Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De missers / stommiteiten van de (ex.) perp beleggers

68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 shaai 16 januari 2015 13:24
    quote:

    Cosy schreef op 16 januari 2015 13:03:

    Theo: mooi die lijst. Ik kan voor een deel met je mee doen. Weet niet meer precies welke: ik heb het verdrongen -:)
    Zeker mooi verhaal van Theo. Om het verdringen te voorkomen, en soms om opeens een vergeten aandeel weer te bekijken, hou ik vaak 1 of 5 aandeeltjes aan in de porto. Lijkt soms wat onoverzichtelijk, maar dan sorteer ik op waarde en negeer de staart, om er af en toe weer eens doorheen te lopen. Dan kom ik ook de bleeders weer tegen als wijze les voor mezelf.

    Wat Theo zegt over AH: na Espirito Santo ellende heb ik nu Carige maar snel verkocht met verlies. De boeken schijnen wat optimistisch te zijn geweest. Wat hij zei over de puts van Aegon herken ik wel. Ik koop nu dan liever turbo's in zulke gevallen.
  2. forum rang 5 theo1 16 januari 2015 13:26
    @zeurpietje,

    Bedankt. Ik had me indertijd voorgenomen om die Versatel aandelen nooit te verkopen, om me altijd te herinneren aan die blunder. Op een gegeven moment kreeg ik toch genoeg van die regel waar nog een paar tientjes van over was en verkocht ik ze toch maar. Het bleek niet nodig om die aandelen te houden om me eraan te herinneren. Die episode ga ik nooit meer vergeten.

    Voor sommige dingen, vooral nutteloze kennis, heb ik inderdaad een goed geheugen.
  3. forum rang 5 theo1 21 januari 2015 11:48
    quote:

    Cosy schreef op 19 januari 2015 18:57:

    @aex010: kep ze ook. Gelukkig niet groot. Want ik zit behoorlijk in HAL en dan krijg je SBM, Fugro, Boskalis, Vopak erbij.....
    Maar, ik neem aan dat je ook andere waarden hebt; gewoon vasthouden en wachten, wachten, wachten.
    Ik ook, maar HAL is ook Vopak en dat loopt dan weer super de laatste tijd. HAL heeft me nog nooit teleurgesteld.
  4. Royal Dutch Pim 27 februari 2015 18:20
    Met het oog op de vereenvoudiging van de porto veel aandelen verkocht afgelopen weken. In sommige gevallen had ik er calls op geschreven en niet teruggekocht als ik het idee had dat ze waardeloos zouden aflopen. Je raadt het al dat gaat altijd een keer fout zoals nu met ARCP vandaag + 7% dus mijn calls april $ 10 zijn weer bijna in the money. De tijdswaarde gaat er nu wel heel snel uitlopen dus de schade is te overzien maar het was niet handig. De beurs is onvoorspelbaar.
  5. [verwijderd] 27 februari 2015 19:09
    Ha Pim hier wat info over ARCP van vandaag uit het fd, PGGM laat zich horen als grootaandelhouder.

    De Nederlandse pensioenbelegger PGGM eist het vertrek van vier bestuurders van het Amerikaanse vastgoedbedrijf American Realty Capital Properties (ARCP). Dat schrijft PGGM in een brief aan ARCP.

    Bij ARCP kwam in oktober aan het licht dat het bedrijf bewust verkeerde cijfers naar buiten had gebracht. De oprichter Nicholas Schorsch stapte in december op vanwege dit boekhoudschandaal. PGGM wil nu dat vier bestuurders die er nog zitten ook vertrekken, omdat zij banden hadden met Schorsch. ‘Ze vertegenwoordigen een bedrijfscultuur, die dit schandaal toestond’, aldus de zegsman van PGGM.

    Gesjoemel

    PGGM bezit 11,6 miljoen aandelen in ARCP en heeft daarmee een belang van 1,3%. Volgens de pensioenbelegger is het van belang dat het vertrouwen van aandeelhouders wordt hersteld, want die hebben behoorlijke verliezen geleden door het gesjoemel.

