Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat ik ffff wil(de) zeggen............

333 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 6 juli 2019 15:46
    www.tijd.be/ondernemen/banken/degroof...

    Nou vooruit dan, Rationeel!

    GISTEREN om 15.00 hr plaatste De Tijd een groot artikel op zijn website en vandaag uitgebreid in de weekend krant. Een artikel dat zijn bestaan dankt dankzij informatie van investeerders die de details kennen . Omdat hij de bijzondere vergadering van aandeelhouders in Brussel bezoekt. Omdat hij mede-eigenaar is....

    Lees het artikel maar! Op zich had IEX hier een mooie primeur kunnen hebben, maar zoals ik enkele weken geleden in de draad van Marique al schreef: Zolang de moderatie op IEX zodanig is , zoals zij nu is, geef ik de voorkeur aan andere media.

    Lees het artikel maar goed! Staat vol primeurs en de laatste primeur is natuurlijk hoe de aandeelhoudersvergadering verliep. Hoe gaat zoiets: 91 miljoen onder elkaar verdelen? Ennuh hoe gaat de discussie over het liquiditeitsvenster dat uiteraard weer op de bijzondere vergadering van aandeelhouders te berde werd gebracht. Wat werd daar tegenin gebracht? wat is de rol van CSFB?

    Allemaal machtig interessant voor wie werkelijk de beleggingswereld volgt. Maar dan wordt er wel verwacht dat degenen die pracht van primeurs post een andere behandeling verwacht dan de huidige op IEX.

    Vervolg, waarschijnlijk over enkele weken en allemaal te lezen op de websites van De Tijd.

    Peter
  2. forum rang 6 marique 3 augustus 2019 20:27
    Peter, in draad "Waardeaandelen.. schreef je:

    ffff 23 jul 2019 om 11:39

    Marique,
    Gewoon onder ons: Ik zit weer op allerhoogste niveau.... Het heeft heel wat " zorg" gekost, maar voorlopig heb ik het toch maar weer voor elkaar

    gekregen. Enige klus die overblijft is de herbelegging van flink gedeelte van de ontvangen dividenden. Achteraf.... ach achteraf weten we het

    allemaal: had ik dus nog agressiever afgelopen twee maanden moeten bijkopen.


    Dat allerhoogste niveau zal voor heel veel beleggers het geval zijn. De 'zorg' die jij noemt ervaar ik niet zo. Ik zie mijn beslissingen meer als een uitdaging. Zoiets van: benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Zonder mij vooraf zorgen te maken over het resultaat.
    Mijn belangrijkste les van twee decennia beleggen is dat het rendement van mijn portefeuiile grotendeels afhankelijk is van de grillen van de markt en slechts in beperkte mate van mijn eigen beslissingen. Met een variant op een vroom gezegde: de belegger wikt, de markt beslist.

    ffff 24 jul 2019 om 12:01

    Zoals ik al vaak schreef: 95 procent gaat over NIET-beleggingsonderwerpen en dat op een beleggingswebsite.
    Het is alsof je op een reis- website komt en ze hebben het daar alleen maar over de mode of fruit eten.... Zelden over een mooi reis.
    Vroeger VERBAASDE ik mij er vaak over dat je nooit een bankier, vermogensbeheerder, geen enkele portefeuillebeheerder in de KK zag, terwijl er toch pakweg tienduizend mensen of meer dat beroep uitoefenen. Maar geen mens komt hier posten. Niet ééntje ! Tegenwoordig BEGRIJP ik het waarom ze hier niet komen.


    Tja, ik schrijf ook niet meer zo veel als vroeger. Met niet beleggingspostings bemoei ik me niet. Af en toe kijk ik wel op specifieke
    aandelenforums. Uiteraard vooral aandelen waarvoor ik zelf belangstelling heb. Maar ook op die forums is het soms erg stil. En als het druk is, zijn het vooral lulkoek postings. Of de posters pesten elkaar de tent uit. Ik word er een beetje droef van.

    Voor zover er nog professionals op IEX komen, zijn ze tegenwoordig veilig weggestopt achter de Premium muur. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe die afdeling tegenwoordig draait. Wel of geen succesformule? Ik lees er nooit iets over.

  3. forum rang 7 ffff 27 oktober 2019 12:51
    Ook al is het enthousiasme om er weer eens echt voor te gaan zitten beduidend verminderd, dan toch weer eens een beleggingsonderwerp voor de echte beleggers die de aandacht waard is.

