Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,780 16 apr 2024 13:49
  • -0,360 (-1,28%) Dagrange 27,740 - 27,960
  • 22.504 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos november 2019

5.599 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 oktober 2019 19:18
    quote:

    Ben Veulkaap schreef op 31 oktober 2019 17:48:

    Out of the box gedacht!

    Als de samenwerking met Gilead en de introductie van Filgotinib voorspoedig verlopen. de bedrijfs- en onderzoekscultuur van Galapagos worden gerespecteerd en Onno het over een jaar of drie het wel mooi vindt, kan de algehele integratie -lees overname- alsnog binnen 10 jaar plaatsvinden.
    “ Als de commerciële fase aanbreekt gaat iedereen kijken naar omzetcijfers en marges en ik vraag me af of ik de juiste persoon ben om die kar te trekken.”

    Onno kan n7 dus blijven doen wat hij leuk vindt, Gilead doet het gros van het commerciële, en Onno kan dit in het klein ook een beetje doen in de EU. Ondertussen heeft hij de grootste zak geld die hij had kunnen wensen om mee te spelen met nieuwe onderzoeken en producten.

    Een ideale combinatie. En wij mogen die meemaken!! Hoe geweldig!
  2. forum rang 4 holenbeer 31 oktober 2019 20:56
    quote:

    alalush schreef op 31 oktober 2019 16:22:

    Puur uit nieuwsgierigheid. Iemand enig idee met werlke naam ze "filgotinib" gaan op de markt lanceren? Abbvies "upadacitinib" is bijna onuitspreekbaar :D Vandaar wellicht Rinvoq. Maar voor Filgotinib? Misschien Filgox, Filox, ....?
    Gilead heeft 3 namen gedeponeerd waaruit ze gaan kiezen, ik denk een jaartje geleden. Weet ze niet meer, ze waren (nog) minder sexy dan bv Rinvoq. Misschien kan iemand ze reproduceren?

    En dank Kelewan. Mooie gedachte, een ereburger.
  3. Dootch 31 oktober 2019 21:22
    GILEAD EN GALAPAGOS PRESENTEREN NIEUWE DATA OVER FILGOTINIB OP HET JAARLIJKSE ACR/ARP 2019 CONGRES

    Nieuwe analyses van het klinische ontwikkelingsprogramma van filgotinib herbevestigen het consistente werkzaamheids- en veiligheidsprofiel van het kandidaatgeneesmiddel bij de behandeling van ontstekingsziektes


    Foster City, Calif. en Mechelen, België; 31 oktober 2019; 21.01 CET – Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) en Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigden vandaag aan dat nieuwe gegevens uit hun onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor ontstekingsziektes zullen worden gepresenteerd op het jaarlijkse congres van het American College of Rheumatology/Association of Rheumatology Professionals (ACR/ARP) dat van 8 tot 13 november plaatsvindt in Atlanta. De bedrijven zullen op de bijeenkomst van dit jaar 20 abstracts presenteren met belangrijke gegevens over het kandidaatgeneesmiddel filgotinib voor reuma en artritis psoriatica (PsA), alsook behandelingsresultaten en zorg voor reumapatiënten uit de praktijk.

    “Deze meest recente gegevens dragen bij tot het groeiende aantal bewijzen over de mogelijke rol van filgotinib bij de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten,” aldus John Sundy, MD, PhD, Senior Vice President, Inflammation and Respiratory Diseases, Gilead Sciences. “Mensen met reuma kunnen hardnekkige langetermijnsymptomen ervaren ondanks de momenteel beschikbare behandelingsopties. Bij Gilead werken we aan de verbetering van de levenskwaliteit van mensen met inflammatoire aandoeningen, en we kijken er dan ook naar uit om deze laatste gegevens bekend te maken op ACR/ARP.”

