Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blij met fysiek goud en zilver!

8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 390 391 392 393 394 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 asti 9 oktober 2019 19:13
    quote:

    voda schreef op 9 oktober 2019 18:42:

    Mooie link John. AB. Mijn hemel, zoveel inflatie? Ach ja, 1970. Ik werkte toen parttime in de supermarkt (21 jaar). Netto uurloon ongeveer 6 gulden.
    Nu zit ik aan ongeveer 48.40 gulden netto omgerekend. (59 jaar) (zonder vakantie geld en 13e maand)

    Goede oude tijden. :-)
    Als je in 2019 een 59jarige bent, dan kun je in 1970 geen 21jarige zijn geweest. Je denkt dus waarschijnlijk aan de jaren tachtig.
  2. forum rang 10 voda 9 oktober 2019 19:46
    Goud blijft blinken in 2020

    Door John Beijer op 9 okt 2019 om 11:50 | Views: 2.665

    ‘Wat mag u verwachten voor 2020?’, is de vraag die nu de komende periode gaat spelen. Zo richting einde jaar en met een bull markt die al bijna tien jaar onderweg is, krijg ik steeds vaker de vraag: “Wat moet ik doen met mijn centen?”
    De rente op ons spaarrekening is erg laag en we moeten dus op zoek naar alternatieven. Gemiddeld door alle jaren heen kan je niet om de aandelenmarkten heen.

    Natuurlijk weten we allemaal dat we diverse crisissen voorbij hebben zien komen, maar ik denk nu wel dat we ons nu in een zeer unieke situatie bevinden. De centrale banken ondersteunen de financiële markten direct waar nodig en dat legt een enorme bodem onder de markten.

    Toch moeten we alert zijn en zien we in diverse landen de macrodata snel afzwakken. Dit is in mijn ogen nog niet echt zichtbaar in de koersontwikkeling van de aandelenmarkten. Ik ben dan ook zeer selectief met het innemen van individuele aandelenposities en kijk liever naar de diverse indices omdat je daar het risico veel beter kan spreiden.

    AEX
    Als we kijken naar de AEX, valt het op dat we al meerdere keren tussen 578 en 583 een top hebben gezet en steevast stevig terugvallen.

    Klik op illustratie voor vergrote versie
    Toch verandert dit niet mijn visie en blijf ik geloven in een AEX die op weg is naar 609 punten. De rente blijft voorlopig zeer laag, de bedrijfswinsten blijven voor Nederlandse fondsen zeer gunstig en met een koers/winst verhouding van gemiddeld 14 en een dividendrendement van 3,8% is de AEX gunstig geprijsd.
    De daytraders zien weerstand in de zone 568 – 573 en steun is er op 563 en 558.
    We zitten midden in de beruchte oktobermaand en maken ons klaar voor de derde-kwartaalcijfers. De verwachtingen zijn niet heel hoog gespannen en bij een aantal fondsen zou ik nu vast winstnemen.

    ASML op 226 euro vind ik te duur. DSM op 108 euro zou ik verzilveren. ABN Amro daarentegen, op 15,70 euro, durf ik te kopen en dat geldt uiteraard ook voor ArcelorMittal, ING, Randstad en Shell.

    Goud
    In de grondstoffensector volg ik het zwarte goud, oftewel de olieprijs, op de voet en uiteraard het gewone goud. Traditiegetrouw schiet de goudprijs fors omhoog als er turbulentie is op de financiële markten.
    Mensen die in goud beleggen hebben hier meestal een enorm vertrouwen in. Aandelenbeleggers daarentegen willen er meestal niets van weten: het levert immers geen dividend op, er komen geen bedrijfsresultaten naar buiten, etcetera. Nu de Federal Reserve de rente aan het verlagen is, is er opeens weer veel belangstelling voor goud.


    Klik op illustratie voor vergrote versie
    Onlangs is een weerstand rond de 1.370 dollar uitgenomen. Daarmee is de zijwaartse periode die al bijna drie jaar duurt nu voorbij. Ons computersysteem heeft inmiddels een koopsignaal gegeven en wij zitten met een turbo long in goud. Kortom, wij verwachten dat het goud op korte termijn 1.610 dollar gaat aantikken. Dat is een stijging van ruim 100 dollar vanaf de huidige niveaus.
    Ook verwacht ik in 2020, met de verkiezingen in de VS in aantocht, dat we grote uitslagen voorbij zullen zien komen. Een handelsconflict met China en structureel lage rentes zijn de ideale ingrediënten voor hogere goudprijzen. Kortom, het goud blijft ook in 2020 blinken, volgens mij.