    Dit weekend lees ik in de financiële bladen dat Binckbank de klant wil helpen bij het terugvorderen van veel te hoog ingehouden dividendbelasting bij buitenlandse aandelen.

    Bezoekers die mij al jarenlang volgen weten dat er weinig mensen in de KK te vinden zijn die in de loop van de afgelopen 10 jaren zo veel ervaring heeft opgedaan bij het terugvorderen van dividendbelasting op Franse, Duitse, Belgische, Finse, Oostenrijkse aandelen.

    Een heidens karwei ieder jaar, waarover terecht geklaagd wordt, met ongetwijfeld als bedoeling dat de belegger er maar van afziet. Dat constateert men in de praktijk ook en nu komt Binckbank met " hulp"

    De kosten die Binckbank vraagt is 250 Euro per claim voor Duitse of Franse aandelen en 200 Euro voor Belgische, Finse, Oostenrijkse aandelen.

    DIT IS EEN GEWELDIG AANTREKKELIJK AANBOD van Binckbank en hopelijk een voorzet voor andere banken om met soortgelijke voorstellen/ initiatieven te komen.

    Je moet wel een redelijke portefeuille hebben: Als je totaal aan Duitse aandelen voor 60.000 Euro bezit en het gemiddelde dividendrendement daarop is 3 procent, dan ontvang je dus 1800 Euro per jaar, waarop 26,375 procent wordt ingehouden dus 474,75 Euro waarvan je dan ongeveer 204,75 kunt terugkrijgen van de Duitse fiscus. Maar dat is dus MINDER dan de kosten aan Binckbank van 250 Euro.

    Als je aan Finse aandelen 60.000 Euro bezit en gemakshalve rekenen we ook weer een gemiddeld dividendrendement van 3 procent, dan komt er bruto 1800 binnen waarop de Finnen 30 procent inhouden ofwel 540 Euro. Hiervan is een kleine helft terug te vorderen, dus ongeveer 260 Euro. De kosten bedragen 200 Euro en je wordt er dus zelf 60 Euro wijzer van.

    Alleen voor beleggers met dus redelijk grote portefeuille van pakweg rond de 80.000 Euro of meer per land is het dus de moeite waard.

    Verschrikkelijk jammer dat er zo bitter weinig bankiers, vermogensbeheerders, pensioenbeheerders in de KK komen. Doodjammer, want mij rest de vraag: HOE PAKKEN JULLIE DIT AAN?

    Doen jullie dit enorme karwei zelf door een werknemer die daarin net zo gespecialiseerd is, als ik in de loop der jaren geworden ben of geven jullie dat ook uit handen. En wat zijn jullie kosten dan.

    Hebben jullie ook zo ontzettend veel problemen met de irritante opstelling van CLEARSTREAM die met de benodigde " BESCHEINIGUNGEN' moet komen, want anders willen de Duitse fiscale autoriteiten er absoluut niet aan beginnen om terug uit te betalen als je wel de verklaringen van je bank/broker hebt, maar niet de Bescheinigungen van Clearstream.

    BINCKBANK, ING, RABO NANK, KBC, ABN AMRO hoe lossen jullie dat probleem met Clearstream op? Ik zou het toch zo graag horen. Moeten jullie bankiers ook tot 10 maanden wachten alvorens de Bescheinigungen van Clearstream te krijgen die jullie dan door kunnen sturen naar vroeger Bonn ( An der Küppe 3) en sinds kort naar SAARLOUIS.

    Pro Memorie: De formulieren van de Duitse fiscus zijn veranderd en je moet de nieuwste insturen per 1 januari 2020, anders krijg je de hele bundel terug.

    En tenslotte het belangrijkste: Al die politici in Brussel die al 30 jaar totaal NIETS doen om deze ellende af te schaffen. Alleen President Macron verdient echt een standbeeld omdat hij er wel in slaagde om die ellende van het terugvragen vrijwel volledig af te schaffen. Slecht één keer in de twee jaar verklaring overleggen bij de Franse fiscus. Dat is wel even iets anders dan telefonisch, e-mail, brievencontact met ZEVEN verschillende Franse belastingambtenaren gedurende de laatste zes jaar.

