Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turkije

1.907 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 96 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 oktober 2019 10:05
    ‘Koerdische politica geëxecuteerd in Syrië’

    Bij de militaire aanval van Turkije in Noord-Syrië zijn verschillende doden en gewonden gevallen. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zouden negen burgers om het leven gekomen zijn, onder wie Hevrin Khalaf, een Koerdische politica.
    Naz Taha 13-10-19, 09:02 Laatste update: 09:21

    ,,De negen burgers werden op verschillende momenten ten zuiden van de stad Tal Abyad geëxecuteerd’’, zo meldt het Syrische Observatorium dat doorgaans bekendstaat als goed geïnformeerd. Koerdische troepen melden dat de 35-jarige Khalaf net als verschillende andere burgers uit haar auto gehaald en vervolgens geëxecuteerd werd door pro-Turkse rebellen. Khalaf was de secretaris-generaal van de partij Toekomst Syrië. ,,Dit is een duidelijk bewijs dat Turkije misdaden begaat tegen ongewapende burgers’’, reageerden de Syrische Democratische Strijdkrachten in een verklaring.

    Sinds de Turkse inval wordt de Koerdische militie YPG, die de Amerikanen hielp terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) te bestrijden, bestookt vanuit de lucht en zijn gevechten gaande in de grensstad Ras al-Ain. De Turkse militairen worden gesteund door Syrische milities en strijden tegen de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), waarin de Koerdische milities zijn verenigd. Het Turkse leger claimt de stad te hebben ingenomen, de SDF spreekt dat tegen en meldt dat de tegenstander wordt teruggeslagen. Duizenden Syrische burgers zijn al op de vlucht geslagen voor het oplaaiende geweld.

    ‘Etnische zuviering’

    President Erdogan stelt dat de inval is bedoeld om een ‘veilig’ gebied in te stellen waar Syrische vluchtelingen, die nu nog in Turkije verblijven, naar terug kunnen keren. En – waarschijnlijk belangrijker voor de president – ‘Operatie Vredeslente’ is volgens hem gericht tegen ‘terroristen’ van de PKK/YPG en IS in Noord-Syrië. Maar volgens critici komt het plan neer op etnische zuivering. Het noordoosten van Syrië is grotendeels Koerdisch. De Koerden zouden moeten plaatsmaken voor Syrische vluchtelingen uit Turkije, voornamelijk Arabieren die helemaal niet uit dit gebied komen.

    De aanval van Turkije doet veel mensen denken aan de bittere Turkse erfenis in Afrin. Aan Turkije gelieerde rebellen hebben daar historisch en cultureel erfgoed van de Koerden verwoest, huizen in beslag genomen en hen ontvoerd voor losgeld. Duizenden mensen kwamen toen om het leven.

    ,,Het maakt niet uit wat andere landen zeggen, wij zullen niet stoppen”, reageerde Erdogan gisteren op ‘dreigementen’ en kritiek van andere landen.
  2. forum rang 9 josti5 13 oktober 2019 11:51
    NOS Teletekst 128

    "100 IS-leden ontsnapt uit kamp"


    Uit een kamp bij de Syrische plaats
    Ain Issa zijn volgens het Syrische
    Observatorium voor de Mensenrechten
    zeker honderd mensen ontsnapt.Het zou
    gaan om vrouwen en kinderen die zijn
    gelieerd aan Islamitische Staat.

    De ontsnapping volgde na bombardementen
    door Turkije,zegt het observatorium.Het
    kamp wordt deels geleid door Koerdische
    strijders van de SDF en die worden al
    dagen bestookt door het Turkse leger.

    De SDF verkiest het beveiligen van
    steden en burgers naar eigen zeggen nu
    boven het bewaken van IS'ers.De invasie
    van Turkije leidt ertoe dat IS zich kan
    hergroeperen,waarschuwt de SDF.
    ----------------------

    Goeie zet van de Koerden!

    Verraden door Amerika en Europa, aangevallen door de Turken: dan ga je prioriteiten stellen.
  3. [verwijderd] 13 oktober 2019 12:14
    Wat een waanzin! De koerden hebben het westen geholpen door IS op de grond te verslaan. Zij hebben het echte vechten Ze krijgen nu een mes in de rug van de VS en en Europa doet ook niet behalve geen wapens meer leveren.

