Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.987 Posts
Pagina: «« 1 ... 511 512 513 514 515 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 november 2019 01:03
    en last but not least:

    23. Het openbaar en bijzonder onderwijs

    1. Het onderwijs is een voorwerp van de aanhoudende zorg der regering.
    2. Het geven van onderwijs is vrij, behoudens het toezicht van de overheid en, voor wat bij de wet aangewezen vormen van onderwijs betreft, het onderzoek naar de bekwaamheid en de zedelijkheid van hen die onderwijs geven, een en ander bij de wet te regelen.
    3. Het openbaar onderwijs wordt, met eerbiediging van ieders godsdienst of levensovertuiging, bij de wet geregeld.
    4. In elke gemeente en in elk van de openbare lichamen, bedoeld in artikel 132a, wordt van overheidswege voldoend openbaar algemeen vormend lager onderwijs gegeven in een genoegzaam aantal openbare scholen. Volgens bij de wet te stellen regels kan afwijking van deze bepaling worden toegelaten, mits tot het ontvangen van zodanig onderwijs gelegenheid wordt gegeven, al dan niet in een openbare school.
    5. De eisen van deugdelijkheid, aan het geheel of ten dele uit de openbare kas te bekostigen onderwijs te stellen, worden bij de wet geregeld, met inachtneming, voor zover het bijzonder onderwijs betreft, van de vrijheid van richting.
    6. Deze eisen worden voor het algemeen vormend lager onderwijs zodanig geregeld, dat de deugdelijkheid van het geheel uit de openbare kas bekostigd bijzonder onderwijs en van het openbaar onderwijs even afdoende wordt gewaarborgd. Bij die regeling wordt met name de vrijheid van het bijzonder onderwijs betreffende de keuze der leermiddelen en de aanstelling der onderwijzers geëerbiedigd.
    7. Het bijzonder algemeen vormend lager onderwijs, dat aan de bij de wet te stellen voorwaarden voldoet, wordt naar dezelfde maatstaf als het openbaar onderwijs uit de openbare kas bekostigd. De wet stelt de voorwaarden vast, waarop voor het bijzonder algemeen vormend middelbaar en voorbereidend hoger onderwijs bijdragen uit de openbare kas worden verleend.
    8. De regering doet jaarlijks van de staat van het onderwijs verslag aan de Staten-Generaal.
  2. forum rang 10 voda 4 november 2019 05:28
    Nederland loopt achter met klimaatplannen: ‘We zijn helemaal braafste jongetje niet’

    Nederland loopt in Europa niet voorop in het behalen van de klimaatdoelen. Geen enkel ander EU-land wekt zo weinig duurzame energie op. Als het om het verminderen van de broeikasgasuitstoot gaat, scoort Nederland wel beter.

    Annemieke van Dongen 03-11-19, 17:32 Laatste update: 21:53

    © EU
    Onze buurlanden België en Duitsland lopen aanzienlijk verder achter bij hun doelen om de CO2-uitstoot omlaag te brengen, zo blijkt uit een rapport van het Europees Milieuagentschap European Environment Agency. Maar ook ons land loopt achter op schema. Vrijdag waarschuwde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) al dat Nederland de eigen klimaatdoelen niet gaat halen.

    Het aandeel hernieuwbare energie in Nederland bleef vorig jaar volgens de Europese vergelijking steken onder de 10 procent. De Scandinavische landen zitten op een veelvoud daarvan, met Zweden (meer dan 50 procent) aan kop. Ook de Baltische staten en landen als Portugal, Kroatië en Roemenië torenen ver boven Nederland uit.

    ,,Het excuus dat Nederland niet als braafste jongetje voorop moet lopen met klimaatmaatregelen, is volstrekt niet aan de orde’’, zegt woordvoerder van Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) in een reactie op het rapport. ,,Van de 28 EU-landen deed alleen Luxemburg het afgelopen jaren slechter dan Nederland, maar zelfs dat land heeft ons nu ingehaald.’’