    Beijer heeft zakelijke posities in ING, Fugro, Goud en Ahold. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

    John Beijer is directeur van TurboTrends en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. TurboTrends geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot langere termijn. De handelssignalen van TurboTrends worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Turbotrends-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld..

    www.belegger.nl/Column/486365/Goud-bl...
  3. forum rang 9 josti5 9 oktober 2019 20:34
    quote:

    voda schreef op 9 oktober 2019 18:42:

    Mooie link John. AB. Mijn hemel, zoveel inflatie? Ach ja, 1970. Ik werkte toen parttime in de supermarkt (21 jaar). Netto uurloon ongeveer 6 gulden.
    Nu zit ik aan ongeveer 48.40 gulden netto omgerekend. (59 jaar) (zonder vakantie geld en 13e maand)

    Goede oude tijden. :-)
    Sjezus Hans, ik weet nog goed dat je zei, dat je 48 was...
    Het gaat veel te hard...
  4. forum rang 7 ffff 10 oktober 2019 11:53
    quote:

    josti5 schreef op 9 oktober 2019 18:15:

    [...]

    Met de 100 gulden van 50 jaar geleden kun je nu nog maar net-aan 5% van de hoeveelheid goud kopen, die je er 50 jaar geleden voor kon kopen.
    Dát is nou inflatie...

    marketupdate.nl/columns/100-gulden-mi...
    Mooie postings in deze draad! Altijd het lezen waard, zeker voor jonge mensen. Wat inflatie al niet kan doen.

    Speciaal voor Asti:

    In 1962 had ik als vijftienjarige een vakantiebaan op de camping van Ermelo bij Simon de Wit. 6 dagen in de week ongeveer 9 uren ( hard) werken per dag in de kampwinkel + in de frietkraam. Verdiensten Hfl 49,50 per week. Hollandse florijnen 50 stuks minus twee kwartjes. En dat voor 54 uren werk. Akkoord, inclusief eten en armoedige slaapplek.

    Om maar een idee te geven van toen het loon voor een piepjong studentje en het aantal uren dat je moest draven. Overigens werd daar volgens mij 80 procent in het zwart gedaan, maar dat besefte ik pas veel en veel later.

    En ter vergelijking: Mijn moeder had nog maar enkele jaren daarvoor, dus laten we zeggen in 1957 een huishoudgeld van 100 Hfl per week. Gisteren hadden we het in deze draad even over Hfl 4000, daar deed mijn moeder dus 9 maanden mee ! De huishoudboekjes die een instituut in Nederland zo dolgraag wil hebben, heb ik nog steeds. Gezin met 5 opgroeiende kinderen. HFL 100 = 45 Euro en 38 Eurocenten...….. Per week !

    Nog een leuke: Als de huisdokter , hoogst, hoogst zeldzaam op thuisvisite kwam, dan kostte die visite Hfl 3,75. ( Nog geen twee Euro) Mijn vader noemde hem altijd..... rover! En toen moest zijn zoon nog tegen hem zeggen, dat hij ook dokter wilde worden....

    Peter
  5. forum rang 6 haas 10 oktober 2019 12:49
    1949: deed mijn moeder er ook 9 maanden over: toen was ik er:)
    1959-1962: werkte ik bij tuinder : 12 gulden/8 uren,kontant,12 boterhammen in blikken trommel onder de snelbinders:)
    toen was er nog geen kinderarbeid:)
    Én al helemaal geen belasting of iets dergelijks !
    Toen werd "alles "kontant" afgerekend met de postbode/steenkolenboer

    PS: dus op naar de volgende 60 jaren met inflatie etc.:):)
  6. forum rang 7 ffff 10 oktober 2019 17:01
    Dat was anders best een vet salaris, haas !!!! Als ik dat geweten had, was ik ook bij die tuinder van jou en niet bij Simon de Wit gaan werken.

