Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.980 Posts
Pagina: «« 1 ... 482 483 484 485 486 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 22 oktober 2019 12:34
    quote:

    Ronald Engels schreef op 22 oktober 2019 01:59:

    IMF, doet onderzoek naar Klimaat-risico`s, nieuw IEX-Forum.

    Forumleden Waarom?

    - Waarom stelt niemand zich de vraag of er wel echt een klimaat probleem is? Er is slechts een redelijk oplosbaar wereldwijd vervuilings- en overbevolkings- probleem!
    - Waarom?, Of Man-made CO2 Global Warming geen puur "politiek Bedrog" is?
    - Waarom?, Of het bewust scheppen en organiseren van een nieuw probleem, een nieuwe vijand "CO2-Klimaat", die koste wat koste bestreden moet worden, zelfs als het een totaal zinloze en kostbare exercitie is?
    - Waarom?, Of dat deze klimaat exercitie niet gewoon politieke en bureaucratische ambtenarij Bezigheidstherapie is en nieuwe gesubsidieerde werkverschaffing is voor nieuwe te kreeren zinloze en doelloze grondstofvernietigende en meer vervuiling creerende Industrien en overbodige zinloze bureaucratische overheidsinstanties, enzv.
    - Waarom?, stelt men niet de vraag hoe betrouwbaar zijn onze United Nations, IPCC, NOAA, NASA, KNMI en al hun eigenbelang wetenschappers, en De Rutte Regering en onze onbetrouwbare en ondemocratische Europese Unie in Brussel, met 30.000 zakkenvullers aan boord en vele meelopende duizenden profiteurs van de EU.
    - Het gaat zoals steeds om het stinkende Geld, de misdadige Macht en de ondemocratische Controle over gewone normale hardwerkende burgers, die weer geknecht moeten worden door de ARROGANTE ZICH SUPERIEUR voelende zeer slecht geinformeerde eigenbelang ELITES.
    - Typisch zoals altijd uit de universitaire, dogmatische linkse zogenaamd liberale socialistisch communistische zeer bevoorrechte Elite hoek.

    BAH, ik wordt kotsmisselijk van al deze hypocriete oplichters en schijnheilige eigenbelang Farizeers!

    U allen gaat dit Bedrog en deze volslagen Waanzin betalen.

    Veel geluk gewenst in deze gekke wereld, zonder enig gezond verstand en vol chaotisch politiek mismanagement.

    M.v.g. Ronald Engels, Hulst, Zeeuws-Vlaanderen, waar het leven nu nog normaal en goed is, voorlopig zonder politieke Gekkies, maar met burgers met gezond verstand en nu nog normale gemeente-ambtenaren in berustende afwachting.
    Blijkbaar worden de waaroms nog niet algemeen gesteld.

    Wat zijn daarvan de redenen: Te velen zijn totaal verdoofd geraakt door de voortdurende stroom van prietpraat die er over ze wordt uitgestrooid. Te velen hebben zich overgegeven aan het idee dat ze in den Haag toch wel zullen weten wat goed voor ze is, en velen hebben zich in allerlei opzichten totaal afhankelijk gemaakt van die anderen, waarvan zij verwachtten dat die het goed met ze meenden.

    Het is een hard gelag, om die afhankelijkheid los te moeten laten. Af te moeten gaan op het eigen vermogen tot oordelen. Velen hebben dat afgeleerd te gebruiken, of het was al nooit tot ontwikkeling gekomen.
    Slecht onderwijs, niet toewerkend naar autonomie, maar aan het schikken naar een zgn meerderheid.
    Niet leren denken en oordelen, maar aan conformeren en zgn goed zijn.

    Het wakker zijnde deel van de bevolking met de open ogen, wacht een taak: Het verspreiden van het ware geluid.

