Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,226 19 apr 2024 15:05
  • -0,015 (-1,21%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.246.384 Gem. (3M) 2,2M

Oktober, de maand van herstel vd koers van PostNL?

2.177 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hans E 5 oktober 2019 16:19
    Mooi artikel in Fin Dagblad 4.10.2019 over Marshall Wace:

    Hoe een Londens hedgefonds inzet op de koersval van Fugro
    Eén van de grotere aandeelhouders in Fugro is Marshall Wace. Dat is allerminst een gedroomde partner: het Britse hedgefonds belegt al jaren in de hoop dat de koers daalt. Portret van een gesloten bolwerk.
    Lees verder >
    messagent.fdmediagroep.nl/optiext/opt...
  2. forum rang 4 aandeelofoptie 5 oktober 2019 16:21
    Inmiddels is de lijst met bedrijfspanden van Real Estate Post NL behoorlijk uitgedund - zijn de niet meer vermelde panden voor enkele tientallen miljoenen verkocht ? Niet alle overgebleven panden staan met (vraag)prijs vermeld maar vertegenwoordigen aan waarde nog een slordige euro 40 miljoen
  3. [verwijderd] 5 oktober 2019 16:24
    Hoe een Londens hedgefonds inzet op de koersval van Fugro
    Marshall Wace is een grote belegger in Fugro. Geen gedroomde partner: het Britse hedgefonds belegt al jaren in de hoop dat de koers daalt.
    In het kort

    De koers van Fugro staat op het laagste punt in jaren.Marshall Wace, hedgefonds uit Londen, is de grootste 'short' in de bodemonderzoeker.Het bedrijf uit Londen heeft tientallen miljarden onder beheer, maar zwijgt over zijn beleggingen.Kenner van de markt durft zelfs bij benadering niet te schatten wat Marshall Wace verdient aan Fugro.
    Fugro? Vragen over die belegging beantwoordt Marshall Wace niet. Het bedrijf, met naar schatting een €35 mrd onder beheer, doet sowieso niet aan woordvoering. Voor communicatie is een extern pr-bureau ingeschakeld. 'Marshall Wace geeft geen commentaar op individuele aandelen', mailt dat door vanuit Londen. Over hedgefondsen, als industrie, klinkt wel breder het verwijt dat ze lastig benaderbaar zijn.
    Vooropgesteld: Fugro FUR€5,95+2,52% heeft het zwaar. Het bedrijf brengt bodems in kaart en leunt sterk op de olie- en gasindustrie. De afgelopen jaren kampte Fugro met verliezen en een dalende omzet. Aandeelhouders die vijf jaar geleden instapten, zijn bijna 75% van hun inleg kwijt. Fugro is die periode niet de enige maar wel de grootste blindganger in de Midkap, die in vijf jaar ruim 35% steeg.
    De enige partijen die profiteren van Fugro's koersimplosie zijn shortsellers. En Marshall Wace is de grootste short.
    Een vijfde is short
    Short gaan is een beleggingsstrategie die rendeert bij koersdalingen. Dat werkt als volgt. Een partij, vaak een hedgefonds, leent aandelen van een andere partij, vaak een pensioenfonds. Dat hedgefonds verkoopt die geleende aandelen. De koers daalt, het fonds koopt de aandelen terug voor een lagere prijs, en geeft ze terug aan de rechtmatige eigenaar. Het verschil tussen de prijs waarvoor het de aandelen heeft verkocht en de koers op het moment van terugkopen, is voor de shortseller.