    Had ik wel een stukje sexuele voorlichting in de praktijk gemist, want ik was toen zo groen als gras en op die camping daar in het oer-calvinistische Ermelo, daar werd toen al flink aangerommeld. En oh zo groene Peter keek daar met stomme verbazing naar. Ach zoiets was toen ook wel een paar tientjes waard.... Ik bedoel dus die voorlichting hè.
  7. forum rang 7 handyman6 31 oktober 2019 11:36
    Inderdaad ,goud is zo slecht nog niet Peter en Hans.
    Zelf zit ik in staatsleningen:€,$ en Austr $ en Noorse Kroon sinds mrt '18,want met negatieve rentes maak je anders geen rendement,dacht ik.
    Aandelen vind ik ,al 2 jaar een zeepbel... maar dankzij TINA: nul rente,QE, blijft men maar aandelen kopen.
    Wereldeconomie vertraagt,zegt men ,dalende olie en staalprijzen ,etc ,en dalen de beurzen mee? Nee dus.
    Vroeger liepen de beurzen daar een 1/2 jaar tot 3/4 jaar op vooruit.Nu hobbelen ze er achteraan.
    Als belegger " oude stempel" kan ik maar niet geloven dat de beurs rally maar blijft duren....en dat doet ie wel!

    Onder zulke omstandigheden,snap ik wel dat velen hun heil in edelmetaal,stenen en oblies zoeken.Ouwevossen zijn sluw en voorzichtig: ookal strooien de CB's met nogzoveel digitaal tovergeld, bitcoins,en groei sprookjes,elk feesje heeft een end.
    Of denken jullie nu echt ,dat dit -0 rente sprookje eeuwig blijft duren?
    GrH6

  8. forum rang 10 voda 11 november 2019 20:34
    Goud: lekker anoniem en draagbaar

    En er is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het witwasschandaal bij Danske Bank. Bij de tak in Estland, waar klanten uit Rusland, Estland en Litouwen werden geholpen met fiscaalvriendelijke, doch illegale diensten zoals overboekingen naar belastingparadijzen, werd een select groepje klanten de mogelijkheid geboden hun geld om te zetten in gouden munten en goudstaven.

    marktbewegingen
    Volgens persbureau Bloomberg, dat de zaak onthulde, begon alles te spelen rond juni 2012. Goud was toen zeer populair omdat het financiële systeem wel een beetje op knappen stond en Mario Draghi nog niet zijn fameuze whatever it takes-speech had gehouden. Maar de bank bood het niet alleen aan ter bescherming van het vermogen van klanten, maar ook vanwege 'anonimiteit' die fysiek goud nu eenmaal biedt. Ook zou de presentatie gewag hebben gemaakt van de 'draagbaarheid' van het analoge bitcoin. Kortom, een ideale belegging voor de core business van de Estlandse tak van Danske Bank, waar ongeveer voor €200 mrd werd witgewassen.

    Lucratief
    Het verhaal vertelt niet hoeveel goud Danske Bank heeft weten te slijten aan hun clientèle, maar volgens Bloomberg waren er in elk geval wel een paar klanten die gebruikmaakten van deze service, waar Danske voor grote bedragen 0,5% van de waarde als provisie rekende en voor kleinere orders tot een wel zeer lucratieve 4%.
    Groot voordeel was dat ook de antiwitwasprocedures omzeild konden worden als de klanten het goud voor lange termijn in bewaring gaven. Ter geruststelling van de klanten plugde Danske Bank het goud ook door te zeggen dat er niet publiekelijk mee geadverteerd zou worden, zodat de fiscale autoriteiten niet op een idee zouden worden gebracht.

    Grappig detail is nog dat de handtekening van Howard Wilkinson, de klokkenluider die de zaak aan het rollen bracht, sommige van de documenten siert waarin het goud werd aangeprezen. Bloomberg heeft nog met zijn advocaat contact opgenomen, maar kreeg vooralsnog geen reactie.

    Koers door het putje
    Heel erg lang heeft de bank niet met het goud lopen leuren. Volgens Bloomberg zouden er geen aanwijzingen zijn dat de bank na 2013 de diensten nog aanbod.
    Dat is overigens niet zo gek. In juni 2012 werd goud zo rond de $1600 per troy ounce, een stukje onder de piek van $1900 in september een jaar eerder. Maar in 2013 ging de koers helemaal door het putje richting de $1200. Vermogensbescherming was toen inderdaad niet meer een heel goed argument om goudstaven of munten in bezit te hebben. Voor wie wel instapte is het zeer onwaarschijnlijk dat de fiscale efficiëntie en de geboden anonimiteit daar nog tegenop hebben gewogen.

    fd.nl/beurs/1324027/goud-lekker-anoni...
  9. forum rang 7 ffff 12 november 2019 11:36
    Ik pijnig mijn hersenen: Ongeveer een maand geleden kreeg ik bericht dat OF ING OF KBC geen fysiek goud meer verkoopt vanaf 1 januari 2020. . Zelf vind ik zoiets een opmerkelijk bericht, al ben ik nu op dit moment kwijt, welke van die twee banken er nu precies mee stopt fysiek goud te verkopen.