    Groet,

    Rationeel.
  2. forum rang 6 Chiddix 22 oktober 2019 15:11
    De GGD luidt de alarmbellen over windmolens, warmtepompen en de zeer vuile biomassa-centrales waar het kabinet 11,4 miljard subsidie voor heeft uitgetrokken terwijl gas schoner is dan biomassa(hout verstoken).
    Gas is een obsessie geworden bij de klimaatfanaten terwijl Duitsland vrolijk doorgaat met gasverbruik. In November wordt Nordstream 2 geopend.
    Maar de GGD heeft een punt met de gezondheidsrisico s bij biomassa tenzij filters gebruikt worden. Weet niet of dat in grote centrales mogelijk is.
  3. forum rang 10 rationeel 22 oktober 2019 16:42

    Koeiemorgen
    @koeiemorgen
    #Koeiemorgen!!! #Koeiekus wat mooi om de dag zo te beginnen. Het is volgende week vakantie dus ik zal een weekje schitteren door afwezigheid. Heb jij nu een mooie vakantiefoto met koe of gewoon een foto van een koe en wil je hem delen, graag!!! Goed #weekend!!! Goede #vakantie!!!

    Leuke foto:)

    Geen Stijl
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 oktober 2019 18:33
    Wondermateriaal’ olivijn vangt CO2 uit de lucht
    Onderzoeker Jos Vink en zijn collega scheppen olivijn op de paden. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

    Gooi het bij bomen in de straat, in wegbermen, op akkers en stranden en het gaat vanzelf het broeikasgas CO2 wegvangen. Na de eerste kleine succesvolle proeven met het materiaal olivijn dromen wetenschappers van grootschalige toepassingen. Goed idee?
    René Didde21 oktober 2019, 11:28

    Voor een select gezelschap strooit onderzoeker Jos Vink van kennisinstituut Deltares deze ochtend enkele scheppen met zachtgroen gekleurde korreltjes op een pad voor het hoofdkantoor van zijn werkgever in Delft. Later in de grijze ochtend zal een graafmachine zijn werk overnemen. ‘Duizend kilogram van dit mineraal kan ruim duizend kilogram CO2 wegvangen’, zegt Vink. Olivijn heet het nagenoeg onbekende spul. Het is het meest voorkomende gesteente in de aardmantel. ‘De aardbol zou stukken kleiner zijn zonder olivijn’, zegt de bodemchemicus.

    Het alledaagse mineraal mag zich op toenemende belangstelling verheugen door het actuele klimaatprobleem. Olivijn verweert namelijk langzaam tot kalk en gebruikt daarvoor water en CO2 uit de lucht. Een stuk olivijnsteen in combinatie met regenwater brokkelt langzaam af, maar de verwering gaat een stuk sneller als het spul tot korrels wordt vermalen en als er meer water voorhanden is dan alleen regen.

    Vandaar dat de afgelopen jaren op verschillende plaatsen proeven met olivijn hebben plaatsgevonden. In Zegveld lag een partij olivijn in een drassig weiland. In Steenwijkerland werd uitgebaggerd slib uit sloten gemengd met het groene mineraal en verschillende gemeenten experimenteren met olivijn om het te mengen met het zand in boomspiegels, op parkeerplaatsen en als ‘dresszand’ op sportvelden te strooien.

    Proeven

    ‘Overal vangt olivijn CO2 weg’, zegt Vink. Op grond van internationale wetenschappelijke literatuur en de praktijkproeven heeft hij nu een model gemaakt dat de snelheid van de verwering berekent, de hoeveelheid vastgelegde CO2 tevoorschijn tovert en uitrekent hoeveel kalk, magnesium en nikkel daarbij vrijkomt.

    Deze maand worden op het Deltares-terrein twaalf proefveldjes met olivijn bewerkt. Gedurende twee jaar volgen Vink en zijn collega’s de verwering van het mineraal onder verschillende omstandigheden. Ze meten de invloed van beplanting, extra zuur water, en vergelijken olivijn van verschillende mijnen. ‘Met de resultaten ‘voeden’ we het model dat daarna geschikt is om secure voorspellingen te doen.’

    De Utrechtse geochemicus Olaf Schuiling wijst al twintig jaar op de klimaatzegeningen van olivijn, maar nu denkt Vink dat de tijd rijp is voor grootschaliger toepassingen.