    Fugro staat bovenaan de lijst van meest geshorte fondsen in Amsterdam. Bijna een vijfde van de aandelen Fugro is in handen van beleggers die denken dat de koers nog verder onderuitgaat.
    Er hangt altijd een zweem van controverse rond deze wijze van beleggen. Zeker tijdens de financiële crisis van ruim tien jaar geleden, toen de beurzen wereldwijd keihard onderuitgingen, was er veel kritiek op beleggers die short gaan. Aasgieren, zouden ze zijn, speculeren op koersdalingen was verwerpelijk, zeiden politici. In die periode kwam er zelfs een tijdelijk verbod op het 'shorten' van banken en verzekeraars.
    De markt reinigen
    Hedgefondsen verweerden zich: als beleggers uitsluitend mogen beleggen in de hoop op stijgende koersen (long gaan), dan waren er overal bubbels. Shortsellers reinigen dus de markt. Hedgefondsen de schuld geven van de financiële crisis is hetzelfde als passagiers de schuld geven van een busongeluk, zou Paul Marshall negen jaar geleden tegen Britse parlementariërs hebben gezegd.
    Marshall is een van de twee oprichters van Marshall Wace. Dat is gevestigd in Chelsea en heeft bij de ingang van het kantoor twee bijna levensgrote houten beelden van olifanten. Naast Paul Marshall (voorstander van brexit, zijn zoon speelt banjo bij Mumford & Sons) is Ian Wace (supporter van remain) mede-oprichter.
    'We zijn het vaak met elkaar oneens - dat is de essentie van een goede samenwerking', schreef het duo in januari in de Times of London. Interviews geven ze heel sporadisch, en als ze al worden geciteerd, gaat het vooral over politiek en liefdadigheid.
    Meer dan €30 mrd onder beheer
    Het bedrijf heeft met amper 300 medewerkers meer dan €30 mrd onder beheer. Zo beschouwd is Fugro voor hen een pluisje. Wel een pluisje waar het al jaren short in zit. En soms echt fors.
    Zo had het hedgefonds op 28 mei een belang van 4,6% in Fugro, blijkt uit gegevens van de Autoriteit Financiële Markten. Het bedrijf uit Leidschendam heeft 84,6 miljoen aandelen uitstaan. Een belang van 4,6% betekent dat Marshall Wace eind mei bijna 3,9 miljoen aandelen had geleend en verkocht. De koers stond toen op €7,79. Het hedgefonds zat op dat moment voor iets meer dan €30 mln short.
  4. [verwijderd] 5 oktober 2019 16:24
    Sindsdien is de koers gedaald. Een uitstekende belegging dus, voor het fonds dat al jaren structureel short zit in Fugro?
    Alleen de mensen van Marshall Wace weten wat ze hebben verdiend op hun shortpositie in Fugro, zegt een kenner van de markt die uitsluitend spreekt op voorwaarde van anonimiteit - hedgefondsen praten niet graag over elkaar. Zelfs bij benadering durft hij geen schatting te maken wat voor de Britse shortseller het rendement is geweest op Fugro.
    Al is het maar omdat er door Marshall Wace bijzonder driftig wordt gehandeld in het aandeel. Op de AFM-site staan honderden transacties die het Londense hedgefonds de voorbije jaren deed in Fugro. Een partij die short gaat is verplicht om de aandelen op een gegeven moment ook weer terug te leveren aan de partij van wie hij ze heeft geleend. Het is dus veel werk: beduidend meer dan bij de gewone (long)belegger.
    Converteerbare obligaties
    Daarnaast belegt Marshall Wace waarschijnlijk ook in converteerbare obligaties van Fugro. Daarop ontvangt het een rente van 4,5%. Tegelijkertijd gaat het fonds dus short op aandelen Fugro. Deze hedge is gangbaar voor convertibles: het neerwaartse risico dat een hedgefonds loopt op de aandelen wordt afgedekt en het rendement op de obligaties wordt als het ware geïsoleerd van de rest van de positie. Koerswinst op de shortpositie in aandelen is dus maar één poot van de 'trade'.
    Zeker is dat Marshall Wace ook risico loopt. Short gaan is riskanter dan beleggen in de hoop op koerswinst. De koers van Fugro staat nu op het laagste punt in jaren: rond de €5,70 per aandeel. Dat is de winst die een shortbelegger behaalt, als het aandeel vanaf de huidige koers naar nul gaat. Daarentegen is het verlies voor de belegger in theorie onbeperkt, als de koers van Fugro oploopt. Bij longposities is dat juist omgekeerd: daar zijn de verliezen beperkt tot de waarde van het aandeel, maar de winsten onbeperkt.
    Convertible in crisis

