Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 27,210 19 apr 2024 13:24
  • +0,070 (+0,26%) Dagrange 27,000 - 27,240
  • 913.497 Gem. (3M) 2M

Sectornieuws - diverse items

1.269 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 64 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 september 2019 10:59
    Beursblik: supermarktketens maken zich op voor slag in de Benelux

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Ahold Delhaize
    22,595 0,09 0,40 % Euronext Amsterdam
    Carrefour
    16,265 -0,06 -0,37 % Euronext Paris
    Carrefour SA nominatif adm
    16,265 -0,06 -0,37 % Euronext Paris
    Colruyt
    48,70 0,45 0,93 % Euronext Brussel

    (ABM FN) Degroof Petercam heeft dinsdag het advies voor de Belgische supermarktketen Colruyt verhoogd van Houden naar Kopen met een koersdoel van 56,00 euro per aandeel. Dit blijkt uit een rapport van analist Fernand de Boer waarin hij beschrijft hoe de sector zich opmaakt voor de strijd in de Benelux.

    De analist had onlangs een ontmoeting met de CFO van de niet beursgenoteerde Nederlandse supermarktketen Jumbo, waarbij ondermeer de intrede in België aan bod kwam.

    Jumbo wil nog dit jaar met zijn strategie van lage prijzen in combinatie met een breed assortiment en goede service aan de slag in België. Op het vlak van prijzen wil Jumbo op hetzelfde niveau zitten als Colruyt, aldus De Boer.

    De analist verwacht dan ook dat de intrede van Jumbo vooral zwakke spelers zoals Carrefour pijn zal doen en dat ook Colruyt margedruk zal ervaren in de komende jaren, terwijl winstgroei de komende jaren er niet in lijkt te zitten volgens de analist. Stabiele winsten is het beste waar Colruyt op kan hopen, denkt De Boer.

    Ahold Delhaize zal ook last ondervinden van de Belgische ambities van Jumbo, maar relatief beperkt. België draagt ook maar 5 procent bij aan de onderliggende EBIT van Ahold Delhaize, onderstreepte de analist.

    De dalende winstvooruitzichten zijn echter de rode draad in het rapport van de analist. De vooruitzichten mogen er dan niet denderend uitzien, de analist wijst erop dat dit Colruyt zal dwingen om andere wegen te verkennen om winstgroei te realiseren.

    Zo wijst De Boer op de sterke balans van de supermarktketen, waardoor een omvangrijk aandeleninkoopprogramma een optie is om de winst per aandeel een boost te geven.

    De analist waarschuwt wel dat dit niet de beste oplossing is, omdat dit geen effect zal hebben op de operationele uitdagingen waar Colruyt mee te maken zal hebben.

    Colruyt zou daarom volgens de analist beter werken aan acquisities. De Boer benadrukt erop dat met de financiële slagkracht die het concern heeft, de supermarktketen de Nederlandse markt zou kunnen betreden. Een marktaandeel van 20 procent acht de analist haalbaar met de oorlogskas van 2 miljard euro die Colruyt ter beschikking heeft.

    Deze stap zou de omzet doen stijgen met 70 procent en de winst per aandeel met meer dan 20 procent, berekende de analist.

    Het aandeel Colruyt stijgt dinsdagochtend 0,4 procent naar 48,46 euro per aandeel. Ahold Delhaize wint 0,4 procent op 22,60 euro.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 4 oktober 2019 15:19
    Sligro roept 160 waren terug om listeriazaak

    Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 15:13 | Views: 0

    Sligro 14:53
    25,35 +0,10 (+0,40%)

    VEGHEL (AFN) - Groothandel Sligro heeft 160 productsoorten teruggeroepen bij klanten als gevolg van de listeriakwestie bij vleeswarenproducent Offerman. Bij hoeveel klanten dat nodig was, wil een woordvoerder niet kwijt.

    De zegsman voegt eraan toe dat Sligro sinds donderdagavond drukdoende is om volledig zeker te stellen dat alle door het bedrijf geleverde producten veilig zijn. Dat is volgens hem gebruikelijk bij elke terugroepactie.