    Met al die antiwitwasprocedures ligt zo'n berichtje van de bank aan zijn klanten ook weer helemaal in de lijn om alle kanalen BUITEN benkrekeningen om, onmogelijk of in ieder geval lastiger te maken.

    Het enige wat je natuurlijk uiteindelijke bereikt is dat de goudhandel in zijn handjes wrijft.

    Waar is de tijd dat bankiers de aankoop van fysiek goud promootten? Dat fysiek goud een onderdeel van vermogensbeheer en vermogensopbouw was? En volgens mij natuurlijk nog altijd IS . Ineens spelen er andere krachten binnen de bankwereld. Althans, zo zie ik dat.

    Peter
  10. forum rang 10 voda 12 november 2019 16:37
    Video: Veilige havens doen stapje terug

    (ABM FN-Dow Jones) Aandelenmarkten zitten recent stevig in de lift, tegelijkertijd doen de zogenaamde veilige havens een stapje terug. In deze context neemt beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker LYNX de ontwikkeling van het euro-dollar-paar en de goudprijs onder de loep.

    www.youtube.com/watch?v=hjoXL50Ob5M&a...

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 27 december 2019 06:10
    Goudprijs blijft boven 1.500 dollar

    (ABM FN-Dow Jones) De goudprijs is donderdag bijna een procent gestegen naar 1.516 dollar. Het was de derde handelssessie op rij dat de goudprijs steeg, zij het bij lage volumes.

    Analisten van Goldman Sachs sluiten niet uit dat de goudprijs in 2020 weer boven de 1.600 dollar uitkomt, bijvoorbeeld door een verhoogde politieke onzekerheid.

    Ook onduidelijkheid over de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen en zorgen over een haperende economie in de VS zouden de goudprijs kunnen stimuleren, volgens de analisten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 31 december 2019 18:42
    Beste jaar voor goud sinds 2010

    Goudstaaf Foto: Reuters/Tamara Abdul Had

    Beleggers in goud hebben een goed jaar achter de rug. De waarde steeg dit jaar met zo'n 19%, wat het beste jaar sinds 2010 opleverde voor het edelmetaal.

    Het edelmetaal profiteerde dit jaar van de draai die centrale banken maakten. In het begin van het jaar stonden die nog in verkrappingsmodus, maar door de onzekerheden in de wereld, zoals de Amerikaans-Chinese handelsoorlog, brexit, en onrust in regio's als HongKong zijn de centraloe banken aan het verruimen geslagen. De Fed verlaagde de rente drie maal op rij en ook de ECB verlaagde de rente en reanimeerde het opkoopprogramma. De instroom in aan goud gerelateerde exchange traded funds steeg met 15% in 2019.

    Analisten zijn verdeeld over of goud zijn winnende reeks zal doorzetten volgend jaar. Beleggers die nu in goud stappen als 'veilige haven' in verband met de recordstanden van aandelenindices en de sterk gedaalde rentes kunnen die beslissing beter heroverwegen, zei Hannah Anderson, strateeg bij JPMorgan Asset Management dinsdag tegen Bloomberg TV. 'Er zijn maar weinig specifieke omgevingen waarin goud het goed doet en het is niet noodzakelijkerwijs zo dat dat in 2020 het geval zal zijn', aldus Anderson. Ze wijste erop dat als gekeken wordt naar de prestaties van het edelmetaal in neergangen, dat die zeer gemixt zijn en dat goud geen zekerheid kan bieden. Zij denkt dat obligaties, ondanks de lage rendementen, nog steeds de beste defeniseve belegging zullen zijn. 'Obligaties in de portefeuille zijn voor bescherming en inkomen. Ik denk dat je voor het inkomen ergens anders moet kijken, maar ze bieden wel bescherming.'

    Georgette Boele van ABN Amro voorziet een hogere goudprijs voor volgend jaar, tot misschien wel boven de $1600. Maar zij zou niet instappen, maar pas na een 'gezonde' correctie, zegt zij tegen Bloomberg TV. En die correctie, die volgens haar al half januari kan komen, kan een stevige zijn. Dat komt omdat er veel speculatieve posities zijn ingenomen op het edelmetaal.