    Als alle Europese landen hetzelfde zouden doen kan er gigantisch veel werk opzijgeschoven worden en betaalt iedereen hetzelfde en vooral kan er niet op dit gebied voor MILJARDEN gefraudeerd worden. Zes Europese landen werden voor meer dan 10 Miljard opgelicht door " beleggers" die meerdere malen teruggave vroegen op een één maal uitbetaald dividend. In Duitsland kwamen ze er pas na jaren achter dat ze voor miljarden werden opgelicht omdat de teruggaven van teveel betaalde dividend méér bedroeg dan het gehele dividend dat een bedrijf uitbetaalde…

    Kortom: Werk genoeg voor die weinig effectief bezig zijnde politici en hopelijk reageert er toch nog eens iemand uit de bankwereld, uit de pensioenwereld, uit de vermogenswereld hoe zij die problemen aanpakken.

    Peter
  4. forum rang 10 rationeel 27 oktober 2019 13:20
    Je kunt je kennis verkopen aan Binck Bank.
    Zoals je weet? is Binck Bank verkocht en nu in andere handen?

    Misschien is daar expertise aanwezig? Van BB heb ik niet zo'n hoge pet op.

    Zij zullen op zoek zijn naar klanten.

    Expertise is waar zij mee schermen, het doel is klantenwerving.

    Of denk jij echt dat dit soort partijen er zijn om jou te helpen en wijzer te maken?

  5. forum rang 6 'belegger'' 27 oktober 2019 14:50
    Zelf heb ik geen verstand van fiscale zaken. Inhoudelijk ga ik er ook niet op in, want daar heb jij niets aan. Mijn idee met belastingen is of je doet het goed (specialist) of je doet het niet. Je moet het er niet even bij doen. Daarbij praat ik over mijzelf, jij hebt je er de afgelopen jaren verder in verdiept.

    Je vraagt naar de mening van mensen uit de financiële sector. Op een afdeling fiscale zaken werken maar een handvol mensen. Je zal er mogelijk versteld van staan hoe weinig dat er zijn op een personeelsbestand van (tien)duizenden mensen. Of zij sneller informatie van Clearstream krijgen weet ik niet. Maar als dat zo is, dan zijn ze die tijd weer kwijt aan interne processen. Vaak is het voor die afdelingen meer een race tegen de klok om op tijd in te dienen bij de belastingdienst(en) dan dat zij er als eerste bij zijn.

    Je komt ook bij KPMG en EY. Zelf ben ik geen accountant en ik heb er geen enkel belang bij om je naar wie dan ook te sturen. Misschien een open deur, maar heb je in die hoek om advies gevraagd in deze? Hiervoor heb je natuurlijk niet dezelfde persoon met bijbehorend tarief nodig die adviseert over constructies. Maar ik zou in ieder geval eens navragen wat het jou zou kosten in jouw geval als je (ook) de praktische kant uit handen geeft. Als zij het bijvoorbeeld 1 keer goed doen, heb je een stukje guidance en kun je die werkwijze wellicht een aantal jaar zelf kopiëren zolang zich geen (grote) wijzigingen voordoen. Ook al zou je hier in de KK iemand treffen die (a) in de financiële sector werkt en (b) fiscalist is, dan nog wordt het moeilijk om kosten te vergelijken. Hun situatie is weer anders, dus dan ben je al snel appels met peren aan het vergelijken. Wat ik in ieder geval niet zou doen is iemand vragen die het er wel even bij doet. Dan kun je het volgens mij beter zelf blijven doen.

    Ik snap je behoefte aan ervaring van anderen. Ik vrees echter dat het hier al snel een schot hagel zal worden. In jouw geval zou ik je vragen voorleggen aan een echte specialist voor die puntjes op de i.
  6. forum rang 7 ffff 27 oktober 2019 16:13
    Rationeel,

    Als gepensioneerde heb ik nog altijd meer dan genoeg aan mijn hoofd. Dus geen haar op mijn hoofd die eraan denkt een of andere functie erbij te nemen. Je hebt goed gezien dat BinckBank met deze nieuwe service komt, uiteraard om klanten te krijgen.

    Bob,
    De bedoeling van mijn posting is inderdaad een of enkele van die tientallen mensen te ontmoeten die, wellicht dagdagelijks bezig zijn met het terugvragen van teveel ingehouden dividendbelastingen. Onderschat het niet over hoeveel transacties je dan praat. Het gaat over miljoenen dividenduitbetalingen in Wst-Europa, gedaan door één van de pakweg tien of twaalf Europese landen die onderling afspraken hebben gemaakt.