    Hoe hoog de kosten zijn die met deze terugroepactie gepaard gaan, is nog lang niet duidelijk. "In deze fase kijk je daar niet naar", aldus de woordvoerder. "Dat is niet eens van secundair maar van tertiair belang."
  3. forum rang 10 voda 7 oktober 2019 17:44
    'Jumbo en Plus weerspreken geruchten'

    Gepubliceerd op 7 okt 2019 om 17:27 | Views: 962

    Ahold Delhaize 17:26
    22,73 -0,09 (-0,37%)

    UTRECHT (ANP) - In de supermarktbranche doen al langer geruchten de ronde dat supermarktketens Jumbo en Plus de krachten zouden willen bundelen. Maar woordvoerders van de concurrenten van Albert Heijn ontkennen tegen vakmedium Distrifood dat er iets speelt.

    Distrifood heeft van diverse ondernemers in de branche gehoord dat er een samenwerking op handen zou zijn, mogelijk een gezamenlijke inkoop of zelfs een overnamedeal. Maar een woordvoerder van Jumbo weerspreekt deze geluiden: "We zijn niet met Plus in gesprek over een strategische samenwerking met Plus in welke vorm dan ook."

    Een woordvoerder van Plus spreekt de geruchten ook tegen en geeft daarnaast aan dat deze week de halfjaarlijkse formulebijeenkomst op het programma staat bij Plus. "Die staat in het teken van ons nieuwe businessplan, waaraan de afgelopen maanden is gewerkt. Wij nemen de ondernemers mee in de plannen voor Plus voor de komende drie jaar."
  4. kassiebora 8 oktober 2019 16:30

    Etos na overname ook aanbieder zorginfo

    Etos verkoopt voortaan niet alleen aspirientjes en andere verzorgingsmiddelen, maar biedt ook allerhande informatie aan over medische kwaaltjes en ziekenhuizen. De drogisterijketen heeft de Solvo Groep gekocht, het bedrijf achter vier Nederlandse websites over gezondheidszorg.

    Solvo bezit naast zijn gelijknamige website ook gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Maandelijks trekken die sites zo’n 6 miljoen bezoekers, meldt het bedrijf zelf. Etos noemt de overname van Solvo een ‘gouden combinatie’. Door de overname zou Etos in één keer het grootste Nederlandse online-informatiepunt voor welzijn en gezondheid worden.

    Etos, een dochteronderneming van Ahold Delhaize, werkt er naar eigen zeggen al langer aan een nieuw soort drogisterij op te zetten. Daarbij moet de verkoop van verzorgingsproducten hand in hand gaan met het informeren van klanten. De overname van Solvo maakt deel uit van die overgang.

    Algemeen Dagblad 8-10-2019.
  5. forum rang 10 voda 14 oktober 2019 12:45
    Beursblik: omzetgroei Sligro voorzien

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Sligro Food Group
    24,65 -0,15 -0,60 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer omzet gerealiseerd. Dit verwachten analisten van ABN AMRO in aanloop naar de cijfers van onderneming uit Veghel op donderdag.

    ABN AMRO verwacht dat de omzet met 4,2 procent is gestegen tot 616 miljoen euro. De analisten merkten op dat er wel sprake is van een moeilijke vergelijkingsbasis in Nederland.

    Volgens Foodstep groeide de Nederlandse markt tussen 18 juni en 7 oktober 2018 met respectievelijk 5,3, 5,1, 2,5 en 4,0 procent per maand. In 2019 was deze groei in de periode tot 8 september nog 1,2, 1,3 en 2,5 procent.

    De cumulatieve groei was 3,6 procent tot 7 oktober vorig jaar. Tot dusver is er dit jaar tot 8 september volgens ABN AMRO sprake van een groei met 0,8 procent.

    Daarbovenop is er geen extra bijdrage meer vanuit het La Place-contract. Dit contract had in de tweede helft van 2018 en in de eerste helft van dit jaar nog een positieve impact op de omzet en autonome groei, zo merkte ABN AMRO op, maar inmiddels loopt het contract dus al langer dan een jaar.

