Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kiadis Pharma - 4e kwartaal 2019

6.690 Posts
Pagina: «« 1 ... 147 148 149 150 151 ... 335 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 13 november 2019 20:27
    quote:

    Go4profit schreef op 13 november 2019 18:10:

    [...]
    De uitstaande schulden betalen met cash vermindert de cash.
    Dat betekent simpel dat de huidige koers = cash/aantal aandelen niet anticipeert in de vermindering van cash.
    Met andere woorden de koers staat veel te hoog.
    Bovendien de schuld is hoger dan de cash en dat terzijde.
    Pure waanzin.
    Precies. Verder genereert Kiadis de komende jaren totaal geen inkomsten.
    De salarissen etc. moeten wel ergens van betaald worden.
    De koers is ongetwijfeld vandaag omhoog gepusht zodat velen nog wat stukken aan Piet Particulier kunnen slijten. Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die voor dit aandeel 1.52 betalen. De koers zal m.i. snel onder de euro zakken.
  2. forum rang 7 ff_relativeren 13 november 2019 20:27
    In de loop van de komende 8 maanden moet er m.i. nog pakweg € 8 miljoen aan schuld worden afgelost. @ Chiddix geeft hierboven een kortlopende schuld aan van € 11 miljoen.

    Daarmee weten we, dat er bovenop de reguliere uitgaven + reorganisatiekosten, ook nog 8 tot 11 miljoen aan schuld-aflossing uit de kasmiddelen gaat verdwijnen.

    Die 8 tot 11 miljoen, afgezet tegen een krappe € 45 miljoen aan kasmiddelen, is derhalve tussen de 22,5% en 25% van alle kasmiddelen.

    De grote onbekende factor gaat zijn, hoeveel de reorganisatiekosten gaan bedragen.
    Ik ben heel benieuwd naar de jaarcijfers over 2019. Enfin, nog enkele maanden geduld ..
  3. forum rang 10 voda 13 november 2019 20:31
    Staken medicijn is bittere pil voor oprichters van Kiadis' dochter CytoSen

    Mede mogelijk gemaakt door Nederlandse beleggers en de Amsterdamse beurs: dankzij hun geld kon biotechbedrijf Kiadis meer dan tien jaar lang werken aan een medicijn tegen ernstige leukemie. Ook lange-afstandszwemmer Maarten van der Weijden droeg zijn steentje bij, in zijn rol als ambassadeur van Kiadis.

    Maar helaas. Alle inspanningen zijn voor niets geweest. Kiadis staakt de ontwikkeling van zijn medicijn Atir, dat de kans op succes bij stamceltransplantaties moest vergroten. Een andere behandelmethode met chemo blijkt sneller te zijn en misschien wel even goed. De beurskoers van het Amsterdamse biotechbedrijf is ingestort.

    Hoe groot bedraagt de schade voor investeerders en beleggers? En wie draagt de meeste pijn?

    Kiadis ging in juli 2015 naar de beurs en haalde toen bijna €35 mln op met de uitgifte van nieuwe aandelen. Uit het prospectus bleek dat investeerders voor de beursgang al €68 mln in het bedrijf hadden gestoken. Bij elkaar opgeteld €103 mln.
    In de afgelopen vier jaar gebruikte Kiadis zijn beursnotering liefst vijf keer om nieuw kapitaal op te halen. Vaak door een flinke korting te geven op de emissieprijs van nieuwe aandelen. In die vijf rondes haalde het biotechbedrijf nog eens €105 mln op. Wat het totaal aan opgehaald kapitaal op €208 mln brengt.
    In april viel Kiadis nog een meevaller ten deel, toen het zijn Amerikaanse branchegenoot CytoSen overnam. Kiadis betaalde de overname met de uitgifte van nieuwe aandelen en kreeg zo de beschikking over €6 mln aan kasgeld van CytoSen. Het totaal aan opgehaald kapitaal stijgt daarmee tot €214 mln.
    Van dat geld was eind september nog €47 mln over, zo blijkt uit het persbericht waarmee Kiadis dinsdag nabeurs de stopzetting van Atir bekendmaakte. In de zes weken die sinds eind september zijn verstreken, heeft het Amsterdamse bedrijf waarschijnlijk nog eens zo'n €7 mln uitgegeven. De huidige kaspositie bedraagt dus naar schatting €40 mln.

    Dat betekent dat met de mislukte zoektocht naar een revolutionair medicijn €174 mln (€214 mln minus €40 mln) verloren is gegaan. Pijnlijk.

    Pijnlijk zijn de gebeurtenissen zeker voor de Amerikaanse oprichters en aandeelhouders van CytoSen. Die verkochten hun bedrijf in ruil voor (hoofdzakelijk) 1,94 miljoen aandelen Kiadis. Die waren op dat moment €10,32 per stuk waard. CytoSen werd dus gewaardeerd op zeker €20 mln.