    Maar op de iets langere termijn ziet zij veel zaken die een verdere stijging van de goudprijs ondersteunen. Zoals de vele obligaties die op dit moment negatief renderen. 'Goud rendeert niets, maar het is in elk geval niet negatief', aldus Boele. Ook het beleid van centrale banken ziet zij als gunstig voor goud. 'Wij verwachten dat zowel de Fed als de ECB de rente verder zal verlagen.'' Ook verwacht ABN Amro dat de dollar verder verzwakt in 2020 en 2021. 'Dan zou je hogere goudprijzen moeten zien', zegt Boele. 'Maar het risico is dat als je nu in stapt, dat je dan tegen een muur oploopt en er een correctie komt, wanneer niemand die verwacht', aldus Boele.

    fd.nl/beurs/1329811/beste-jaar-voor-g...
  13. forum rang 10 voda 3 januari 2020 12:58
    Run op goud en zilver door spanningen Midden-Oosten

    Gepubliceerd op 3 jan 2020 om 10:17 | Views: 3.124

    Gold World Spot (USD) 12:53
    1.550,18 +20,28 (+1,33%)

    Silver World Spot (USD) 12:53
    18,18 +0,13 (+0,72%)

    AMSTERDAM (ANP) - De oplopende spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten door een Amerikaanse drone-aanval in Irak is duidelijk merkbaar op de financiële markten. Beleggers nemen hun toevlucht tot relatief veilige investeringen als goud en zilver.

    De goudprijs steeg vrijdag naar zijn hoogste punt in vier maanden tijd. Zilver werd 1,3 procent duurder en ook de Japanse yen, die doorgaans als veilige haven wordt beschouwd, was in trek.

    Door de drone-aanval, die door de Amerikaanse president Donald Trump was bevolen, kwam de in Iran erg populaire generaal Qassem Soleimani om het leven. De hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, zwoer die aanslag te vergelden.

    Als gevolg van de spanningen zaten olieprijzen in de lift. Dat is weer slecht nieuws voor onder meer luchtvaartmaatschappijen die. Sowieso zijn die doorgaans gevoelig voor geopolitieke spanningen. Dit was vrijdag duidelijk te merken op de beurzen in Europa. Luchtvaartondernemingen als Air France-KLM, Lufthansa, easyJet, en British Airways moeder IAG verloren stuk voor stuk aan beurswaarde.
  14. forum rang 7 ffff 5 januari 2020 16:24
    Boeiende reportage over de oorsprong van de Rijn op de Nederlandse tv. Ik denk MAX. . Boeiend het onderdeel van de gouddelvers in Zwitserland, die daar dus al meer dan 10 eeuwen doende zijn. En vooral, dat geloof in goud, dat hunkeren naar goud, die zekerheid van goud. Het straalde van heel dat stukje reportage af.

    Prachtig de vraag aan die gouddelver: Hoeveel goud heb je nu eigenlijk gedolven? Heerlijk vind ik dat soort mensen: Dat ga ik JOU niet vertellen !

    En gelijk heeft ie.

    Peter
  15. forum rang 6 haas 5 januari 2020 22:02
    De goudproductie in Turkije heeft in 2019 het hoogste niveau bereikt in de geschiedenis van de Turkse Republiek.

    Dat blijkt uit een verklaring van de Turkse vereniging van goudmijnwerkers AMD.

    Turkije begon voor het eerst goud te produceren in 2001. Toen was de productie 1,4 ton. Dat niveau klom gestaag en bereikte een recordhoogte van 33,5 ton in 2013, toen 7.500 mensen werkzaam waren in de goudproductiesector van het land.

    De goudproductie in Turkije daalde van 2014 tot 2017, maar klom naar 27,1 ton in 2018 en steeg vanaf dat jaar met ongeveer 40 procent tot 38 ton in 2019, blijkt uit gegevens van AMD.

    “Dit jaar zal de goudproductie naar schatting stijgen tot boven de 45 ton”, aldus AMD-voorzitter Hasan Yücel.

    Potentieel

    Yücel zei dat Turkije in de periode 2001-2019 in totaal 338 ton goud heeft geproduceerd. Op basis van wetenschappelijke studies zijn er potentiële reserves van 6.500 ton waaruit tot nu toe 1.100 ton is gewonnen.

    Vandaag de dag werken ongeveer 10.000 mensen in de goudsector van het land.

    De AMD-voorzitter merkte op dat Turkije een van de toplanden ter wereld is wat betreft goudaankopen per inwoner.
8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 390 391 392 393 394 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0629 -0,13%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.396,25 +0,71%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links