Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Week van de handelsbesprekingen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 11 oktober 2019 22:56
    Ik ben eerlijk heel blij dat er een gedeeltelijk mondelinge handelsdeal (fase 1) is tussen de VS en China. Het is nog wel een heel proces waar ze door heen moeten begrijp ik om het geheel te concretiseren, dus er kan nog van alles gebeuren, maar voorlopig ziet het er positief uit.

    Ik zat net te kijken naar Trump bij Yahoo Finance en die klonk heel positief. Fase 1 moet nog wel goed worden uitgewerkt,daarna komt er ook nog een fase 2 en wellicht misschien nog een fase 3. Als de FED de rente ook nog verlaagd de komende maanden dan zie ik geen recessie komen in de VS. Voor de wereld economie en de aandelen is dit een heel goede zet.

    Trump heeft al aangekondigd dat handelsoorlog tussen de VS en de EU verder zal opgepakt. Ik ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen, maar dat heeft veel minder invloed op de wereldhandel.
  2. forum rang 6 rene66 11 oktober 2019 23:59
    Het toppunt van triestheid was in mijn beleving eerlijk gezegd de mislukte beursgang van CM.com. In het FD zag ik vanmiddag het volgende staan:

    "CM.Com heeft besloten om voorlopig af te zien van een notering aan de Amsterdamse beurs. Dat meldt het Bredase techbedrijf in een persbericht. Als reden wordt genoemd tegenvallende marktomstandigheden. Hierdoor was de interesse voor het aandeel minder dan gehoopt.

    'We waren er bijna, maar konden niet de deal maken die we wilden', zegt CM.com-topman Jeroen van Glabbeek in een reactie. Hij zegt daarnaast dat 'de ambitie blijft' om op een later moment alsnog de gang richting het Damrak te maken."

    Ik snap eerlijk gezegd niet wat ze bedoelen met tegenvallende marktomstandigheden, ik neem toch niet aan dat hij daarbij verwijst naar de beurs. De koersen zijn flink hoog en het sentiment is redelijk goed. Een mooie IPO zou nu juist geen probleem hoeven zijn.

    Het probleem van de IPO was in mijn beleving het hele verhaal. Het probleem met de banken, de concurrentie, een te grote investering, klanten die morgen kunnen weglopen, het gering aantal klanten, de beschermingsconstructie, de cijfers, een beperkt aandelen op de mark brengen tegen een waardering die veel en veel te hoog was en de groei wat alleen een belofte is. Zoals ik van de week al schreef zou ik over een maand of 2 misschien een nieuwe poging wagen met een totale waardering van 100 miljoen ipv 300 miljoen. Heel misschien zijn er dan wel mensen die een gok durven te maken, maar het is wel gezichtsverlies en of beleggers erin stappen na het afblazen is een tweede.

    In het verhaal dat de 100 miljoen te weinig zou zijn om kleinere partijen te laten meedoen geloof ik niet. Er zijn genoeg kleinere partijen (rijke particulieren, kleine beleggingsfondsen ed) in Nederland te vinden die een investering van 10 tot 20 miljoen interessant vinden, mits het verhaal goed is. Het aandeel was veel en veel te duur, in mijn beleving een factor 3 tot 4.

    Ik hoop dat de banken CM.com nog de tijd geeft om extern geld aan te trekken en niet de stekker eruit gaan trekken, wellicht is de verstandigste keus een investeerder als Waterland of een soortgelijke partij erbij te betrekken. Die zullen het bedrijf wellicht waarderen op dit moment rond de 50 tot maximaal 75 miljoen. Dan kunnen ze het bedrijf verder uitbouwen en wellicht over een jaar of 3 tot 5 een nieuwe poging wagen om naar de beurs te gaan. In principe zijn de plannen leuk het moet alleen in de praktijk zichzelf bewijzen. Daar is geld en tijd voor nodig.

    De mensen van ABN AMRO die betrokken zijn geweest bij deze IPO zouden zich in mijn beleving enorm moeten schamen. Eerlijk gezegd is het geheel toch wel een blamage. ABN AMRO had de eigenaren tegen zichzelf moeten beschermen, maar de mensen van ABN AMRO dachten wellicht met een beursgang is ons probleem opgelost. Ook bij de rol van Euronext kunnen vraagtekens worden gesteld. Toen ik alle informatie las rondom deze IPO, de prospectus en de krantenartikelen en andere informatie dacht ik, dit gaat niks worden. Denken ze nu werkelijk dat beleggers hier in stappen tegen deze prijs ?. Gezien het afblazen van de IPO is mijn verwachting dus uitgekomen, het verhaal was niet goed.

    Wellicht over een jaar of drie een nieuwe poging wagen, met een beter verhaal, betere cijfers, het kunnen laten zien dat de groeiplannen werkelijkheid worden en een mooie prospectus en zonder moeilijke beschermingsconstructies.

  3. forum rang 6 rene66 12 oktober 2019 12:05
    US-China ‘partial’ trade deal sees tariff rise halted, progress on technology transfers

    Donald Trump advises US farmers to ‘get bigger tractors’ as Beijing promises to buy more American agricultural products

    US Treasury Secretary Steven Mnuchin has ‘very good discussions’ on opening up of China’s financial services markets

    www.scmp.com/news/china/diplomacy/art...
  4. [verwijderd] 13 oktober 2019 16:50

    Wij geraken uit slop.

    Wat velen hoopten is niet uitgekomen.
    De meesten willen een recessie of correctie

    Maar gedeeltelijk akkoord is toch afgesloten en wordt in Chili getekend.
    We kunnen het allemaal weer zwaar overdrijven, maar de handshake is toch gemaakt.

    Deze week gaan we naar boven kijken.
    De verwachtingen van de analisten kun je overboord gooien want ze hebben geen idee wat je als bedrijf zou moeten verdienen ten tijde van handelsoorlog.

    Ze kunnen alleen refereren naar 2018, want iets anders kunnen ze niet analyseren.

    Conclusie die ze zullen schrijven...

    "Resultaat, omzet lager dan 2018"..

    Tip voor analisten:
    Corrigeer de cijfers van bedrijven en jullie verwachtingen met 0,4%.
    Dat is namelijk van de wereld economie die verzwakt is door handelsvete met 0,4% (AbnAmro)

7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links