Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wereldindex vs landenindices

1.620 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 81 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 'belegger'' 17 oktober 2019 12:40
    quote:

    ffff schreef op 17 oktober 2019 10:53:

    het is goed elkaars visie te lezen en dan toch uiteindelijk gewoon je eigen koers te varen. Want snappen doe je het vaak niet:
    Er is heel veel informatie en er zijn veel verschillende inzichten/meningen. Zoals ik al aangaf vind ik macro-economie het meest complex. Twee economen kunnen met een goed verhaal komen en beiden het tegenovergestelde voorspellen en dan denk ik bij beiden tsja daar zit wel iets in. Maar dan blijft de vraag welke kant gaat het op. En dan heb ik nog wel enige financiële scholing gehad en in de praktijk geregeld te maken gehad met geldhandelaren en aanverwant volk. Maar de technische kant doorgronden is nog iets anders dan zelf te kiezen welke trade je doet. Zoals jij eerder aangaf dat je als arts voorzichtig moet zijn en niet denken dat je alles weet van biotech aandelen, zo geldt dat ook voor mensen met enige financiële achtergrond.

    De sensatieverhalen al dan niet aangedikt met complottheorieën laat ik voor wat het is. Zo ook de losse flodders uit de onderbuik van degene die gewoon iets willen roepen om het roepen, op de een of andere manier vooral in reacties op het dagelijks nieuws. Maar dan blijft er nog genoeg over om je aan het denken te zetten/houden en steeds verder te verdiepen in de materie. Ik denk vaak aan de uitspraak hoe meer je weet hoe meer je erachter komt hoe weinig te weet. Of hoeveel je nog niet weet.

    Over je eigen koers varen. Als je wilt uitstappen en later weer instappen, dan werkt dat volgens mij alleen als je heel goed de markt kunt timen. Zo las ik hier op de site van iemand die al vanaf 2013 zit te wachten op het juiste instapmoment.

    Dan nog iets. Ik lees hier geregeld over AB, misschien kan iemand mij vertellen waar dat voor staat.
  2. forum rang 10 voda 17 oktober 2019 16:14
    quote:

    'Belegger' schreef op 17 oktober 2019 12:40:

    [...]...

    Dan nog iets. Ik lees hier geregeld over AB, misschien kan iemand mij vertellen waar dat voor staat.
    Ik zie dat jouw gegeven AB teller nog op 0(NUL) staat. Wordt het niet eens de hoogste tijd dat iemand een AB van jou krijgt? :-)

    DETAILS
    Lid sinds 17 aug 2019
    Laatste bezoek 17 okt 2019
    Aantal posts 150
    Gegeven aanbevelingen 0
    Ontvangen aanbevelingen 19
  3. forum rang 4 ONN 17 oktober 2019 17:34
    quote:

    ffff schreef op 17 oktober 2019 16:29:

    Binnenpretje.... In plaats van die puntjes, stond er iets héééél anders. Wat een posting! Maar wat zouden ze een lol hebben: Toch maar gepresteerd om Peter een schorsing aan te smeren...
    Wat een onzin; je bent tenslotte een van m'n favoriete posters :)

    Maar misschien moet je het een en anders 's wat meer aan de binnenkant van je ogen bekijken. Gewoon een tip.

    Prettige avond. Ciao!
  4. forum rang 6 'belegger'' 17 oktober 2019 20:23
    Tussen de modbreaks zoeken naar de discussie.

    Over het verschil van inzicht, ik las die berichten als twee mensen die wel aan elkaar gewaagd zijn. Om het te verwijderen vond ik in dit geval wel wat ver gaan, maar dat is mijn persoonlijke mening en ik ben geen moderator.

    Dit draadje is begonnen als wereld vs. land. Ergens is de topicstarter linksaf gegaan, of rechtsaf zo u wilt en heeft zijn heil gezocht in sectoren. Misschien was dat al voor dit draadje, dat weet ik niet. Ondertussen meent ander aanwaaiend volk hier een plek te hebben gevonden om het over ETF's te hebben in de brede zin van het woord. Die ETF's worden vaak geroemd om hun diversificatie en lage kosten. Dat laatste is dan ten opzichte van actief beheerde fondsen.

    Aan de andere kant neemt het extra effect van diversificatie af, naarmate je meer posities in portefeuille hebt. Daarbij rekent een ETF jaarlijks beheerkosten, laat ik voor het gemak even uitgaan van 25bp voor een wereld ETF. Bij grotere portefeuilles loopt dit aardig op.

    Zo zocht ik net een Amerikaans Hedgefund op dat voor USD 2 miljard in een enkel ETF zit en dan volgen er nog een hele rits. Wij betalen voor dat ETF jaarlijks 25bp inclusief o.a. bescherming volgens Europese UCITS regels. Zoals gebruikelijk is men in Amerika goedkoper uit met 12bp. Dat zou voor deze partij neerkomen op USD 2.4 miljoen. Ik ben niet thuis in de combinatie van Hedgefunds en ETF's, maar kan mij voorstellen dat zij andere prijzen bedingen. Dit was zomaar een uitstapje. Daarbij heb ik dit 'probleem' niet.

    Maar voor de vermogende particulier kan het vanuit kostenoogpunt lonen om zelf diversificatie aan te brengen d.m.v. stockpicking. Voor mijn situatie vind ik het prima werken met ETF's.
  5. forum rang 6 marique 18 oktober 2019 11:25
    quote:

    voda schreef op 17 oktober 2019 16:14:

    Ik zie dat jouw gegeven AB teller nog op 0(NUL) staat. Wordt het niet eens de hoogste tijd dat iemand een AB van jou krijgt? :-)

    'Belegger' heeft die kinderachtige AB's niet nodig. Zijn bijdragen worden door elk forumlid met gezond verstand zeer gewaardeerd.

    Ik herhaal nog maar weer eens mijn mantra:
    "IEX stop a.u.b. met die waanzin van AB en NOK".
    Heb zelf sinds januari 2010 nooit meer een AB gegeven en toen ook gemeld dat ik ook geen AB's meer wens te ontvangen. Op dat laatste heb ik zelf helaas geen invloed.

    Het huidige moderatiesysteem (alleen modereren als er anoniem op de NO-knop wordt gedrukt) zorgt voor heel erg veel ongenoegen en doet alleen maar vuurtjes verder opstoken.
    Voor het geval iemand zich écht ergert aan een bijdrage van een medeforumlid dan moet die dat maar met een mailtje kenbaar maken aan de moderator. En dan moet de moderator maar even écht de moeite nemen om de oorzaak of reden of achtergrond van die ongewenste bijdrage te achterhalen.
  6. forum rang 6 marique 18 oktober 2019 11:49
    quote:

    'Belegger' schreef op 17 oktober 2019 20:23:

    (...)
    Dit draadje is begonnen als wereld vs. land. Ergens is de topicstarter linksaf gegaan, of rechtsaf zo u wilt en heeft zijn heil gezocht in sectoren.
    (...)
    Voor alle duidelijkheid, met de ww-pf begon ik al twee weken na de start van deze draad. Met uitsluitend regio etf's.
    Doel was een praktische invulling te geven aan de stelling zoals verwoord in de beginposting.

    Ben het wél met je eens dat de ww-pf momenteel geen afspiegeling geeft van 'wereld' versus "Europa".

1.620 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 81 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links