    Fugro brengt bodems in kaart. Weliswaar krijgt het bedrijf steeds meer opdrachten voor offshorewind, toch leunt Fugro nog zwaar op de olie- en gasindustrie. Toen de olieprijs daalde, kreeg het bedrijf harde klappen: er waren verliezen, de koers daalde, er volgden ontslagrondes.Om de financiën te bestendigen werd in oktober 2016 een converteerbare obligatie uitgegeven, van €190 mln. De beurskoers schommelde destijds rond de €16. Het principe was simpel: zou de koers van Fugro stijgen naar €19,44 of hoger, dan kregen obligatiehouders het recht om hun obligatie om te zetten in aandelen. Bleef de koers achter, dan kregen ze hun geld terug. Fugro moet de obligatie dan aflossen.De koers is nu iets boven de €6. De obligatie loopt af in 2021. De kans dat de koers boven de €19,44 uitstijgt en dat Fugro zijn schuld kan omzetten in aandelen, is dus marginaal. Gevolg is dat het bedrijf de convertible moet aflossen. Dus krijgt het er waarschijnlijk €190 mln aan schuld bij. Het is zeer de vraag of Fugro dat kan verhapstukken. Moet het bedrijf dan extra geld ophalen, met een claimemissie die de koers zal drukken? Die onzekerheid hangt boven het bedrijf.
    'Levensgevaarlijke hobby'
    En als de koers van Fugro stijgt, en de shortseller dus verlies lijdt, moet die vanuit risico-oogpunt een deel van zijn shortpositie verminderen, door de aandelen terug te kopen. Elke keer als dat gebeurt, wordt het potentiële rendement van de short lager. De shortpositie moet dus voortdurend worden aangepast. Zoals de marktkenner het verwoordt: 'In principe is short gaan een levensgevaarlijke hobby'.
    Maar wel een die Marshall Wace hartstochtelijk praktiseert. Het hedgefonds dat ruim twintig jaar geleden onder meer met geld van George Soros werd opgezet, zit ook short in BAM en Arcadis. En het had een shortpositie in Imtech, in de periode dat het bedrijf omviel. Daarnaast speculeert Marshall Wace op koersdalingen van Britse retailers, van BASF en Deutsche Bank.
    Fugro is in gesprek 'met al onze investeerders', klinkt het uit Leidschendam. Dus ook met hedgefondsen en shortsellers. Dat is onderdeel 'van het totale kapitaalmarktcommunicatieprogramma'. Ook al heeft het bedrijf wel een lichte voorkeur voor langetermijnbeleggers, 'we hebben zeker contact met een aantal shorts'.
    4,5 petabyte aan data
    In Fugro zitten zo'n vijftien partijen short voor meer dan 0,5%, en nog meer dan twintig fondsen met nog kleinere shortposities, zo blijkt uit gegevens van shortsell.nl. Sculptor Capital Management uit New York heeft ook een shortpositie van meer dan 2%, en HBK uit Dallas zit eveneens stevig short in Fugro. Maar zij zitten niet zo groot short als Marshall Wace uit Londen.
    Al sinds sinds oktober 2013, toen de koers van Fugro nog op €45 stond, belegt Marshall Wace in periodes short in Fugro. 'We mikken erop om, aangepast voor het risico, uitstekende resultaten te leveren', zo staat op de site van het hedgefonds.
    Bloomberg schreef eerder dit jaar dat Marshall Wace zwaar investeert in technologie. Het zou zo'n 4,5 petabyte aan data op zijn servers hebben opgeslagen. Dat staat gelijk aan 270 miljard foto's. En die hoeveelheid data verdubbelt ieder jaar. 'We ondersteunen onze teams met de nieuwste technologie', staat op de site. Net als de waarden van het bedrijf: 'We zien ons werk als een voorrecht.'
  5. [verwijderd] 5 oktober 2019 16:25
    quote:

    aandeelofoptie schreef op 5 oktober 2019 16:21:

    Inmiddels is de lijst met bedrijfspanden van Real Estate Post NL behoorlijk uitgedund - zijn de niet meer vermelde panden voor enkele tientallen miljoenen verkocht ? Niet alle overgebleven panden staan met (vraag)prijs vermeld maar vertegenwoordigen aan waarde nog een slordige euro 40 miljoen
    Heb je misschien een linkje?
    Zag een tijd geleden ook al, dat een groot pand van PostNL verkocht was. Levert toch ook inderdaad aardig wat op.

    Staan er toch nog aardig wat te koop zie ik. En voor een giga bedrag bij elkaar.

    www.postnl.nl/realestate/aanbod/?star...