    Landen met veel hoogteverschil, zoals Zweden en Frankrijk, kunnen relatief makkelijk duurzame energie opwekken met waterkracht. Bosrijke landen in Noord-Europa, zoals Letland, Estland en Litouwen, beschikken van nature over veel bio-energie. En Zuid-Europese landen profiteren van de doorgaans rianter schijnende zon. Dat zijn echter geen redenen voor Nederland om achter te blijven, stelt GroenLinks. ,,Kijk naar een land als Denemarken, dat even plat en bewolkt is als Nederland. Dat heeft een grote slag geslagen met windenergie.’’

    Lees ook
    Planbureau slaat alarm: kabinet haalt klimaatdoelen niet
    Lees meer
    Klaar met alle meningen over klimaatverandering? Dit zijn de feiten

    Klimaatneutraal
    De EU-landen hebben hun totale CO2-uitstoot met 2 procent verminderd in 2018, concludeert het Milieuagentschap. Dat brengt de reductie ten opzichte van 1990 op ruim 23 procent. Daarmee is de EU goed op weg om de doelstelling voor 2020 te halen. De doelen voor 2030 en verder - de EU wil in 2050 klimaatneutraal zijn en dus netto helemaal geen broeikasgassen meer uitstoten - is echter nog ver uit zicht.

    De verschillen tussen landen zijn bovendien groot. Waar landen als Zweden, Finland en ook Nederland erin slagen de broeikasgasuitstoot te verlagen, is die in bijvoorbeeld Polen, Roemenië en Bulgarije sinds 2005 juist toegenomen. Landen als Portugal en Griekenland lijken goed scoren met een dalende uitstoot, maar het is de vraag of ze die vol kunnen houden. Die landen zijn hard getroffen door de economische crisis. Die heeft ervoor gezorgd dat fabrieken jarenlang minder produceerden en er minder spullen werden vervoerd.

    Zonneboilers
    Vrijdag waarschuwde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dat Nederland meer maatregelen moet nemen om de CO2-uitstoot te verlagen. In reactie op dat nieuws besloot het kabinet 60 miljoen euro extra subsidie uit te trekken voor de aanschaf van warmtepompen en zonneboilers. Ook komt er een nieuwe subsidieronde voor bedrijven die investeren in duurzame energie en wil het kabinet met spoed zonnepanelen op daken van scholen en overheidsgebouwen laten leggen.

    Die haast is nodig om volgend jaar een kwart minder CO2 uit te stoten: het klimaatdoel dat door de rechter is opgelegd in de Urgenda-zaak. ,,We doen wel wat, maar niet genoeg, is continu de trend’’, reageert Marjan Minnesma van Urgenda. ,,Het is de vraag wanneer het kabinet de ernst van de zaak doorkrijgt.’’’

    Vandaag werd bekend dat de klimaattop verplaatst van Chili naar Spanje. Dat zorgt voor grote logistieke problemen. Voor de jonge Nederlandse klimaatzeilers bijvoorbeeld, die halverwege de Atlantische Oceaan zijn. En voor Greta Thunberg, die weigert te vliegen en nu op het verkeerde continent zit.

    www.ad.nl/nieuws/nederland-loopt-acht...
  3. forum rang 10 voda 4 november 2019 06:24
    Kabinet neemt extra maatregelen voor klimaatdoelen

    Het kabinet gaat de plaatsing van zonnepanelen op overheidsgebouwen versnellen.Foto: Peter Brom / Dijkstra

    Klimaatminister Eric Wiebes heeft vrijdag extra maatregelen aangekondigd om de klimaatdoelen te halen. Zo stelt het kabinet €60 mln extra subsidie beschikbaar voor de aanschaf van warmtepompen en zonneboilers. Ook komt er een extra subsidieronde voor projecten in hernieuwbare energie voor particulieren en zal het kabinet de plaatsing van zonnepanelen op gebouwen van de overheid, scholen en bij particulieren gaan versnellen.