    “We zijn trots om deze meest recente gegevens te kunnen delen op ACR/ARP 2019,” aldus Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer van Galapagos. “Deze resultaten blijven het potentieel voor filgotinib aantonen bij reumapatiënten die met deze ziekte moeten leven, en daardoor voor grote uitdagingen staan. Verder zijn we in het bijzonder opgetogen over de start van de Fase 3 PENGUIN-studies in PsA, aangezien filgotinib het potentieel heeft om een antwoord te bieden op de grote onvervulde medische nood bij PsA-patiënten.”
  4. Dootch 31 oktober 2019 21:23
    Nieuwe gegevens over de werkzaamheid en veiligheid van filgotinib bij reumatoïde artritis
    Belangrijke presentaties omvatten subgroepanalyses van het klinische FINCH 2-onderzoek dat het potentieel van filgotinib aantonen bij specifieke reuma-populaties die onvoldoende reageerden op biologische ziektemodificerende antireumatische geneesmiddelen (biologic disease-modifying anti-rheumatic drugs; bDMARD’s), inclusief patiënten uit deze moeilijk te behandelen populatie, die ook bloedarmoede, trombocytopenie en leukopenie hebben. Belangrijke gegevens omvatten ook gepoolde veiligheidsresultaten van het FINCH Fase 3-programma (studienummers NCT02889796, NCT02873936, NCT02886728), alsook veiligheidsresultaten van de DARWIN-3-studie (NCT02065700) op lange termijn.
    Een subgroepanalyse van de werkzaamheid van filgotinib in demografische en klinische subgroepen van patiënten met refractaire RA (poster, #504, zondag 10 nov; 09.00 uur)
    Een subgroepanalyse van de klinische werkzaamheidsrespons en de levenskwaliteitsresultaten van Fase 3-onderzoek met filgotinib bij patiënten met onvoldoende respons op biologische DMARD's (Poster, #517, zondag 10 nov; 09.00 uur)
    Effecten van filgotinib op anemie, trombocytopenie en leukopenie: Resultaten van een Fase 3-studie bij patiënten met actieve RA en voorafgaand onvoldoende respons op of intolerantie voor biologische DMARD’s (Presentatie #2875, woensdag 13 nov, 09.00 uur)
    Gepoolde veiligheidsanalyses uit Fase 3-studies met filgotinib bij patiënten met RA (Poster, #1329, maandag 11 nov; 09.00 uur)
    Behandeling van RA met filgotinib: Week 156 veiligheids- en werkzaamheidsgegevens van een Fase 2b open-label extensiestudie (Poster, #550, zondag 10 nov; 09.00 uur)
    Bij RA wil biomarkeronderzoek de moleculaire basis van de ziekte beter karakteriseren en populaties identificeren die het meest baat kunnen hebben bij een behandeling. Gilead zet zich in om voortgang te boeken in dit veelbelovende en innovatieve gebied. De voorgelegde gegevens zullen het verband analyseren tussen een reeks RA-biomarkers en de therapeutische respons van filgotinib.
    Een groep patiënten met bDMARD-ervaring die werd behandeld met filgotinib vertoonde een gedeeltelijke reversie naar het perifere moleculaire profiel van een demografisch gematchte gezonde populatie (Poster, #45, zondag 10 nov; 09.00 uur)
    Belangrijke ontstekingsbiomarkers bij aanvang worden in verband gebracht met de respons op filgotinib in week 12 bij RA-patiënten met onvoldoende respons op of intolerantie voor biologische DMARD’s (Poster, #46, zondag 10 nov; 09.00 uur)
    Een samengestelde, op IFN gebaseerde signatuur wordt in verband gebracht met een filgotinib-specifieke klinische respons bij bDMARD-ervaren patiënten met RA (Poster, #2012, dinsdag 12 nov; 09.00 uur)
  5. Dootch 31 oktober 2019 21:23
    Praktijkervaringen met de behandeling van RA
    Naast therapeutische innovatie is meer inzicht nodig in de reële ervaringen van patiënten die leven met RA. De voorgelegde gegevens zullen de resultaten van meerdere studies toelichten die gericht zijn op de algemene last voor RA-patiënten in de VS.
    Behandelingspatronen en persistentie na een eerste biologische DMARD bij patiënten met RA: Praktijkanalyse van U.S. Medicare data 2012-2016 (Presentatie, #953, zondag 10 nov; 16.30 uur)
    Praktijkbewijzen: Klinische en economische druk van anemie, veneuze trombo-embolie en maligniteit bij patiënten met RA die overschakelen van een eerste biologische DMARD naar een andere behandeling in de VS (Poster, #204, zondag 10 nov; 09.00 uur)
    Praktijkbewijzen: Infecties bij patiënten met RA die overschakelen van een eerste biologische DMARD naar een andere behandeling in de VS (Poster, #1374, maandag 11 nov; 09.00 uur)

