Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Flow Traders AEX:FLOW.NL, BMG3602E1084

  • 20,660 25 apr 2024 12:08
  • +1,150 (+5,89%) Dagrange 19,730 - 20,780
  • 583.867 Gem. (3M) 213,2K

Flow Traders 2019: Go with the Flow!

3.616 Posts
Pagina: «« 1 ... 164 165 166 167 168 ... 181 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Tordan 15 november 2019 08:28
    quote:

    Henny92 schreef op 14 november 2019 20:59:

    Wat een strak koersje vandaag...Stilte voor de storm?
    Nee, Dit:

    Invesco meldt eerst belang in Flow Traders
    Geplaatst op 15-11-2019 om 08:25

    (ABM FN-Dow Jones) Invesco heeft een eerste belang in Flow Traders gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 november 2019.
    Invesco meldde een kapitaalbelang van 3,01 procent met een stemrecht van 2,91 procent. Het belang wordt middellijk reëel gehouden.
    Wet op het financieel toezicht
  2. forum rang 6 Tordan 15 november 2019 11:18
    BlackRock: markt voor obligatie ETF's op weg naar 2 biljoen dollar
    Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 10:53 |

    (ABM FN-Dow Jones) De markt voor obligatie-ETF's zal de komende vijf jaar verdubbelen tot 2 biljoen dollar en de Europese en Amsterdamse beurzen zullen daarvan de aanjager zijn wereldwijd. Dat stelden Blackrock en Euronext donderdag tijdens een presentatie in Amsterdam.
    Het wereldwijde vermogen in obligatie-ETF's bereikte in juni de mijlpaal van duizend miljard dollar en dit lijkt de komende jaren alleen maar te versnellen, zei Stephen Cohen van iShares EMEA bij BlackRock.
    Hoewel indextrackers van ETFs op de Amerikaanse aandelenmarkten al jaren schering en inslag zijn, ligt Europa nog jaren achter, al zijn de Europese markten bezig met een inhaalslag, zei CEO Stéphane Boujnah van Euronext.
    De groeispurt die Amerikaanse aandelen-ETF's hebben doorgemaakt, zal opnieuw plaatsvinden in obligatie-ETF's, die een veel grotere markt bestrijken en daar nu nog slechts 1 procent van uitmaken. Het mooie is, dat die groei wordt gedreven door innovaties vanuit Europa en Amsterdam, zo werd tijdens de presentatie gezegd.
    Euronext Amsterdam is druk bezig met het creëren van duurzame indices, waar vervolgens ETF's op kunnen worden gemaakt om in te beleggen.
    De vraag naar duurzame beleggingen wordt echt gedreven door de eindbelegger, zei Boujnah. En de interesse in duurzaamheid leeft vooral in Europa.
    Belangrijke aanjagers voor verdere groei van ETF's zijn het langdurig lage renteklimaat, die een enorme druk blijft leggen op de kosten. Het provisiemodel, waarbij vermogensbeheerders geld verdienden aan het product, was lang een hinderpaal voor vermogensbeheerders om ETFs te adviseren aan grote klanten, omdat er op ETFs niets werd verdiend.
    Onder invloed van regelgeving verschuift het verdienmodel steeds vaker van het product naar de portefeuille, zodat het makkelijker wordt om ETF's te adviseren.
    Het lage renteklimaat is een groot probleem voor de hele sector, benadrukte Boujnah. Dit zorgt voor een tegenstrijdigheid: beleggers rennen naar de obligatiemarkt, waar echter geen rendement meer valt te halen. Daarvoor moeten ze bij aandelen zijn. Om risico's te spreiden tegen lage kosten bieden ETF's dan uitkomst.

    De overtollige liquiditeit van centrale banken leidt tot wateroverlast: het verdienmodel van banken en vermogensbeheerders, de hele beleggingsketen wordt erdoor om zeep geholpen, meent Bojunah.
  3. forum rang 5 Ayous 15 november 2019 17:01
    quote:

    tmaster schreef op 15 november 2019 11:40:

    zeer positief nieuws, maar koers reageert er totaal niet op.
    FT kan tot nu toe niet concurreren op de markt voor obligatie etf’s. De vraag is dus of zij bij een groei van deze markt sowieso enig voordeel hebben. Je zou ook kunnen zeggen dat het nadelig voor ze is. Concurrenten kunnen deze markt wel bedienen en zo hun vaste kosten relatief drukken. Vervolgens kunnen ze dat voordeel gebruiken om nog harder te concurreren op de markt voor aandelen etf’s, waardoor daar de marges verder teruglopen. Uiteindelijk beweegt deze markt zich naar een strijd tussen partijen met de slimste algoritmes en laagste kosten per transactie.

