Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,960 19 apr 2024 09:28
  • -0,420 (-1,53%) Dagrange 26,940 - 27,100
  • 4.796 Gem. (3M) 81,1K

Galapagos oktober 2019

6.126 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 ... 307 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2019 19:07
    quote:

    lisja schreef op 22 oktober 2019 19:02:

    Kort samengevat: geen nieuws uit of nav de BAVA. Blijft jammer. Wie weet, wordt het overmorgen allemaal beter. En anders zeker later.
    Toch wel hoor, want had ook anders kunnen lopen wanneer de warrants niet goedgekeurd zouden worden. Allemaal hobbels die nu uit de weg zijn. Dat is zeker goed nieuws! Geeft duidelijkheid en stabiliteit, een argument minder voor twijfel, onrust, etc.
  2. Beurskingpin 22 oktober 2019 19:10
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 22 oktober 2019 18:59:

    @Dokter Bob: Is een afweging. Moet je dan gaan berekenen. Je koopt nu goedkoop in de markt, maar dat zet de koers ook hoger. Waar ligt het punt dat je je voordeel verliest en uiteindelijk toch duurder uit bent wanneer je uitoefent op +20%. Wanneer gilead nu bijvoorbeeld 4% kan bijkopen en de koers onder de 150 kan houden, dan kunnen ze daarna de laatste 1% met de warrant B aanvullen. Maar denk toch niet dat het gaat lukken om 4% te kopen en de koers laag te houden.

    Hoe dan ook, hoe meer Gilead uit de markt haalt is alleen maar mooi voor de koers en de afname van de free float. Dus laat ze maar lekker hun gang gaan. Ze zullen het wel goed berekenen....
    Als gilead koopt gaat de koers niet omhoog gaan hoor, net zo min als shorters aandelen terugkopen en de koers omhoog gaat, niet dus..
  3. [verwijderd] 22 oktober 2019 19:16
    quote:

    Beurskingpin schreef op 22 oktober 2019 19:10:

    [...]

    Als gilead koopt gaat de koers niet omhoog gaan hoor, net zo min als shorters aandelen terugkopen en de koers omhoog gaat, niet dus..
    Kan best, wie weet. Hoe dan ook is het voor een ieder alleen maar mooi wanneer Gilead zoveel mogelijk stukken uit de markt haalt, minder verwatering, minder free float.

    Er is een break even point voor Gilead tot waar het voor ze zinvol is om zelf uit de markt te kopen, en wanneer het zinvol is om de warrant B in te zetten.

    Warrant A doet er niet toe, wanneer ze deze uitoefenen. Prijs staat toch vast.

    Laat Gilead nog maar lekker even goedkoop in de markt inkopen, is uiteindelijk voor eenieder beter. Maar vraag me af hoeveel ruimte er werkelijk is in de free float om in te kopen zonder noemenswaardige koersbeweging omhoog.
  4. [verwijderd] 22 oktober 2019 19:18
    quote:

    Dokter Bob schreef op 22 oktober 2019 18:54:

    [...]

    Daar zei Onno van dat ze ook liever gehad hadden dat daar meer in kon staan maar dat ze dan idd geen "goed slot"op de conferentie meer zouden krijgen.
    Over de aanleiding heb ik het niet meer gehad. Zou dus best die vacaturetekst-slip of the pen geweest kunnen zijn.
    Interessant, dat betekent dat er op de conferentie echt nieuws naar buiten wordt gebracht!
    Wanneer is deze conferentie?

    Bedankt voor je verslag, Dokter Bob!
  5. [verwijderd] 22 oktober 2019 19:33
    quote:

    Dokter Bob schreef op 22 oktober 2019 18:19:

    Net terug uit Mechelen
    De officiële BAVA's bestonden uit louter uitleg van de agendapunten gevolgd door stemmingen. Alle voorstellen met ruime meerderheid aangenomen. De tegenstemmen kwamen van vooraf ingestuurde stemmen van gemachtigden. In de zaal, het was niet druk overigens, geen tegenstemmers of onthouders.

    Interessanter was de presentatie die Onno vd Stolpe deed over de ontwikkeling van Galapagos tot heden. Alsook een opsomming van de zaken die er aan staan te komen tot 2022 en verder. Hoewel voor insiders geen nieuws toch een leuk overzicht.
    Ik neem aan dat de presentatie wel beschikbaar komt op de site.

    Ik heb mijn punt kunnen maken zowel in als buiten de vergadering. Met dank aan Visje 2 die mij de laatste vraag liet.