    Bij grote vermogensbeheerders, bij pensioenfondsen moet het over tienduizenden verzoeken om terugbetaling gaan. Alleen al die fraude voor meer dan tien Miljard geeft al aan om hoe ontzettend veel verzoeken/formulieren het gaat. Pas nadat het fraudebedrag in de vele miljarden liep, had men in de smiezen dat er iets niet deugde.

    Advisering, Bob, heb ik allang niet meer nodig. Al zeg ik het zelf: Ik heb die materie helemaal in de toppen van mijn vingers, ik ken die fiscale afdelingen in het buitenland, telefonisch, via e=mail althans in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Finland. Ik ken pakweg een twaalftal ambtenaren bij naam. Ook zij, dus die instanties kennen mij, door contact, bijvoorbeeld bij de vraagstelling van mijn kant waarom die teruggaven zo ontzettend lang moeten duren...Tot drie jaar geduld hebben. ( !!) Het zal mij nu juist zo benieuwen hoe lang dat bij Binckbank gaat duren.

    Neen, ik wil zo graag van " collega's" horen waar bij hen het probleem zit bij het terugvragen. Of zij ook tot drie jaar moeten wachten. Of zij ook zo lang bij Clearstream moeten wachten voor de Bescheinigungen. Als een bureau dat werk van mij overneemt, komt dat bureau voor hetzelfde probleem te staan. Dus heeft uit handen geven geen enkele zin.

    Zoals je weet, wijs ik vaak op de enorme achteruitgang van het lezerspubliek van de KK. Maar theoretisch moeten er toch honderden mensen in Nederland en België bestaan, werkzaam bij banken, pensioenfondsen, vermogensbeheerders die dezelfde klus dagelijks, wekelijks doen. En ik zou met één van die honderden mensen wel eens, hier in de KK van IEX, van gedachten willen wisselen, hoe een en ander bij hen verloopt. Dat is de bedoeling van mijn posting vanmiddag.

    Peter
  7. forum rang 6 marique 28 oktober 2019 11:47
    Peter,

    Ik vraag me af of Nederlandse vermogensbeheerders (daarvan zijn er bijna anderhalf duizend!) voor hun particuliere klanten ook de moeite nemen om buitenlandse dividendbelasting terug te vorderen.

    Ik heb bij Think gevraagd hoe zij dat doen. Dit was het antwoord:

    "Bij de Think European Equity ETF (en de andere buiten NL beleggende Think aandelen ETF’s), werkt het als volgt. Voor Duitse aandelen wordt in eerste instantie 26,375% ingehouden op het dividend. 11,375% is terugvorderbaar en wordt door onze bewaarbank, KasBank, op naam van de ETF teruggevorderd. Deze vordering wordt opgenomen in de administratie van de ETF en komt dus tot uiting in de koers. Op het moment dat de Duitse fiscus het terugvorderbare deel stort loopt dit weg tegen de opgevoerde vordering. Voor wat betreft de 15% verrekenbare belasting werkt dit consistent met de situatie voor Nederlandse aandelen. De claim wordt dus via de ETF aan u doorgegeven en deze vraagt u aan het einde van het jaar terug bij de Nederlandse fiscus. De claim krijgt u op het moment dat de ETF dividend uitkeert. Uiteindelijk heeft u dan dus 100% van het Duitse dividend ontvangen."

    De slotzin is een doordenkertje. Als belegger in zo'n etf kun je 15% belasting terugvragen van de Nederlandse fiscus. De teruggevorderde extra Duitse dividendbelasting wordt door Think gebruikt om het aantal onderliggende aandelen in het etf uit te breiden. De waarde daarvan komt dan terug in de koers van dat etf.
    Dus 100% terug? Ja, maar het teruggevorderde Duitse deel in de vorm van herbelegd dividend.

    Interessant is de constructie dat Think het terugvorderen doet in naam van het etf. Dat is dan één setje formulieren i.p.v. honderden setjes voor honderden particuliere beleggers. Waarom bedenkt BinckBank ook niet zo'n constructie voor al zijn klanten?

