Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.985 Posts
Pagina: «« 1 ... 519 520 521 522 523 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 16:40
    Als het dan waait en als dan de zon schijnt, zakt de stroomprijs snel

    In een recent rapport van... ingenieursbureau Sweco... (de voormalige Grontmij)... staat dat wereldwijd... 3 tot 4 ...procent van de stroom uit elektriciteitscentrales wordt... opgeslagen... Het is nu ...140 Gigawatt ...en dat moet in ...2050... 450 ...zijn, ruim... driemaal... zoveel, volgens deze ...ingenieurs... die aan de... energietransitie rekenen...

    In dat rapport wordt ook aangestipt dat er ...nog een reden... is waarom... zon en wind... niet ...zonder... opslag... kunnen. Als het dan een keer ...stevig waait... en de ...zon tevens goed... schijnt, komt er ineens... zoveel stroom... het net op dat de... prijs ...daarvan tot iets... boven de nul cent... zakt, wat de... bedrijfsvoering ...van zonneweides en windmolenparken behoorlijk compliceert...
  2. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 16:44
    Twaalf containers vol batterijen voor zes windmolens en een zonneweide

    Met de... accu... schiet het nog niet zo op. Neem energiepark... Haringvliet Zuid..., dat volgend jaar september moet openen. Daar worden door energieleverancier ...Vattenfall... windmolens, zonnecellen en batterijen gecombineerd.... Voor ...zes windmolens... en een ...veldje zonnecellen ...zijn... twaalf... zeecontainers... vol... batterijen ...nodig en het park kost... 35 miljoen euro... Dat geeft een idee... hoeveel batterijen..., hoeveel land... en hoeveel geld ...nodig zijn wanneer we voor ...heel Nederland... de stroom van zon en wind in batterijen willen opslaan...
  3. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 16:49
    Neem de... lithium-ion-accu’s... die in onze... mobiele telefoons..., laptops... en elektrische auto’s... zitten. Het is... prachtige technologie..., waarvoor op 10 december de... Nobelprijs... voor de ...scheikunde... wordt uitgereikt. Maar hoe ...goed... zijn die accu’s echt?

    De beste... maat... daarvoor is de... energie- en vermogensdichtheid.... Als we dat criterium toepassen op de accu, zien we allereerst dat er een bemoedigende... vooruitgang... is geweest. De ...lood-zwavelzuur-batterij ...die een ...auto... opstart en al uit... 1859... dateert, had oorspronkelijk een... dichtheid... van ...34 watt per kilo.... De huidige... lithium-ion-batterij... in de telefoon scoort ...4.500...
  4. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 16:53
    Eén kilo kerosine staat gelijk aan 60 kilo moderne accu

    Maar dat is nog steeds veel te weinig. Om de energie in ...1 kilo... vliegtuigbrandstof (kerosine)... te vervangen, is ...60 kilo... lithium-ion-batterij... nodig. Wie dus elektrisch naar New York wil... vliegen... – zonder de mogelijkheid om de batterijen onderweg op te laden – dient een vliegtuig zo... vol... te stoppen met accu’s dat er geen ruimte meer is voor passagiers, en dan is het ook nog de vraag of zo’n... loodzwaar... vliegtuig wel van de grond komt.
  5. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 17:00
    De Eindhovense onderzoekers... Maarten Steinbuch... en ...Auke Hoekstra... zijn onvermoeibare ...propagandisten... van de... elektrische auto... en benadrukken voortdurend hoezeer de ...accu ...vooruitgaat.... Maar dan hebben ze het over de... prijsdaling... bij de... Koreaanse... en... Chinese ...fabrieken..., ten gevolge van steeds... slimmere productietechnieken....