    De maatregelen zijn een reactie op een vrijdag verschenen rapport. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert daarin dat dit kabinet een groot aantal van de eigen klimaatdoelen niet zal halen.

    'Niet paniekerig doen'

    'We gaan nu niet paniekerig doen om dat doelen niet worden gehaald. Maar we zeggen ook niet: we zien wel waar het schip strandt. Daarom nemen we nu ook extra maatregelen', aldus Wiebes in een reactie.

    In 2020 wekt Nederland 11,4% van zijn energie duurzaam op, minder dan de 14% die het kabinet en ruim veertig organisaties in 2013 afspraken in het Energieakkoord. 'Het is inmiddels duidelijk dat dit doel niet meer binnen beeld is', aldus Wiebes.

    Statistische overdracht van duurzame energie

    'Ook daar is het de bedoeling het uiterste te doen om dat percentage op te krikken. Ik wil het gat zo klein mogelijk hebben', aldus Wiebes. Daarna wil hij praten met buurlanden die percentages duurzame energie over hebben om te kijken of een deel daarvan statistisch kan worden overgedragen.

    'Dat moeten we zo doen dat als daar geld mee is gemoeid het ten goede komt aan duurzame energie, bijvoorbeeld op de Noordzee. Ik wil er extra duurzame energie voor krijgen. In statistiek overdragen is niemand geïnteresseerd.'

    Urgenda

    Wiebes gaf verder aan te blijven doorzoeken naar maatregelen om het Urgenda-vonnis (CO2-reductie van 25% in 2020) te halen. 'Het spel is nog niet klaar en gaat tot eind 2020 door. Ik zoek gewoon net zo lang door totdat ik het Urgenda-vonnis heb nageleefd.'

    fd.nl/economie-politiek/1323003/kabin...
  4. forum rang 10 voda 4 november 2019 19:36
    Offshore Wind to Become USD 1 Trillion Industry - IEA

    According to an International Energy Agency report, offshore wind power will expand impressively over the next two decades, boosting efforts to decarbonise energy systems and reduce air pollution as it becomes a growing part of electricity supply. The IEA finds that global offshore wind capacity may increase 15-fold and attract around USD 1 trillion of cumulative investment by 2040. This is driven by falling costs, supportive government policies and some remarkable technological progress, such as larger turbines and floating foundations. That’s just the start – the IEA report finds that offshore wind technology has the potential to grow far more strongly with stepped-up support from policy makers.

    Europe has pioneered offshore wind technology, and the region is positioned to be the powerhouse of its future development. Today, offshore wind capacity in the European Union stands at almost 20 GW. Under current policy settings, that is set to rise to nearly 130 GW by 2040. However, if the European Union reaches its carbon-neutrality aims, offshore wind capacity would jump to around 180 GW by 2040 and become the region’s largest single source of electricity. An even more ambitious vision, in which policies drive a big increase in demand for clean hydrogen produced by offshore wind, could push European offshore wind capacity dramatically higher.

    China is also set to play a major role in offshore wind’s long-term growth, driven by efforts to reduce air pollution. The technology is particularly attractive in China because offshore wind farms can be built near the major population centres spread around the east and south of the country. By around 2025, China is likely to have the largest offshore wind fleet of any country, overtaking the United Kingdom. China’s offshore wind capacity is set to rise from 4 GW today to 110 GW by 2040. Policies designed to meet global sustainable energy goals could push that even higher to above 170 GW.

    The United States has good offshore wind resources in the northeast of the country and near demand centres along the densely populated east coast, offering a way to help diversify the country’s power mix. Floating foundations would expand the possibilities for harnessing wind resources off the west coast.

    The huge promise of offshore wind is underscored by the development of floating turbines that could be deployed further out at sea. In theory, they could enable offshore wind to meet the entire electricity demand of several key electricity markets several times over, including Europe, the United States and Japan.

