Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jumbo breidt zakelijk assortiment uit

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:15 Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  2. 14 feb Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 23 oktober 2019 18:36
    Wat ik al tijden verwacht, Veghelse oorlog om zakelijke klanten gaat nu pas echt op stoom komen ;-) Waar Sligro aan het uitbreiden is (bv. België) met nieuwe groothandelswinkels, gaat de buurman Jumbo (die ook Sligro juridisch aanvecht) nu nog meer de aanval openen i.z. direct leveren aan de zakelijke markt klanten.

    Te verwachten ontwikkeling, zeker nu het er meer en meer op wijst dat juist de logistieke veranderingen in de zakelijke markt plaatsvinden. Steeds minder zakelijke klanten gaan naar die fysieke zaken (de parkeer plaatsen steeds leger) en doen meer digitaal en met levering op de zaak.

    Waar heb je dan straks nog groothandels voor nodig? Als de zakelijke klant gewoon bij dit soort adressen gaat bestellen, en puur naar het gemak en de kostprijs kijken. Reken maar dat Jumbo weet hoe die klanten welke prijs te berekenen. Het lijkt er bijna op alsof ik baat heb om dit aandeel naar beneden te schrijven? Nee dus, geen belang ! Echter je ziet/voelt de veranderingen snel plaatsvinden. Bv. is het risico op een file, zo voor de verkoper en niet voor de zakelijke klant. Ik geef maar aan, logistiek juist waar Sligro nu problemen mee heeft, wordt juist voor dit soort klanten veel belangrijker. Jumbo is ergens zo ook een moderne groothandel aan het worden. Bediend dus particulier en zakelijk. En anderen zullen echt wel volgen. Kijk wat AH met Bol.com voor een logistieke kennis in huis heeft. Als foodservice ook meer en meer qua levering buiten de winkels om gaat plaatsvinden, kan het wel eens heel hard gaan. Onlangs een Engelse documentaire gezien over de toekomstige supermarkt/groothandel/levensmiddelen handel enz. Het had alles weg van juist zo'n Bol.com bedrijf dan van een oude vertrouwde supermarkt. Vrijwel alles digitaal en geautomatiseerd.

    www.distrifood.nl/assortiment/nieuws/...

    www.jumbo.com/content/jumbo-zakelijk
    www.jumbo.com/service/zakelijk/bedrij...
    www.jumbo.com/service/zakelijk/bedrijven
    www.jumbo.com/service/zakelijk/bedrij...
    www.jumbo.com/content/zorg/

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-231019-289/Jumb...

    Ik ben ook geen gefrustreerde Sligro klant of oud medewerker voor ze over dit soort stukjes ook die opmerking gaan maken ;-)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

26,790 17:36
-0,190 -0,70%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links