Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

2.561 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 129 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Zilverduit 5 oktober 2019 13:57
    Begrijp ik nu goed dat koolmees de buffers nu al wil gebruiken bij het bepalen van wel of niet korten. Dat is toch wel een knieval van de bovenste plank, want dat geld moet ook gebruikt gaan worden om de verloren pensioenopbouw te compenseren voor het afschaffen van de doorsneeproblematiek. Gaat die groep bij die fondsen dan nog minder compensatie krijgen?
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 6 oktober 2019 07:52
    De inleg en de uitkeringen van de pfn liggen al vele jaren redelijk dicht bij elkaar, de cijfers -voor alle pfn tezamen- zijn te vinden op de DNB-site. In de meeste jaren tot nu toe was de inleg ca 3-8% hoger dan het totaal van de uitkeringen. Vanwege de draconische maar onnodige premieverhogingen en het niet indexeren van de uitkeringen zal dit voorlopig ook nog wel zo blijven, al zou je demografisch gezien anders verwachten (tot ongeveer 2040).
    Maar ook als het na een gerechtvaardigde (gedeeltelijke) indexatie een keer omslaat, dus uitkeringen hoger dan inleg, dan is dat geen probleem omdat het geen omslagsysteem is. Het kapitaal is aanwezig, er 'is al voor gespaard' en de demografie is per definitie ingebouwd.

    De partijen die aan de huidige rekenregels willen vasthouden lijden aan een collectieve verstandsverbijstering. Het is (bijna) misdadig.
    En nee, ik praat hier niet als 'oudje'. De werkenden zijn nog veel meer de pineut van deze waanzin. Zij betalen onnodig veel premie voor minder opbouw.

  3. 2008drama 6 oktober 2019 10:04
    Bij ouderenorganisatie Anbo horen ze hetzelfde. De reacties die binnenkomen zijn volgens directeur Liane den Haan niet mals. Ouderen willen naar het Malieveld of roepen de Anbo op om ook een snelwegblokkade te organiseren, net als de boeren afgelopen week.

    Drama, Ouderen blokkeren geen snelwegen, daar is de pijn niet groot genoeg voor, achter hun toetsenbord zijn het echter protesttijgers.... die gaan echt niet bij twaalf graden boven nul blokkades houden..

    De frustratie is groot, omdat het al jaren goed gaat met de economie, terwijl de pensioenen op de nullijn blijven. Waar werkenden er procenten bij krijgen, zien gepensioneerden hun koopkracht jaar op jaar teruglopen. Tot dusver ging de uitholling van de koopkracht sluipenderwijs, maar volgend jaar dreigt helemaal een forse klap uitgedeeld te worden.

    Drama, Er zijn ook jaren geweest dat het erg slecht ging en er ontslagen werd en er bij voldoende dekkingsgraad prima geïndexeerd werd...

    De dreigende kortingen maken mensen nóg bozer, zeggen de ouderenbonden. Dat de boosheid en frustratie groeiende is, merken ze ook de pensioenfondsen. Jos Brocken, bestuurder bij metaalpensioenfonds PMT, denkt dat dreigende korting niet of nauwelijks te accepteren is voor de miljoenen gepensioneerden. ,,Mensen zullen dit niet gelaten over zich heen laten komen", is zijn inschatting.

    Drama, deze generatie is niet gewend om teruggang te accepteren en kijken niet naar hun voorgangers (enigszins) en ook niet naar die na hen komen... (de luie donders) nee zij zijn de opbouwers van na de tweede Wereldoorlog vergetende dat dat hun ouders waren...

    Bloedbad
    De bestuurder waarschuwde eerder al dat de dreigende korting van tien procent op de pensioenen bij PMT een ‘bloedbad’ wordt. Zijn fonds is niet de enige die in de gevarenzone zit. Collega metaalfonds PME staat er minstens zo beroerd voor. Samen hebben de fondsen 1,9 miljoen gepensioneerden en deelnemers. Ook de twee grootste pensioenfondsen, ambtenarenfonds ABP en zorgfonds PFZW dreigen volgend jaar de pensioenen te moeten verlagen.