    Offshore Wind Outlook 2019 is the most comprehensive global study on the subject to date, combining the latest technology and market developments with a specially commissioned new geospatial analysis that maps out wind speed and quality along hundreds of thousands of kilometres of coastline around the world. The report is an excerpt from the flagship World Energy Outlook 2019, which will be published in full on 13 November.

    Source : Strategic Research Institute
  5. boomer92 5 november 2019 02:24
    quote:

    gokker schreef op 4 november 2019 08:43:

    [...]

    Hartelijk dank voor deze diepgang.
    "je vind" toont wel aan dat rationeel zich helaas terecht zorgen maakt over de kwaliteit het onderwijs.
    haha leg me eens uit wat je wil bereiken met je posts , en wat het met beleggen heeft te maken , mvg
  6. [verwijderd] 5 november 2019 09:19
    quote:

    boomer92h2t1yg schreef op 5 november 2019 02:24:

    [...] haha leg me eens uit wat je wil bereiken met je posts , en wat het met beleggen heeft te maken , mvg
    "je wilt bereiken" leerden wij op de lagere school.

    Wat ik wil bereiken snapt bijna iedereen hier wel, denk ik, maar voor de anderen zal ik het hier proberen duidelijk maken.

    Ze vormen een tegengewicht tegen de veelvuldige spam op dit forum. Er is hier iemand die klakkeloos de droevigste commentaren neerkwakt van rechts-extreme fora. Het komt uit de hoek van lui die geen discussie over het klimaat wensen en, erger nog, die pogen te torpederen.

    Mijn spam is daarvoor tenminste van een zeker niveau. Me dunkt dat de Nederlandse grondwet niet van belang ontbloot is.
  7. forum rang 6 NewKidInTown 5 november 2019 10:43
    quote:

    gokker schreef op 5 november 2019 09:19:

    "je wilt bereiken" leerden wij op de lagere school.

    Wat ik wil bereiken snapt bijna iedereen hier wel, denk ik, maar voor de anderen zal ik het hier proberen duidelijk maken.

    Ze vormen een tegengewicht tegen de veelvuldige spam op dit forum. Er is hier iemand die klakkeloos de droevigste commentaren neerkwakt van rechts-extreme fora. Het komt uit de hoek van lui die geen discussie over het klimaat wensen en, erger nog, die pogen te torpederen.

    Mijn spam is daarvoor tenminste van een zeker niveau. Me dunkt dat de Nederlandse grondwet niet van belang ontbloot is.
    Wat is het best: ‘Lees verder als je meer wil weten’ of ‘Lees verder als je meer wilt weten?’

    Het is allebei juist. Wel is de zin met wil informeler dan die met wilt.

    In de spreektaal komt je/jij wil (zonder t) vaak voor, net als in appjes en andere informele teksten. Over het algemeen krijgt je/jij wilt (mét t) nog steeds de voorkeur in teksten die bestemd zijn voor een algemener publiek. Maar soms wordt er ook dan (bewust of onbewust) gekozen voor je/jij wil, bijvoorbeeld om meer vertrouwelijkheid of ongedwongenheid uit te stralen. Ook in citaten komt je/jij wil vaak voor om natuurlijke spreektaal weer te geven.

    ‘Lees verder als je meer wil weten’ of ‘Lees verder als je meer wilt weten’ op:

    onzetaal.nl/taaladvies/je-wil-je-wilt/

    Moet wel zeggen dat willen vrij afwijkend van "normaal" wordt vervoegd.

    Ik loop
    Jij loopt
    Hij/zij loopt

    Ik wil
    Jij wil/wilt
    Hij/zij wil
  8. [verwijderd] 5 november 2019 10:54
    quote:

    NewKidInTown schreef op 5 november 2019 10:43:

    [...]

    ‘Lees verder als je meer wil weten’ of ‘Lees verder als je meer wilt weten’ op:

    onzetaal.nl/taaladvies/je-wil-je-wilt/

    Moet wel zeggen dat willen vrij afwijkend van "normaal" wordt vervoegd.