    Er zijn veel koerden in Europa ook in Nederland. We moeten niet verbaasd zijn als de Koerden en Turken in ons land ook met elkaar op de vuist gaan of erger aanslagen over en weer op Nederlandse bodem.
  4. [verwijderd] 13 oktober 2019 12:18
    Als Turkse leger toch per ongeluk een paar Amerikaanse special forces dood dan hebben we twee Nato landen die recht tegenover elkaar staan en wellicht in oorlog raken.

    Rusland en China, Noord Korea,Iran, Hezbollah en Syrië lachen zich dan in het vuistje en kunnen hier profijt van maken.

    Er zijn zoveel brandharen mondiaal dat we niet verbaasd zijn dat een escalatie zo in een derde wereld oorlog kan ontaarden.

    Nederland is een nato land en Putin heeft een gruwelijke hekel aan Nederland. D

  5. forum rang 6 Happy 13 oktober 2019 12:25
    Heb er vannacht wat meer over gelezen op internet. Voor mij een onverwachte sitiuatie die blijkbaar als een olievlek zou kunnen escaleren. Zit ik te focussen op handelsconflict en Brexit, zou dit ook wel eens een serieus ding kunnen worden. Pfff wordt er niet gezelliger op in de wereld.
  6. forum rang 7 hirshi 13 oktober 2019 12:27
    quote:

    Realist2018 schreef op 13 oktober 2019 12:14:

    Wat een waanzin! De koerden hebben het westen geholpen door IS op de grond te verslaan. Zij hebben het echte vechten Ze krijgen nu een mes in de rug van de VS en en Europa doet ook niet behalve geen wapens meer leveren.

    Er zijn veel koerden in Europa ook in Nederland. We moeten niet verbaasd zijn als de Koerden en Turken in ons land ook met elkaar op de vuist gaan of erger aanslagen over en weer op Nederlandse bodem.
    .

    Mes in de rug van Europa en met name Nederland.
    Nederland heeft boter op het hoofd en is wel de laatste om de US de schuld te geven

    Donald Trump gaf al tijdens zijn verkiezingscampagne aan dat hij zich terug zou trekken.

    Trump verzocht om militaire hulp van Nederland, maar Nederland gaf niet thuis.
  7. forum rang 6 Chiddix 13 oktober 2019 13:29
    In Buitenhof was er een debat tussen twee politici(VVD en D66) over de inval van Turkije wat rustig begon maar na het bericht dat 785 IS strijders ontsnapt zijn uit een kamp, heftig werd.
    Door militaire acties van Turkije gingen de Koerdische bewakers ervan door en konden de IS strijders ontsnappen. De bewakers moesten een keuze maken.
    Dit incident zal veel stof doen opwaaien in West-Europa. De Nederlandse politiek lijkt harde sancties tegen Turkije voor te staan. Morgen komen de ministers van Buitenlandse Zaken EU landen bijelkaar.
    Nederland schijnt het hoogste woord te hebben over de inval van Turkije of over de beslissing van Trump in de EU?
    Erdogan dreigt de poort naar Europa te openen voor Syrische vluchtelingen als de EU niet een toontje lager gaat zingen en vooral Nederland.
  8. forum rang 6 Chiddix 13 oktober 2019 14:35
    quote:

    whammy schreef op 13 oktober 2019 14:00:

    Voor 'boots on the ground' is het nu te laat. En als Europa dat 2 jaar geleden besloten had, had dat enig effect gehad is dan de vraag.
    Je kunt niet vanuit je luie stoel roepen, de Amerikanen moeten in Noord-Syrie blijven terwijl jezelf er geen moment aan denkt grondtroepen te sturen. Dan komt ook nog de vraag, met welk doel wil je in Noord-Syrie gaan zitten nu IS verslagen is?
  9. whammy 13 oktober 2019 14:38
    quote:

    Chiddix schreef op 13 oktober 2019 14:35:

    [...]