    Drama, bloedbad, ghe ghe. Er gaat max 1 procent vanaf omdat een korting over tien jaar wordt uitgesmeerd, die korting had al veel eerder moeten plaats vinden en eenmalig diep dan ben je van dit jarenlange gezeik af.

    In dat geval komen er nog eens 8 miljoen gedupeerden bij, zij het dat bij ABP en PFZW de kortingen relatief gering zullen zijn. Ook bij ABP zien ze de boosheid de laatste tijd toenemen, vooral via de mail en social media. ,,Op ons eigen platform is het aantal berichten gestegen van een paar honderd naar 3000 per week. Het is een podium voor de mensen om hun gevoel te uiten. Het is puur onbegrip. Waarom korten nu er zoveel geld in kas zit”, vertelt Stefan Ochse, de manager van het klantcontactcenter van ABP.

    Drama, laat je Wortman dan niet iedere keer dat verhaal houden over de rekenrente maar dat er in het verleden te weinig is gestort en te veel is beloofd...

    Hij verwacht dat gepensioneerden pas echt aan de bel gaan trekken als de korting concreet is. Zoals gebeurde in 2013, toen het fonds ook moest korten. ,,Toen kwamen er veel reacties binnen na dat besluit. Het miezert nu nog, maar we bereiden ons wel voor op storm”, vult hij aan.

    Drama, Dat was in 2013 een gehele fxxking 0,5 procent! Als je het niet had verkondigd was er niet zo een oproer geweest

    Verzet
    Nu de gepensioneerden zich meer en meer gaan roeren neemt het verzet tegen de kortingen rap toe. Het ABP riep eerder deze week al op tot een aanpassing van de strenge rekenregels voor de pensioenfondsen. Die regels dwingen de pensioenfondsen om heel veel geld in kas te houden.

    Drama, laten we maar weer onze verplichtingen synthetisch verlagen en de pijntjes van nu overhevelen naar anderen.

    Andere pensioenfondsen en werkgevers en werknemers dringen aan op uitstel van de kortingen met zeker twee jaar. Ook in de politiek is het inmiddels een heet hangijzer geworden. FNV-baas eiste ook al dat de dreigende pensioenkorting van tafel moet. Gebeurt dat niet, dan wordt het moeilijk om het pensioenakkoord overeind te houden, waarschuwde FNV-voorzitter Han Busker vorige maand.

    Drama, zo kennen we ze weer, stel het maar weer twee jaar uit, dan komt Zoete Lieve Gerritje langs en dan is alles geregeld. Ze willen nu al weer van hun accoord van drie maanden geleden af want ingehaald door de werkelijkheid
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 6 oktober 2019 11:02
    quote:

    2008drama schreef op 6 oktober 2019 10:04:

    ...

    Drama, laten we maar weer onze verplichtingen synthetisch verlagen en de pijntjes van nu overhevelen naar anderen.
    ...
    De premies voor werkenden worden ook 'synthetisch' verhoogd, sukkel.
    Geheel onnodig worden jongeren op kosten gejaagd.

    En nee, ik praat hier niet als 'oudje'. De werkenden zijn nog veel meer de pineut van de waanzin van Koolmees en Knot. Zij betalen onnodig veel premie voor minder opbouw.
    Dat schreef je zelf ook.

    Dus, wat is je punt eigenlijk? Geef me liever de hand in de strijd tegen rekenwaanzin.

  5. 2008drama 6 oktober 2019 11:18
    www.ad.nl/economie/kortingen-op-pensi...

    Mooie frame over de pensioenkorting. Deze mevrouw heeft gewoon te weinig pensioen. Dat kan allerlei oorzaken hebben zoals te weinig werken of domweg het rolpatroon met haar man etc. Daar heb ik geen oordeel over.. maar 45 EU pensioen is natuurlijk geen doorsnee pensioen.... dan zou deze mevrouw in 1985 geboren moeten worden en over veertig jaar pensioen moeten genieten bij een voltijd baan.. nu overdrijf ik maar ik kom een heel end voor de boobytrap pensioenen van payrollers vandaag de dag..

    Het gaat dus niet om de in haar ogen vijftig cent per maand korting maar dat ze gewoon weinig heeft. Overigens met al haar extraatjes zoals vervallen allerlei kosten waterschap, water ondersteuning etc, etc.. en dat is een goed iets in Nederland.., maar over kortingen en of indexeren heeft da5 weinig te maken.. ze zal toch maar 1800 netto hebben per maand..