    Het is gelukkig ook een prima tijd, om deze panden te slijten denk, ook gezien de huizen markt, en de lage rente.
  6. rsantego 5 oktober 2019 16:38
    quote:

    POSTNLTT schreef op 5 oktober 2019 16:24:

    Hoe een Londens hedgefonds inzet op de koersval van Fugro
    Marshall Wace is een grote belegger in Fugro. Geen gedroomde partner: het Britse hedgefonds belegt al jaren in de hoop dat de koers daalt.
    In het kort

    De koers van Fugro staat op het laagste punt in jaren.Marshall Wace, hedgefonds uit Londen, is de grootste 'short' in de bodemonderzoeker.Het bedrijf uit Londen heeft tientallen miljarden onder beheer, maar zwijgt over zijn beleggingen.Kenner van de markt durft zelfs bij benadering niet te schatten wat Marshall Wace verdient aan Fugro.
    Fugro? Vragen over die belegging beantwoordt Marshall Wace niet. Het bedrijf, met naar schatting een €35 mrd onder beheer, doet sowieso niet aan woordvoering. Voor communicatie is een extern pr-bureau ingeschakeld. 'Marshall Wace geeft geen commentaar op individuele aandelen', mailt dat door vanuit Londen. Over hedgefondsen, als industrie, klinkt wel breder het verwijt dat ze lastig benaderbaar zijn.
    Vooropgesteld: Fugro FUR€5,95+2,52% heeft het zwaar. Het bedrijf brengt bodems in kaart en leunt sterk op de olie- en gasindustrie. De afgelopen jaren kampte Fugro met verliezen en een dalende omzet. Aandeelhouders die vijf jaar geleden instapten, zijn bijna 75% van hun inleg kwijt. Fugro is die periode niet de enige maar wel de grootste blindganger in de Midkap, die in vijf jaar ruim 35% steeg.
    De enige partijen die profiteren van Fugro's koersimplosie zijn shortsellers. En Marshall Wace is de grootste short.
    Een vijfde is short
    Short gaan is een beleggingsstrategie die rendeert bij koersdalingen. Dat werkt als volgt. Een partij, vaak een hedgefonds, leent aandelen van een andere partij, vaak een pensioenfonds. Dat hedgefonds verkoopt die geleende aandelen. De koers daalt, het fonds koopt de aandelen terug voor een lagere prijs, en geeft ze terug aan de rechtmatige eigenaar. Het verschil tussen de prijs waarvoor het de aandelen heeft verkocht en de koers op het moment van terugkopen, is voor de shortseller.

    Fugro staat bovenaan de lijst van meest geshorte fondsen in Amsterdam. Bijna een vijfde van de aandelen Fugro is in handen van beleggers die denken dat de koers nog verder onderuitgaat.
    Er hangt altijd een zweem van controverse rond deze wijze van beleggen. Zeker tijdens de financiële crisis van ruim tien jaar geleden, toen de beurzen wereldwijd keihard onderuitgingen, was er veel kritiek op beleggers die short gaan. Aasgieren, zouden ze zijn, speculeren op koersdalingen was verwerpelijk, zeiden politici. In die periode kwam er zelfs een tijdelijk verbod op het 'shorten' van banken en verzekeraars.
    De markt reinigen
    Hedgefondsen verweerden zich: als beleggers uitsluitend mogen beleggen in de hoop op stijgende koersen (long gaan), dan waren er overal bubbels. Shortsellers reinigen dus de markt. Hedgefondsen de schuld geven van de financiële crisis is hetzelfde als passagiers de schuld geven van een busongeluk, zou Paul Marshall negen jaar geleden tegen Britse parlementariërs hebben gezegd.
    Marshall is een van de twee oprichters van Marshall Wace. Dat is gevestigd in Chelsea en heeft bij de ingang van het kantoor twee bijna levensgrote houten beelden van olifanten. Naast Paul Marshall (voorstander van brexit, zijn zoon speelt banjo bij Mumford & Sons) is Ian Wace (supporter van remain) mede-oprichter.
    'We zijn het vaak met elkaar oneens - dat is de essentie van een goede samenwerking', schreef het duo in januari in de Times of London. Interviews geven ze heel sporadisch, en als ze al worden geciteerd, gaat het vooral over politiek en liefdadigheid.
    Meer dan €30 mrd onder beheer
    Het bedrijf heeft met amper 300 medewerkers meer dan €30 mrd onder beheer. Zo beschouwd is Fugro voor hen een pluisje. Wel een pluisje waar het al jaren short in zit. En soms echt fors.
    Zo had het hedgefonds op 28 mei een belang van 4,6% in Fugro, blijkt uit gegevens van de Autoriteit Financiële Markten. Het bedrijf uit Leidschendam heeft 84,6 miljoen aandelen uitstaan. Een belang van 4,6% betekent dat Marshall Wace eind mei bijna 3,9 miljoen aandelen had geleend en verkocht. De koers stond toen op €7,79. Het hedgefonds zat op dat moment voor iets meer dan €30 mln short.
  7. rsantego 5 oktober 2019 16:42
    Iets begrijp ik niet. De partij die de aandelen leent en verkoopt maakt een enorme winst , maar de partij die de aandelen uitleent krijgt deze terug op een veel lagere koers en heeft dus op dat moment een enorm verlies. De premie voor het uitlenen kan dit volgens mij nooit compenseren. Waarom ga je dan de aandelen uitlenen, want je weet wat ze ermee gaan doen.
  8. [verwijderd] 5 oktober 2019 16:47
    quote:

    rsantego schreef op 5 oktober 2019 16:42:

    Iets begrijp ik niet. De partij die de aandelen leent en verkoopt maakt een enorme winst , maar de partij die de aandelen uitleent krijgt deze terug op een veel lagere koers en heeft dus op dat moment een enorm verlies. De premie voor het uitlenen kan dit volgens mij nooit compenseren. Waarom ga je dan de aandelen uitlenen, want je weet wat ze ermee gaan doen.
    Pensioenfondsen kijken alleen maar dividend/lange termijn en de uitleen verdiensten zijn dan ook meegenomen. En het moet ook maar lukken. Het gaat ook nog steeds vaak genoeg fout.
    Dat mw nu flink aan het afbouwen is in PostNL, is op zich wel positief.
  9. forum rang 6 prinszicht 5 oktober 2019 16:50
    quote:

    painter75 schreef op 5 oktober 2019 15:53:

    [...]
    krijg niet open helaas, Yteke is edn soort Ribina Hood. misschien volgende keer artikel hoeveel de aandeelhouders vsn PNl hebbrn gewonnen (verloren dus) gemiste kans.
    De Telegraaf zet graag aan op het juiste moment. Ik heb dat nooit helemaal begrepen. Erg pro Sandd en tegen PostNL. Ik verwacht nog wel wat obstakels in q4. De FNV heeft haar wensen nog niet duidelijk gemaakt of hard gemaakt. Die wachten meestal tot medio december om zich te uitten en te gaan dreigen. En met 14.000 nieuwe leden voor het oprapen, zullen ze ongetwijfeld de publiciteit gaan zoeken.

    Het gemak waarmee er gecovered wordt in een rit omlaag geeft je toch te denken! De duppies die er in 3 dagen vanaf vliegen kosten weken van herstel. Enig momentum wordt niet gepakt. Nog een hele maand en een rondje opties. Meestal een teken dat we echt nog zo lang moeten wachten.
  10. [verwijderd] 5 oktober 2019 17:28
    quote:

    POSTNLTT schreef op 5 oktober 2019 16:47:

    [...]

    Pensioenfondsen kijken alleen maar dividend/lange termijn en de uitleen verdiensten zijn dan ook meegenomen. En het moet ook maar lukken. Het gaat ook nog steeds vaak genoeg fout.
    Dat mw nu flink aan het afbouwen is in PostNL, is op zich wel positief.
    Daarom ben ik voor verandering van de regels voor shortselling. Uitleners zijn minstens zo erg als de leners. Zij lopen geen enkel risico en maken ook nog eens extra rendement. Helaas heeft mijn voorstel om uitleners ook bekend te maken het nooit gehaald. Ik ben voor een harde shortsell, d.w.z. naked shortselling met een beperkte termijn voor coveren. Dat is zoals het bijna in elk land gaat!
  11. [verwijderd] 5 oktober 2019 17:31
    quote:

    prinszicht schreef op 5 oktober 2019 16:50:

    [...]