    Ik loop
    Jij loopt
    Hij/zij loopt

    Ik wil
    Jij wil/wilt
    Hij/zij wil
    Helemaal mee eens en dat laatste voorbeeld is inderdaad frappant (ik ben daar in elk geval nooit bij stilgestaan).
    Taal blijft zich natuurlijk ontwikkelen en de scholen lopen daar noodgedwongen wat achteraan.
  9. forum rang 6 NewKidInTown 5 november 2019 11:14
    quote:

    gokker schreef op 5 november 2019 10:54:

    Helemaal mee eens en dat laatste voorbeeld is inderdaad frappant (ik ben daar in elk geval nooit bij stilgestaan).
    Taal blijft zich natuurlijk ontwikkelen en de scholen lopen daar noodgedwongen wat achteraan.
    Denk het ook. Maar als we kijken wat tegenwoordig als straattaal en in raps wordt gehanteerd, vrees ik het ergste. Vooral in de grote steden in de Randstad op veel scholen, lopen "onderwijs-assistenten" rond die nog niet een zin foutloos kunnen schrijven of uitspreken.
    Waar moet dat heen, zei mijn vader vroeger al.

    zij me vader vroeger al ;-)

  10. [verwijderd] 5 november 2019 12:00
    quote:

    NewKidInTown schreef op 5 november 2019 11:14:

    [...]

    Waar moet dat heen, zei mijn vader vroeger al.
    zij me vader vroeger al ;-)

    Het is logisch dat nieuwe bevolkingsgroepen, zo die aan elkaar blijven hangen, nieuwe woorden introduceren. In Amsterdam, waar ik vandaan kom, is veel jiddische invloed geweest, nu ook creoolse van mensen uit Suriname inderdaad.
    Ik vind het prima.
    Meer moeite heb ik met het toenemende gebruik van Engelse uitdrukkingen. Er worden hier in de buurt vergaderingen georganiseerd en die heten "meet ups".

  11. forum rang 10 rationeel 5 november 2019 12:15
    quote:

    boomer92h2t1yg schreef op 5 november 2019 02:24:

    [...] haha leg me eens uit wat je wil bereiken met je posts , en wat het met beleggen heeft te maken , mvg
    Het heeft niets met beleggen te maken. Het is een protest voeren tegen ...***meningen***... die Gokker niet zinnen.

    Het is te vergelijken met het op de weg gaan zitten en het verkeer hinderen.

    Hij kiest daarvoor de grondwet uit. Beetje hilarisch, of dom, omdat de VRIJHEID van MENINGSUITING juist een van onze rechten zijn.
  12. forum rang 4 midjj 5 november 2019 12:33
    quote:

    gokker schreef op 5 november 2019 10:54:

    [...]

    Helemaal mee eens en dat laatste voorbeeld is inderdaad frappant (ik ben daar in elk geval nooit bij stilgestaan).
    Taal blijft zich natuurlijk ontwikkelen en de scholen lopen daar noodgedwongen wat achteraan.
    Betekenis 'stilstaan' (Zie van Dale)
    Je hebt gezocht op het woord: stilstaan.

    stil·staan (stond stil, heeft stilgestaan)
    1
    blijven staan: daar heb ik niet bij stilgestaan: daar heb ik niet aan gedacht
  13. [verwijderd] 5 november 2019 12:37
    quote:

    rationeel schreef op 5 november 2019 12:15:

    [...]

    Het heeft niets met beleggen te maken. Het is een protest voeren tegen ...***meningen***... die Gokker niet zinnen.

    Het is te vergelijken met het op de weg gaan zitten en het verkeer hinderen.

    Hij kiest daarvoor de grondwet uit. Beetje hilarisch, of dom, omdat de VRIJHEID van MENINGSUITING juist een van onze rechten zijn.

    Het is inderdaad niet bij de wet verboden hier wat dan ook te beweren, zelfs als het niets met het klimaat te maken heeft.

    De één kopieert en plakt wat jan met de pet zegt.
    De ander kopieert en plakt belangrijke documenten.
    Zodra de één ophoudt, stopt ook de ander.