    Wellicht is zé wel voor gas en electra tweehonderd Euro met gaan betalen, in dat kader zou het wel een goed artikel zijn....

    Ook de foto stemmig muisgrijs met een donker filtertje... goed gedaan AD!
  6. 2008drama 6 oktober 2019 11:32
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 6 oktober 2019 11:02:

    [...]
    De premies voor werkenden worden ook 'synthetisch' verhoogd, sukkel.
    Geheel onnodig worden jongeren op kosten gejaagd.

    En nee, ik praat hier niet als 'oudje'. De werkenden zijn nog veel meer de pineut van de waanzin van Koolmees en Knot. Zij betalen onnodig veel premie voor minder opbouw.
    Dat schreef je zelf ook.

    Dus, wat is je punt eigenlijk? Geef me liever de hand in de strijd tegen rekenwaanzin.
    dat er acceptatie komt... er is te weinig geld. Als dat wordt geaccepteerd dan ga je pijn verdelen.
    Als je dan FNV bent en eerlijk wilt kijken naar alle betrokennn dan zie je dus dat sommige generaties het beter hebben dan andere generaties. De ene wat minder... de gepensioneerden en de jongeren wat meer. Zodat ze in in ieder geval de komende twintig jaar wat meer naar elkaar toegroeien qua pensioen comfort.

    Door te roepen dat er wel genoeg geld is en we in lengte der dagen kunnen indexeren is de reden hoe we de gasbaten hebben verpatst, er was immers toch altijd genoeg voor iedereen.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 6 oktober 2019 12:49
    quote:

    2008drama schreef op 6 oktober 2019 11:32:

    [...]
    ..
    Door te roepen dat er wel genoeg geld is en we in lengte der dagen kunnen indexeren is de reden hoe we de gasbaten hebben verpatst, er was immers toch altijd genoeg voor iedereen.
    [...]

    Even de feiten voor mijn generatie:
    Behoorlijke werkloosheid, ook voor goed opgeleiden.
    Hypotheekrentes > 10%.
    Zorgtoeslag of kinderdagvergoeding? Wat is dah?
    Als man parttime werken in een technische omgeving? Wa's dah??

    [Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen. Waarschuwing.]

  8. [verwijderd] 6 oktober 2019 15:04
    Maar ook goedkope studiekosten, goedkope gezondheidszorg, vut/prepensioenregelingen, sociale voorzieningen waar heel gemakzuchtig mee is omgegaan, AOW leeftijd 65. Iedere generatie heeft zo zijn goede en slechte periodes. Maar is dat een reden om de pensioenpotten spreekwoordelijk leeg te eten en de rekening bij de volgende generatie te liggen...omdat toekomstige rendementen dat vast wel weer goed maken. Not! Vooralsnog lijken we in een Japan scenario te komen. Lage rentes op obligaties en opgeblazen waarderingen van zakelijke waarden lijken me geen goede voorbode voor toekomstig goede rendementen.
  9. [verwijderd] 6 oktober 2019 15:14
    En wat betreft het rijtje van prominenten dat op dit forum genoemd staat met personen die tegen de huidige pensioenrekenrente protesteren, ook daar valt wat op af te dingen. Enkelen zijn lid van partij 50plus, dus die verkondigen alleen maar het partijstandpunt. Bestuurder en ex-bestuurders van grote pensioenfondsen die vegen alleen maar hun straatje schoon. Zij hebben tekort premie gevraagd en een beleggingsbeleid gehanteerd dat tot deze situatie heeft geleid. Er zijn ook fondsen die wel meer op risico gestuurd hebben en niet op een hoop van zegen-strategie. Die staan er een stuk beter voor dan de ABP's, PME's en PMT's.
    Daarnaast is een persoon van het lijstje alleen voor een hogere rekenrente voor het nieuw te ontwikkelen pensioencontract waar geen garanties meer inzitten. Maar die nuance wordt gemakshalve weggelaten.

