Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,221 19 apr 2024 15:19
  • -0,020 (-1,61%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.266.523 Gem. (3M) 2,2M

PostNL - November 2019

2.611 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 131 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. henk b. 17 november 2019 23:37
    quote:

    painter75 schreef op 17 november 2019 09:34:

    [...]
    Voor de rest wel een leuke zaterdagavond gehad?
    Ze hebben Sandd gekocht om post terug tegeven aan de staat. Pakketten naar deutsche post
    Ik hoop het. En dat die Duitsers of Amerikanen die slappelingen in het MT allemaal wegsaneren.
    Het is een en al incest. Aandeelhouders Sandd geld terug, ING geld terug, dat mens met spraakgebrek een commissariaatje bij ING als dank en de aandeelhouders blijven beroerd achter, zie de koers. ING hield ze nog een vette worst voor met hun niet realistische koersdoelen à 4,50 etc. De cirkel is inderdaad helemaal rond. Tijd voor een class action. Dit is echt misleiding van aandeelhouders.
  2. Hansbeleg 17 november 2019 23:51
    Herna had natuurlijk nooit moeten ingaan op het commissariaat van de ING, ze wist, of ze had moeten weten dat Sandd een lening had bij ING en als het ware daar al onder curatele stond. Nu werpt ze op zijn minst het vermoeden van belangenverstrengeling op, niet erg slim. Dit soort zaken had ze voor moeten blijven door het commissariaat niet aan te nemen. Ik heb IR iig nogmaals gevraagd waarom er zoveel geld is geboden nu er uit de jaarrekening blijkt hoe slecht ze er voor stonden. Zij hebben naar eigen zeggen in de boekhouding gekeken, maar dan kom je niet tot zo'n hoog bod.
    Zij hebben tot nu toe maar 1 mantra en dat is we betalen 3x de omzet verder kijken we niet naar de waarde van het bedrijf.
    Wat ben je dan voor een bestuur RvB en RvC, een met andermans geld smijtende klungels.
  3. forum rang 5 Jeliazkov 18 november 2019 00:03
    quote:

    win some... schreef op 17 november 2019 20:54:

    Complimenten voor je bijdrage, WS.

    En op jouw vraag:
    "Gaat het te ver om te veronderstellen dat het uiteindelijke overnamescenario van Sandd door Postnl op dat moment al is afgestempeld?" is het antwoord natuurlijk: nee, dat gaat niet te ver. Ik durf wel te stellen dat dit zelfs nog voortkomt uit 'de periode Kamp'. Verdeel en heers. Dat is het. Vraag me soms oprecht af of Nederland nog wel een democratisch land is. De VVD wikt en beschikt.

  4. forum rang 4 xof 18 november 2019 08:42
    quote:

    manuss schreef op 17 november 2019 22:41:

    [...] Deze affaire behoort AFM te onderzoeken. Herna bedient de belangen van 2 bedrijven die financieel van elkaar afhankelijk zijn. FRAUDE ligt hier op de loer!!
    En Nooitgedacht komt ermee weg. De elementaire taak van RvC is toezicht houden op de belangen van ALLE stakeholders. Hoe kan het toch zijn, dat de juridische verplichting van publicatie van Sandd cijfers, pas na de overname wordt ingevuld? Hoe kun je als RvC een overname goedkeuren bij gebrek aan transparrantie en het in gebreke blijven van de over te nemen onderneming. RvC heeft zeker wat uit te leggen ad aandeelhouders en VEB..

    Met ING lijkt het een onderonsje.

    130mln overname, voor een zwaarverlieslatende tent in een krimpmarkt. Puur politiek gedreven. VdLaar en cs komen met de schrik vrij. Ik heb dit trouwens al aan zien komen en heb hier in het verleden al over gepost. In discussie met Toekomstbeeld.

    Indertijd, schreef ik over een overname van max1Euro, symbolisch. Of Sandd failliet laten gaan en een constructieve onderhandeling met curator en politiek.

    ACM zat er volledig naast mbt levensvatbaarheid vd Postmarkt. FNV kan nu weer opnieuw huilie huilie doen. Igv failisement, was de personeelsafwikkeling eenvoudiger geweest, nu zit PNL met een erfenis en weer opnieuw stakingsdreiging.