    De analisten verwachten dat de autonome omzet in het derde kwartaal met 1,0 procent gedaald zal zijn tegen een sterke autonome omzetgroei van 5,1 procent vorig jaar. Wel zal het overgenomen De Kweker 33 miljoen euro bijdragen aan de omzet in het afgelopen kwartaal, aldus ABN AMRO.

    ABN AMRO heeft een Houden advies op Sligro Food Groep.

    Sligro opent donderdag de boeken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 15 oktober 2019 15:29
    Winkeliers zetten meer om

    Gepubliceerd op 15 okt 2019 om 06:58 | Views: 1.082

    DEN HAAG (AFN) - Winkeliers hebben in augustus 3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het verkoopvolume was 0,8 procent hoger, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

    Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast werd online bijna 14 procent meer omgezet. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in augustus. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,9 procent hoger dan in augustus vorig jaar, aldus het statistiekbureau.

    De omzet van de winkels in non-food groeide met 2 procent. Het volume, de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, was 0,5 procent lager dan een jaar eerder. Voor de derde maand op rij noteerden de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en woninginrichting de grootste omzetstijging, zo constateert het CBS. De winkels in consumentenelektronica en witgoed, de kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren hebben in augustus minder omgezet.

    De winkels in voedings- en genotmiddelen wisten ook 2 procent meer om te zetten dan een jaar terug, bij een nagenoeg gelijk volume. De omzet van de supermarkten lag 2,4 procent hoger, die van de speciaalzaken was 0,7 procent lager dan een jaar eerder. De online omzet was in augustus 13,9 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.
  7. forum rang 10 voda 17 oktober 2019 11:07
    Tegenvallende omzetgroei Sligro

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Sligro Food Group
    21,85 -2,65 -10,82 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal van dit jaar conform verwachting meer omzet gerealiseerd, maar voelt wel tegenwind in de samenwerking met Heineken. Dit bleek donderdag uit een kwartaalupdate van de onderneming uit Veghel.

    De omzet steeg van 591 miljoen naar 605 miljoen euro, waar ABN AMRO vooraf rekende op 616 miljoen euro. Daaraan droeg Nederland 550 miljoen euro bij en België 55 miljoen euro. In de Nederlandse omzet zat 30 miljoen euro uit de overname van De Kweker.

    Autonoom daalde de Nederlandse omzet met 3,2 procent, terwijl die in België juist met 4,7 procent steeg. In totaal was er in het derde kwartaal sprake van een autonome omzetkrimp van 2,5 procent. Over de eerste drie kwartalen was dit 0,4 procent.

    In een toelichting merkte Sligro op vooral een omzetdaling te zien blij klanten die zijn overgekomen uit de samenwerking met Heineken. Daarvoor ziet Sligro twee belangrijke oorzaken. Allereerst een breuk met de voormalig wijnleverancier van Heineken eerder dit jaar, en daarnaast lukt het Sligro en Heineken niet om de belofte van 'één bestelling, één levering, één factuur' in te lossen.

    Op beide vlakken meent Sligro vooruitgang te boeken en vanaf 2020 zal dit leiden tot omzetherstel in combinatie met kostenbesparingen.

    Voor de tweede jaarhelft rekent Sligro op een dalend resultaat. Daarbij zal het vierde kwartaal bepalend zijn voor 2019. Momenteel denkt Sligro dat dit jaar kan worden afgesloten met een EBIT tussen de 40 miljoen en 45 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 17 oktober 2019 11:09
    Marqt fuseert met Ekoplaza en sluit winkels

    Gepubliceerd op 17 okt 2019 om 10:50 | Views: 312

    Ahold Delhaize 10:51
    23,01 -0,03 (-0,13%)

    AMSTERDAM (ANP) - De duurzame supermarktketen Marqt fuseert met Ekoplaza-moeder Udea. Het fusiebedrijf sluit bijna de helft van de Marqt-vestigingen. Volgens plannen zal het aantal Marqt-zaken het komende jaar teruggaan naar een "gezonde basis van circa tien tot twaalf rendabele winkels."

