Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,624 23 apr 2024 17:08
  • +0,262 (+1,71%) Dagrange 15,342 - 15,640
  • 6.259.435 Gem. (3M) 11,2M

ING Oktober 2019

876 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. WinstPercentage 23 oktober 2019 10:32
    Waardeaandelen staan voor een renaissance (wedergeboorte) volgens deze beleggingsexpert

    De enorme divergentie tussen groei en waarde geeft aan dat het keerpunt nu is bereikt. Dat zegt beleggingsexpert Olgerd Eichler. Tevens vindt hij de vrees voor een recessie overdreven, al mag worden aangenomen dat de economie nog enige tijd zwak zal blijven.

    (finanzen.nl) - "Ondergewaardeerde maar winstgevende bedrijven met een sterk bedrijfsmodel zouden in dit opzicht ook in de toekomst succesvol moeten zijn", aldus Olgerd Eichler, die Lead Portfolio Manager is van het MainFirst Top European Ideas Fund en het MainFirst Germany Fund.

    Waardeaandelen, die in het verleden afgestraft en overschaduwd werden door groeibedrijven, zouden volgen hem in de nabije toekomst kunnen herleven. Zo zouden de verliezers van gisteren wel eens de winnaars van morgen kunnen zijn.

    Want positieve ontwikkelingen of minder erg dan voorspeld nieuws over de algemene economische situatie, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China of de nog steeds niet opgeloste Brexit kunnen deze soms verguisde waarden nog meer wind in de rug geven.

    De tegenbeweging is al begonnen

    "Wij verwachten dat de Europese economie nog enige tijd zal stagneren, maar zien geen verregaande recessie", denkt Eichler. Daarom zouden winstgevende en goed gepositioneerde bedrijven terug in het blikveld van de markt moeten komen.

    Hij constateert dat de hoop op een comeback van waardeaandelen toeneemt, vooral omdat er nu te veel wordt betaald voor zogenaamd snelgroeiende bedrijven en het waarderingsverschil tussen de groei- en waardeaandelen enorm is.

    "De tegenbeweging is al begonnen, hoewel de markt als geheel deze ontwikkeling nog niet volledig weerspiegelt", aldus de beleggingsexpert. "Aan de andere kant verwachten we de komende kwartalen een relatief zwakkere ontwikkeling van defensieve kwaliteitsaandelen."

    Goede instapmogelijkheden

    Achteraf beschouwd blijkt de waardering voor groeiaandelen, vooral gedreven door de vrees voor een recessie en de grote onzekerheid, ook bij de MainFirst-fondsen zijn sporen te hebben nagelaten.

    "Onze portefeuille van geselecteerde aandelen, het merendeel small en midcaps, werd zwaar getroffen door deze evolutie. Toch houden wij vast aan onze beleggingsfilosofie en zijn wij ervan overtuigd dat de bedrijven in onze portefeuilles met een sterke marktpositie en een solide balans in de toekomst weer naar een aanzienlijk hogere waardering zullen terugkeren", stelt Eichler.

    Met het oog op dit scenario kan het zinvol zijn om tegen de stroom in te zwemmen, zo geeft deze fondsmanager aan. Het idee hierachter is dat zogenaamd moeilijke crisissituaties ook goede instapmogelijkheden bieden. "Dit geldt in het bijzonder voor die aandelen die in het verleden soms keihard werden vermeden en die nu dus beter kunnen presteren dan de markt."

    Link:
    www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/waard...
  2. forum rang 7 4finance 23 oktober 2019 11:02
    quote:

    Dennis Marxen schreef op 23 oktober 2019 10:22:

    ABN Haalt ING van Kooplijst www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2019/10...
    Hele vreemde actie ABN. ING zal na de komende kwartaal resultaten bovengemiddeld stijgen. Die ABN gasten hebben zeker put belangen ;-) Er zit een enorme UP potentie in het aandeel ING.

  3. Johan van de keucken 23 oktober 2019 11:06
    quote:

    4finance schreef op 23 oktober 2019 11:02:

    [...]

    Hele vreemde actie ABN. ING zal na de komende kwartaal resultaten bovengemiddeld stijgen. Die ABN gasten hebben zeker put belangen ;-) Er zit een enorme UP potentie in het aandeel ING.