  4. Donaldus 15 november 2019 18:43
    quote:

    Henny92 schreef op 15 november 2019 18:14:

    Oooh, nog zo'n strak koersje vandaag! Eindigend met een mini spike naar benee. Na elke dip komt een...? Maandag gaan we vliegen! Wie vliegt met me mee naar de 26 euro op 30 november?
    Ikke ikke :P. Ik noteer 26+ achter jouw naam in de "overnamepoll" :P
  5. MarkTwerking 15 november 2019 21:30
    quote:

    tmaster schreef op 15 november 2019 11:40:

    zeer positief nieuws, maar koers reageert er totaal niet op.
    Het huidige centrale rentebeleid in de VS en Europa, zo is op dit forum regelmatig te lezen, is een belangrijke reden en verklaring voor de huidige lage volatiliteit.

    De lage volatiliteit is de oorzaak van de slechte prestaties van FT, voor goede resultaten is FT immers afhankelijk van een, zeer, hoge volatiliteit, zo stelt men.

    Nu blijkt juist die lage rente, de algemene consensus dat deze voorlopig laag blijft, een aanjager van de explosieve groei van de ETF markt.

    Een tweede belangrijke factor voor deze snelle expansie, veranderingen in de verdienmodellen van de betrokken partijen. Die erop neerkomen dat de winst van de nieuwe betreders zal komen uit de snel krimpende marges bij de reeds aanwezige spelers.

    De ETF markt is, volgens de evolutietheorie, snel aan het veranderen, volwassen aan het worden.

    De kern van de verandering is de omschakeling van een relatief hoge marge op een bescheiden volume, naar een bescheiden marge op een relatief hoog volume. In die zin niets nieuws onder de zon.

    Gevolg is echter, dat hoge volatiliteit van de markt als een geheel, geen uitgangspunt meer is, ook niet langer kan zijn, voor duurzame winst, laat staan groei.

    Dat wat FT doet, elektronisch handelen in ETF, is niet langer onderscheidend. Het gaat er nu om te kunnen bepalen, specifiek wanneer in welke ETF elektronisch te handelen. FT is een gereedschap geworden.

    Waarom en wanneer is specifiek waar de relatief hoogste marge te verwachten? Volatiliteit zou, op welke manier dan ook, bij deze afweging een rol kunnen spelen.

    Een onderdeel van een set, net als een steeksleutel 6, ter beschikking van de monteur, die zelfstandig bepaalt waarom, wanneer en voor wat het specifieke gereedschap te gebruiken.

    Een gereedschapsset met alleen steeksleutel 6 heeft geen bestaansrecht, er is geen reden een set, bestaande uit sleutel 6, te maken en te onderhouden, zonder te weten waarom, waarvoor en wanneer, specifiek deze sleutel nodig te hebben.

    Op dit moment is, het beursgenoteerde, FT een speeltje, een onderneming zonder normen, waarden, ethisch of moreel besef.

    Onder de zielloze leiding van een drammerig, eigenwijs en zeurend kind. Dat het liefst alles alleen voor zichzelf heeft, uitsluitend gedreven door volstrekt egoïstisch eigenbelang.

    Valutahandel, VS markt, Cryptovaluta, geen toegevoegde waarde
    Kostenreductie, Personeelsbeleid, Techniek, Aandeleninkoop, geen toegevoegde waarde

    De enige waarde die toegevoegd wordt, zijn de financiële vergoedingen, die Dijkstra met regelmaat aan zijn eigen vermogen kan toevoegen. Jaarlijks 2 miljoen, bij IPO minstens 30 miljoen en tussendoor nog wat andere gekkigheden.

    Ruim 50 miljoen, tot op heden, contant, een conservatieve inschatting. Het is zonder meer waar dat hij de IPO voorbereid en begeleid heeft en dat deze succesvol was. Al waren de, op dat moment uitzonderlijk goede, omstandigheden meer geluk dan wijsheid.

    En het gevolg van een onverwachte plotselinge verbetering na een periode met beduidend minder positieve omstandigheden

    Vanaf dat moment is hij slechts bezig geweest alle pottenkijkers de deur uit te werken en zichzelf maximaal te belonen.