    Ik voorspel dat de synergie voordelen weer te optimistisch zijn ingeschat, deze worden weggemoffeld in de cijfers.

    130mln, voor een tent met een kleine 200mln omzet en een verlies van bijna 18mln, verder volgeladen met schuld. Nog slechter dan ik had gedacht. Geen wonder dat we onder de 2Euro blijven, de shorters hadden gelijk, schandalig!!!!

    Prinsinzicht en Hansbeleg,

    Helemaal met jullie eens.

    Mijn oude postings zijn weer actueler dan ooit, helaas.

    Waar is Toekomstbeeld???

  5. forum rang 6 pietje-2005 18 november 2019 09:02
    quote:

    POSTNLTT schreef op 18 november 2019 08:56:

    Toch vreemd. Iedereen heeft toch inzage in deze cijfers nu. Dus als het allemaal zo slecht zou zijn, en voorop gezet, dan zou dit toch allang naar buiten gekomen zijn?
    Dit zou te veel opvallen! Ik kan het me niet voorstellen iig.
    Maakt alemaal niets uit, tenslotte !
    Het briljante management en de briljante RvC hebben altijd de uitvlucht van allerlei (wat hun gewoonte al is) prachtige voorspellingen en inschattingen te doen voor de (verre) toekomst met mooie getalletjes voor, bijvoorbeeld 2021 of 2022.
    Geen haan die ernaar kraait, fraude of niet, met deze "raad van elf" aan de management-tafel.
    Geen enkele zin, denk ik, om hier wat achter te zoeken, haha .
    Zo zijn ze niet, tenslotte, deze "integere" mensen van topkwaliteit (op de politieke borrel, ja) ;-)
    Succes
  6. forum rang 6 gpjf 18 november 2019 09:26
    Het riekt naar witte boorden criminaliteit waarbij partijen onderling zich op een legale wijze ten koste van derden ( de aandeelhouder) verrijken.. Het probleem is dat wij gewoon er niets lijken tegen te kunnen doen. Mijn grootste vraag blijft waarom grootaandeelhouders hier niet op reageren. Natuurlijk er worden grote parketten van links naar rechts geschoven maar het merendeel van de aandelen zit niet bij de kleine particulier toch? Er moet dus een reden zijn waarom men dit accepteert. Nou zie daar maar eens een vinger achter te krijgen. Hopelijk krijgen we nu na de expiratie weer wat lucht en stijgen we naar een koers eind van het jaar op 2,25 . Dan sluit ik het af met break even. Volgend jaar maar dan weer nieuwe kansen.
  7. forum rang 4 Xynix 18 november 2019 09:44
    Dit lijkt me een mooie kluif voor de VEB om zich weer eens in the picture te spelen. Dit draagt alle sporen van belangenverstrengeling over de rug van de aandeelhouder (=effecten bezitter, met hun vereniging). Dit stinkt niet alleen. Iedereen met gezond verstand kan zien dat die schijnbaar "aardige mevrouw" een heel vies spel heeft gespeeld! Echt niemand kan nu nog snappen waarom ze niet rustig het omvallen van Sandd heeft afgewacht. Als ze de overname in 2018 resoluut had afgewezen, was Sandd nog voor afgelopen zomer omgevallen. Puur gedreven door politiek (en geldelijk) eigen belang heeft zij (èn de RvC, die even kwalijk heeft geopereerd!) de belangen van de aandeelhouders aan haar design laarsjes gelapt.
  8. PietPuk 18 november 2019 09:54
    quote:

    xof schreef op 18 november 2019 09:41:

    fd.nl/ondernemen/1240572/hoe-onbelegb...
    Dit is het artikel:
    Hoe onbelegbaar is PostNL?

    Wat is het ergste dat u als bestuurder van een beursgenoteerde onderneming aangewreven kan worden? Na strafbare feiten en het failliet laten gaan van de tent is dat toch zeker dat u de onderneming zodanig bestuurd heeft dat geen verstandig mens er nog zijn geld in wil steken.

    De top van post- en pakketjesbedrijf PostNL PNL€1,96+0,69% kreeg het verwijt een jaar geleden naar het hoofd geslingerd.