    De Telegraaf zet graag aan op het juiste moment. Ik heb dat nooit helemaal begrepen. Erg pro Sandd en tegen PostNL. Ik verwacht nog wel wat obstakels in q4. De FNV heeft haar wensen nog niet duidelijk gemaakt of hard gemaakt. Die wachten meestal tot medio december om zich te uitten en te gaan dreigen. En met 14.000 nieuwe leden voor het oprapen, zullen ze ongetwijfeld de publiciteit gaan zoeken.

    Het is prettig om af en toe ook eens een minder blinkende kant van de medaille te bekijken. Helaas sla je af en toe door.

    14000 nieuwe leden:
    - waren er bij Sandd geen vakbondsleden?
    - welke organisatiegraad denk je dat de gezamenlijke vakbonden kunnen realiseren?

    btw de vakbonden zijn positief over de fusie, door de fusie is er veel minder het risico van "uitbuiting door postbedrijf om het hoofd boven water te houden".

    Tuurlijk komen er wel salariseisen, maar vooralsnog zal de positie en baangarantie voor de Sandd-medewerkers voor de vakbonden belangrijker zijn dan een half procentje extra salaris.

    je bent hier gewoon te negatief
  12. [verwijderd] 5 oktober 2019 17:48
    quote:

    Sunshine Band schreef op 5 oktober 2019 17:31:

    [...]

    Het is prettig om af en toe ook eens een minder blinkende kant van de medaille te bekijken. Helaas sla je af en toe door.

    14000 nieuwe leden:
    - waren er bij Sandd geen vakbondsleden?
    - welke organisatiegraad denk je dat de gezamenlijke vakbonden kunnen realiseren?

    btw de vakbonden zijn positief over de fusie, door de fusie is er veel minder het risico van "uitbuiting door postbedrijf om het hoofd boven water te houden".

    Tuurlijk komen er wel salariseisen, maar vooralsnog zal de positie en baangarantie voor de Sandd-medewerkers voor de vakbonden belangrijker zijn dan een half procentje extra salaris.

    je bent hier gewoon te negatief

    Hij zit er helaas al heel lang, en dan begrijp ik dat wel.

    P.s. Ik denk echt, dat de daling de laatste dagen, te danken is aan oa pensioenfondsen die hun aandelen PostNL dumpten ivm geen dividend. En andere porto’s , die geen aandelen zonder dividend willen.
    Maandag zag je nog een grote stijging met hoog volume. Na definitieve bekendmaking gen dividend, werd er de dagen erop afgebouwd.
  13. forum rang 4 Yes we can 5 oktober 2019 19:23
    quote:

    Mr_Baldy schreef op 5 oktober 2019 12:26:

    nipt boven 1,86 gesloten dat is opzich positief, nu kijken of het boven dit niveau blijft, onder de 1,74 gaan het weer riching de 1,50 nu kan het nog richting de 2,10 gaan al acht ik de kans omlaag toch nogsteeds groter dan omhoog. Maandag gaan we het zien welke kan het op gaat bewegen.
    Best TA loslaten, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst... je kan nu eenmaal geen beurskoers voorspellen op basis van curves uit het verleden. Eigenlijk valt TA gewoon onder de noemer waarzeggerij, wichelroedes, tarot kaarten, ... zo oud als de mensheid omdat de mens zekerheid zoekt waar er geen is. Bepaal je keuzes, bepaal je strategie en speel niet met geld wat je nodig hebt. Laat je niet gek maken als je op verlies staat, ik heb het zelf meegemaakt in 2008: in paniek uitgestapt omdat de koers van een bankaandeel op 1 dag 30% omlaag crashte. Dus alles verkocht en... 1 dag later stonden we gewoon terug 25% hoger en was er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Ikzelf heb toen geleerd emotie te parkeren en sindsdien gaat het beleggen me oprecht een stuk beter af (en ben ik voor mijn omgeving te genieten als het eens de andere kant opgaat dan die ik had verwacht) succes aan iedereen
  14. [verwijderd] 5 oktober 2019 19:47
    quote:

    JIBA schreef op 1 oktober 2019 09:59:

    [...]