    FT dobbert stuurloos en richtingloos rond, door een klein gaatje komt water binnen, de bemanning zit benedendeks in het donker, alleen de kapitein is aan dek, bezig zo veel mogelijk van de geroofde buit over te plaatsen naar de bijboot.

    Hij zal hiermee doorgaan tot het dek uiteindelijk onder zijn voeten in de zee zal wegzakken, de levens van de bemanning en het restant van de buit verloren zullen gaan.

    Maar de kapitein was toch ook, deels, eigenaar van het schip? Zeker, maar de waarde van de buit is groter dan de waarde van zijn deel van het schip. Daarbij komt dat de buit reeds geld is en, een deel van, een schip eerst nog geld gemaakt, verkocht, moet worden.

    Vergeet ook niet dat zijn deel van het schip, de bijboot, nog steeds enige waarde heeft.



  6. Donaldus 15 november 2019 22:18
    quote:

    MarkTwerking schreef op 15 november 2019 21:30:

    [...]

    Het huidige centrale rentebeleid in de VS en Europa, zo is op dit forum regelmatig te lezen, is een belangrijke reden en verklaring voor de huidige lage volatiliteit.

    De lage volatiliteit is de oorzaak van de slechte prestaties van FT, voor goede resultaten is FT immers afhankelijk van een, zeer, hoge volatiliteit, zo stelt men.

    Nu blijkt juist die lage rente, de algemene consensus dat deze voorlopig laag blijft, een aanjager van de explosieve groei van de ETF markt.

    Een tweede belangrijke factor voor deze snelle expansie, veranderingen in de verdienmodellen van de betrokken partijen. Die erop neerkomen dat de winst van de nieuwe betreders zal komen uit de snel krimpende marges bij de reeds aanwezige spelers.

    De ETF markt is, volgens de evolutietheorie, snel aan het veranderen, volwassen aan het worden.

    De kern van de verandering is de omschakeling van een relatief hoge marge op een bescheiden volume, naar een bescheiden marge op een relatief hoog volume. In die zin niets nieuws onder de zon.

    Gevolg is echter, dat hoge volatiliteit van de markt als een geheel, geen uitgangspunt meer is, ook niet langer kan zijn, voor duurzame winst, laat staan groei.

    Dat wat FT doet, elektronisch handelen in ETF, is niet langer onderscheidend. Het gaat er nu om te kunnen bepalen, specifiek wanneer in welke ETF elektronisch te handelen. FT is een gereedschap geworden.

    Waarom en wanneer is specifiek waar de relatief hoogste marge te verwachten? Volatiliteit zou, op welke manier dan ook, bij deze afweging een rol kunnen spelen.

    Een onderdeel van een set, net als een steeksleutel 6, ter beschikking van de monteur, die zelfstandig bepaalt waarom, wanneer en voor wat het specifieke gereedschap te gebruiken.

    Een gereedschapsset met alleen steeksleutel 6 heeft geen bestaansrecht, er is geen reden een set, bestaande uit sleutel 6, te maken en te onderhouden, zonder te weten waarom, waarvoor en wanneer, specifiek deze sleutel nodig te hebben.

    Op dit moment is, het beursgenoteerde, FT een speeltje, een onderneming zonder normen, waarden, ethisch of moreel besef.

    Onder de zielloze leiding van een drammerig, eigenwijs en zeurend kind. Dat het liefst alles alleen voor zichzelf heeft, uitsluitend gedreven door volstrekt egoïstisch eigenbelang.

    Valutahandel, VS markt, Cryptovaluta, geen toegevoegde waarde
    Kostenreductie, Personeelsbeleid, Techniek, Aandeleninkoop, geen toegevoegde waarde

    De enige waarde die toegevoegd wordt, zijn de financiële vergoedingen, die Dijkstra met regelmaat aan zijn eigen vermogen kan toevoegen. Jaarlijks 2 miljoen, bij IPO minstens 30 miljoen en tussendoor nog wat andere gekkigheden.

    Ruim 50 miljoen, tot op heden, contant, een conservatieve inschatting. Het is zonder meer waar dat hij de IPO voorbereid en begeleid heeft en dat deze succesvol was. Al waren de, op dat moment uitzonderlijk goede, omstandigheden meer geluk dan wijsheid.

