Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 25 apr 2024 17:35
  • -0,024 (-2,60%) Dagrange 0,875 - 0,910
  • 4.203.859 Gem. (3M) 6,9M

Pharming oktober 2019

7.345 Posts
Pagina: «« 1 ... 241 242 243 244 245 ... 368 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eagle-57 23 oktober 2019 13:38
    quote:

    lucas D schreef op 23 oktober 2019 13:22:

    Claim Pharming richting CSL na rechtsuitspraak is in 'mijn visie' een meer dan logisch antwoord op de verdachtmakingen.
    Kansloos. De feiten die er liggen geven CSL alle recht om uit te zoeken of de plotselinge ex-werknemer iets onoorbaars heeft gedaan. Als dan blijkt dat Pharming niets te verwijten valt, is het onzin om een tegenclaim te starten.
  2. Eagle-57 23 oktober 2019 14:12
    quote:

    Theo3 schreef op 23 oktober 2019 13:43:

    Eagles de beurswaarde zakte die dag wel 95 miljoen euro door en alleen door dit bericht. En mijn portefeuille idem. Hihihi geen 95 miljoen natuurlijk.
    Maak je geen zorgen, de mijne ook.....
    Uiteindelijk hebben de aandeelhouders voor de daling gezorgd door te verkopen op de "rumours"....
    Nogmaals, CSL stond wel in haar recht om onderzoek te doen. En dan heeft het nix te maken aan welke kant je staat... (ben zelf ook redelijke die hard "fan" van PH). Diefstal van Data hoort gewoon niet.
  3. husa 23 oktober 2019 14:13
    TERUG
    CSL beschuldigt ex-exec, nu bij Pharming, van het stelen van handelsgeheimen
    CSL beschuldigt ex-exec, nu bij Pharming, van het stelen van handelsgeheimenPhil TaylorPhil Taylor16 oktober 2019
    CSL Behring heeft een rechtszaak aangespannen tegen een voormalige werknemer en beweert dat hij gevoelige informatie heeft gestolen met de bedoeling deze door te geven aan zijn nieuwe bedrijf.

    De rechtszaak in de Amerikaanse rechtbank voor het oostelijke district van Pennsylvania beschuldigt voormalig medisch directeur Joseph Chiao ervan 25 gigabytes aan vertrouwelijke bedrijfsgegevens mee te nemen toen hij vertrok naar biotech Pharming in Nederland met de bedoeling deze door te geven aan de rivaliserende onderneming.

    Het vordert ook een verbod op het gebruik van gevoelige gegevens door Pharming, hoewel het Nederlandse bedrijf “categoriaal ontkent” enige betrokkenheid bij de zaak, evenals compenserende en bestraffende schade.

    "Het bevel is bedoeld om CSL tijd en gelegenheid te geven om te onderzoeken hoe en wat is genomen, en of Pharming wel of niet betrokken was en / of de geabstraheerde gegevens of documenten heeft ontvangen," zei Pharming in een verklaring uitgegeven in reactie op de pers speculatie.

    "Pharming geeft deze release uit om voor de goede orde te vermelden dat Pharming Dr. Chiao niet heeft aangespoord of aangemoedigd om regels of contractvoorwaarden te overtreden of op enigerlei wijze gegevens van zijn voormalige werkgever te verwijderen," gaat het verder.

    De Nederlandse biotech zegt ook dat het geen CSL-informatie heeft gezien of ontvangen "van Dr. Chiao of een andere bron," en heeft de medisch directeur opgeschort in afwachting van de uitkomst van een rechtszitting.

    CSL Behring - een dochteronderneming van CSL Ltd uit Australië - is een specialist in van plasma afgeleide en recombinante therapieën voor ernstige en zeldzame ziekten, waaronder stollingsfactoren voor bloedingsstoornissen zoals hemofilie en immunoglobulinen voor primaire immuundeficiënties.