    Om zeker te zijn dat er echt ‘onafhankelijke’ bestuurders worden benoemd, is het volgens PGGM ‘absoluut noodzakelijk’ dat het bestuur de aandeelhouders betrekt bij de benoeming van nieuwe bestuursleden. De pensioenuitvoerder wil daarom dat de aandeelhouders een kandidaat voor het bestuur kunnen aandragen, die vervolgens betrokken wordt bij de selectieprocedure voor de nieuwe topman en andere bestuurders.

    Schoon schip

    PGGM zegt niet op welke termijn de bestuurders moeten vertrekken. ‘Maar hoe eerder er schoon schip gemaakt kan worden, hoe beter’, aldus de woordvoerder.

    De Amerikaanse autoriteiten doen momenteel onderzoek naar de fouten in gerapporteerde cijfers in de eerste twee kwartalen van 2014. Er is inmiddels ook een collectieve schadeactie gestart tegen ARCP, waar PGGM ook aan deelneemt
  6. Harrie 25 oktober 2019 12:57
    Hallo allen,

    Ik heb mogelijk een toekomstige misser.. Ik heb al op een ander forum geprobeerd wat info te bemachtigen, maar jullie lijken ervaren en eerlijk over blunders.. Ik heb BESI 8,5% perp gekocht en krijg netjes de coupon uitbetaald. Ik heb alle info die ik kon vinden uitgeplozen, maar het lijkt allemaal to good to be true. Begrijpt iemand hoe een coupon van 8,5% in deze tijd, met nagenoeg negatieve rentes, nog kan bestaan. kortom mis ik een enorme adder onder het gras? Of heb ik tegen 67% een enorme kaskraker in huis gehaald.
  7. Moneypenny 26 oktober 2019 14:47
    Je zit in een verkeerde vijver te vissen. Hoog rendementprefs zijn er te.kust en te keur, AG mortgage 8,25%, AGNC 7,75%, ANNALY mortgage 7,5%, Armour reit 7,875%, CHS 8%, Deutsche Bank 8,05% en zo kan ik nog wel even doorgaan. Prima en consequente kwartaaluitbetalingen en best wel stabiele koersen.
  8. forum rang 4 shaai 27 oktober 2019 14:41
    quote:

    Harrie schreef op 26 oktober 2019 23:54:

    IPerp dank voor de tips. Ik zal me er eens in verdiepen. @midjj Ik heb ze nu enkele maanden in bezit en bij corporate actions staat nu de coupon met bedrag. Ik weet niet of dit betekent dat ik het geld daadwerkelijk ga ontvangen of dat het slechts een voornemen is. Ik laat het weten.
    Hoe zit het nu met de coupon die al of niet hebt ontvangen?
    Ik meen dat elders al een persbericht was geplaatst dat de coupon zou worden gepasseerd.
    Waarschuwing: ook als je hem WEL op je rekening hebt ontvangen, dat kan een fout zijn van de 'paying agent' die later weer wordt gestorneerd.

    Ik heb enkele jaren na de laatste daadwerkelijke couponbetaling bijv elk jaar couponnen ontvangen van (IKB) Capital Raising (en ook eens bij HSH/Resparcs?).
    Geld op de rekening, en dat werd dan steevast weer paar weken/een maand oid later gestorneerd, van min rekening af, terug naar de paying agent.
68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,32 -0,58%
EUR/USD 1,0672 +0,27%
FTSE 100 7.887,46 +0,13%
Germany40^ 17.743,20 -0,53%
Gold spot 2.393,30 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,04%
EBUSCO...
+2,99%
Kendrion
+2,92%
B&S Gr...
+2,11%
Pharming
+2,07%

Dalers

ADYEN NV
-4,55%
JUST E...
-3,80%
ASMI
-3,01%
TomTom
-2,93%
BESI
-2,92%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links