    En het gevolg van een onverwachte plotselinge verbetering na een periode met beduidend minder positieve omstandigheden

    Vanaf dat moment is hij slechts bezig geweest alle pottenkijkers de deur uit te werken en zichzelf maximaal te belonen.

    FT dobbert stuurloos en richtingloos rond, door een klein gaatje komt water binnen, de bemanning zit benedendeks in het donker, alleen de kapitein is aan dek, bezig zo veel mogelijk van de geroofde buit over te plaatsen naar de bijboot.

    Hij zal hiermee doorgaan tot het dek uiteindelijk onder zijn voeten in de zee zal wegzakken, de levens van de bemanning en het restant van de buit verloren zullen gaan.

    Maar de kapitein was toch ook, deels, eigenaar van het schip? Zeker, maar de waarde van de buit is groter dan de waarde van zijn deel van het schip. Daarbij komt dat de buit reeds geld is en, een deel van, een schip eerst nog geld gemaakt, verkocht, moet worden.

    Vergeet ook niet dat zijn deel van het schip, de bijboot, nog steeds enige waarde heeft.

    Is dit de trailer van de nieuwe Pirates of the Caribbean?
  7. [verwijderd] 16 november 2019 08:27
    @ Marktwerking, je bent zeker een begenadigd schrijver! Of het hout snijdt is een tweede. De gerealiseerde marges staat inderdaad onder druk. Maar als de paniek terugkomt op de beurs blijft er voldoende marge over voor FT om te overleven. Daarnaast hebben ze geen schulden en is het bedrijf elk kwartaal winstgevend. De vraag is wat is FT waard in lang aanhoudende tijden van zeer lage beweeglijkheid op de beurs. Dat er nu op deze koers weer een grote partij instapt, geeft misschien wel aan dat de bodem rond de 20 euro ligt. En is er meer potentie voor FT dan jij schetst.
  8. Henny92 16 november 2019 13:19
    quote:

    MarkTwerking schreef op 15 november 2019 21:30:

    [...]

    Het huidige centrale rentebeleid in de VS en Europa, zo is op dit forum regelmatig te lezen, is een belangrijke reden en verklaring voor de huidige lage volatiliteit.

    De lage volatiliteit is de oorzaak van de slechte prestaties van FT, voor goede resultaten is FT immers afhankelijk van een, zeer, hoge volatiliteit, zo stelt men.

    Nu blijkt juist die lage rente, de algemene consensus dat deze voorlopig laag blijft, een aanjager van de explosieve groei van de ETF markt.

    Ik denk dat het wel eens snel afgelopen kan zijn met de lage rentes.
  9. [verwijderd] 16 november 2019 14:54
    quote:

    Henny92 schreef op 16 november 2019 13:19:

    [...]

    Ik denk dat het wel eens snel afgelopen kan zijn met de lage rentes.
    Dat zie ik nog niet gebeuren. Pas als zuid Europa en noord Europa op het zelfde niveau zitten kan de rente omhoog. We zijn hard bezig om ons net als Griekenland en Italië in de schulden te steken.

    We zijn als Europa straks net zo arm als de VS.

    Als de Rente omhoog gaat, zullen weer vele Europeanen in de problemen komen met de hypotheek en gaan de zuidelijke landen ten onder aan de rente betalingen.

    Waarom zou het snel afgelopen zijn met de lage rente?
  10. Henny92 17 november 2019 17:03
    Er zijn veel nieuwe leningen en obligaties bij gekomen door de negatieve rente. Partijen die niet solvabel zijn zijn schulden aangegaan. Net als destijds op de hypotheek markt in de VS. Banken krijgen veel uitgeleend geld niet meer terug. En gaan hogere rentes vragen. Dat begint vaak in landen als Argentinië en Turkije, maar kan heel snel doorslaan naar de VS en Europa. Er is veel vraag naar nieuw geld momenteel. Banken zijn argwanend om nog meer uit te lenen. Centrale Banken proberen de boel te sussen, maar dit lukt steeds minder goed. Mensen proberen hun geld uit fondsen te redden en zo stijgt de vraag naar geld nog meer. De prijs van geld gaat omhoog. Goed voor spaarders en pensioenfondsen, maar niet goed voor de koersen van aandelen en obligaties.
3.616 Posts
Pagina: «« 1 ... 164 165 166 167 168 ... 181 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Uitstekende cijfers Flow Traders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links