    Pharming is ondertussen ook actief in het gebied van zeldzame ziekten en verkoopt een recombinant C1-esteraseremmerproduct genaamd Ruconest (conestat alfa) voor acute erfelijke angio-oedeem (HAE) -aanvallen. Het heeft ook een pijplijn van nieuwe indicaties en formuleringen voor Ruconest, evenals experimentele therapieën voor geactiveerd PI3K-deltasyndroom, de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry.

    CSL Behring is ook actief in de HAE-ruimte en verkoopt twee recombinante C1-esterase-remmerproducten Haegarda, een subcutane formulering voor de preventie van HAE-aanvallen en een intraveneuze versie genaamd Berinert voor de behandeling van acute aanvallen.

    Onder verwijzing naar gerechtelijke documenten meldt de Sydney Morning Herald dat dr. Chiao - die leiding gaf aan het HAE-onderzoek van CSL - op 23 september onverwachts ontslag nam.

    Dat leidde tot een onderzoek dat "e-mails, sms'jes en een clandestiene bijeenkomst in een hotel in Boedapest" onthulde met Pharming vice-president van klinisch onderzoek en medische zaken Anurag Relan.

    Een bericht aan Relan luidde: "Ik hoop dat we je baas kunnen overtuigen over hoe we ons zouden afstemmen om een ??groot verschil te maken met de bottom line van Pharming, voor zowel HAE- als niet-HAE-markten."

    Pharming houdt vol dat het "samenwerkt met CSL bij de cyberondervraging van alle systemen van Pharming en met de Amerikaanse gerechtelijke autoriteiten om aan te tonen dat zij onschuldig zijn aan wangedrag."
  4. forum rang 8 lucas D 23 oktober 2019 14:23
    Het is moeilijk te bewijzen, maar wie zegt dat CSL niet al veel langer op de hoogte is geweest van de toen nog eigen werknemer van het zg 'verduisteren' van data, had hij die data niet gewoon op zijn werkcomputer staan die gewoon in zijn bezit is? Hoe zijn ze beveiligd? Hoe kan anders dat stelen van handelsgeheimen zo makkelijk gaan bij CSL?

    Waarom dan ook niet eerder bepaalde bevoegdheden afgenomen, of is dat wel gebeurd en is juist dat de reden dat die medewerker ander werk zocht? Of wilde ze hem niet kwijt en is dit een manier om hem ander werk (voorlopig) onmogelijk te maken?

    Waarom anders wachten tot die toen nog eigen medewerker een nieuwe baan zou aanvaarden?

    Dit is een fractie van wat er allemaal gebeurd kan zijn?
    Iedereen heeft er zijn mening over, waarom is CSL eigenlijk de enige die het bij het rechte eind zou kunnen hebben?

    note:bij pharming is er niemand die overal bij kan, en medewerkers weten alleen dat gene wat zijn/haar specialisme is.
  5. Shyman 23 oktober 2019 14:46
    quote:

    lucas D schreef op 23 oktober 2019 14:23:

    Het is moeilijk te bewijzen, maar wie zegt dat CSL niet al veel langer op de hoogte is geweest van de toen nog eigen werknemer van het zg 'verduisteren' van data, had hij die data niet gewoon op zijn werkcomputer staan die gewoon in zijn bezit is? Hoe zijn ze beveiligd? Hoe kan anders dat stelen van handelsgeheimen zo makkelijk gaan bij CSL?

    Waarom dan ook niet eerder bepaalde bevoegdheden afgenomen, of is dat wel gebeurd en is juist dat de reden dat die medewerker ander werk zocht? Of wilde ze hem niet kwijt en is dit een manier om hem ander werk (voorlopig) onmogelijk te maken?

    Waarom anders wachten tot die toen nog eigen medewerker een nieuwe baan zou aanvaarden?

    Dit is een fractie van wat er allemaal gebeurd kan zijn?
    Iedereen heeft er zijn mening over, waarom is CSL eigenlijk de enige die het bij het rechte eind zou kunnen hebben?