    De koers van het aandeel Kiadis is inmiddels gedaald tot €1,50. Het pakket van de CytoSen-verkopers is nog goed voor slechts €2,9 mln. Alleen al aan kasgeld was CytoSen een half jaar geleden het dubbele waard. Daar kan een mens goed ziek van zijn.

    Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl

    fd.nl/ondernemen/1324251/mislukt-medi...
  4. [verwijderd] 13 november 2019 20:32
    quote:

    ff_relativeren schreef op 13 november 2019 20:27:

    In de loop van de komende 8 maanden moet er m.i. nog pakweg € 8 miljoen aan schuld worden afgelost. @ Chiddix geeft hierboven een kortlopende schuld aan van € 11 miljoen.

    Daarmee weten we, dat er bovenop de reguliere uitgaven + reorganisatiekosten, ook nog 8 tot 11 miljoen aan schuld-aflossing uit de kasmiddelen gaat verdwijnen.

    Die 8 tot 11 miljoen, afgezet tegen een krappe € 45 miljoen aan kasmiddelen, is derhalve tussen de 22,5% en 25% van alle kasmiddelen.

    De grote onbekende factor gaat zijn, hoeveel de reorganisatiekosten gaan bedragen.
    Ik ben heel benieuwd naar de jaarcijfers over 2019. Enfin, nog enkele maanden geduld ..

    Aan het eind van het derde kwartaal stond er nog €47 miljoen op de balans waar ruim €60 miljoen aan verplichtingen tegenover staan. Van een robuuste kaspositie is dus ook geen sprake.

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/489159/Gi...
  5. forum rang 10 voda 13 november 2019 20:35
    Topman Kiadis: 'Heel ingrijpend om met dit medicijn te stoppen'

    Meer dan tien jaar onderzoek en een investering van zeker €100 mln is voor niets geweest: biotechbedrijf Kiadis stopt met de ontwikkeling van Atir101, een medicijn tegen ernstige leukemie. Het middel moest de kans op succes bij stamceltransplantaties vergroten. De helft van de circa 170 Kiadis-werknemers verliest zijn baan.

    De beursgenoteerde onderneming uit Amsterdam maakte het nieuws dinsdagavond bekend. De koers van het aandeel dat eerder dit jaar al grote klappen kreeg, verloor woensdag nog eens ruim 30% op €1,50. Zes vragen aan bestuursvoorzitter Arthur Lahr.

    Wat een dramatische beslissing heeft Kiadis genomen. Atir101 was toch jullie reden van bestaan?
    'Natuurlijk is dit ingrijpend. We hebben jaren met hart en ziel gewerkt aan dit medicijn. De data uit het verleden lieten ook veel voordelen zien. Helaas toont de meest recente informatie aan dat Atir101 is ingehaald door nieuwe ontwikkelingen.'

    'Het voordeel van ons medicijn is veel kleiner geworden doordat de standaardbehandeling is verbeterd. Tot onze verrassing. Artsen zijn dit zogenoemde Baltimore-protocol veel vaker gaan toepassen. Door de ruimere ervaring met deze procedure zijn de resultaten ook sterk verbeterd, zeker als het gaat om ernstige afstotingsreacties. En Atir101 bood juist het meeste voordeel bij het tegengaan van die afstotingsreacties.'

    'Daarom hebben we volgens ons de juiste beslissing genomen. Stoppen was onvermijdelijk. Maar voor veel van onze medewerkers en onze aandeelhouders is het natuurlijk wrang.'

    Hadden jullie dit niet veel eerder kunnen zien aankomen?
    'Nee. Dan waren we wel eerder gestopt.'

    'We hebben onlangs de voortgang van ons lopende patiëntenonderzoek bestudeerd. Daar zagen we een opvallend grote uitval van patiënten die Atir101 zouden krijgen. Toen bleek dat artsen hun ernstig zieke patiënten vaak niet wilden laten wachten op ons medicijn.'

    Hoe lang moesten patiënten wachten op Atir101?
    'Dat is al snel een maand. Het is een op maat gemaakt medicijn, een celtherapie voor iedere patiënt persoonlijk. Daarvoor hebben we materiaal nodig van de patiënt en van een donor. De productietijd van Atir101 is vijf dagen, maar het hele leveringsproces inclusief het vrijgeven van een batch en de distributie loopt snel op tot een maand.'

    ‘Artsen nemen bij doodzieke patiënten liever niet het risico om langer te wachten op een medicijn dat misschien beter is’
    'In het verleden was dat geen probleem. Atir101 was de enige optie. Maar nu het Baltimore-protocol de standaardbehandeling is geworden, is de balans verschoven. Dat is echt iets van de laatste twee jaar. Artsen hebben nu een keuze en nemen bij doodzieke patiënten liever niet het risico om langer te wachten op een medicijn dat misschien beter is.'

