Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,180 25 apr 2024 14:53
  • -0,140 (-0,98%) Dagrange 14,160 - 14,400
  • 114.747 Gem. (3M) 96,2K

Wereldhave 2019

4.713 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 ... 236 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2019 12:15
    quote:

    Alalalonglong schreef op 22 oktober 2019 12:13:

    [...]

    Dit heeft weinig zin. Misschien moet ik maar eens gaan babbelen met de Eurcommercials - die hebben het continu over het teveel betaald voor Woluwe.

    Het gaat om timing en het type aankoop en de aankoopprijs betaald was voor veel objecten te hoog. Dat is achteraf makkelijk praten natuurlijk - maar er waren toen al wel degelijk aanwijzingen.
    ECP moest 1 winkelcentrum kopen.

    Niet 40.
  2. forum rang 5 NLvalue 22 oktober 2019 18:28
    quote:

    FreedomFighter schreef op 22 oktober 2019 12:02:

    [...]

    Dit is de redenering van mensen die het Wereldhave van voor 2015 vergeten zijn, en te lui zijn om research te doen, en dat is helaas 100 procent van alles wat hier rondhangt.

    WHA zat aan het begin van dit decennium met een enorme zak geld door de verkopen van miljarden aan assets die daaraan vooraf verkocht na de terugtocht uit de VS en het VK.

    Die zak geld kun je op een spaarrekening zetten, en daarmee maak je jezelf als bestuur totaal belachelijk.

    Oui, C'est moi. Pierre Delecto..

    Gelukkig schaar je jezelf onder die 100%. Dat scheelt dan weer. Veel voorbereiding is er ook niet nodig om bij Harrie in de talkshow te komen optreden op zondagochtend. Toch?

    Nou maak je als CEO natuurlijk totaal niet belachelijk als je die miljard investeert in projecten die niet eens de cost of capital terugverdienen (slide 64):

    www.wereldhave.com/siteassets/documen...

    Jaar later, verdere achteruitgang:

    www.wereldhave.com/siteassets/documen...

    Sindsdien is er nooit meer gesproken door de heer Anbeek over development pipeline. Je weet wel - investeren in toekomstige groei..

    Junkyard kan je vertellen wat er van de valuation terecht gekomen is. Pieren hoe de Capex verwerkt is En EV over hoeveel capex er werkelijk in LFL groei terechtgekomen is.

  3. [verwijderd] 22 oktober 2019 19:22
    quote:

    Alalalonglong schreef op 22 oktober 2019 15:24:

    We kunnen dus vaststellen dat het niet makkelijk was om een goede weg te vinden. Anbeek is dan geen totale mislukking, maar meer een van de CEO's die hier hadden gefaald? Dan nog staat mijn punt, dat wat hij geprobeerd heeft, heeft waarde vernietigd.
    Jullie zijn te geobsedeerd met falen.

    Bekijk het nou eens van de zonnige kant.

    Dit bedrijf produceert op jaarbasis 110 miljoen aan vrije cash flow.

  4. Zilverduit 22 oktober 2019 19:40
    Dat is weer een heel andere boeg. Ik ben het met je eens dat goed beheer zich kan vertalen in betere resultaten. Een asset is daarmee niet alleen een asset. Wat betreft het beleid van de heer Anbeek is duidelijk dat dat goede beheer van de assets geen meerwaarde heeft gebracht. Of mogelijk wel, maar was de aankoop met de zak geld zo dramatisch slecht dat dat met het extra goede beheer nog niets is geworden. Als je als CEO het idee hebt dat je je cash meteen moet uitgeven dan ben je geen strateeg.
  5. [verwijderd] 22 oktober 2019 22:19
    Goed, ik geloof dat we hier nu een stuk of 145 mensen hebben verzameld die allemaal vinden dat Dirk Anbeek de grootse prutser in de geschiedenis is.

    Ik zou zeggen, haal de pek en veren voor de dag en een houten kar, en ga met zijn allen die man a.s. zaterdag door Amsterdam rijden, er komen vast mensen kijken.

    Geef NLValue vooral de kans te laten zien dat hij het allemaal beter wist, en geef junkyard de ruimte zijn liquidatiescenario nog eens uit de doeken te doen, dan is het circus compleet. Misschien kan matad inbellen vanuit Benidorm.

    Ik kom niet.

    Ik zou wel graag van de organisatie een overzicht willen van de geweldige assets die een jaar of zes geleden te koop stonden die hij had moeten kopen, maar te stom was om deze te ontdekken, en wat hij verder had moeten doen om de waarde daarvan te laten toenemen.

    I won't hold my breath.