    ABN AMRO zit alleen in Nederland wat geen groeiland meer is ,ING zit in vele groei regio s ,dus een houd advies geld wel voor ABN AMRO en voor ING geld een outperform advies.
  4. [verwijderd] 23 oktober 2019 11:32
    Geen vreemd advies van ABN AMRO. ING had eerst het advies van ABN AMRO verlaagd en nu is het omgekeerd. Van adviezen trek ik mij niet veel aan.

    Vanuit de cijfers van het tweede kwartaal 2019 zal ING op lange termijn richting €17,76 bewegen. 31-10-2019 worden de cijfers van het derde kwartaal gepubliceerd; ik ben benieuwd! :)
  5. [verwijderd] 23 oktober 2019 11:42
    quote:

    4finance schreef op 23 oktober 2019 11:02:

    [...]

    Hele vreemde actie ABN. ING zal na de komende kwartaal resultaten bovengemiddeld stijgen. Die ABN gasten hebben zeker put belangen ;-) Er zit een enorme UP potentie in het aandeel ING.

    Inderdaad, nogal dwaze actie van ABN AMRO. Als je geen echt potentieel ziet in Europa's beste bank dan veroordeel je meteen je eigen bank tot liliput. Niet alleen niet echt slim, maar ook niet realistisch.
  6. [verwijderd] 23 oktober 2019 12:42
    Toch balen dat ING nu weer de enige financial is in de AEX die weer bijna een procent in de min staat! En dat terwijl er bijna (veelbelovende?) Q3 cijfers aan zitten te komen.
    Had gehoopt dat we deze week toch richting de EUR 10,70 konden gaan....in ieder geval wat verder weg van de EUR 10
  7. forum rang 5 havik of duif 23 oktober 2019 14:24
    quote:

    Rupert schreef op 23 oktober 2019 12:42:

    Toch balen dat ING nu weer de enige financial is in de AEX die weer bijna een procent in de min staat! En dat terwijl er bijna (veelbelovende?) Q3 cijfers aan zitten te komen.
    Had gehoopt dat we deze week toch richting de EUR 10,70 konden gaan....in ieder geval wat verder weg van de EUR 10
    Er is altijd wel iemand of instantie die weer iets negatiefs wil roepen en zo blijven we maar rond die € 10 hangen.
  8. forum rang 4 Tartessos 23 oktober 2019 15:05
    Fusie ING en Bankia is niet logisch'
    Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 12:01 | Views: 2.391
    Artikel
    Reacties (2)
    Gerelateerde instrumenten
    ING 14:41
    10,31 -0,04 (-0,39%)

    AMSTERDAM (AFN) - Een samensmelting van ING en de Spaanse bank Bankia ligt volgens een analist van Jefferies niet heel erg voor de hand. Dat stelt de marktvorser in reactie op berichtgeving van het Spaanse zakenmedium Expansión.
    Bankia-aandeelhouder Artisan Partners Asset Management wil volgens Expansión dat Bankia fuseert met ING in plaats van met Banco Sabadell. De investeerder denkt dat een samengaan met Sabadell de positie van Bankia verzwakt omdat Sabadell een slechtere kapitaalpositie heeft en niets toevoegt op het gebied van technologie. Artisan heeft ongeveer 3 procent van Bankia in handen. De investeerder heeft daarnaast een belang van zo'n 5 procent in ING.
    De analist van Jefferies snapt dat een krachtenbundeling met ING voor Bankia interessant kan zijn vanuit het perspectief van winstgevendheid. Maar hij waarschuwt dat zo'n deal tegelijk de terugvloeiing van kapitaal naar de aandeelhouders in gevaar kan brengen. Voor ING zou het nog minder logisch zijn om met Bankia in zee te gaan. Bankia zou gezien zijn uitgebreide kantorennetwerk in Spanje ook niet passen bij de strategie van ING.
    Het aandeel Bankia kwam woensdag amper in beweging. Op de beurs in Madrid noteerde de bank eind van de ochtend 0,3 procent lager. ING leverde in Amsterdam 0,7 procent aan beurswaarde in, met een koers van 10,27 euro.
  9. forum rang 6 matad 24 oktober 2019 00:12
    quote:

    Superrubio schreef op 23 oktober 2019 09:43:

    [...]

    Je krijgt er ineens 2300 filialen bij in een ouderwetse bank-markt waar alles nog draait om persoonlijk contact met de klant. Vandaar dat hoge aantal filialen.