    Wat was er aan de hand? De Belgische rivaal Bpost BPOST€11,17+0,22% deed in 2016 meerdere pogingen om PostNL over te nemen. Maar PostNL weigerde om zelfs ook maar met de Brusselaars in gesprek te gaan, daarin gesteund door het Nederlandse kabinet. Gevolg: Bpost droop met de staart tussen de benen af, de grootaandeelhouders van PostNL bleven verbijsterd achter.

    De grootste van hen, Causeway Capital Management, stemde met de voeten. De Amerikaanse vermogensbeheerder — destijds goed voor 10% van de aandelen — verklaarde PostNL publiekelijk 'onbelegbaar' vanwege de grote politieke inmenging. In een aantal stappen in januari en februari 2017 bouwde Causeway zijn belang af.

    De vraag is hoe verstandig de Amerikanen eraan hebben gedaan om hun geld elders te beleggen. Je kunt als belegger een fonds immers wel onbelegbaar noemen, maar dat wil niet zeggen dat de rest van de markt er net zo over denkt.

    Dan is eerst de vraag voor hoeveel Causeway bij benadering met de verkoop heeft verdiend. Na het afketsen van de overname deed de belegger vier meldingen bij de AFM. Laten we zeggen dat Causeway de dag na het mislukken van de fusie met verkopen is begonnen en dat de stukken verkocht zijn tegen de gemiddelde slotkoers uit de tussenliggende periode tussen de AFM-meldingen. Voor het restant hanteren we dan de slotkoers op de laatste meldingsdag (10 februari). Dat leidt tot een verkoopopbrengst van iets meer dan €180 mln.

    Als Causeway op zijn schreden teruggekeerd was, en het bedrag teruggestoken had in PostNL dan had de belegger inclusief dividend inmiddels 3,8% oftewel €7 mln verloren. Een magere prestatie, want de Midkap-index, waar PostNL deel van uitmaakt, steeg in dezelfde periode met 15% (en daar zit het dividend niet eens in).

    En dan de buitenlandse concurrentie. Beleggen in de Duitse of de Oostenrijkse posterijen had Causeway een totaalrendement van tegen de 21% opgeleverd, een dikke €37 mln. Helemaal goed zijn de Amerikanen af als ze gekozen hebben voor — u raadt het al — Bpost. Dat zou een rendement van 25% oftewel €45 mln opgeleverd hebben, maar liefst €52 mln meer dan een belegging in PostNL.

    Heeft PostNL zich daarmee onbelegbaar getoond? Dat gaat misschien wat ver, maar in de kern heeft Causeway gelijk gekregen.
  9. Soeperman 18 november 2019 09:58
    Ik denk dat jullie de synergie voordelen onderschatten.
    En de reden dat Sandd nu pas is overgenomen door PostNL is wellicht ook een voordeel geweest voor PostNL.
    2 weken terug op een beurs verhaal gehoord over de veranderingen in het ICT landschap van PostNL.
    Daar zijn ze zo goed als klaar mee, waardoor het opschalen met klanten/volumes appeltje eitje is geworden.
    Daarnaast heeft PostNL de complete infrastructuur liggen die nog lang niet voor 100% gebruikt wordt, wellicht dat met de volumes van Sandd daar in de buurt gekomen gaat worden.
    Ook kunnen de medewerkers van Sandd die mee over willen mooi de gaten in het personeelsbestand van PostNL opvullen.
    Ik zie het zomaar gebeuren dat ze van die 200 miljoen omzet echt maar 10% extra kosten hebben na integratie ipv wat ze nu zeggen dat ze 140 miljoen (70%) kosten en 60 miljoen extra bijdrage winst zouden hebben.
    Wat moeten ze van die 140 miljoen dan allemaal betalen?
    ICT ligt klaar, infrastructuur ligt klaar. Extra vaste bezorgers is al nodig en is goedkoper dan inhuur van buitenaf dus personeelskosten zie ik na integratie zelfs nog wel dalen (ook geen overuren meer hoeven te betalen omdat er voldoende mensen zijn, minder werkdruk, minder ziekteverzuim)
    De complete infrastructuur van Sandd gaat eruit (dat kost eenmalig 60 miljoen integratie)

    Ik zie het nog wel positief in. We zullen zien.
2.611 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 131 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links