    De biologische super Ekoplaza heeft veel meer vestigingen dan Marqt. Het is de bedoeling dat de formules Marqt en Ekoplaza allebei blijven bestaan. Marqt zal zich verder gaan richten op onder meer onlinebezorging en kleinere eet- en drinkwinkels.

    De super, die vooral actief is in Amsterdam, stond al een tijdje in de etalage. Een meerderheid van de aandeelhouders heeft nu een overeenkomst gesloten met Udea om samen te gaan. Via de juridische weg zal nog om een "formele bekrachtiging" van de deal worden gevraagd voor de aandeelhouders van Marqt die nog niet hebben getekend.
  9. forum rang 10 voda 17 oktober 2019 11:10
    'Hopen op positieve signalen bij Sligro'

    Gepubliceerd op 17 okt 2019 om 09:22 | Views: 1.711

    Sligro 10:49
    21,95 -2,55 (-10,41%)

    AMSTERDAM (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro kampt met name in Nederland met tegenvallende resultaten. Kenners van KBC Securities bestempelen de Nederlandse situatie als zorgelijk. ING-kenners wijzen in het bijzonder op de tegenvallende winstverwachting voor dit jaar.

    De KBC-analisten verwachten nog veel van de eerdere overeenkomst met de groothandelsactiviteiten van Heineken. Het is daarom wachten op positieve signalen. KBC wijst in het bijzonder op de impact van de resultaten door een tanende vraag. Dat Heinekenklanten weglopen wakkert bestaande zorgen verder aan. Evengoed blijft KBC erbij dat er muziek zit in de Heinekendeal. Daarbij moet Sligro in staat zijn meer synergievoordelen te bewerkstelligen.

    Sligro heeft volgens KBC al de nodige maatregelen genomen om weggelopen klanten terug te winnen. Dit lijkt positief uit te pakken. KBC wijst er verder op dat Sligro de markten eerder al heeft geïnformeerd over mindere prestaties. Ook initiatieven om kosten te verlagen nemen meer tijd in beslag dan waar eerder rekening mee werd gehouden. KBC zegt in zijn ramingen al voorzichtig te zijn. Verder wijzen de kenners op de groeipotentie in België.

    Adviezen

    Dat laatste doet ook ING. Het weglopen van klanten is voor ING de grootste boosdoener in de tegenvallende Sligro-cijfers. Verder worstelt Sligro met het integreren van de Heinekenactiviteiten. De verwachte brutowinst dit jaar van 40 miljoen tot 45 miljoen euro stelt ING teleur. De bank hield rekening met 55,7 miljoen euro. Deze tegenvaller is volgens ING het belangrijkste nieuws uit de handelsupdate.

    KBC handhaafde zijn advies accumulate met een koersdoel van 31 euro. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 38 euro. Het aandeel Sligro noteerde donderdag omstreeks 09.35 uur 9,8 procent lager op 22,10 euro.
  10. forum rang 10 voda 18 oktober 2019 05:09
    Omzetstijging Casino

    (ABM FN-Dow Jones) Casino Guichard-Perrachon heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer omzet geboekt, waarbij de doelstellingen voor de Franse markt werden gehandhaafd. Dit maakte de Franse supermarktuitbater donderdagavond bekend.

    In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 1,8 procent tot 9,1 miljard euro, terwijl de autonome omzet met 2,4 procent aantrok.

    Op de Franse thuismarkt daalde de omzet met 5 procent tot 4,6 miljard euro.

    Casino stelde dat de strategie in Frankrijk verder wordt uitgerold en dat de doelstellingen voor dit land dan ook gehandhaafd werden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 18 oktober 2019 09:28
    'Claim tegen Sligro in tientallen miljoenen'

    Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 09:03 | Views: 863

    Sligro 09:09
    22,65 +0,40 (+1,80%)

    AMSTERDAM (AFN) - De claim die Jumbo en Coop tegen groothandelsbedrijf Sligro willen indienen wegens de overname van EMTÉ kan in de "tientallen miljoenen" euro's lopen. Dat schrijft De Telegraaf op basis van advocaten die bij de deal betrokken zijn.