    Met zijn model berekende hij op basis van een proef in Zegveld dat de 53 duizend hectare bermen langs alle snelwegen in Nederland eenmalig bestrooid met olivijn ruim vier miljoen ton CO2 vastlegt. ‘En de proef op een akker in Friesland wijst uit dat alle 500 duizend hectare Nederlandse landbouwgrond die nu elk jaar met dure magnesium en kalk wordt bemest, meer dan 10 miljoen ton CO2 per jaar uit de lucht haalt wanneer de boeren olivijn als alternatief inzetten’, zegt Vink. ‘Samen is dat 15 megaton CO2 wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 5,6 miljoen auto’s, 2 miljoen huishoudens of de beide kolencentrales die de regering nu wil sluiten.’
    Rendabel

    Het sluiten van centrales loopt in de papieren, net als de aanschaf van elektrische auto’s of een warmtenet. Vink spreekt daarom van een economisch rendabel plan. ‘Niet alleen besparen de gebruikers op de kosten van zand, grond en meststoffen als kalk en magnesium. Ook kost het de industrie en de overheid vanwege de in te voeren CO2 belasting straks 21 euro per ton om CO2 uit te stoten. En hoeveel kost een ton olivijn? 20 euro.’

    En het vrijkomen van het zware metaal nikkel bij de verwering dan? ‘Als bouwstof voor bijvoorbeeld spoortalud of wegbermen is er geen beletsel, maar als je het als meststof wilt toepassen, moet je een risicobeoordeling op maat uitvoeren’, zegt Vink. ‘Het risico hangt van de bodem af. Een ijzerrijke bodem bindt bijvoorbeeld nikkel gemakkelijk. Sommige olivijnsoorten zijn meer ijzerrijk en kunnen het nikkel vasthouden.’

    Deltares heeft de Universiteit van Antwerpen bovendien laten uitrekenen dat landbouwgewassen weliswaar nikkel opnemen, maar dat een mens er behoorlijk wat van moet eten om de maximaal aanvaarde dosis te overschrijden. ‘Je moet bijvoorbeeld 9.800 kilogram aardappelen per dag eten’, zegt Vink. ‘Maar met bonen moet je uitkijken’, zegt hij met een grijns. ‘Daar kunnen bij 750 kilogram per dag al problemen optreden.’

    Toch is René Rietra van Wageningen Universiteit kritisch. ‘De hoeveelheid nikkel in olivijn overschrijdt de meststoffennorm. Het is daarom verboden voor landbouwgronden in de EU. Gebruik aan het strand is een ander verhaal. Het verweerde olivijn komt dan ook direct in zee terecht, waardoor het de verzuring van de oceaan tegengaat.’

    Groen strand

    Op de Wadden kun je binnenkort wellicht ook olivijn tegenkomen. Kennisinstituut NIOZ bereidt een proef voor met olivijn op Texel. ‘Wij hebben juist deze maand het plan aangekaart om 25.000 kilogram olivijn op een stuk strand aan te brengen’, zegt hoogleraar mariene geologie en geochemicus Gert-Jan Reichart. ‘We verwachten dat de getijdenwerking en de golfslag de verwering van olivijn bespoedigt. We moeten de procedure voor toestemming bij gemeente en hoogheemraadschap nog beginnen, maar een dergelijke test met olivijn lijkt me prachtig om strandbezoekers bewust te maken van de mogelijkheid om CO2 uit de lucht te halen.’ En nikkel? ‘De uitstoot daarvan in zee is verwaarloosbaar.’
  5. forum rang 10 rationeel 22 oktober 2019 21:42
    www.youtube.com/watch?v=Wy4ClAeCyS0

    Baudet:) Goed betoog.

    Aanvraag hoorzitting.

    willembakker23

    Dit is toch geweldig. Baudet is extreem scherp en iedereen lijkt gewoon zo overduidelijk nep en dom naast hem. Allemaal ingestudeerde trucjes om hem te pakken maar hij is echt een geweldige politicus.
  6. forum rang 10 rationeel 23 oktober 2019 00:21
    Onderzoek toont aan dat het goed gaat met de ijsbeer. Gevolg: ...wetenschapper ontslagen...