    Voordelen die je schets kun je bij tal van banken in andere grote markten ook prima behalen. Zijn niet uniek
    Ben het nu eens met u eens.
    Spanje loopt ruim op Nederland achter wat het bankwezen betreft.
    Hier in Spanje moet je een nummer trekken om vervolgens vaak een half uur te wachten voordat men geholpen wordt. Rekeningen worden heel vaak betaald aan de balie. Zelfs de belastingbetalingen kan men slechts doen bij geselecteerde banken. In een klein stadje van pakweg 5000 inwoners vindt men minimaal 8 banken. Het internet bankieren loopt ver achter bij het Nederlandse gebeuren. Verder weinig uniformiteit en veel handje klappen. Moest onlangs voor een cheque 900 euro betalen. Kon dit bedrag enkel omlaag krijgen als ik wat verzekeringen afsloot. Helemaal uit de tijd al loopt men wel in. Zo´n 10 jaar geleden was het nog erger.

    Groet.
  10. [verwijderd] 24 oktober 2019 08:24
    Bron: www.iex.nl/Column/487492/TA-ING-op-de...

    Titel: TA: ING op de weg terug

    "De laatste weken is wat sectorrotatie waar te nemen waarbij geld uit defensieve aandelen wordt gehaald en wordt geïnvesteerd in meer cyclische sectoren.

    Sectoren die de afgelopen jaren onder druk hebben gestaan, herstellen van hun dieptepunten en laten technische verbeteringen zien. Onder andere de auto-, banken- en telecommunicatiesector maken een draai omhoog.

    Daar staat tegenover dat er geld wordt onttrokken aan de defensieve, veilige waarden als voeding, media en consumentengoederen.

    Ik bespreek hieronder de bankensector en het technische plaatje van ING. Eerst kijk ik nog even naar de AEX index.

    AEX index kijkt opzij
    De Nederlandse beurs heeft de afgelopen dagen pas op de plaats gemaakt na de stijging van begin deze maand. De huidige aarzeling zou een nieuwe hogere koersbodem kunnen opleveren. Hiervoor zou de AEX index vanaf het huidige niveau moeten opveren en een aanval moeten inzetten op weerstand 586,32.

    Zolang deze weerstand echter intact is, blijft het technisch beeld neutraal en kan ook een nieuwe correctie richting steun 553,85 niet worden uitgesloten.

    Bankensector herstelt
    De Europese bankensector maakt op korte termijn een draai omhoog. Geholpen door oplopende kapitaalmarktrente veren banken op van hun recente dieptepunten.

    De Euro Stoxx sector Banks heeft in de vorm van een omgekeerd hoofd-schouderpatroon een bodemformatie afgerond en kan verder omhoog. Eerste koersdoel wacht nu in de zone 102-105.

    ING veert op
    ING beweegt al ruim vijf jaar in een forse neutrale bandbreedte tussen steun €8 en weerstand €16. Begin 2018 is het aandeel afgeketst op de bovenkant van deze bandbreedte en is de koers hard weggezakt.

    Recent is ING echter opgevangen aan de onderkant van de bandbreedte en is er een herstel ingezet. Om meer ruimte vrij te maken voor een groter herstel dient ING de correctieve fase af te breken.

    Positieve punten
    De eerste verbeteringen traden op nadat de koers werd opgevangen door de steun van de bodem van 2016. Hierna is het aandeel teruggekeerd boven de bodem van begin dit jaar waarmee de dalende fase flink in kracht is afgenomen.

    De afgelopen weken wist INg ook een hogere koersbodem te vormen en terug te keren boven het 200-daags gemiddelde. Dit geeft aan dat de verkoopdruk verder is opgedroogd.

    Aanval op de weerstand
    Op korte termijn is te zien dat ING een aanval heeft ingezet op weerstand 10,68, gevormd door de top van juli. Als deze weerstand wordt gebroken, zullen de technische verbeteringen worden bevestigd en zal ook de langetermijn-correctieve fase worden afgebroken.

    Als ING daarna ook een hogere bodem kan vormen boven de 200-dagenlijn zal er een stijgende fase worden ingezet die de koers terug kan brengen naar de bovenkant van de langetermijn-bandbreedte rond 16 euro."

    Mijn verwachting is dat ING richting de €17,76 gaat en weerstand heeft rond de €12.
876 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links