    Dus lang niet alle poppetjes op dat lijstje zijn van onverdachte hoek. Een deel heeft ook gewoon een achterban waarvoor maar een eenzijdig verhaal voor bestaat
  10. forum rang 7 ffff 7 oktober 2019 14:05
    Een deel heeft ook gewoon een achterban waarvoor maar een eenzijdig verhaal voor bestaat...… moet gecorrigeerd worden in:

    Een heel groot deel heeft ook gewoon een achterban waarvoor maar een eenzijdig verhaal voor bestaat.

    Ze weten als de besten: Reageer ik niet als een sinterklaas, dan word ik niet verkozen. Zie de keiharde les die de PvdA het afgelopen decennium te slikken kreeg. Ik blijf het altijd zo sneu vinden dat juist de PvdA zijn verantwoordelijkheid nam, de moeilijke maatregelen nam maar door zijn rotverwende kiezers werd afgestraft. Die zoeken gewoon een volgende sinterklaas die hen de vetpot belooft...

    Ik heb het al vaker geschreven: Wel heel erg benieuwd hoe deze problematiek nu uiteindelijk in Nederland gaat uitpakken.....

    Het kan nog alle kanten uit. Vandaar dat je er zo veel over leest en hoort: Goed pushen...

    Peter
  11. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 8 oktober 2019 18:51
    Waar blijven de babyboomers?

    Spookbeeld: straks gaan alle babyboomers met pensioen en exploderen de uitkeringen, dekkingsgraden worden lager als nooit tevoren...
    Klopt dat?

    Fact check

    Alle in 1946-1952 geborenen, dus de echte babyboomers, zijn nu met pensioen. Hoeveel gepensioneerden zijn er dan wel niet bijgekomen?

    Antwoord. Het aantal aantal mensen met ouderdomspensioen steeg van 2,104 miljoen in 2012 naar 2,468 miljoen in 2018, oftewel met 2,7% per jaar. Die 2,7% is vrij stabiel, geen versnelling te bekennen.

    Conclusie: het 'spookbeeld' is een mythe.

    statistiek.dnb.nl/downloads/index.asp...

    "Ja, maar de uitkeringen stijgen dus wel!"
    OK, zullen we even naar de pensioenpotten kijken? Die stegen van 845 mrd begin 2012 tot 1489 mrd half 2019, oftewel met 7,85% per jaar!

    Dat pfn armlastig zijn is dus een mythe. Ik durf hardop te zeggen dat Knot + Koolmees ons besodemieteren, ze liegen en bedriegen.

    DIT VOLK, WERKEND ÉN GEPENSIONEERD, WORDT ARM GEREKEND!

    statistiek.dnb.nl/dashboards/pensioen...

  12. forum rang 10 rationeel 8 oktober 2019 20:28
    quote:

    josti5 schreef op 8 oktober 2019 20:25:

    Ook 'leuk': ten opzichte van de 72-ers daalt het aantal 73-ers dramatisch: van 210.000 naar 147.000...
    Hoezo: 'we' worden allemaal ouder...???

    www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/bevolk...

    Ook opvallend: nog maar 1000 100-jarigen - allemaal vrouwen...

    Werden door hun mannen op handen gedragen;)
  13. forum rang 10 rationeel 8 oktober 2019 20:31
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 8 oktober 2019 18:51:

    Waar blijven de babyboomers?

    Spookbeeld: straks gaan alle babyboomers met pensioen en exploderen de uitkeringen, dekkingsgraden worden lager als nooit tevoren...
    Klopt dat?

    Fact check

    Alle in 1946-1952 geborenen, dus de echte babyboomers, zijn nu met pensioen. Hoeveel gepensioneerden zijn er dan wel niet bijgekomen?

    Antwoord. Het aantal aantal mensen met ouderdomspensioen steeg van 2,104 miljoen in 2012 naar 2,468 miljoen in 2018, oftewel met 2,7% per jaar. Die 2,7% is vrij stabiel, geen versnelling te bekennen.

    Conclusie: het 'spookbeeld' is een mythe.

    statistiek.dnb.nl/downloads/index.asp...

    "Ja, maar de uitkeringen stijgen dus wel!"
    OK, zullen we even naar de pensioenpotten kijken? Die stegen van 845 mrd begin 2012 tot 1489 mrd half 2019, oftewel met 7,85% per jaar!