    Dat Sligro een claim aan de broek zou krijgen, werd vorige maand al bekend. Jumbo en Coop namen vorig jaar de EMTÉ-winkels van het beursgenoteerde bedrijf over, maar klagen over een te rooskleurige voorstelling van de financiën dat onderdeel. Sligro, dat zich eerder al distantieerde van de beschuldigingen, deed de winkels voor 410 miljoen euro van de hand.
  12. forum rang 10 voda 22 oktober 2019 18:55
    Carrefour krikt verkopen wederom op

    Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 18:46 | Views: 0

    Ahold Delhaize 17:35
    22,80 -0,05 (-0,22%)

    Carrefour 17:36
    15,60 +0,16 (+1,04%)

    PARIJS (AFN) - Het Franse supermarktconcern Carrefour heeft in het derde kwartaal zijn verkopen wederom opgekrikt. Daarbij zag Carrefour de verkopen in Brazilië opnieuw stevig oplopen. In thuismarkt Frankrijk was dit maal sprake van een kleine daling van de verkopen. Maar daartegenover staat dat de verkopen in Spanje na een mindere periode weer in de lift zaten.

    De omzet op vergelijkbare basis, dus exclusief bijvoorbeeld wisselkoersen, overnames en desinvesteringen, steeg op jaarbasis met 2,3 procent. Dat was wel iets minder dan in het tweede kwartaal toen deze opbrengsten nog met 3,9 procent aandikten.

    De totale omzet kwam uit op 20,2 miljard euro. In Latijns-Amerika klom de verkoop met 12,8 procent. In Frankrijk ging het om een min van 0,9 procent, terwijl Spanje een plus van 1,5 procent noteerde. Er werden geen winstcijfers gemeld. Carrefour bevestigde verder zijn financiële doelen voor de komende jaren. Het concern meldde eerder dit jaar nog dat het steviger zou gaan snijden in de kosten.
  13. forum rang 10 voda 23 oktober 2019 17:14
    Jumbo breidt zakelijk assortiment uit

    Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 16:49 | Views: 369

    Ahold Delhaize 16:55
    22,75 -0,05 (-0,22%)

    VEGHEL (AFN) - Jumbo vergroot zijn assortiment voor de zakelijke markt. Het supermarktconcern maakte bekend dat het ruim tweehonderd artikelen toevoegt aan de warenvoorraad voor bedrijven. Het gaat dan onder meer om zogeheten portie-, bulk, en grootverpakkingen koffie en thee, frisdrank, broodbeleg, sauzen, soepen en koeken.

    Jumbo begon zijn zakelijke leveringen in 2016. Verschillende kantoren, kinderdagverblijven, zorgorganisaties en sportkantines maken volgens de onderneming gebruik van de onlinebezorgdienst.

    Jumbo-concurrent Albert Heijn heeft net als Jumbo ook een zakelijke bezorgdienst voor bedrijven, zorginstellingen of kinderdagverblijven.
  14. forum rang 10 voda 24 oktober 2019 08:27
    Hambro Capital vergroot belang in Sligro

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Sligro Food Group
    23,15 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) J O Hambro Capital Management heeft een groter belang in Sligro Food Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 oktober 2019.

    J O Hambro meldde een kapitaalbelang van 3,47 procent met eenzelfde stemrecht.

    Op 26 september dit jaar meldde Hambro nog een kapitaalbelang van 2,98 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 6 november 2019 12:59
    Jumbo opent eerste supermarkt in België

    Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 12:52 | Views: 13

    Ahold Delhaize 12:42
    24,03 +0,91 (+3,94%)

    PELT (AFN/BELGA) - Jumbo heeft woensdag zijn eerste supermarkt in België geopend. De grootgrutter uit Veghel heeft grootse plannen bij de zuiderburen. Jumbo had eerder al aangegeven ruimte te zien voor zeker honderd vestigingen in het land.