    Eerder dit jaar bleek de Europese toezichthouder EMA al twijfels te koesteren over de meerwaarde van Atir. Dat was toch al een teken aan de wand?
    'Dat stond helemaal los van onze huidige beslissing. Bij de EMA hadden we voorlopige goedkeuring gevraagd op basis van een patiëntenstudie waarbij Atir101 werd vergeleken met placebo. Dan is de meerwaarde van Atir heel duidelijk. Alleen concludeerden de experts van de EMA aan het einde van het goedkeuringstraject opeens dat onze controlegroep die placebo had gekregen, niet langer relevant was. Dat was erg onplezierig. Het was alsof tijdens de wedstrijd de doelpalen werden verplaatst.'

    'Achteraf gezien had de EMA het wel bij het juiste einde. Maar om een andere reden dan gedacht, namelijk dat het voordeel van Atir101 ten opzichte van het Baltimore-protocol minder groot is dan gedacht.'

    Bij beleggers heeft uw geloofwaardigheid waarschijnlijk wel een tik gekregen...
    ‘Een besluit als dit is inherent aan de biotech. Er zijn zoveel medicijnen die de eindstreep niet halen’

    'Dat moeten beleggers voor zichzelf uitmaken. Stoppen met Atir is voor hen natuurlijk een nare beslissing. Aan de andere kant: een besluit als dit is inherent aan de biotech. Er zijn zoveel medicijnen die de eindstreep niet halen. Galapagos heeft dit jaar ook een ontwikkelingsprogramma gestopt en bij Crucell zijn wel eens vijf programma's tegelijk gestaakt. De beslissing te stoppen is in het belang van dit bedrijf en hopelijk zullen beleggers dat ook zo zien.'

    De helft van de werknemers wordt ontslagen. Blijft u zelf aan?
    'Zeker. Ik voel me verantwoordelijk om Kiadis door deze moeilijke fase heen te leiden.'
    'Ik zie ook nog fantastische kansen, dankzij onze technologie om kanker te bestrijden met behulp van NK-cellen. Dat is een technologie die we dit jaar hebben gekocht. NK-cellen vormen een natuurlijk mechanisme om kankercellen in een vroege fase op te ruimen. Ze zijn breed toepasbaar en we hoeven ze ook niet voor iedere patiënt op maat te maken.'

    'Het klopt dat deze technologie zich nog in een vroege ontwikkelingsfase bevindt, maar ook weer niet zo vroeg. Er is al vrij veel bewijs dat NK-cellen goed werken in combinatie met een chemokuur. Mijn ultieme droom is dat iedere behandeling met chemo wordt gevolgd door een nabehandeling met NK-cellen.'

    fd.nl/ondernemen/1324240/heel-ingrijp...
  6. [verwijderd] 13 november 2019 20:50
    quote:

    ff_relativeren schreef op 13 november 2019 20:27:

    In de loop van de komende 8 maanden moet er m.i. nog pakweg € 8 miljoen aan schuld worden afgelost. @ Chiddix geeft hierboven een kortlopende schuld aan van € 11 miljoen.

    Daarmee weten we, dat er bovenop de reguliere uitgaven + reorganisatiekosten, ook nog 8 tot 11 miljoen aan schuld-aflossing uit de kasmiddelen gaat verdwijnen.

    Die 8 tot 11 miljoen, afgezet tegen een krappe € 45 miljoen aan kasmiddelen, is derhalve tussen de 22,5% en 25% van alle kasmiddelen.

    De grote onbekende factor gaat zijn, hoeveel de reorganisatiekosten gaan bedragen.
    Ik ben heel benieuwd naar de jaarcijfers over 2019. Enfin, nog enkele maanden geduld ..

    en daar staat 0 euro omzet tegen over? Ze hadden toch geen producten?
  7. forum rang 10 rationeel 13 november 2019 20:51
    Er zijn inderdaad enorm veel bedrijven die zich op de een of andere manier met kanker bezighouden.

    Je kunt door de bomen het bos niet meer zien. Hoop dat bedrijven dat wel doen, zodat zowel zij, als de beleggers, niet voor dit soort onaangename beslissingen komen te staan.
  8. [verwijderd] 13 november 2019 20:52
    quote:

    Go4profit schreef op 13 november 2019 20:06:

    [...]
    Het aandeel is al vrijwel niets meer waard.
    Oliver Schacht schrijft immer mooier dan de werkelijk is.
    Hij zal de voordelen van de combinatie met OpGen uitbuiten.
    Moeilijk te zeggen hoe speculanten reageren.
    Een bloedbad ?, dat is al voor het grootste deel achter de rug, ik verwacht geen bloedbad.
    maar het kan toch nog altijd nog lager bijv. 10 cent.
  9. forum rang 7 ff_relativeren 13 november 2019 22:12
    @ Elwin,

    - omzet komt voort uit produktie en verkoop.
    - Kiadis Pharma heeft de komende jaren geen produkten.
    - Kiadis Pharma heeft de komende jaren dus geen produktie.
    - Kiadis Pharma heeft de komende jaren dus geen verkoop.