    Dat pfn armlastig zijn is dus een mythe. Ik durf hardop te zeggen dat Knot + Koolmees ons besodemieteren, ze liegen en bedriegen.

    DIT VOLK, WERKEND ÉN GEPENSIONEERD, WORDT ARM GEREKEND!

    statistiek.dnb.nl/dashboards/pensioen...

    Dat is een goede BDB:)

    Je arm rekenen.

    De omgekeerde wereld waarin we nu leven. Goed is slecht en slecht is goed.
  14. [verwijderd] 10 oktober 2019 09:37
    Wat is het ineens stil op dit forum. Tijd voor een knuppel in het hoenderhok :)
    Vandaag staat een uitgebreid artikel in het FD. Dit artikel moeten jullie zelf maar opzoeken, maar ik laat de slotconclusie wel even zien. Op dit forum zijn al genoeg prominenten genoemd die voor een hogere rekenrente zijn. Nu eens eentje met een tegengeluid

    "Generaties
    Een hogere rekenrente benadeelt jongeren ten faveure van ouderen: omdat de verplichtingen aan jongeren ondergewaardeerd worden, gaan ouderen nu meer uitgekeerd krijgen en worden alle risico’s naar de jongeren doorgeschoven.

    Maar dan zullen jongeren weigeren deel te nemen in pensioenregelingen waar hun belangen zo stelselmatig geschonden worden door een waarderingsmethodiek die ouderen routinematig in staat stelt een greep in de kas van de jongeren te doen.

    Of er gekort moet worden terwijl er een nieuw stelsel aankomt verdient een aparte discussie. Maar de kortingen vooruitschuiven door de rekenrente te verhogen legt een tijdbom onder zowel het oude als het nieuwe pensioensysteem, door systematisch een groep te benadelen ten opzichte van een andere.

    In dit debat worden jongeren te weinig gehoord; Nederland heeft geen 50PLUS partij nodig, maar een 50MIN partij.

    Sweder van Wijnbergen is hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam."
  15. agapim 10 oktober 2019 10:31
    quote:

    De Jonkheer schreef op 10 oktober 2019 09:37:

    Wat is het ineens stil op dit forum. Tijd voor een knuppel in het hoenderhok :)
    Vandaag staat een uitgebreid artikel in het FD. Dit artikel moeten jullie zelf maar opzoeken, maar ik laat de slotconclusie wel even zien. Op dit forum zijn al genoeg prominenten genoemd die voor een hogere rekenrente zijn. Nu eens eentje met een tegengeluid

    "Generaties
    Een hogere rekenrente benadeelt jongeren ten faveure van ouderen: omdat de verplichtingen aan jongeren ondergewaardeerd worden, gaan ouderen nu meer uitgekeerd krijgen en worden alle risico’s naar de jongeren doorgeschoven.

    Maar dan zullen jongeren weigeren deel te nemen in pensioenregelingen waar hun belangen zo stelselmatig geschonden worden door een waarderingsmethodiek die ouderen routinematig in staat stelt een greep in de kas van de jongeren te doen.

    Of er gekort moet worden terwijl er een nieuw stelsel aankomt verdient een aparte discussie. Maar de kortingen vooruitschuiven door de rekenrente te verhogen legt een tijdbom onder zowel het oude als het nieuwe pensioensysteem, door systematisch een groep te benadelen ten opzichte van een andere.

    In dit debat worden jongeren te weinig gehoord; Nederland heeft geen 50PLUS partij nodig, maar een 50MIN partij.

    Sweder van Wijnbergen is hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam."
    Van Wijnbergen: Wiens brood men eet diens woord men spreekt .....

    .
2.561 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 129 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,59 +0,18%
EUR/USD 1,0726 +0,27%
FTSE 100 8.076,64 +0,45%
Germany40^ 18.020,80 -0,38%
Gold spot 2.327,23 +0,48%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+4,77%
UNILEV...
+4,60%
NX FIL...
+2,93%
Fugro
+1,75%
ForFar...
+0,63%

Dalers

ADYEN NV
-14,11%
WDP
-4,77%
VIVORY...
-4,69%
IMCD
-2,51%
BESI
-2,30%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links