    De eerste Belgische Jumbo is te vinden in Pelt, net over de grens met Nederland. Komende weken opent Jumbo ook nieuwe supermarkten in de gemeenten Lanaken en Rijkevorsel. Volgend jaar komen daar nog twaalf tot vijftien nieuwe Vlaamse vestigingen bij.

    Jumbo sluit ook een gang naar Wallonië op termijn niet uit. "Op dit moment zijn er nog geen plannen voor Wallonië, maar het zou geen onlogische stap zijn. Eerst willen we ervaring opdoen in Vlaanderen", heeft topman Frits van Eerd gezegd. Hij is overigens niet van plan een prijzenoorlog te ontketenen met de Belgische marktleider Colruyt.

    Jumbo heeft in Nederland ruim 650 supermarkten en zeven grotere Foodmarkten. Rivaal Albert Heijn maakte in 2011 al de stap naar België. Moederbedrijf Ahold Delhaize kondigde begin dit jaar aan komende jaren dertig tot vijftig nieuwe filialen te willen openen bij de zuiderburen, bovenop de ruim veertig Albert Heijns die de keten er al had.
  16. forum rang 10 voda 8 november 2019 16:19
    Hema en Jumbo slaan handen ineen

    (ABM FN-Dow Jones) Supermarktketen Jumbo en warenhuisketen Hema hebben een principeovereenkomst ondertekend voor commerciële samenwerking in Nederland en België. Dit meldden de twee bedrijven vrijdag in een gemeenschappelijk persbericht.

    Doelstelling van de samenwerking is een verbetering van de marktpositie van beide bedrijven. De twee bedrijven hopen deze doelstelling te realiseren door elkaars winkelnetwerk te versterken en door Hema artikelen via de supermarkten van Jumbo te verkopen.

    De twee bedrijven zijn van mening dat het aanbod van beide concerns elkaar goed aanvullen.

    “Op dit moment worden de plannen door Jumbo en Hema verder uitgewerkt. Beide bedrijven streven ernaar om vóór het einde van het jaar met nadere details te komen. Deze samenwerking is onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen.”

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 18 november 2019 17:11
    'Jumbo op weg naar recordomzet'

    Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 17:08 | Views: 0

    Ahold Delhaize 16:49
    24,09 -0,04 (-0,17%)

    VEGHEL (AFN) - Supermarktketen Jumbo stevent dit jaar af op een recordomzet van 8,5 miljard euro. Dat heeft financieel topman Ton van Veen gezegd in gesprek met het AD. "In 2021 bestaat ons bedrijf 100 jaar, ons streven is om dat jaar een omzet van 10 miljard euro te halen. Als de huidige groei doorzet, gaan we dat halen."

    Jumbo opende onlangs zijn eerste winkel in België. Het is volgens Van Veen de bedoeling om bij de zuiderburen in vijf jaar ongeveer honderd filialen te openen. "De omzet van de eerste week overtreft onze stoutste verwachtingen en ligt maar liefst 50 procent hoger dan we dachten."

    De bestuurder vindt het ten overstaan van het AD nog te vroeg om verder in te gaan op de onlangs aangekondigde samenwerking tussen Jumbo en HEMA. Wel geeft hij aan dat vol wordt ingezet op de uitbreiding van het aantal Jumbo City's. "City is onze jongste formule, we hebben er nu zeven en willen op termijn doorgroeien naar circa honderd van deze winkels."

    Van Veen is niet bang dat de markt voor kleine stadswinkels snel verzadigd raakt. "De bevolking groeit nog steeds en zeker in binnensteden is behoefte aan winkels waar je snel een broodje of een verse maaltijd kunt kopen. Met de verse producten van La Place hebben we ook echt wat te bieden.’’
  18. forum rang 10 voda 22 november 2019 09:31
    'EK 2020 en extra week stuwen omzet supers'

    Gepubliceerd op 22 nov 2019 om 09:27 | Views: 0

    Ahold Delhaize 09:14
    24,03 -0,06 (-0,25%)

    ZALTBOMMEL (AFN) - Supermarkten zullen volgend jaar meer omzet draaien geholpen door het EK Voetbal komende zomer en de extra week die 2020 heeft ten opzichte van dit jaar. Marktonderzoekers van IRI verwachten alles bij elkaar een omzetgroei van 4,7 procent.