    Of de... batterij... erin gaat slagen om de... stroom... van ...zon en wind... op te slaan, wordt natuurlijk deels door... prijs... bepaald maar bovenal door...*** energiedichtheid***... Welnu, die gaat maar heel ...langzaam... vooruit en moet nog een enorme kloof overbruggen. Als het... 150... jaar heeft geduurd om... accu’s ...met een factor ...150... te verbeteren, dan gaat het niet binnen afzienbare tijd lukken om nog eens een factor... 60... beter te worden. Met andere woorden, de... redding ...voor... zon... en ...wind... is er... nog... lang... niet...

    Simon Rozendaal

    www.elsevierweekblad.nl/kennis/opinie...

  6. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 17:06
    twitter.com/Simon_Rozendaal/status/11...

    Gisteravond mocht ik in de Groote Sociëteit van Arnhem - naar het schijnt de oudste sociëteit van Nederland - een lezing geven over het Nederlandse klimaatbeleid en de energietransitie en signeerde na afloop boeken.

    Coert Coomans
    ?

    @coertcoomans

    Als antwoord op @Simon_Rozendaal
    Simon jammer dat er weinig jongeren waren, die moeten juist worden bijgeschoold.
  7. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 17:10
    Remco de Boer
    ?
    @remcodb

    Als @D66 moet kiezen tussen aardgas en biomassa, wordt het aardgas. Dat is volgens de partij 'schoner dan biomassa'. Bovendien is er geen subsidie voor nodig, aldus @MatthijsSienot. Oftewel zagen we deze week het begin van het einde voor biomassa in Ned.

    ????(R)
  8. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 17:12
    Maandag werd bekend dat energiebedrijf Engie afziet van de bouw van een biomassacentrale in Nijmegen. En dat terwijl D66 destijds de verkiezingen in ging met de boodschap dat ze met biomassa verder wilde. Voortschrijdend inzicht? D66 wil écht schoon, maar wat zijn reële vervangers voor biomassa? 'We zien dat de neergang echt definitief heeft ingezet, ik denk dat je kunt zeggen dat hiermee het einde van biomassa voor energietoepassingen in Nederland is ingezet', zegt De Boer.

    www.bnr.nl/podcast/energie-update/103...
  9. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 17:18
    Simon Rozendaal?

    @Simon_Rozendaal

    Opmerkelijke stelling van Bordewijk, zeker in een 'links' blad, is ook dat we zo langzamerhand afscheid moeten nemen van de term 'hernieuwbaar', want dat suggereert bijvoorbeeld dat biomassa beter zou zijn dan kernenergie en dat klopt totaal niet.
  10. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 17:22
    Dr. Jan van de Beek

    @demo_demo_nl

    Interessant interview met Geert Mak over diens voortschrijdend inzicht inzake de dilemma's rond migratie.
    Zonder zuur te willen doen: wel jammer dat mensen die die inzichten 20 jaar geleden reeds hadden in tussentijd lang zijn weggezet als onmenselijk enz.

    De zgn historicus MAK. Het meepraten heeft hem in ieder geval geen windeieren gelegd. Ziet zelfs hij de bui hangen?(R)
  11. forum rang 10 rationeel 7 november 2019 17:25
    www.telegraaf.nl/nieuws/959129013/gee...
    ...
    Twintig jaar na zijn bestseller In Europa (450.000 exemplaren in Nederland, vertaald in twintig talen) schreef Mak een vervolg: Grote Verwachtingen. Voor zijn hypotheek hoeft hij het niet te doen. Maar Mak wordt gedreven door zijn liefde voor Europa.

    Het oude continent ligt er slechter bij dan rond de millenniumwisseling, stelt hij somber vast. Ontevredenheid rukt op. Mak merkte dat ook in hemzelf de pessimist terrein won, en ook de euroscepticus. De euro en de Schengenzone ziet hij als ’mooiweerconstructies’, die niet altijd goed werken. Net als de lekke buitengrenzen van de EU. Hij wil zijn ogen er niet voor sluiten.
    ....
    Bang voor de centjes...en terecht(R)
  12. taurus86 7 november 2019 17:25
    Wanneer ik zie, dat 'jongetje Pechtold' directeur van het CBR is geworden, dan hang ik mijn geloof in de politiek definitief aan de wilgen. Eigen Positie eerst, is helaas de werkelijkheid. En in een speelveld waar straks enorme bedragen rond gaan, zal het 'Old Boys network' ook wel weer oververtegenwoordigd zijn.