    Je kunt niet vanuit je luie stoel roepen, de Amerikanen moeten in Noord-Syrie blijven terwijl jezelf er geen moment aan denkt grondtroepen te sturen. Dan komt ook nog de vraag, met welk doel wil je in Noord-Syrie gaan zitten nu IS verslagen is?
    De Koerden beschermen die de gevangenkampen van IS-strijders bewaken? Syrië en Rusland blijven ook aan de kant staan. Wat is daar de reden van?
  10. forum rang 6 Chiddix 13 oktober 2019 15:01
    In de Westerse media heeft men het over, de Koerden hebben een grote bijdrage geleverd met het verslaan van IS en nu wordt men in de steek gelaten door het Westen. Er zal bij de Koerden wellicht nog andere gedachten gespeeld hebben. Grondgebied. Hun territorium is flink uitgebreidt. 28% van Syrie.
  11. forum rang 6 Chiddix 13 oktober 2019 15:24
    quote:

    whammy schreef op 13 oktober 2019 14:38:

    [...]

    De Koerden beschermen die de gevangenkampen van IS-strijders bewaken? Syrië en Rusland blijven ook aan de kant staan. Wat is daar de reden van?
    VS en Rusland bepalen het speelveld in Syrie. Niet minister Blok of Bijleveld. De VS heeft EU landen gevraagd een bijdrage te leveren in de strijd tegen IS. Niet wat er daarna moet gebeuren. Dat is hun pakkie niet.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 oktober 2019 18:25
    ’Trumps vastgoed in Istanbul speelt mee in Syrië’
    Updated 2 min geleden
    6 min geleden in BUITENLAND

    ISTANBUL - Een Amerikaanse oud-minister suggereert dat de Amerikaanse terugtrekking uit noord-Syrië te maken heeft met het vastgoed van Donald Trump in Istanbul. Hij is niet de enige. In een opgedoken geluidsopname gaf de president zelfs toe dat hij een ’probleem’ heeft met ’belangenverstrengeling’ in dat land.

    Recentelijk verblufte Trump al zijn militaire adviseurs door zich volledig terug te trekken uit Syrië. Sindsdien kreeg president Erdogan een vrijgeleide om met Turkse troepen een invasie te bewerkstelligen in de regio. Tientallen burgerdoden zijn gerapporteerd en honderden IS’ers zouden zijn ontsnapt uit Koerdische gevangenissen.

    Bekijk ook:
    ’Honderden IS’ers ontsnappen na aanval op Syrisch kamp’

    Een geluidsopname van Donald Trump uit 2015 is opnieuw opgedoken. Trump spreekt daarin op Breitbart Radio met Steve Brannon, die later zijn campagnestrateeg zou worden. Het onderwerp van gesprek: Turkije. „Ik heb een klein belangenconflict (letterlijk: conflict of interests, red.) want ik heb een groot, groot gebouw in Istanbul”, zei Trump daarin. „Dat is een ongelofelijk succesvol werk. Het heet de Trump Towers – twee torens dus, en niet één, zoals normaal.”

    Journalisten van het gerespecteerde magazine Mother Jones hebben de geluidsopname opnieuw opgeduikeld. Overigens heeft Donald Trump geen directe belangen meer in zijn zakelijke imperium; onder meer zijn kinderen hebben daarover de zeggenschap gekregen.
    ’Ook banden met Turkse overheid’

    Meerdere hooggeplaatste oud-politici hebben de president onderuit de zak gegeven. „Absoluut ongelofelijk dat Trump ons dicht bij het veroorzaken van genocide brengt”, zei Wendy Sherman, oud-staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, tegen NBC. Volgens haar weet iedereen dat ’zijn zakenbelangen op zijn minst zijn beslissingen beïnvloeden”, aldus Sherman, ’en in het ergste scenario de reden van zijn besluiten zijn’.

    Richard W. Painter, professor in de rechten en ooit verbonden aan het Witte Huis, was eerder vernietigend op sociale media.

    Bekijk ook:
    VS halen soldaten weg bij ’IS-kamp in chaos’

    Ook voormalig minister van Arbeid Robert Reich suggereert nu dat de Trump Towers een rol spelen in Syrië. „Het zijn de eerste en enige kantoren in Europa”, stelt Reich in The Guardian. „Zakelijke belangen met links naar de Turkse overheid zijn tevens belangrijke kenmerken van de Trump Organization.”
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 oktober 2019 18:33
    Het is inmiddels ook duidelijk geworden dat Erdogan het echte vuile werk tegen de Koerden in Syrië laat opknappen door huurlingen uit het westen van Syrië.

    Gelukkig hebben de Koerden veel wapens en veel oorlogservaring gekregen in de laatste jaren, dus ik vermoed dat Erdogan het vroeg of gaat verliezen.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 oktober 2019 18:50
    VS trekt laatste duizend troepen terug uit Syrië
    13 oktober 2019 17:03 Laatste update: 32 minuten geleden

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de opdracht gegeven om alle Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken. Dit naar aanleiding van de inval van het Turkse leger.