    University of Victoria (Trudeauïstan) ontslaat ijsbeer-expert ...Susan Crockford..., omdat haar onderzoeken... niet in de pas... lopen met de... polonaise der klimaatpaniek...

    Polar Bear PhD ...Susan Crockford ...(wiki) is na ...15 jaar... dienstverband ontslagen door haar ...Canadese... universiteit, en dat komt volgens haarzelf omdat haar ijsbeer onderzoeken tot de conclusie komen dat het... best goed... gaat met de zeehond-snackende ...pelsdieren... van de ...Noordpool.... Dat ondermijnt de status van ijsberen als... stervende mascotte... van de ...klimaatverandering:... "All have adapted, through natural selection, to the immense changes in sea ice coverage that... occured... organically... in the Arctic.... [...] Polar bear... numbers... worldwide did ...not decline ...as predicted, but instead have... increased... by ...16%..., and probably... a lot more"..., verklaart Crockford in de...*** video***... hierboven. Peer review: ook de ...International Union for Conservation of Nature’s Red List of Threatened Species... schreef al in... 2015 ...dat "abundance estimates have generally... improved ...in recent decades", en ...erkent... daarbij dat het welhaast onmogelijk is om ijsberen te turven omdat ze op on- of nauwelijks bereikbare plekken leven. De meetstatus bij IUCN is daarom niet stable, increasing of decreasing, maar "unknown". Desalniettemin ...mag... Crockford van haar... eigen werkgever... dus niet beweren dat het... goed gaat ...met de ijsbeer - want... wetenschap... is kennelijk ook maar een ...mening,... en die mening moet wel... binnen bepaalde kaders passen...
  7. forum rang 10 rationeel 23 oktober 2019 00:25
    We worden er een beetje moe van om steeds te moeten disclaimeren dat we heus wel zien dat de mens, in al zijn... overtallige aantallen..., een... vieze... poep- & plastic soepzooi van Moedertje Aarde maakt. We benne geen ontkenners. Maar we ontwaren wel een... pathologisch probleem... met... pers & politiek..., vooral als die gestaalde kaders van de ...groene kerk... ook op de... wetenschap... worden toegepast. Als de wetenschap... "gezuiverd" ...wordt van ...kritiek op de klimaatpolitiek... die er bedreven wordt aan ...universiteit..., wordt dat hele opwarmingsverhaal natuurlijk... niet ...geloofwaardiger. Het goede nieuws is dat... Rutger Bregman ...zijn klimaatlegergroene helm af kan zetten. Nog beter nieuws is dat het misschien wel... hartstikke goed... gaat met de... ijsbeer.... Want ijsberen zijn awesome. Wel heel veelzeggend dat klimaatalarmisten kennelijk ...niet blij ...kunnen zijn als het goed gaat met de ijsbeer. Want dat komt... hun agenda ...niet goed uit.

    Geen Stijl
  8. forum rang 10 rationeel 23 oktober 2019 00:30
    Peter Ridd van de James Cook University werd ook ontslagen omdat hij aantoonde ("durfde te beweren") dat het met de vermeende teloorgang van het Great Barrier Reef allemaal wel meeviel.
    www.theguardian.com/environment/2018/...
    Zo zijn er nog veel meer oprechte wetenschappers slachtoffer van de klimaathysterie. Past het niet in de groene agenda dan is het wegwezen. Wel een mooie manier om "consensus" te bewerkstelligen.

    jacobh-59
  9. forum rang 10 rationeel 23 oktober 2019 00:32
    In het kader van de terugtrekkende beweging van Nasa: de nep-internetconsultatie van Ollonheks is 4 oktober gesloten. 1600 reacties waarvan het over overgrote deel uiterst negatief, te beginnen met de gang van zaken rondom de zogenaamde klimaattafels. Inmiddels zijn we ruim 2 weken verder
    En er is zelfs nog niets te vinden hoe en wanneer deze ongetwijfeld onwelgevallige reacties verwerkt gaan worden. Inmiddels is de site met de reacties offline. Misschien iets om in te duiken?