    Volgens Onno was het PB over Japan een logisch uitvloeisel van de deal met Gilead (2015) waarbij Filgotinib in RA volledig in handen is gekomen van Gilead.
    De lead van publicatie heeft ook te maken met gebied en Japan valt in het gebied en dus beheer van Gilead. Blijkbaar is de regelgeving zo dat dan Galapagos ook niet genoemd mag worden.
    Het goede nieuws is dat dat dus alleen Filgo in RA betreft. Toekomstige producten die binnen de deal in Phase 3 komen hebben een global gebiedsverdeling in zich en worden dus gezamenlijk gecommuniceerd.

    Sofie van Gijsel (dir. IR) is erg te spreken over de kwaliteit van haar counterparts in Gilead. Er zijn wat opstartonvolkomenheden omdat Gilead idd een grote club is waar veel mensen hun plasje erover moeten doen maar zij heeft er vetrouwen in dat dat goed komt.

    Onno gaf aan dat er geen verandering is in de manier van communiceren naar markt en kleine aandeelhouders maar dat men zich ongelofelijk bewust is van het feit dat communicatie geen reclame mag bevatten voor Gala producten. Het schijnt dat er o.a. bij Abvie een hele batterij juristen zit mee te kijken.
    En daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Zie de eerdere perikelen van o.a. Pharming

    Bijv. zie je in de artikelenreeks rond de eerste test in Moldavie geen quotes van Galapagos medewerkers e.d.

    Speaking of which. Onno bevestigde op een vraag uit de vergadering dat Gil en Gal iets gaan doen voor die eerste groep deelnemers aan de tests. Men is bezig hier iets voor op te zetten zodat gratis medicijnen beschikbaar gesteld kunnen worden.
    Gaaf, toch?

    Ik ben weer fan :-)
    Dokter Bob, bedankt voor dit verslag!

    Nog een paar aanvullingen mijnerzijds (met misschien wat overlap, sorry daarvoor):
    - Uitvoering warranten: Galapagos gaf aan dat er geen vaste volgorde zit in het uitoefenen van de warranten, het is dus een mogelijkheid dat B eerder wordt uitgevoerd dan A. Onno gaf eerder dat jaar in een interview bij BNR al aan dat hij verwacht dat Gilead de warranten zal uitoefenen, maar dit is allerminst een zekerheid. (zelf ga ik er wel vanuit).
    Nav de stelligheid waarmee Onno bij BNR aangaf dat hij verwacht dat Gilead de warranten zal uitoefenen stelde ik hem zelf nog de vraag of hij nav die stelligheid ook een verwachting heeft of weet wanneer Gilead eventueel deze warranten gaat uitoefenen. Zoals Doktober Bob ook al aangeeft gaf Galapagos aan dit niet te weten, maar dat het mn voor B op een strategisch slim moment kan zijn. (Gedachten: dit slimme moment kun je natuurlijk ook creeeren, maar dat terzijde). Voor A heeft Gilead 1 jaar de tijd, voor B 5 jaar.
    - Gilead mag niet verder uitbreiden dan de afgesproken 29,9%. Gilead mag dus ook op de beurs kopen, maar ook verkopen tot een minimum van 20,1% (oid).

    - Verder werd er nog een kritische vraag gesteld over de deal door iemand van de VEB: Heeft Galapagos niet te veel toekomstige inkomsten weggegeven?
    Ik vond Onno zijn antwoord hier op krachtig en zelfverzekerd, de strekking van zijn antwoord was: Nee. We hebben goede royalties bedongen welke aan de bovenkant zitten van alle deals die op een vergelijkbare manier zijn afgesproken wereldwijd. Onno gaf aan dat gemiddeld de bruto marges op de omzet (topline) ca 60% bedragen en dat Galapagos met royalties van 20-25-30% de helft van deze bruto marge op de omzet pakt.
    Bedenk hierbij dat Galapagos niet fors hoeft te investeren in een salesnetwerk in bijv de US, maar dat het hier gebruik (mag) maakt van het sterke al opgebouwde netwerk van Gilead. Alle royalties dragen dus bijna geheel bij aan de winst (bottom line).

    - Na het formele deel probeerden een aantal aanheelhouders Onno nog een uitspraak te ontlokken aangaande de (veel te lage?) koers, maar ik zag duidelijk dat Onno hier geen uitspraken over (wilt) doen. Maar zijn non-verbale (duh) communicatie geeft wel duidelijk aan deze mening te delen.

    - Van een beperkte communicatie (Ex Filgotinib omdat dit 100% Gilead is, voor klachten moet je dus helaas bij Gilead zijn) wil Galapagos niks weten.

    Mijn interpretatie verder: Onno oogt nog altijd krachtig en gaat recht op zijn doel af. Verwacht nog wel eea aan nieuws de aankomende weken/maanden. Ook de eventplanning van Galapagos staat weer vol met roadshows.