  8. forum rang 7 ffff 28 oktober 2019 12:25
    Galafigo,
    Hetgeen jij beschrijft is nog relatief snel. Ik stuurde een maand geleden een beleefde e-mail naar de Finto in Brussel en kreeg een even beleefd antwoord om over de teruggaven van 2017 nog wat extra geduld te hebben. Dat wordt dus weer meer dan drie jaar, maar dat is al jaaaren zo. Personeelstekort wordt er gezegd…
    Midjj,
    Die dividendbelastingen zijn uiteraard een inkomstenpost voor de pakweg 20 van de 26 Europese Overheden. Denk aan de heisa vorig jaar toen er het voorstel lag in Nederland om de dividendbelasting af te schaffen en dat voorstel afgeschoten werd. Maar diezelfde dividendbelastingen vormden, een grote uitgavenpost, door de miljardenfraudes bij het terugvragen van te hoge dividendbelastingen. Men zou dus zowel personeel in vele landen ander werk kunnen laten doen en grote fraudes kunnen voorkomen door het afschaffen van die terugbetalingen.
    Dat is precies wat Macron in Frankrijk gedaan heeft. Het scheelt massa administratief werk, en er kan niet meer gefraudeerd worden, want er kan niets meer teruggevraagd worden.

    Marique,
    Dank voor je leerzame en nuttige aanvulling. Jij beschrijft daarin dat de directie van Think wel degelijk de teveel ingehouden belasting terugvraagt. En dan zou ik met dit soort mensen zo graag ervaringen willen uitwisselen, mee willen praten, want er zijn zo ontzettend veel ETF's in de markt, zoveel vermogensbeheerders, zoveel pensioenfondsen die dezelfde klus doen voor hun te beheren ETF, vermogen of pensioen.

    Het terugvragen van 15 procent BIJ DE NEDERLANDSE FISCUS is uiteraard enkel en alleen in Nederland van toepassing. In de meeste andere Europese landen gaat dat niet op, maar zijn er weer andere spelregels,: lees hoe men fiscaal de betaalde dividendbelastingen in andere landen verwerkt.

    Overigens Marique: Als een pensioenfonds een gedeelte terugvordert, doet het dat ook voor al zijn pensioengerechtigden. Als een ETF uitgever dat doet, doet die ETF-uitgever dat voor al die bezitters van die ETF. Maar dat is toch een fundamenteel andere situatie dat als jij als belegger bij Binckbank een portefeuille hebt met Duitse of Belgische aandelen. Binckbank kan moeilijk voor honderden klanten die een Siemens dividend kregen, het teveel ingehouden dividendbelasting gaan terugvorderen en pakweg na twee, drie jaar op hun rekening gaan storten. Dat Think zoiets wel kan doen, komt nu juist door die ETF van Think, die als het ware pas daarna onder de beleggers verdeeld wordt. Maar die Siemens-aandelen bij Binck zijn niet van Binckbank…

    Tenslotte Marique laat jouw bijdrage weer zo goed zien, hoe fiscaal gesproken, het in ieder land weer net iets anders geregeld is.

    Nu moet ik aan Think eens vragen of zij ook zoveel geduld moeten opbrengen bij Clearstream….. Want de Duitse fiscus accepteert niet zomaar een verklaring van banken. Het moet van door de Duitse fiscus goedgekeurde instanties komen zoals dus Clearstream. En als klap op de vuurpijl ook nog eens een recente bevestiging van de eigen fiscale autoriteiten, dat wil in de praktijk zeggen: Handtekening en stempels !! En dat allemaal anno 2019.

    Waarom doet een mens het dan toch? Omdat het, echt waar, Marique, een fortuin oplevert. Na jaaaaaren komen die overschrijvingen dan toch binnen…

    Peter
  9. forum rang 10 rationeel 28 oktober 2019 12:47
    Even over Binck Bank. Zij hebben Alex overgenomen. En dat is geen verbetering gebleken. In meerdere opzichten niet, maar nu even over het aspect terug vorderen of vorderen.
    Je hebt daarvoor soms oudere gegevens nodig. Bij Alex kon je over alle kopen en verkopen blijven beschikken op een gemakkelijke manier, vanaf het moment dat je klant was.
    Nu zijn de oude gegevens weg, en is het verkort tot tien jaar.