    In Syrië zijn momenteel nog zo'n duizend Amerikaanse troepen aanwezig. Volgens CNN hebben de troepen zelf nog geen officieel bevel ontvangen om zich terug te trekken, maar zouden wel alle voorbereidingen worden getroffen.

    De Amerikaanse minister van Defensie, Mark Esper, spreekt over een slechte veiligheidssituatie. "In de afgelopen 24 uur hebben we vernomen dat [de Turken] waarschijnlijk van plan zijn hun aanval verder naar het zuiden uit te breiden dan oorspronkelijk gepland, en naar het Westen," aldus Esper in een vooraf opgenomen interview met CBS.
    Voor zover bekend geen Nederlanders IS'ers ontsnapt uit Syrisch kamp

    Eerder op zondag meldden de Koerdische autoriteiten dat er zo'n 785 buitenlandse IS-aanhangers zijn ontsnapt uit een Noordoost-Syrisch opvangkamp. Het zou gaan om voornamelijk vrouwen en kinderen van IS-strijders. Onder hen bevinden zich voor zover bekend geen Nederlanders, meldt een betrouwbare bron aan NU.nl.

    Volgens een officier van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), is er niet genoeg mankracht meer om de kampen te bewaken omdat er vlak bij het kamp hevig wordt gevochten door Turkse en Koerdische troepen.

    De nabijgelegen grensplaats Ayn Issa wordt al een aantal dagen zwaar gebombardeerd door Turkije. Zaterdag zei een woordvoerder van de SDF al dat het bewaken van IS-strijders en hun familie geen prioriteit meer heeft, nu Turkije het gebied is binnengevallen. De SDF-militairen richten zich voornamelijk op het verdedigen van de grenssteden en burgers.

    Hoeveel mensen er precies opgevangen worden bij Ayn Issa en hoeveel daarvan precies IS-sympathisanten zijn, is niet duidelijk. Verschillende bronnen noemen verschillende cijfers. Wel is bekend dat het kamp in elk geval meer dan tienduizend mensen herbergt, van wie de meesten binnenlands vluchteling zijn.

    Slechts enkele honderden tot duizend inwoners zitten er vast vanwege de link met terreurgroep met IS, van wie slechts een deel uit het buitenland komt.

    Turkije begon eerder deze week met het bombarderen en binnenvallen van de Noordoost-Syrische regio. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil er zo naar eigen zeggen een "veilige zone" creëren, zodat de miljoenen Syrische vluchtelingen in onder meer Turkije na jaren weer terug kunnen naar Syrisch grondgebied.

    Dit gebied wordt echter geleid door de YPG, een Koerdische tak van de SDF. Erdogan ziet de YPG als een verlengstuk van de PKK, die onder meer door Turkije wordt gezien als terroristische organisatie.

    Door hun aanvallen hebben de Turkse troepen zondag de Syrische snelweg M4 in handen gekregen, meldt het Turkse ministerie van Defensie op Twitter. Het bezette stuk weg is 30 tot 35 kilometer lang en loopt parallel aan de Turks-Syrische grens, dwars door het gebied dat wat Erdogan betreft de "veilige zone" moet worden.

    Als gevolg van het geweld zijn inmiddels 130.000 mensen op de vlucht geslagen, aldus de VN. De organisatie denkt dat dat aantal bovendien nog kan stijgen.
    Door: NU.nl/Reuters Beeld: Reuters
  15. forum rang 7 hirshi 13 oktober 2019 19:31
    Het Syrische leger is naar het noordoosten van het land gestuurd in verband met de Turkse invasie daar. De autoriteiten in Damascus melden dat er deals met de Koerden zijn gesloten voor de bezetting van de grensstad Kobane, waar de Koerden in 2015 het offensief van Islamitische Staat wisten tegen te houden met Amerikaanse steun.

    Ook over steden verder landinwaarts, zoals Manbij en Deir-e-Zor zouden deals zijn gesloten tussen het regime in Damascus en de Koerden. „De Syrische vlag wappert weer in Manbij”, twitterde het Syrische ministerie van Informatie.

    www.telegraaf.nl/nieuws/536107695/ass...
1.907 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 96 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links