    Milieu? Mijn laars! Ik luister wel en handel naar wat Ronald Engels en Jilles van den Beukel (IEX) er vandaag over hebben opgemerkt.
    Maar in een land waar teveel mensen 'voor de Koning en zijn regering willen werken' daar gaat het ooit enorm mis. Frankrijk, Spanje en Portugal zijn historisch recente voorbeelden.
  13. forum rang 6 haas 7 november 2019 17:42
    quote:

    rationeel schreef op 7 november 2019 16:53:

    Eén kilo kerosine staat gelijk aan 60 kilo moderne accu

    Maar dat is nog steeds veel te weinig. Om de energie in ...1 kilo... vliegtuigbrandstof (kerosine)... te vervangen, is ...60 kilo... lithium-ion-batterij... nodig. Wie dus elektrisch naar New York wil... vliegen... – zonder de mogelijkheid om de batterijen onderweg op te laden – dient een vliegtuig zo... vol... te stoppen met accu’s dat er geen ruimte meer is voor passagiers, en dan is het ook nog de vraag of zo’n... loodzwaar... vliegtuig wel van de grond komt.
    \
    mss oplaadbare batterijen?:)
    ==================================================
    de Roverheid heeft nog wat bedacht namnes de Groenebrigade:
    Staatssecretaris Snel heeft samen met
    acht andere EU-landen een manifest voor
    een Europese vliegbelasting getekend.De
    landen roepen de Europese Commissie op
    om snel met voorstellen te komen.Ze
    vinden het onterecht dat vliegen veel
    minder wordt belast dan trein en auto.

    Zes EU-landen hebben nu een vliegtaks:
    Zweden,Oostenrijk,Duitsland,Frankrijk,
    Italië en Groot-Brittannië.Het gaat dan
    om een heffing op tickets.Er zijn ook
    landen die een kerosineheffing willen.

    Nederland maakt het niet uit.Als er
    geen Europese regeling komt,voert Snel
    in Nederland een nationale vliegtaks
    in.Een wet daarvoor ligt al klaa
  14. boomer92 8 november 2019 01:48
    quote:

    rationeel schreef op 7 november 2019 17:15:

    Simon Rozendaal

    @Simon_Rozendaal

    En de laatste dan: kernenergie is vijf keer zo goedkoop als zonnecellen en maar liefst 20 maal zo goedkoop als een warmtepomp wanneer je per vermeden ton CO2 rekent.
    heb niets tegen kernenergie denk dat het de oplossing kan zijn > maar er is weinig draagvlak voor ....
  15. forum rang 10 rationeel 8 november 2019 11:12
    quote:

    boomer92h2t1yg schreef op 8 november 2019 01:48:

    [...] heb niets tegen kernenergie denk dat het de oplossing kan zijn > maar er is weinig draagvlak voor ....
    Ja, dat is erg jammer.

    Maar de tekortschietende, realistische andere mogelijkheden, zullen op den duur toch wel richting kernenergie gaan wijzen.
38.985 Posts
Pagina: «« 1 ... 519 520 521 522 523 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,07 +0,76%
EUR/USD 1,0667 +0,14%
FTSE 100 8.058,66 +0,43%
Germany40^ 18.040,70 +1,01%
Gold spot 2.301,64 -1,10%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+36,14%
PROSUS
+3,60%
ALLFUN...
+3,45%
JUST E...
+3,14%
BAM
+2,68%

Dalers

RANDST...
-6,62%
Akzo N...
-4,63%
NSI
-4,00%
FASTNED
-3,32%
Fugro
-1,45%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links