendien zal dat geld pas in de loop van volgend jaar op de rekening van HAL bijgeschreven worden.
    2. Waarom zou HAL zichzelf -en daarmee de aandeelhouders- in de voet schieten door bedrijfsgevoelige info veel te vroeg bekend te maken? Als HAL nu zou aangeven wat het met het toekomstig te ontvangen geld (wil gaan) doen, kun je er donder op zeggen dat de prijs van hun project/target hard omhoog schiet waarmee de winst op een nieuwe investering verkeken is of in ieder geval zwaar minder zal uitpakken.

    Ik verwacht hooguit wat incrementele investeringen in bestaande posities -al dan niet beursgenoteerd- en de bekende dooddoener "HAL doet geen uitspraken over de verwachte winst aangezien deze in belangrijke mate bepaald wordt door de resultaten van beursgenoteerde deelnemingen".
371 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links