Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed 2019

2.975 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 149 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Am@eurBelegger 14 oktober 2019 09:28
    AMSTERDAM (AFN) - De deal die Beter Bed met Magical Honour heeft gesloten over de verkoop van zijn Duitse dochter van Matratzen Concord, lijkt goed uit te pakken voor het bedrijf. Dat stellen analisten van KBC Securities die hun advies voor de beddenketen verhoogden naar buy. Eerder hadden ze een hold-advies voor Beter Bed.

    De marktvorsers menen dat door de verkoop veel onduidelijkheid is weggenomen over de toekomst van Beter Bed. Dat kan zich nu richten op de regio Benelux en tegelijkertijd de winstgevendheid en het vermogen om de kasstroom op te wekken verbeteren.

    De deal levert Beter Bed bovendien meer geld op dan de KBC-analisten hadden voorzien. Daarbij komt ook nog een mogelijke extra betaling als aan prestatiedoelen is voldaan en Magical Honour neemt een belang van 8,9 procent in Beter Bed.

    Het aandeel Beter Bed stond maandag rond 09.15 uur 25,3 procent hoger op 2,14 euro.
  2. Am@eurBelegger 14 oktober 2019 10:07
    quote:

    Biobert schreef op 14 oktober 2019 09:41:

    Magical Homour Ltd is een Private Equity Fund dat nu al een belang neemt van bijna 9% in Beter Bed. Gegarandeerd dat ze na nadat ze Beter Bed beter hebben leren kennen, een overnamebod doen op Beter Bed. Zeker weten.
    Klinkt goed... maar garantie? Iemand heeft ooit tegen mij gezegd toen ik om garantie vroeg..... Als je garantie wilt dan moet je een koelkast kopen. ;)
  3. Biobert 14 oktober 2019 10:15
    quote:

    Am@eurBelegger schreef op 14 oktober 2019 10:07:

    [...]Klinkt goed... maar garantie? Iemand heeft ooit tegen mij gezegd toen ik om garantie vroeg..... Als je garantie wilt dan moet je een koelkast kopen. ;)
    Geen garantie, maar in het persbericht van BB staat een zin die daar wel op duidt:
    The purchasing entity is a vehicle that consists of an Asian private equity investor with strong ties to key players in the bedding industry. It has a strong track record of ownership, transformation and realisation of investment returns.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 oktober 2019 10:19
    quote:

    Biobert schreef op 14 oktober 2019 10:15:

    [...]
    Geen garantie, maar in het persbericht van BB staat een zin die daar wel op duidt:
    The purchasing entity is a vehicle that consists of an Asian private equity investor with strong ties to key players in the bedding industry. It has a strong track record of ownership, transformation and realisation of investment returns.
    Die Aziaten willen gewoon hun bedjes verkopen via Beter Bed, dus ze hebben meer dan genoeg aan een kleine deelneming in BB en een hoop eigen winkels in Duitsland.
  5. forum rang 5 maci 14 oktober 2019 10:34
    14-10-2019 10:33:00
    Update2: Beter Bed bereikt akkoord over verkoop Matratzen Concord

    (ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft een akkoord bereikt over de verkoop van Matratzen Concord aan Magic Honour. Dit maakte het beddenbedrijf maandag voorbeurs bekend.

    Beter Bed ontvangt voor Matratzen Concord 5 miljoen euro in contanten en afhankelijk van de toekomstige prestaties van het verkochte onderdeel in het eerste jaar na afronding van de transactie een extra bedrag. Ook heeft Magic Honour belooft 15 miljoen euro in Matratzen Concord te investeren.

    In gesprek met ABM Financial News zei CEO John Kruijssen dat Magic Honour een businessplan heeft geschreven voor Matratzen Concord dat de komende weken gezamenlijk wordt aangescherpt. Vervolgens kan er een 'earn out' tegemoet worden gezien van 0 tot 7,5 miljoen euro. "Maar die kan nooit negatief worden", benadrukte de topman.

    Wel zal er nog een afboeking volgen op Matratzen Concord, vermoedelijk tussen de 9 miljoen en 10 miljoen euro, schat Kruijssen.

    Ook koopt Magic Honour 2,15 miljoen aandelen Beter Bed voor 2,32 euro per aandeel. Daarmee verkrijgt het een belang van ongeveer 8,9 procent.

    De desinvestering en de instap van Magic Honour moeten volgens CEO Kruijssen de transformatie naar "een weer financiële robuuste onderneming" mogelijk maken. Ook kan Beter Bed zich zo focussen op de Benelux, de groothandel en digitale kanalen en de operaties in Zweden.

    De opbrengsten van de aandelenverkoop en de desinvestering van Matratzen Concord zal Beter Bed investeren in het bedrijf en vermoedelijk ook deels aanwenden voor het aflossen van de schulden.

    De deal wordt vermoedelijk voor het einde van 2019 afgerond. Wel moet daarvoor nog toestemming komen van de Duitse toezichthouder. Ook wil de koper nog een een beperkt boekenonderzoek doen en moeten ook de aandeelhouders van Beter Bed nog instemmen met de verkoop. Hiervoor organiseert Beter Bed op 26 november een vergadering. Ook kunnen de aandeelhouders dan hun goedkeuring verlenen aan de uitgifte van 2,15 miljoen nieuwe aandelen.

    Magic Honour is eigendom van een Aziatische investeerder, die "sterke banden" heeft met enkele belangrijke spelers in de beddenindustrie, meldde Beter Bed. Kruijssen voegde toe dat de nieuwe aandeelhouder kan helpen in het productieproces en met innovaties.

    De komende 18 maanden mag Magic Honour geen aandelen Beter Bed verkopen. Over een eventuele vergroting van het belang is volgens Kruijssen niets afgesproken.

    Het aandeel Beter Bed steeg maandag 25,3 procent naar 2,14 euro.

    Update: om meer informatie toe te voegen, reactie CEO en koers.
  6. [verwijderd] 14 oktober 2019 11:20
    "After completion of the equity investment at a premium of 36% compared to the closing share price of 11 October 2019 Magical Honour Limited will own circa 8.9% of the shares of Beter Bed Holding, demonstrating the commitment of both parties to actively pursue the attractive strategic and financial benefits that this transaction offers to both parties."

    We weten nu in ieder geval wie de afgelopen weken die koers zo hebben lopen drukken..
2.975 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 149 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links