    En daarmee ben ik klaar met dit topic, want die man is allang weg en dit is alleen een achterhoedegevecht.
  6. forum rang 6 matad 22 oktober 2019 23:38
    quote:

    FreedomFighter schreef op 22 oktober 2019 12:14:

    Waarbij ik er nog aan moet toevoegen, dat naar mijn indruk het overgrote deel van wat hier rondhangt, nog geen schijthuis kan runnen.

    Leunstoel-CEO's.

    Uw gedrevenheid berijkt een absurde oogkleppen hoogte.
    Heb respect voor amateurs. Vergeet niet dat een amateur de ark bouwde en professionals de Titanic. Denk aan uw hart.

    Groet.
  7. forum rang 5 NLvalue 23 oktober 2019 08:33
    quote:

    Alalalonglong schreef op 22 oktober 2019 22:29:

    Wacht... nee... FF = Anbeek?

    Er is toch zat inhoudelijk voorbijgekomen en ja verschillende meningen is prima toch?
    Inderdaad.. onze eigen Pierre Delecto..

    Zoals eerder gezegd op dit forum, meneer Anbeek, ik ben grote fan van uw transparante cijfers, wat you see is wat you get. Daar kunnen de goochelaars bij sommige andere vastgoedfondsen een voorbeeld aan nemen.

    Het stelt de rekenaars onder ons in staat het potentieel dat behaald kan worden goed in kaart te brengen.

    Qua complimenten wil ik het daar nu even bij laten, met uw welnemen..
  8. forum rang 5 NLvalue 23 oktober 2019 08:44
    quote:

    matad schreef op 22 oktober 2019 23:38:

    [...]

    Uw gedrevenheid berijkt een absurde oogkleppen hoogte.
    Heb respect voor amateurs. Vergeet niet dat een amateur de ark bouwde en professionals de Titanic. Denk aan uw hart.

    Groet.
    Interessante analogie. De Titanic was 1 van de 3 boten uit de Olympic klasse, de andere 2 zijn niet gezonken.

    Dus waren de bouwers van de boot het probleem? Of kapitein Smith die de waarschuwingen van andere boten over de ijsvelden negeerde?
  9. Economische Vluchteling 23 oktober 2019 09:24
    De aankoop van de Corio/Klepierre assets in NL was overigens wel een prima zet hoor. Prima yields in NL centra waar wel wat werk aan de winkel is, maar geen erge achteruitgang. Het huidige marktsentiment had niemand aan kunnen zien komen. Verder is Itis nog prima verkocht.

    De Frankrijk porto was achteraf gezien duidelijk een fout, te grote assets die eigenlijk niet binnen de strategie pasten in een vreemde markt. Deze assets zijn op hun piek gekocht, waarna de netto huurinkomsten ondanks significante capex sindsdien al bijna 20% zijn gedaald. Deze zet is hem wel aan te rekenen.
    Maar kijk ook eens naar de fout die Unibail heeft gemaakt mijn hun Westfield aankoop. Relatief minstens net zo'n grote fout.

    Hij heeft op het verkeerde moment de verkeerde strategie gekozen en te weinig geluisterd naar mensen om hem heen, en daar na weinig vertrouwen kunnen creëren onder beleggers, dat is hem wel deels aan te rekenen. Maar hij heeft vooral veel pech gehad lijkt me.
  10. [verwijderd] 23 oktober 2019 11:05
    Het artikel uit FD.nl

    _______________________________________________________________

    Prijzen winkelpanden dalen flink, kantoren juist in de lift

    De winkelmarkt zakt verder weg. Het afgelopen half jaar daalden de transactieprijzen van winkelpanden bijna 7%-punt ten opzichte van een jaar eerder.

    Dat blijkt uit onderzoek dat de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) woensdag publiceert. Het prijsniveau van winkels ligt op 1 juli 2019 ruim 50 procentpunt lager dan het topjaar 2009. De winkelmarkt kampt met toenemende leegstand, mede als gevolg van de concurrentie van het online-winkelen. Het winkelvastgoed is daardoor minder in trek, wat leidt tot minder transacties en afboekingen op winkelportefeuilles.

    De transactieprijzen van winkels verschillen wel erg tussen de Randstad en de rest van Nederland volgens ASRE. In de Randstad stegen de prijzen afgelopen half jaar wel, net als in 2018 en 2017. Buiten de Randstad nemen de prijzen eigenlijk al af sinds de pre-crisispiek in 2007.

    Flinke prijsstijging bij kantoren
    De markten van kantoren en bedrijfsruimten laten een heel ander beeld zien. Bij bedrijfsruimten stegen de prijzen met 5 procentpunt in de eerste helft van 2019. Bij kantoren ging het zelfs om een prijsstijging van 13 procentpunt.