    Al met al kun je zeggen dat de koers momenteel wat tegenvalt, onder de motorkap ziet het er goed en steeds beter uit.
  6. Loureiro 22 oktober 2019 19:44
    Een vraagje : is het mogelijk dat Gilead eerst warrant B gaat uitoefenen alvorens warrant A?
    Voor warrant A staat de uitoefenprijs vast, nl. iets meer dan 140,5 € en hebben ze 1 jaar tijd.
    Warrant B gaan ze waarschijnlijk nog uitoefenen alvorens er belangrijke en positieve PB's komen voor de ACR conference van 8 tot 14/11 want daarna zal de koers van GLPG de hoogte ingaan.
    Pi4 : had jouw reactie te laat gezien. AB
  7. [verwijderd] 22 oktober 2019 19:47
    @PI4: mooie aanvulling, thanks.

    Gewoon buy and hold. Mogelijk de afgelopen dagen het laatste moment voor degenen die nog wilden instappen voor een redelijk lage koers.

    Er zijn nu geheel geen onduidelijkheden meer omtrent de deal. Enige is hoe Gilead warrant B gaat uitoefenen/invullen. Eerst nog wat goedkoop in de markt inkopen?

    Kan het nu weer gaan waar het om gaat bij Gala: mooie producten ontwikkelen en deze wereldwijd snel bij de patiënten krijgen. En daar is alles nu voor in gereedheid gebracht.

    Koers Gala volgen is nu alleen nog maar voor de leuk. Deal is rond, geen onzekerheden meer, komende jaren en jaren geen financiële onzekerheden meer. Nadat ze donderdag de Q3 cijfers hebben gepresenteerd en daarin ook meer inzicht geven in hoe ze de cash van Gilead gaan verwerken in de boeken is er voor de komende tijd ook geen onzekerheid meer over rode of zwarte cijfers.

    Wat wil je nog meer?? Ik kan niets bedenken....
  8. Missolapola 22 oktober 2019 19:49
    quote:

    abelheira schreef op 22 oktober 2019 19:44:

    Een vraagje : is het mogelijk dat Gilead eerst warrant B gaat uitoefenen alvorens warrant A?
    Voor warrant A staat de uitoefenprijs vast, nl. iets meer dan 140,5 € en hebben ze 1 jaar tijd.
    Warrant B gaan ze waarschijnlijk nog uitoefenen alvorens er belangrijke en positieve PB's komen voor de ACR conference van 8 tot 14/11 want daarna zal de koers van GLPG de hoogte ingaan.


    Ik spring even in want ik was er ook bij deze namiddag.
    Zoals PI4 al heeft vermeld, kan warrant B eerder worden uitgeoefend dan A.
  9. [verwijderd] 22 oktober 2019 19:54
    quote:

    KomMaarDoor schreef op 22 oktober 2019 19:51:

    [...]
    Een hogere koers?
    All in due time. Ik heb geen haast. De fundamenten liggen er. Alles wat er nu gebeurt is gerommel in de marge. LT gewoon buy and hold. Ik zie geen hobbels meer, buiten dan mogelijke tegenvallende onderzoeksresultaten. Verder is de deal nu afgerond en is Gala klaar voor de komende 10 jaar. Wat een geweldige uitgangspositie!

  10. [verwijderd] 22 oktober 2019 20:06
    Warrant B kan eerst uitgeoefend worden, maar ze mogen die aandelen ook uit de markt halen. Dus als Gilead de afgelopen maand de stofzuiger heeft aangezet en alle stukken oppikt tussen de 132 en 147 euro, met een volume van 300k per dag, dan zijn ze er zo. Ze hebben dus wel degelijk baat bij een lage koers...Heel die warrant B hebben ze niet meer nodig!
  11. Missolapola 22 oktober 2019 20:07
    Wat ik nog niet heb vermeld zien staan : de vraag werd gesteld of de prijs van de warrants niet te laag bepaald is. Blijkt dat de prijs van de warrants en het door Gilead geÏnvesteerde bedrag in GLPG één pakket vormden. Indien de prijs van de warrants hoger zou zijn, dan zou het geïnvesteerde bedrag lager geweest zijn. Communicerende vaten dus.
  12. Loureiro 22 oktober 2019 20:08
    @Pl4 : Onbegrijpelijk dat de koers van GLPG zo laag blijft; ook in de VS terug bijna 1% lager! Kan toch niet anders dat Gilead heel binnenkort warrant B zal uitoefenen geheel of gedeeltelijk. Een klein gedeelte kunnen ze reeds via de markt aangeschaft hebben via een tussenpersoon.
    24 oktober en de ACR conference worden heel belangrijke sleutelmomenten.
6.126 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 ... 307 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links