    En vanzelfsprekend zal de ander zich hoeden hier verder oordelen over die éne aan te verbinden.
    Die ander is namelijk goed opgevoed, zeer goed zelfs, en dan doet men dat niet zo snel.
  14. forum rang 10 rationeel 5 november 2019 12:47
    Nederland is een STAAT. In die staat wordt NEDERLANDS gesproken.
    Die taal kent regels. Een grammatica.
    Wanneer mensen voldoende onderwijs hebben genoten en niet dyslectisch zijn, kennen ze de regels en spreken ABN.

    Het leren van Nederlands is dus een eerste vereiste voor vreemdelingen die Nederlander willen worden om Nederlands te leren.

    Wanneer zij Engels kunnen spreken, dan zullen zij daar goed mee uit de voeten kunnen, omdat het Engels zich heeft ontwikkeld tot de wereld taal, de tweede taal die in vele staten onderwezen wordt, en zo tot de internationale taal kan worden gezien.

    Vroeger leerden kinderen op school zowel Frans, Duits als Engels. Zowel het Frans als het Duits zijn bij het Engels als voertaal achtergebleven.
    Een aantal kinderen kiest nu als derde taal Chinees.

    Streektalen zijn interessant, maar spelen in de grote wereld geen rol, omdat communiceren er in, alleen maar mogelijk is in een beperkt gebied..
  15. forum rang 10 rationeel 5 november 2019 13:07
    quote:

    gokker schreef op 5 november 2019 12:37:

    [...]

    Het is inderdaad niet bij de wet verboden hier wat dan ook te beweren, zelfs als het niets met het klimaat te maken heeft.

    De één kopieert en plakt wat jan met de pet zegt.
    De ander kopieert en plakt belangrijke documenten.
    Zodra de één ophoudt, stopt ook de ander.

    En vanzelfsprekend zal de ander zich hoeden hier verder oordelen over die éne aan te verbinden.
    Die ander is namelijk goed opgevoed, zeer goed zelfs, en dan doet men dat niet zo snel.
    Ja, Jan met de PET.
    In een democratie geldt gelijkheid voor de wet.

    Helaas is er soms wel een beetje zand in de raderen van deze mooie wet geslopen.

    Want hoe kan het zo zijn, dat onze stoere Friezen strafrechterlijk worden aangepakt, en dat onze Allochtonen met vergelijkbaar gedrag wegkomen, zelfs zonder vermaning.
    Hebben we het nog niet over onze dappere parlementarier.

    De een geeft een stem aan relevante uitspraken voor dit draadje, van een breed publiek. En de ander probeert deze uitspraken te saboteren, omdat hij er blijkbaar geen antwoord op heeft.

    Het meedoen aan de teloorgang van onze beschaving. Daar valt mijns inziens deze sabotage onder.

  16. forum rang 10 rationeel 5 november 2019 13:10
    quote:

    gokker schreef op 5 november 2019 12:55:

    Een taal baseert niet op grammatica.
    Grammatica baseert op een taal en loopt die dus achterna.
    Talen zijn er sinds meer dan 200.000 jaren.
    De Nederlandse taal is van na de middeleeuwen en DUS ook de bijbehorende grammatica.


    Kromtaal spreken is kromtaal denken.
  17. [verwijderd] 5 november 2019 13:18
    Zal ik voor de grap eens wat van deze "relevante uitspraken" aanhalen?
    Dan kunnen we daar graag aansluitend van gedachten over wisselen.

    "Teloorgang van onze beschaving"

    Daarover gaat het sinds mensenheugenis en verder terug.
    Beschaving is een proces, net als kunst trouwens, al wordt dat door het FvD bestreden.
    De jongeren leven nu eenmaal niet naar de regeltjes van hun ouders.
    Dat is altijd zo geweest.
38.987 Posts
Pagina: «« 1 ... 511 512 513 514 515 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0729 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.333,06 +0,73%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links