    Ik blijf het ook een moeilijke situatie vinden, mijn persoonlijke mening ervan uitgaande dat niet alles verkeerd geschreven wordt in de krant dat het aanbieden van zijn ontslag als een bom insloeg bij CSL, had men geweten dat hij weg wou sinds mei, zouden ze misschien hem een ander voorstel hebben gedaan, brengt ons dan ook naar de vraag waarom koos hij voor Pharming, hoger loon, een betere band met Dr Relan? Heeft hij na zijn ontslag, reeds dokters gaan bezoeken die op lijst stonden van CSL en hebben die doorgebeld dat ze gecontacteerd werden en is zo het balletje beginnen rollen. Zal wachten worden op de rechtszaak voor meer duidelijkheid. Zijn eventuele privé laptop met gegevens, het kan maar voor hetzelfde geld hebben hun servers ontdekt dat weekend ervoor dat er data is gedownload naar zijn laptop en dat is dan weer strafbaar. Veel onduidelijkheden bij Dr Chiao, bij Pharming hangt alles af van sms verkeer tussen Dr Relan en Dr Chiao. Achter congres ook nog afterparty op een foto te zien, dus sms met borrel op ??? Zal gewoon afwachten worden maar cijfers gaan morgen goed zijn, daar ben ik ook zeker van, zal afhangen van de winstnemers hoe groot de stijging zal worden door de rechtszaak. Maar is volledig mijn persoonlijke mening. Ik acht Sijmen De Vries sowieso onschuldig in heel deze situatie en Pharming komt wel terug op zijn konijnenpootjes terecht.
  6. [verwijderd] 23 oktober 2019 14:57
    nog even herhalen voor de mensen die het zijn vergeten

    Aanhoudende groei

    Pharming denk verder in de tweede helft van het jaar een tweede omvangrijke klinische studie met Ruconest te kunnen starten naar de behandeling van acuut nierfalen bij patiënten die percutane coronaire interventies (bijvoorbeeld dotteren of stents) ondergaan onder begeleiding van contrastversterkte onderzoeken. "Zodra de relevante autoriteiten goedkeuring hebben gegeven voor de start van deze studie, zullen we dit aankondigen", zei De Vries.

    Voor de rest van het jaar voorziet Pharming een aanhoudende groei van de omzet en een handhaving van het positieve netto kwartaalresultaat gedurende het jaar.
  7. forum rang 5 Regeis 23 oktober 2019 15:09
    Wat is Pharming als beleggingsfonds toch een bijzonder bedrijf, volgens mij duidelijk last van groeistuipen. Ik had verwacht dat de koers daags voor de cijfers van Q3 wel zou stijgen, maar nu staan we net in het rood. De vraag zal nog wel toenemen vanmiddag. Iedereen morgen vol spanning (07.00 uur) vernemen wat de resultaten zijn.
  8. forum rang 8 lucas D 23 oktober 2019 15:11
    Hoi Shyman, noemde slechts een paar zaken op naar aanleiding van de berichtgeving van CSL. En alle negatieve reacties daaropvolgend.
    Het solliciteren naar een zeer belangrijke functie, gaat ook niet lukken zonder te laten zien waar je goed in bent. Daar zal dus best over zijn vakgebied gesproken zijn.
    De kennis die Pharming van de man wil hebben staat echter niet op papier, die zit in zijn hoofd en ik snap best dat CSL niet wil dat die kennis zomaar bij een concurrent terecht komt.
    Dat laatste daar zal het om gaan. Ze proberen uit te stellen dat hij bij Pharming begint. Is dat over een halfjaar/ jaar dan is de kennis verouderd, en geen probleem meer.
    De complimenten zijn voor Pharming dat ze kennelijk een unieke specialist wel een 'uitdaging' in zijn vakgebied kunnen bieden. Want dat is wat die medewerker wilde.
7.345 Posts
Pagina: «« 1 ... 241 242 243 244 245 ... 368 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links