Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Amazon, Intel en GLPG

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 nb 24 oktober 2019 11:13
    quote:

    horscamp schreef op 24 oktober 2019 10:38:

    Het was dezelfde Nico die ons Nokia aanprees als de G5 investering bull shit ook hij weet het niet min 21% op één dag.
    Ja, dit kost me veel geld.
    Blijft lastig zo'n complete markt te beoordelen, maar in dit geval gaat het verhaal wel heel subiet van hallelujah naar helemaal kloten.
  2. Blenheim 24 oktober 2019 12:47
    Ik sluit uit dat Nico voor u op de 'buy' knop heeft gedrukt, dat heeft u zelf gedaan. Typisch beleggingsgedrag, als u winst had gemaakt op de tip van een analist was u naar eigen zeggen zelf zo slim. Maar als het verkeerd uitpakt is dat de schuld van een ander. Tip: enige zelfkritiek geeft lerend vermogen.
  3. forum rang 5 theo1 24 oktober 2019 13:28
    Draghi heeft tijdens de crisis zeker gedaan wat nodig was. Het was zijn taak de euro te redden en dat heeft hij gedaan. Dat is op zich al een hele prestatie. Dus dat is zeker positief. Als zijn termijn toen was afgelopen, was hij een held geweest.

    Hij heeft ook steeds de politiek opgeroepen te hervormen. Daar kan hij de politiek niet toe dwingen. Maar er is wel degelijk veel gedaan. Er zijn in Zuid Europa heel pijnlijke maatregelen genomen. Veel mensen zijn veel kwijtgeraakt. Het ene land is daarmee verder gegaan dan het andere, dat is natuurlijk waar. De vraag is of het genoeg is, maar je kan niet beweren dat alle regeringen op hun kont hebben gezeten. Bijna een eeuw aan wanbeleid zet je ook niet even in een paar jaar recht.

    Het is natuurlijk een zwak teken dat 10 jaar na de crisis, alle crisismaatregelen nog onverkort van kracht zijn. Is dat echt nodig? Door Nederlandse bril gezien niet. Maar ik heb natuurlijk niet alle gegevens die Draghi wel heeft. Het onmogelijke is natuurlijk dat er eigenlijk twee Europa's zijn, met totaal verschillende behoeften qua monetair beleid. Dat is bijna niet te verenigen en dat zal nog heel lang een zwak punt zijn aan de euro.

    Wat je Draghi m.i. wel kan verwijten is dat hij de stemverhoudingen in de ECB gewoon keihard heeft gebruikt om zijn beleid door te drukken. Maar ook dat is eerder een verwijt aan degenen die de statuten hebben geschreven: die hadden moeten voorzien dat er ooit een president zou zijn die dat zou doen. Al met al ben ik niet heel erg negatief over Draghi. Maar de echte held van de crisis is Ben Bernanke. Die heeft echt alles goed gedaan, tegen de wind in.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links