Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,231 16 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,30%) Dagrange 1,231 - 1,250
  • 1.572.298 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Op naar de 3 euro

117 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Yes we can 8 oktober 2019 22:45
    Eerste insteek:
    Koers van postNL staat erg ver onder wat beschouwd wordt als fair value. Onduidelijkheden worden één na één opgeruimd. Laatste onduidelijkheid is verkoop van 1 buitenlands onderdeel. Fusie Sandd brengt een extra dimensie op vlak van winstgevendheid. Nog geen hoera, maar de toekomst ziet er gewoon goed uit voor dit defensief aandeel in barre beurstijden
  2. forum rang 5 Cerburus 9 oktober 2019 09:49
    yippie de juich thread, goed nieuws vandaag "De analisten van Berenberg zien in PostNL het goedkoopste Europese postbedrijf." Kortom het kan alleen nog maar naar boven!!

    Reden waarom we het goedkoopste postbedrijf zijn, zal ik in de andere thread wel behandelen gezien enige kritiek hier klaarblijkelijk niet gewenst is :)
  3. forum rang 4 Yes we can 9 oktober 2019 10:28
    quote:

    Cerburus schreef op 9 oktober 2019 09:49:

    yippie de juich thread, goed nieuws vandaag "De analisten van Berenberg zien in PostNL het goedkoopste Europese postbedrijf." Kortom het kan alleen nog maar naar boven!!

    Reden waarom we het goedkoopste postbedrijf zijn, zal ik in de andere thread wel behandelen gezien enige kritiek hier klaarblijkelijk niet gewenst is :)

    Kritiek is geen probleem hoor, we moeten kritisch zijn ! De berichtjes in de zin van “postNL gaat naar 80cent” en “het MT is niks, ik kan het beter” brengen daarentegen geen zoden aan de dijk en horen hier niet thuis.
    Ook verwacht ik eigenlijk dat we hier heel wat minder berichtjes gaan krijgen van hopelijk betere kwaliteit...
  4. forum rang 5 Jeliazkov 9 oktober 2019 10:31
    Toen ik gisterenavond laat op het oktoberdraadje plaatste dat ik die 3 euro binnen een jaar wel weer terugzie, had ik deze nieuwe draad nog niet gezien. Het zal dus duidelijk zijn dat ik tot de positieven onder ons hoor; zoals ik dat al jaren (nog steeds) ben.

    Toch vind ik deze nieuwe draad niet handig. We zij hier om te leren, mede door elkaars inzichten te begrijpen. Toch? Dan zijn tegengeluiden juist welkom.
    Daarnaast: praktisch: twee draadjes lezen nu weer? Liever niet.
  5. forum rang 6 RJ 80 9 oktober 2019 17:02
    Ik snap dit draadje wel, ik was het oninformatieve geklooi op de andere draad wel moe en het was er te druk waardoor nalezen me teveel werk is voor teveel slechte berichten en soms gevloek op mekaar of het MT van PostNL.

    Ik hoop hier ook tegengeluiden te horen, zolang ze maar constructief zijn. Ik ga dit draadje volgen en zal hier reageren als ik het zinvol vind.

    Mijn mening over PostNL is zoveel mogelijk factbased:
    K/W verhouding is zeer laag met 6,6 nu. Puur negatief sentiment omtrent PostNL, lijkt wat dat betreft op de bankensector die ook ondergewaardeerd is momenteel door (terecht) slechte imago dat de sector heeft opgebouwd afgelopen Jaren sinds de grote crisis.

    Resultaten zijn gewoon positief door pakketdivisie, kijk maar naar laatste kwartaalcijfers.

    Distributienetwerk is state of the art. Fijnmazig en efficient.

    PostNL wordt (internationaal) erkend om duurzaamheidskarakter.

    Koersadviezen liegen er niet om tov huidige kers(al zeggen die niet altijd alles, maar toch. Daar zit argumentatie achter).

    Dividend erg goed (in augustus nog net gehad). Jammer dat die nu gekilled wordt voorlopig, maar wie weet is die sneller dan we denken wellicht weer terug.

    Tenslotte, een van mijn belangrijkere beweegreden in te stappen sinds deze zomer (eerste positie rond 1,5 gekocht, later bijgekocht en zit op een gemiddelde nu van 1,78) is dat ik er vertrouwen in heb dat de overhead Post nooit zal laten vallen vanuit strategisch oogpunt want post zal op lagere schaal voorlopig nog wel nodig blijven en iedereeen heeft weleens met post te maken. Niet too big too fail, maar wel te belangrijk om niet te hebben. Daarnaast groeit pakketdivisie gewoon door. Uiteindelijk zie ik PostNL als een licht risico, maar potentiele opbrengst lijkt tegelijkertijd veel groter.

    Hoop hiermee een gefundeerde kijk te hebben gegeven waarom ik ingestapt ben. Het meeste heb ik geleerd hier van tegengeluiden, dus ergens hoop ik op commentaar ;-). Maar dan zonder ongericht gemekker en vingerwijigingen naar MT of instanties aub.

  6. forum rang 6 RJ 80 9 oktober 2019 17:08
    quote:

    Tartessos schreef op 9 oktober 2019 10:56:

    Shorter percentage vandaag gedaald met -0,05%.
    Klopt volgens mij niet helemaal. Die -0,05 dat je ziet op shortsell.nl is tov van de status een aantal dagen terug (6 oktober nu), niet van gisteren.

    Volgens mij was het total gisteren 6,05% geshort. Nu 6,24%. Dus koersdaling gisteren lijkt wel deels gerelateerd aan shorters. Eerste keer weer sinds een aantal weken overigens dat deze weer eens steeg.
  7. forum rang 4 Yes we can 9 oktober 2019 17:32
    quote:

    Hansbeleg schreef op 9 oktober 2019 13:25:

    Wat mij betreft 1 draadje, of gaat iedereen nu een eigen draadje/bubbel beginnen? Negeer wat je niet lezen wil. PostNL is er al jaren achter dat 1 netwerk handiger is. Verder zal ik hier niet meer posten, hopelijk zie ik iedereen weer op het 1e draadje.
    De inhoud in het oorspronkelijk draadje verzuipt in onzinnige posts met nog onzinniger voorspellingen die niet onderbouwd(kunnen) worden. Je kan er inderdaad proberen overlezen, maar ikzelf ben het echt zat. Een hoop posters die geen aandelen hebben of gehad hebben en zelfs geen intentie om te beleggen in PostNL ondergraven de geloofwaardigheid van dat draadje.
117 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links