Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,586 18 apr 2024 17:35
  • +0,026 (+0,47%) Dagrange 5,558 - 5,658
  • 7.585.195 Gem. (3M) 6,7M

Aegon oktober 2019

318 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. snipper 14 oktober 2019 21:30
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 oktober 2019 14:46:

    Het beste van De Telegraaf
    Icoon San Francisco niet meer Hollands

    Door Ruben Eg en Thijs Rösken
    Vandaag, 07:31 in FINANCIEEL

    De Transamerica Pyramid, hét gezicht van San Francisco, verdwijnt na twintig jaar uit Nederlandse handen. Eigenaar Aegon wil af van het pronkstuk van de Nederlandse expansie uit de jaren negentig.

    Een ’buitengewone kans om een van de meest beeldbepalende gebouwen in de VS te verwerven’, zo noemt een Aegon-woordvoerder de verkoop van de Transamerica Pyramid. De verzekeraar doet de iconische toren uit San Francisco na precies twintig jaar de deur uit om de blootstelling aan de kantorenmarkt te verminderen en naar ’een meer diverse portefeuille toe te gaan’. De markt voor kantorenvastgoed in San Francisco zou nu erg goed zijn. Volgens lokale media kan de verkoop $600 miljoen opleveren.

    De beroemde Transamerica Pyramid aan 600 Montgomery Street in San Francisco belandde in 1999 in de schoot van Aegon na de prestigieuze overname van Transamerica. De nieuwe eigenaar moet wel toestaan dat de Pyramid te zien blijft in het logo van de Aegon-dochter. Aegon wil niet zeggen of er in de afgelopen weken zich al partijen hebben gemeld.

    Aegon-ceo Alex Wynaendts gebruikte de toren in juli vorig jaar als ijsbreker bij een bezoek met premier Mark Rutte met de top van het Nederlandse bedrijfsleven aan de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis. „Mr. President, we zijn trots dat we eigenaar zijn van de Transamerica Pyramid. Ik weet zeker dat u hem kent”, stelde Wynaendts zich voor. „Maar hij is niet te koop!”, voegde hij er snel aan toe nadat Trump enthousiast reageerde. Een minderheidsbelang van 49% stond toen al wel in de verkoop.
    If you ain’t Dutch

    „Het beeldbepalende piramide-gebouw dat op alle ansichtkaarten van San Francisco prijkt”, zoals deze krant in 1999 schreef, was lang het symbool van het onbegrensde optimisme van onze financiële sector. Aegon, ABN Amro, ING en Rabobank waagden allemaal de oversteek naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. „If you ain’t Dutch, you ain’t much”, stond er indertijd bij Aegon op een groot scherm.

    De Pyramid werd in 1972 opgeleverd en overleefde als een van de weinige wolkenkrabbers in San Francisco de zware aardbeving van 1989. Het motto van Transamerica-oprichter Amadeo Giannini (’Financiële zekerheid moet net zo helder als zonlicht zijn’) stond symbool voor het ontwerp. Transamerica zetelde er als Aegon-dochter al snel niet meer. „Voor ons is het volstrekt onnodig om op zo’n dure locatie te zitten”, zei de Amerikaanse Aegon-topman Don Shepard in 2002 met de Hollandse zuinigheid en handelsgeest.

    Intern heeft de Transamerica Pyramid nog wel een oranje tintje; de zakenbank van Rabobank huurt er een verdieping.

    ..kregen ze destijds bij de koop van Transamerica, logisch, vastgoed in VS is nog steeds booming...

  2. forum rang 8 Wilbar 15 oktober 2019 13:41
    quote:

    spelisopdewagen schreef op 15 oktober 2019 11:11:

    [...]

    of de schuld positie verbeteren en/of (eenmalig) uitkeren aan de (longterm) aandeel houders...

    Heb je al enig idee hoe je dat dan met goed wettelijk fatsoen (alleen) aan de longterm (wat is longterm?) aandeelhouders wilt laten uitkeren. Je hebt recht op dividend als je de aandelen op de dag van ex-dividend al in bezit hebt. Dat zou aardig wat rechtszaken opleveren als Aegon zegt dat alleen aandeelhouders een eenmalig dividend ontvangen over de aandelen die je dan al (bijvoorbeeld) 5 jaar in bezit hebt. Terecht kansloos en die optie (alleen longterm) valt dus onmiddellijk af.
  3. spelisopdewagen 15 oktober 2019 14:32
    quote:

    Wilbar schreef op 15 oktober 2019 13:41:

    [...]
    Heb je al enig idee hoe je dat dan met goed wettelijk fatsoen (alleen) aan de longterm (wat is longterm?) aandeelhouders wilt laten uitkeren. Je hebt recht op dividend als je de aandelen op de dag van ex-dividend al in bezit hebt. Dat zou aardig wat rechtszaken opleveren als Aegon zegt dat alleen aandeelhouders een eenmalig dividend ontvangen over de aandelen die je dan al (bijvoorbeeld) 5 jaar in bezit hebt. Terecht kansloos en die optie (alleen longterm) valt dus onmiddellijk af.
    ja... waar een wil is is een weg

    www.openaccessadvocate.nl/tijdschrift...
  4. forum rang 8 Wilbar 15 oktober 2019 15:29
    quote:

    spelisopdewagen schreef op 15 oktober 2019 14:32:

    [...]

    ja... waar een wil is is een weg

    www.openaccessadvocate.nl/tijdschrift...
    Bij oprichting van een vennootschap kan het loyaliteitsdividend in de statuten worden vormgegeven naar de wensen van de oprichters. Voor invoering in een bestaande vennootschap ligt het ingewikkelder. Dortmond is van mening dat een dergelijke statutenwijziging de instemming behoeft van alle aandeelhouders.

    Verder schrijft de opsteller van het verhaal:
    6 Conclusie
    Invoering van loyaliteitsdividend is mijns inziens goed mogelijk in een vennootschap die nog niet naar de beurs is gegaan.
    Invoering van loyaliteitsdividend binnen een beursvennootschap is lastig. Een besluit tot statutenwijziging kan naar mijn mening wel met de reguliere daarvoor vereiste meerderheid worden genomen, zodat aandeelhouders die instappen na de statutenwijziging hieraan gebonden zijn. Maar voor bestaande aandeelhouders is mijns inziens vereist dat deze instemmen met de loyaliteitsregeling voordat het loyaliteitsdividend afgesnoept kan worden van hun fair share. Omdat de meeste aandelen giraal worden gehouden en de identiteit van de aandeelhouders daarom onbekend is bij de vennootschap, zal invoering bij bestaande beursvennootschappen om die reden een weinig vruchtbare onderneming zijn.
  5. forum rang 4 aandeelofoptie 15 oktober 2019 16:51
    Blijf bij een overname van Aegon door een ( nog ) grotere partij ( AXA, Allianz )
    Vandaar het afstoten van minder rendabele onderdelen en zoals nu groot vastgoed
    En het aantrekken van een CEO die ervaring heeft met overname(s)
    Inkopen van eigen aandelen zet te weinig zoden aan de dijk
  6. forum rang 7 mvliex 1 15 oktober 2019 20:15
    quote:

    hjs64 schreef op 15 oktober 2019 17:38:

    Ach ze moeten wat met die poen die binnenkomt. Waarin beleg je dat? Obligaties, dacht het niet. Aandelen is toch (naast huisjesmelken) een interessante categorie, dus waarom niet in de eigen aandelen?
    Wat dacht je van het geld gebruiken om te ondernemen en winst maken....
  7. forum rang 4 hjs64 15 oktober 2019 21:22
    quote:

    Clowns n Animals schreef op 15 oktober 2019 20:31:

    Aegon levensverzekeringen NV en Amvest hebben volgens mij een gigantische portefuielle met (sociale) huurwoningen. Zodoende is het een van de grootste huisjesmelkers van Nederland.
    Is niets nieuws, pensioenfondsen hebben de huurmarkt al jaren lang in de gaten. Leuk toch, een beetje huisjesmelken an als de woningmarkt een keer leuk aantrekt cashen.
  8. Bullwish 16 oktober 2019 09:10
    Aegon plaatst obligaties

    DEN HAAG (AFN) - Aegon heeft voor 925 miljoen dollar aan obligaties geplaatst. De opbrengsten worden door de verzekeraar gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

    Het gaat om achtergestelde Tier 2-obligaties met een coupon van 5,1 procent en een looptijd tot 22 december 2049. De nieuwe obligaties krijgen naar verwachting een rating toegekend van BBB en Baa1 door respectievelijk S&P Global en Moody’s.

    -----

    Waarom vergroot Aegon z'n schuld? Is dat nodig? Ik ben hier niet zo blij mee.

    Ze willen ook die wolkenkrabber in San Francisco verkopen. Waar gaan ze dat geld voor gebruiken?
318 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links