    Kiadis heeft alleen -door CytoSen- 2 cashburners die volgend jaar pas in het fase-1 onderzoek komen, plus 1 product-idee dat nog in de theoretische fase zit.

    Subsidie, in welke vorm dan ook, Nederlands of Europees, is geen omzet.
  10. [verwijderd] 13 november 2019 22:34
    quote:

    BassieNL schreef op 13 november 2019 20:42:

    Dank @voda
    Duidelijk verhaal! Toch denk ik niet dat hij lang aanblijft.
    Of CEO Arthur Lahr aanblijft is 2-, nee zelfs 3-ledig.

    Allereerst is hij als CEO vanzelfsprekend eindverantwoordelijk, echter trad hij als CEO bij Kiadis aan op het moment dat de aanvraag voor conditionele goedkeuring, op basis van fase II resultaten, reeds een feit was. Ik denk dan ook niet dat Lahr persoonlijk iets te verwijten valt over de opzet van heel het goedkeuringstraject. Hij ging pas "meelopen" vanaf de start van het onderzoek, toen de gehele opzet reeds tussen de EMA en het oude Kiadis management was besproken. Hem als "hoofd zondebok" de deur wijzen lijkt mij dan ook niet bijdragen als oplossing voor de nu ontstane situatie.

    Daarnaast is Lahr nu eigenlijk ook de enige aangewezen persoon om de reorganisatie in goede banen te doen leiden. Je kunt moeilijk per direct een nieuwe CEO binnenboord halen, welke de organisatie nog geheel dient te gaan doorgronden, en deze bij aanstelling de opdracht meegeven puin te ruimen, niet wetende welke onderdelen van de organisatie als "puin" te bestempelen en welke mee te nemen in de "herstart" van de organisatie. Weinigen zullen enthousiast zijn onder deze condities als CEO aan te treden.

    En dan is er natuurlijk nog Lahr zelf. Wat wil hij op middellange termijn? Destijds was één van zijn overwegingen om op het aanbod CEO van Kiadis te worden in te gaan dat er een product in de pijplijn zat, ofwel ATIR101, wat relatief dicht tegen mogelijke (conditionele)goedkeuring aanzat. Dit perspectief is nu geheel verdwenen. Is hij nog voldoende gemotiveerd en/of vindt hij het NK-platform interessant en kansrijk genoeg om met hernieuwde energie zich voor langere termijn aan Kiadis te verbinden? Het gaat hierbij nu even niet wat jij of ik als beleggers hiervan vinden maar wat wil Lahr zelf?!

    Dit zijn zomaar even mijn gedachtespinsels rondom CEO Lahr. Als hij al het stokje, al dan niet geheel vrijwillig, doorgeeft zal het naar mijn mening niet eerder zijn dan rond bekendmaking van de jaarcijfers 2019.
    Eerst moet nu de reorganisatie snel en efficiënt nog onder zijn leiding worden doorgevoerd.
  11. [verwijderd] 13 november 2019 23:33
    quote:

    BassieNL schreef op 13 november 2019 23:04:

    Onder zijn leiding is er ruim 100 mio opgehaald in 5 emissies. Dat trucje beheerste hij als geen ander.
    Dat klopt, maar laten we nu niet net doen alsof onder een andere CEO deze emissies niet hadden plaatsgevonden.
    De emissies zijn met name een gevolg van de herhaalde aanvullende vragen rondes vanuit de EMA waardoor markt autorisatie voor ATIR101 steeds weer werd opgeschoven en daarmee mogelijke omzet steeds weer uitgesteld.
    En ach, wat maakt het nu allemaal ook nog uit, de realiteit is er zoals deze er ligt.
  12. Redster 13 november 2019 23:39
    heb t altijd al geroepen !! makkelijk je loon uit je eigen bedrijf halen dat door de aandeelhouders betaalt wordt.. nee dat wil ik ook zo lang mogelijk vol houden vandaar dat ze het allemaal zogenaamd niet aan zagen komen.gelukkig heb ik ze wegens geldgebrek verkocht omdat ik een nieuwe auto besteld had en geld nodig had!zelfs voor 12,50 ha ha. gelukkig een mooie auto van gekocht.die nu nog steeds lekker rijdt, anders had ook ik er weer eens in gezeten .
6.690 Posts
Pagina: «« 1 ... 147 148 149 150 151 ... 335 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0616 -0,09%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.387,57 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links