    Marique noemt KAS bank. Ook overgenomen.
    Het is blijkbaar niet vanzelfsprekend dat het oude regime dan gehandhaafd blijft.

    Misschien is er algemene regelgeving? Die ook weer aan verandering onderhevig is?

  10. forum rang 6 'belegger'' 9 november 2019 22:19
    quote:

    marique schreef op 28 oktober 2019 11:47:

    Peter,

    Ik vraag me af of Nederlandse vermogensbeheerders (daarvan zijn er bijna anderhalf duizend!) voor hun particuliere klanten ook de moeite nemen om buitenlandse dividendbelasting terug te vorderen.

    Ik heb bij Think gevraagd hoe zij dat doen. Dit was het antwoord:

    "Bij de Think European Equity ETF (en de andere buiten NL beleggende Think aandelen ETF’s), werkt het als volgt. Voor Duitse aandelen wordt in eerste instantie 26,375% ingehouden op het dividend. 11,375% is terugvorderbaar en wordt door onze bewaarbank, KasBank, op naam van de ETF teruggevorderd. Deze vordering wordt opgenomen in de administratie van de ETF en komt dus tot uiting in de koers. Op het moment dat de Duitse fiscus het terugvorderbare deel stort loopt dit weg tegen de opgevoerde vordering. Voor wat betreft de 15% verrekenbare belasting werkt dit consistent met de situatie voor Nederlandse aandelen. De claim wordt dus via de ETF aan u doorgegeven en deze vraagt u aan het einde van het jaar terug bij de Nederlandse fiscus. De claim krijgt u op het moment dat de ETF dividend uitkeert. Uiteindelijk heeft u dan dus 100% van het Duitse dividend ontvangen."

    De slotzin is een doordenkertje. Als belegger in zo'n etf kun je 15% belasting terugvragen van de Nederlandse fiscus. De teruggevorderde extra Duitse dividendbelasting wordt door Think gebruikt om het aantal onderliggende aandelen in het etf uit te breiden. De waarde daarvan komt dan terug in de koers van dat etf.
    Dus 100% terug? Ja, maar het teruggevorderde Duitse deel in de vorm van herbelegd dividend.

    Interessant is de constructie dat Think het terugvorderen doet in naam van het etf. Dat is dan één setje formulieren i.p.v. honderden setjes voor honderden particuliere beleggers. Waarom bedenkt BinckBank ook niet zo'n constructie voor al zijn klanten?

    Dat doordenkertje lees ik toch iets anders. Ik denk dat het ETF alles in haar administratie parkeert. Op het moment dat het ETF ex-dividend gaat, geven zij 73.625% plus 11.375% door in cash plus een claim van 15%.

    @ Peter, heb je deze al eens gezien?
    www.clearstream.com/resource/blob/131...
    www.clearstream.com/resource/blob/155...

    In hun fee schedule zie ik EUR 100 per aandeel, in aanvulling op de "standaard kosten voor dividendteruggave" (pagina 17, invoice code CBO301530). Daar kun je als particulier niets mee, maar je wilde volgens mij ook weten welke kosten er voor professionele partijen gelden.

  11. forum rang 6 marique 10 november 2019 14:06
    quote:

    'Belegger' schreef op 9 november 2019 22:19:

    [...]Dat doordenkertje lees ik toch iets anders. Ik denk dat het ETF alles in haar administratie parkeert. Op het moment dat het ETF ex-dividend gaat, geven zij 73.625% plus 11.375% door in cash plus een claim van 15%.
    (...)
    Misschien bedoelen we hetzelfde maar schrijven we het anders op.
    De etf-belegger ontvangt van het Duitse dividend 73,625% in contanten + de claim om 15% met de Nederlandse VRH te verrekenen. De resterende 11,375% wordt door Think administratief op voorhand als vordering geboekt en daarmee in de waarde van het etf opgenomen.

    Het moment dat Think de resterende 11,375% van de Duitse fiscus ontvangt is voor de etf-belegger niet relevant. Komt er wel op neer dat Think die 11,375% zelf voorfinanciert want terug ontvangst van de Duitse fiscus duurt een jaar of twee. Althans dat heb ik van @ffff begrepen. Maar misschien heeft Think/Kasbank in goed overleg met de Duitse fiscus een snellere terugbetaling geregeld.

333 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0619 -0,05%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.774,30 -1,40%
Gold spot 2.391,34 +0,34%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links