    Volgens Edwin Buitelaar van ASRE is de forse prijsstijging van kantoren te verklaren, doordat er de afgelopen jaren het nodige aantal kantoren uit de markt is gehaald. Die werden getransformeerd tot bijvoorbeeld woningen. 'Daardoor is er relatief weinig aanbod en de vraag is hoog. Vooral op aantrekkelijke plekken als de Zuidas leidt dit tot hoge prijzen', aldus Buitelaar.

    ASRE constateert verder dat het gat tussen de prijzen van koopwoningen en de prijzen van commercieel vastgoed sterk gegroeid is sinds de crisisjaren. Waar er bij koopwoningen altijd wel vraag is gebleven, zelfs in een periode van prijsdaling, bleek de onderliggende vraag bij commercieel vastgoed in de crisis minder groot dan verondersteld.

    ______________________________________________________________

    NB. Dit gaat over winkelpanden, niet over winkelcentra.
  11. forum rang 5 NLvalue 23 oktober 2019 12:13
    quote:

    Economische Vluchteling schreef op 23 oktober 2019 09:24:

    De aankoop van de Corio/Klepierre assets in NL was overigens wel een prima zet hoor. Prima yields in NL centra waar wel wat werk aan de winkel is, maar geen erge achteruitgang. Het huidige marktsentiment had niemand aan kunnen zien komen. Verder is Itis nog prima verkocht.

    De Frankrijk porto was achteraf gezien duidelijk een fout, te grote assets die eigenlijk niet binnen de strategie pasten in een vreemde markt. Deze assets zijn op hun piek gekocht, waarna de netto huurinkomsten ondanks significante capex sindsdien al bijna 20% zijn gedaald. Deze zet is hem wel aan te rekenen.
    Maar kijk ook eens naar de fout die Unibail heeft gemaakt mijn hun Westfield aankoop. Relatief minstens net zo'n grote fout.

    Hij heeft op het verkeerde moment de verkeerde strategie gekozen en te weinig geluisterd naar mensen om hem heen, en daar na weinig vertrouwen kunnen creëren onder beleggers, dat is hem wel deels aan te rekenen. Maar hij heeft vooral veel pech gehad lijkt me.
    Eerste strategie statement (feb 2013) van Anbeek nadat hij tot CEO benoemd was (aug 2012, na 3 jr in de RvB):

    STRATEGY UPDATE
    In response to the changing environment for consumer-, retail-, real estate- and finance-markets Wereldhave decided to focus on shopping centres in North-West Europe and sustainable offices in Paris.

    In line with the retail structures in the core countries Belgium, Netherlands and Finland Wereldhave focuses on shopping centers that are top-of-mind in catchment areas of at least 100,000 inhabitants within 10 minutes travel time. Wereldhave's shopping centres offer consumers 'convenient shopping': 90% of shopping needs, strong (inter) national tenants, fully embedded food and beverage functions and easy accessibility. In addition, Wereldhave will remain active in the Paris office market with a focus on sustainable offices.

    Met die strategie keuze, is de aankoop van NL centra in 2014 een logische. Schaalvergroting in een bestaande markt, lagere kosten, en (ietsje) meer marktmacht.

    Maar ook: Net het bloedbad in de VS achter de rug, retail die implodeert, pijnlijke verkoop van US assets (die Anbeek als RvB lid meekreeg).

    Geloof dat de 98,5% bezettingsgraad in B/NL 2014 schaalbaar is naar een nieuwe aankoop in Frankrijk, gezien de 'superieure vaardigheden' van het WHA mgt. En ongeloof dat het retail landscape van de VS over zou waaien naar Europa.

    Denk niet dat dat pech was - dat heet hubris.

    Daar hebben beide broertjes Anbeek last van ( lees nog even na wat het eerste bod van Pon op Accell was, waarop broer Anbeek van zei dat hij het veel beter kon..)
  12. [verwijderd] 23 oktober 2019 14:42
    quote:

    matad schreef op 22 oktober 2019 23:38:

    [...]

    Uw gedrevenheid berijkt een absurde oogkleppen hoogte.
    Heb respect voor amateurs. Vergeet niet dat een amateur de ark bouwde en professionals de Titanic. Denk aan uw hart.

    Groet.
    Lol Matad... Berijkt! Je zal wel goed met cijfertjes zijn dan hihi.

    Wel fijn dat er meer mensen op mijn niveau zitten hier.

    Iemand anders dan weer op eenzame hoogte. HUBRIS! Weer een nieuw woord geleerd :)
4.713 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 ... 236 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave overweegt inkoop eigen aandelen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links