    De marktonderzoekers spreken van een basisgroei van 2,5 procent, gebaseerd op de stand van de Nederlandse economie en de ontwikkelingen van de supermarktomzet op de lange termijn. Omdat volgend jaar een week meer telt zal dit de groei met circa 2 procent aanjagen. Verder zorgt de aanstaande voetbalzomer voor 0,2 procent groei, mits het EK voor het Nederlands elftal niet uitmondt in een sof. Volgens IRI zullen Nederlanders naar verwachting voor 60 miljoen tot 70 miljoen euro aan bier, frisdrank, chips en andere snacks inslaan.

    Dit jaar is tot en met week 45 sprake van een omzetgroei van 4,5 procent op jaarbasis, berekende IRI. De omzetplus komt voor een groot deel op het conto van de btw-verhoging die begin dit jaar werd ingesteld.
  19. forum rang 10 voda 28 november 2019 10:10
    Filiaalhouder Jumbo wil personeel zelf boodschappen laten betalen van vierde wachtende in rij

    Een filiaalhouder van Jumbo Leusden is zijn boekje te buiten gegaan door te dreigen dat zijn medewerkers zelf de boodschappen moeten betalen van klanten die als vierde wachtende in de rij staan.

    Sanne Schelfaut 27-11-19, 16:18 Laatste update: 17:42

    Bij de supermarktketen is het al jaren beleid dat als je als vierde wachtende bij de kassa staat, je de boodschappen gratis krijgt. Jumbo laat weten dat het om een incident gaat. ,,We zijn inmiddels met de filiaalhouder in gesprek, want dit is absoluut niet de bedoeling’’, aldus een woordvoerster vanuit het hoofdkantoor in Veghel.

    Het gaat om een Jumbo-filiaal aan De Biezenkamp in Leusden. ,,Wij kunnen bevestigen dat het om onze winkel gaat. Verder mogen we van het hoofdkantoor naar buiten toe niet ingaan op de kwestie’’, zegt de winkelmanager.

    Lees ook
    Nieuw robotcentrum Picnic voorziet 150.000 gezinnen per week van boodschappen

    Omroepen
    Op sociale media verscheen deze week een foto van een A4'tje met daarop de volgende tekst, gericht aan het Jumbo-personeel: ‘Iedereen die kan bijdraaien pakt voor aanvang van zijn/haar werkzaamheden een oortje. Word er niet gereageerd op het oortje, dan MOET er omgeroepen worden. Ontstaat er een vierde wachtende doordat men niet omroept, dan zijn de kosten voor iedereen die op dat moment aan de kassa zit en verzuimt om om te roepen.’

    Deze boodschap aan de medewerkers zorgt voor veel consternatie op sociale media. Met name op Twitter beschuldigen mensen Jumbo van uitbuiting van het personeel. Ook wordt de vraag gesteld of er sprake is van een incident of dat het beleid in meerdere winkels geldt. ‘Ook bij ons in Zeist is er paniek als er sprake is van een vierde wachtende in de rij. We vermoedden al dat het personeel dit moest betalen’, aldus een twitteraar.

    Beleid
    Jumbo hanteert dus de regel dat de vierde (en eventueel vijfde, zesde, et cetera) wachtende in de rij de boodschappen gratis krijgt. De klant die al geholpen wordt bij de kassa telt overigens niet mee als wachtende. De garantie geldt niet als je bij een andere kassa met een kortere rij kunt aansluiten. Ook krijg je boodschappen niet gratis als alle kassa’s open zijn.

    www.ad.nl/ad-werkt/filiaalhouder-jumb...
1.269 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 64 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links