    5611
  10. forum rang 10 rationeel 23 oktober 2019 00:34
    Die milieu-psychopaten noemen zich progressief maar zijn in wezen oer-behoudend conservatief. Ze willen namelijk coûte que coûte de natuur behouden zoals die is, no matter what, ze streven naar de status quo. Daarnaast zijn ze mateloos arrogant blijkens hun hovaardig maakbaarheidsdenken. Het klinkt misschien corny maar het is wel zo: de wal zal dit ship of fools uiteindelijk wel keren. Hopelijk. Wellicht. Ik ben niet optimistisch. Tenzij NL beschikt over een uitmuntend netwerk in Brussel, quod non, en een bataljon top-juristen die in staat zijn juridische sluipwegen te ontdekken, quod non, geef ik NL weinig kans. De gevolgen van decennia hupsafladder-onderwijs worden met de dag zichtbaarder.

    isitsoornot
  11. forum rang 10 rationeel 23 oktober 2019 00:39
    Haalt allemaal hemelaal nix uit. Zie David Attenborough. Heeft de kluit al meerdere malen belazerd in z'n documentaires, maar is in Engeland door de BBC tot God verheven. Elke vorm van kritiek op zijn soms oeverloos gedram en gezever is door de elite op straffe des doods Verboten. Nou ja, levenslang dan, vooruit.

    Kinkfactor
  12. forum rang 6 asti 23 oktober 2019 06:24
    quote:

    rationeel schreef op 22 oktober 2019 12:34:

    [...]

    Blijkbaar worden de waaroms nog niet algemeen gesteld.

    Wat zijn daarvan de redenen: Te velen zijn totaal verdoofd geraakt door de voortdurende stroom van prietpraat die er over ze wordt uitgestrooid. Te velen hebben zich overgegeven aan het idee dat ze in den Haag toch wel zullen weten wat goed voor ze is, en velen hebben zich in allerlei opzichten totaal afhankelijk gemaakt van die anderen, waarvan zij verwachtten dat die het goed met ze meenden.

    Het is een hard gelag, om die afhankelijkheid los te moeten laten. Af te moeten gaan op het eigen vermogen tot oordelen. Velen hebben dat afgeleerd te gebruiken, of het was al nooit tot ontwikkeling gekomen.
    Slecht onderwijs, niet toewerkend naar autonomie, maar aan het schikken naar een zgn meerderheid.
    Niet leren denken en oordelen, maar aan conformeren en zgn goed zijn.

    Het wakker zijnde deel van de bevolking met de open ogen, wacht een taak: Het verspreiden van het ware geluid.

    Groet,

    Rationeel.
    "Simulacra and Simulation" van Jean Baudrillard.
  13. forum rang 10 rationeel 23 oktober 2019 12:51
    quote:

    asti schreef op 23 oktober 2019 06:24:

    [...]
    "Simulacra and Simulation" van Jean Baudrillard.
    Om bij de universiteit te beginnen: daar is weinig meer van over. Baudrillard ziet ruïnes, zoals ook Haworth die recent weer beschreef, maar Baudrillard is misschien nog radicaler aangezien hij in bredere zin ook andere centra van macht (o.a. de overheid) als ruïnes ziet. De ruïnes zijn bij Baudrillard alomvattend en imposant. De overheid, de universteit, macht, economie: het is voor Baudrillard allemaal helemaal niet meer functioneel, het doet er niet meer toe. De universiteit met zijn diploma’s en kennisproductie is helemaal niets meer waard. Het is een soort on-werk, wat binnen de universiteit plaatsvind. Baudrillard haalt het in zijn boek allemaal onderuit.

    The university is in ruins: nonfunctional in the social arenas of the market and employment, lacking cultural substance or an end purpose of knowledge. Strictly speaking, there is no longer even any power: it is also in ruins.

    Wij leerden vroeger FRANS;)
38.980 Posts
Pagina: «« 1 ... 482 483 484 485 486 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links