Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,140 19 apr 2024 17:38
  • -1,040 (-4,30%) Dagrange 23,140 - 23,900
  • 402.519 Gem. (3M) 383,2K

Fugro 2019

11.210 Posts
Pagina: «« 1 ... 521 522 523 524 525 ... 561 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Marcel H. 15 november 2019 21:56
    Het tijdstip van het ABN-advies is natuurljk een sinecure. 1 dag eerder of later maakt niks uit. ABN had/heeft voldoende kennis van zaken. Voorlopig zitten zij nog 'aan de positieve kant' van de analisten.
    Ik ben al meer dan 15 jaar geïnteresseerd in het bedrijf Fugro. En dus ook aandeelhouder. De laatste jaren short.
    Die positie handhaaf ik. Afhankelijk van de dagelijkse marktomstandigheden varieert het aantal aandelen.
    De cijfers zien er niet slecht uit. Volgens een analist is het 'tijd kopen'. En hopen op betere tijden.

  2. forum rang 6 NewKidInTown 15 november 2019 22:58
    quote:

    ff_relativeren schreef op 15 november 2019 18:50:

    De langjarige koersgrafiek geeft nog geen reden voor een glimlach :
    Het is ook maar net welk time-frame je kiest, wat je ook maar aan wilt tonen.
    Kies je lang, dan is de dalende trend duidelijk zichtbaar.
    Kies je kort, dan is vooral NA de laatste cijfers een zeer duidelijke omslag en herstel zichtbaar, sinds 09-10-2019 een herstel van wel +44% na zelfs even ruim 52% te hebben aangetikt.
    Dus de laatste maand geeft mij een erg brede glimlach :-)

    Je kunt ook nog twee maanden wachten zodat ook de langjarige koersgrafiek een duidelijke opwaartse trend gaat laten zien. En dan je de haren uit je hoofd trekken rond de 10 of 11.
  3. bekeken 16 november 2019 00:03
    quote:

    Marcel H. schreef op 15 november 2019 18:39:

    Ik verwacht ook koersdoel 6. Voor de schuldenproblematiek heeft Fugro niet snel een oplossing. Dat drukt de koers. Aandeelhouders zien uit naar de jaarvergadering in februari 2020. Misschien komt er dan duidelijkheid?
    Ik verwacht een koersdoel van € 20. Dat is mede gebaseerd op het feit dat ik wel weet wanneer de jaarvergadering is, nl op 30 april en niet in februari. De jaarcijfers komen wel in februari, nl op de 19e.

    Daarnaast roep ik geen ongefundeerde onzin, maar post ik regelmatig met feiten onderbouwde cijfers, waaruit ik o.a. opmaak dat Fugro op dit moment een extra leencapaciteit heeft van ruim € 100 miljoen, cash flow genereert en geld ophaalt met het verkopen van activiteiten (onderdelen van Global Marine en Seabed GeoSolutions). Er is dus ruim voldoende geld en tijd om de eerste convertible van € 190 miljoen af te lossen in november 2021. Als dat gebeurt, stijgt de koers en is de kans groot dat de tweede CB gewoon geconverteerd wordt in 2024.

    Dit is ook de reden waarom veel van de partijen met shortposities boven de meldingsplicht van 0.5% daar inmiddels onder zijn gedoken. Ook dit lijstje heb ik hier eerder deze maand gepost.

    Slechts een partij heeft een significante positie en heeft recentelijk uitgebreid, nl Marshall Wace. Sinds begin oktober is hun positie met ca 1 miljoen aandelen (netto) uitgebreid. Desondanks is hun ongerealiseerde winst, die bij een koers beneden de € 6 ca € 20 miljoen bedroeg, inmiddels gehalveerd.

    In een andere post geef je aan dat "men" zich beter moet inlezen. Ik zou zeggen begrijpend lezen is ook een kunst.
  4. Apae 16 november 2019 09:31
    quote:

    Marcel H. schreef op 15 november 2019 21:56:

    Het tijdstip van het ABN-advies is natuurljk een sinecure. 1 dag eerder of later maakt niks uit. ABN had/heeft voldoende kennis van zaken.
    Ik zou me even verdiepen in regels voor beursgenoteerde ondernemingen, en vooral in het begrip "voorkennis".
    Waarom denk je dat de ABN analisten de kwartaalcijfers een dag eerder hebben gekregen?
  5. [verwijderd] 16 november 2019 10:42
    quote:

    Marcel H. schreef op 15 november 2019 21:11:

    Je moet je wel inlezen. ABN heeft een koersdoel van ca. 6.00 euro afgegeven na de laatste nieuwsfeiten/up-date. Jouw mening respecteer ik. Ik maak een inschatting. Zekerheid heb ik niet. Als ik het niet met jou eens ben vind ik jouw mening niet irritant. Voorspel eens de toekomst...... De onduidelijkheden bij Fugro, voor de toekomst, , daarvoor zijn zij zelf verantwoordelijk, zijn bekend. Het gaat om een financiële kwestie. Ik verwacht (blijvend) een hoop onduidelijkheid. Daar houden beleggers niet van.
    Voor iemand die zegt dat ie zich heeft ingelezen maar BEWUST dus liegt druk ik op NOK. IEX zou er eens wat mee moeten doen tegen moedwillig leugens verspreiden
  6. [verwijderd] 16 november 2019 10:55
    quote:

    ff_relativeren schreef op 15 november 2019 18:50:

    De langjarige koersgrafiek geeft nog geen reden voor een glimlach :

    Je kunt je blind staren op een grafiek maar daar wordt je niet rijker van als je de meest recente feiten uit het oog verliest:

    * Nieuw management dat vertrouwen uitstraalt en levert
    * Al twee kwartalen op rij significante verbetering resultaten door andere snijden in de kosten/verspilling (lean and mean maken van de organisatie)
    * Dalende schuldpositie door verkoop activiteiten en positieve cash flow
    * Verkoop non core activiteiten en meer focus op core activiteiten
    * Sterke groei orderportefeuille

    Enig idee wat dit met de ratio's gaat doen?

    Houd je aandelen vast, ook al dalen we nog een stukje. Want de 4e kwartaal cijfers/jaarcijfers zullen heel veel duidelijkheid verschaffen in positieve zin verwacht ik.

    En los van de cijfers speelt er op de achtergrond dat Fugro zo maar kan worden overgenomen of fuseren (samenwerkingsverband welk vrijdag werd genoemd in het artikel).

    Laat je dus niet gek maken en houd die aandelen vast als je de cash niet hoog nodig hebt.

  7. forum rang 9 objectief 16 november 2019 11:16
    Met het bovenstaande verhaal ben ik het op de meeste punten weleens, maar:

    1) altijd jammer dat het element overname en/of fusie wordt toegevoegd, die kans is er bij elk beursfonds en wellicht nog meer bij vele anderen dan Fugro.
    2) Fugro profiteert sterk van de goede beurs, maar 2 goede kwartalen na vele slechte jaren dat is niet genoeg om de koers op dit niveau te houden. Mijn verwachting is dan ook dat Fugro bij een mindere beurs weer tot de grootste dalers gaat behoren.
    3) de snelle opmars van de koers vraagt om een al dan niet tijdelijke inzakking tot ca. 7/7.50.
    4) zelf heb ik een positie en zal deze op (beduidend) lagere koersen uitbreiden.
  8. forum rang 6 IQ 16 november 2019 11:18
    Voor positieve posters: Begrijp dat je als aandeelhouder graag de positieve kant van het fonds wilt promoten, echter is realiteit toch heel anders. Als het allemaal geen probleem is en wat sommige posters doen overkomen, het geld ligt al klaar in de la om de lening terug te betalen in oktober 2021 van 190 miljoen, stel echt dat het waar zou zijn, moet dan toch niet moeilijk zijn om daar heel duidelijk over te zijn door de CEO naar de aandeelhouders toe, dus duidelijk communiceren dat het probleem er niet meer is, groot probleem om de 190 miljoen nu in twee bijenkaar verdiend moet worden netto, een onmogelijke taak, hoop is op verkoop van dochters c.q onderdelen of wat dan ook om geld vrij te maken is de enige mogelijkheid, maar heeft ook gevolgen voor eventuele herfinanciering. KORTOM SHORTES ZIJN ZEKER DAT ER GEEN GOEDE OPLOSSING KOMT.

    Heb zelf heel veel aandelen Fugro en wil geen verlies nemen, vandaar ik er nu nog inzit, hoop op welke wonder dan ook, anders met heel veel jaren geduld uitoefenen, de tijd heelt wonden.
  9. [verwijderd] 16 november 2019 11:40
    By the way, wat is er mis met het nemen van verlies als er betere alternatieven zijn dan Fugro? Ik heb een gespreide portefeuille en soms neem ik op een bepaald aandeel gewoon mijn verlies als er betere alternatieven zijn (volgens mijn subjectieve niet altijd correcte mening). Het is onmogelijk om ieder aandeel dat je hebt met een positief resultaat te laten renderen. Zolang het totale plaatje maar positief is, is er niets aan de hand. Tja en als je maar een paar soorten aandelen hebt wordt het moeilijk...maar dan ben je niet serieus aan het beleggen maar gewoon blind aan het gokken
  10. forum rang 9 objectief 16 november 2019 11:40
    Ik deel de bovenstaande visie niet om de volgende punten:
    1) shorters hebben totaal geen zekerheid dat de gelijk krijgen; ze nemen een positie in net als iedereen en hopen dat ze gelijk krijgen.
    2) de CEO gaat pas naar de aandeelhouders communiceren als de verkoop van Seabed definitief is, maar ze voorbereiding is al gestart en het onderdeel draaide het laatste kwartaal beter, dus dat zit er dik in.
    3) aandelen aanhouden, omdat je op verlies zit, is nooit een goede strategie.
    Het gaat erom: wil ik dit aandeel nu en op deze koers hebben; zo niet dan kun je beter voor een ander aandeel kiezen dat meer perspectief biedt.
  11. [verwijderd] 16 november 2019 12:10
    Ik hoop ook op betere tijden dus ik heb het ook in mijn portefeuille. Maar het betreft wel een klein deel van mijn portefeuille dat ook nog het hoogste risicoprofiel heeft. In die zin is het een "berekende" kers op de taart. De vraag is of de kers echt zo smakelijk blijkt te zijn. We wachten af.
  12. forum rang 7 leek2018 16 november 2019 12:31
    quote:

    De Jonkheer schreef op 16 november 2019 12:10:

    Ik hoop ook op betere tijden dus ik heb het ook in mijn portefeuille. Maar het betreft wel een klein deel van mijn portefeuille dat ook nog het hoogste risicoprofiel heeft. In die zin is het een "berekende" kers op de taart. De vraag is of de kers echt zo smakelijk blijkt te zijn. We wachten af.
    Of Fugro een kers op de taart is, is wel heel sterk afhankelijk van je instapprijs. Voor de meeste Fugro bezitters zak de kers al door de bodem gezakt zijn.
  13. itwm 16 november 2019 13:10
    quote:

    Marcel H. schreef op 15 november 2019 21:56:

    Het tijdstip van het ABN-advies is natuurljk een sinecure. 1 dag eerder of later maakt niks uit. ABN had/heeft voldoende kennis van zaken. Voorlopig zitten zij nog 'aan de positieve kant' van de analisten.
    Ik ben al meer dan 15 jaar geïnteresseerd in het bedrijf Fugro. En dus ook aandeelhouder. De laatste jaren short.
    Die positie handhaaf ik. Afhankelijk van de dagelijkse marktomstandigheden varieert het aantal aandelen.
    De cijfers zien er niet slecht uit. Volgens een analist is het 'tijd kopen'. En hopen op betere tijden.


    Tja als we zo gaan reageren dan is wat mij betreft de discussie gesloten en stop ik ook met reageren op je berichten. Als je vind dat een advies voor of na de cijfers geen verschil maakt .... Tja....
  14. forum rang 6 NewKidInTown 17 november 2019 13:36
    'Fugro kan verwachtingen opnieuw overtreffen'

    AMSTERDAM (AFN) - Fugro overtrof bij zijn halfjaarcijfers de verwachtingen van analisten en de bodemonderzoeker zal dat bij zijn komende kwartaalrapportage opnieuw doen. Dat verwacht een analist van ING.

    Sterker nog, de marktkenner houdt er rekening mee dat de cijfers over het algemeen nog beter zijn dan in het voorgaande kwartaal. Ook de tak Geoscience doet het naar verwachting beter, al zal die nog steeds verlieslatend zijn op ebit-niveau.

    ING stelt dat Fugro zijn verwachtingen aan zou moeten scherpen en kijkt daarbij vooral naar de ebit-marge en de vrije kasstroom uit kernactiviteiten. Ook zal in de markt worden gekeken naar de kapitaalinstroom. Daaruit kan naar voren komen dat het risico voor de balans kleiner is dan gedacht.

    De omzet komt naar verwachting uit op 499 miljoen dollar, tegenover 435 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) exclusief eenmalige posten stijgt volgens ING van 45 miljoen naar 60 miljoen dollar.
  15. Shell belegger 17 november 2019 14:06
    quote:

    NewKidInTown schreef op 17 november 2019 13:36:

    'Fugro kan verwachtingen opnieuw overtreffen'

    AMSTERDAM (AFN) - Fugro overtrof bij zijn halfjaarcijfers de verwachtingen van analisten en de bodemonderzoeker zal dat bij zijn komende kwartaalrapportage opnieuw doen. Dat verwacht een analist van ING.

    Sterker nog, de marktkenner houdt er rekening mee dat de cijfers over het algemeen nog beter zijn dan in het voorgaande kwartaal. Ook de tak Geoscience doet het naar verwachting beter, al zal die nog steeds verlieslatend zijn op ebit-niveau.

    ING stelt dat Fugro zijn verwachtingen aan zou moeten scherpen en kijkt daarbij vooral naar de ebit-marge en de vrije kasstroom uit kernactiviteiten. Ook zal in de markt worden gekeken naar de kapitaalinstroom. Daaruit kan naar voren komen dat het risico voor de balans kleiner is dan gedacht.

    De omzet komt naar verwachting uit op 499 miljoen dollar, tegenover 435 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) exclusief eenmalige posten stijgt volgens ING van 45 miljoen naar 60 miljoen dollar.
    Hoe oud is dit bericht en waar heb je het gevonden ?
11.210 Posts
Pagina: «« 1 ... 521 522 523 524 525 ... 561 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links