    Filgotinib bij artritis psoriatica

    Langetermijnveiligheidsdata met filgotinib in PsA
    Het is belangrijk het veiligheidsprofiel en de duurzaamheid van de respons op nieuwe therapeutische opties voor potentiële indicaties te begrijpen. De resultaten van een langetermijnveiligheidsanalyse die de veiligheid van filgotinib voor personen met PsA evalueert, worden voorgesteld.
    Langetermijnveiligheid van filgotinib bij patiënten met artritis psoriatica, veiligheidsgegevens van Week 52 uit een Fase 2 open-label extensieonderzoek (poster, #1534, maandag 11 nov; 09.00 uur)

    Start van PENGUIN Fase 3 programma met filgotinib in PsA
    De werkzaamheid en veiligheid van een eenmaal daagse 100 mg en 200 mg filgotinib-dosis in vergelijking met placebo worden nu verder onderzocht in het PENGUIN Fase 3-programma. PENGUIN 1 (NCT04115748) zal de werkzaamheid en veiligheid van filgotinib, adalimumab en placebo vergelijken bij ongeveer 1.000 patiënten met actieve PsA die naïef voor biologische DMARD-therapie zijn. PENGUIN 2 (NCT04115839) zal de werkzaamheid en veiligheid van filgotinib vs. placebo meten bij 390 patiënten met actieve artritis psoriatica die onvoldoende reageren op of intolerant zijn voor bDMARD-therapie. Het primaire eindpunt van elke studie is de ACR20-respons in Week 12, met meerdere secundaire eindpunten op tekenen en symptomen van artritis psoriatica tot Week 24 in PENGUIN 1 en Week 16 in PENGUIN 2.

    Filgotinib is een experimenteel geneesmiddel dat niet is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration of een andere regelgevende instantie. De werkzaamheid en veiligheid ervan zijn niet vastgesteld.

    Voor meer informatie, inclusief een volledige lijst van de abstracts die worden gepresenteerd op ACR/ARP 2019, verwijzen we naar: acrabstracts.org.

    Voor informatie over klinische onderzoeken met filgotinib verwijzen we naar: www.clinicaltrials.gov.
  6. Dootch 31 oktober 2019 21:24


    Over de samenwerking rond filgotinib
    Galapagos en Gilead gingen een wereldwijde samenwerking aan voor de ontwikkeling en commercialisering van filgotinib bij inflammatoire indicaties. De FINCH-studies maken deel uit van meerdere klinische studies naar filgotinib bij ontstekingsziektes, inclusief het EQUATOR Fase 2-programma bij artritis psoriatica, de TORTUGA Fase 2-studie bij de ziekte van Bechterew, de DIVERSITY Fase 3-studie (NCT02914561) bij de ziekte van Crohn (ook dunne darm en fistelvorming Fase 2-studies bij de ziekte van Crohn), de SELECTION Fase 3-studie (NCT02914522) bij colitis ulcerosa en de PENGUIN Fase 3-studie bij artritis psoriatica.

    Over Galapagos
    Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoekstadium in verschillende ziektes. De pijplijn van Galapagos bestaat uit Fase 3-studies tot onderzoeksprogramma's in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.


    Over Gilead Sciences
    Gilead Sciences, Inc. is een op onderzoek gebaseerd biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve geneesmiddelen ontdekt, ontwikkelt en commercialiseert in gebieden waar nog niet aan de medische behoeften is voldaan. Het bedrijf streeft ernaar de zorg voor mensen met levensbedreigende ziekten over de hele wereld te transformeren en te vereenvoudigen. Gilead is actief in meer dan 35 landen over de hele wereld, met hoofdkantoren in Foster City, Californië. Ga voor meer informatie over Gilead Sciences naar de website van het bedrijf: www.gilead.com.
  7. .kees 31 oktober 2019 21:40
    quote:

    holenbeer schreef op 31 oktober 2019 20:56:

    [...]
    Gilead heeft 3 namen gedeponeerd waaruit ze gaan kiezen, ik denk een jaartje geleden. Weet ze niet meer, ze waren (nog) minder sexy dan bv Rinvoq. Misschien kan iemand ze reproduceren?

    En dank Kelewan. Mooie gedachte, een ereburger.

    Enjanly - Ojanlo - Nemjana

    Inderdaad, hoe kom je d'r op

  8. [verwijderd] 31 oktober 2019 22:18
    quote:

    .kees schreef op 31 oktober 2019 21:40:

    [...]
    Enjanly - Ojanlo - Nemjana

    Inderdaad, hoe kom je d'r op

    Ik neem Jana wel :s
    Ja sorry mensen, ik vind die namen ook niks.
    Als jan er toch in moet, Filgojan?

    Naja ;) het belangrijkste is dat het middel goed en veilig is. En dat is het!
5.599 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links