    Ik kan inmiddels best goed tekenen, met linialen ben ik ook erg goed.
    Wil je dat het een bepaalde kant op gaat? Geen probleem, pak ergens in een tijdsbestek een punt (top of bodem) en trek een lijn langs alle topjes en bodems, klopt het niet? Pak een ander begin punt. Klopt het nog steeds niet?
    Pak dan de toppen EN de bodems, trek twee schuine lijnen, ze gaan elkaar altijd ergens raken, klopt het nu?

    Dat dus ;)
  15. forum rang 6 pietje-2005 6 oktober 2019 00:09
    quote:

    POSTNLTT schreef op 5 oktober 2019 17:48:

    [...]
    Hij zit er helaas al heel lang, en dan begrijp ik dat wel.
    P.s. Ik denk echt, dat de daling de laatste dagen, te danken is aan oa pensioenfondsen die hun aandelen PostNL dumpten ivm geen dividend. En andere porto’s , die geen aandelen zonder dividend willen.
    Maandag zag je nog een grote stijging met hoog volume. Na definitieve bekendmaking gen dividend, werd er de dagen erop afgebouwd.
    Volgens mij zat er geen enkel pensioenfonds in PostNL.
    Zou niet getuigen van veel hersens, als je het koersverloop ziet van bijv. het laatste jaar; over nog lngere termijn maar helemaal te zwijgen.
    Is leuk voor shorters en minder begaafde particulieren, hum, hum, zoals ik bijvoorbeeld ;-)
    Laat het maar weer snel wat stijgen, richting de cijfers in november.
    Succes
  16. [verwijderd] 6 oktober 2019 09:57
    Velen zeggen hier, dat Herna de koers van PostNL niets interesseert. Ik kan mij niet voorstellen, dat Herna, het leuk vind, dat de koers in de 1 noteert. Pijnlijk zelfs. Goed, ze is al sinds 2012 ceo las ik, dus om nou te zeggen, ze heeft de tijd nodig, klopt ook niet echt.

    Jammer dat ze zich zo weinig bezig houd, met de beleggers in haar bedrijf.
  17. [verwijderd] 6 oktober 2019 10:01
    www.telegraaf.nl/financieel/470773594...

    Wat verdient een.... postbezorger?
    Door YTEKE DE JONG
    Gisteren, 11:55 in GELD

    PostNL en Sandd gaan samen, zo maakte het kabinet bekend. Daardoor ontstaat er een postbedrijf met bijna 27.000 werknemers die langs de deuren gaan. Maar wat verdient een postbezorger?

    De postbezorgers hebben contracten voor gemiddeld tien uur per week. „Het is een parttime baan. Het aantal uren komt voort uit het feit dat de postbezorging plaatsvindt tussen 12 en 18 uur”, zegt de woordvoerder van PostNL. „Vaak hebben de bezorgers hun eigen vaste wijk, waar ze circa drie uur mee onderweg zijn. Sommigen plakken er nog een wijk aan vast, maar in de praktijk gebeurt dat niet vaak.”

    Er is nog een kleine groep die een vast dienstverband van 40 uur heeft, maar deze stamt nog uit de periode voor de krimp van de postmarkt.

    Startsalaris

    Het startsalaris is €9,90 per uur, en na een jaar gaat het uurloon naar €10,17. Het eindsalaris voor postbezorgers is €10,46 euro per uur, het maximum na een dienstverband van vijf jaar. Volgens PostNL krijgt het gros van de postbezorgers dit salaris. Een maandloon komt uitgaande van dit uurloon uit op €453,27. Inclusief vakantiegeld komt het uit op €489,53.

    Andere toeslagen zijn er niet. „Een schoonmaker verdient meer dan een postbezorger”, zegt FNV-bestuurder Ger Deleij. „Wij zijn blij dat Sandd en PostNL samengaan. Daarmee komt er hopelijk een eind aan de race naar de bodem als het gaat om de uurtarieven.”

    Zaterdag

    De postbezorgers hebben een pensioenregeling. Het werk vindt plaats van dinsdag tot en met zaterdag, en dat is een gewone werkdag, aldus PostNL.

    Vakbond FNV wil zich de komende tijd sterk maken voor langere dienstverbanden, aldus Deleij. „PostNL heeft het postbezorgen neergezet als een parttimebaan, voor bijvoorbeeld ouderen, studenten of huisvrouwen. Wij willen ons er nu sterk voor maken dat de bezorgers meer uren kunnen werken.”
  18. [verwijderd] 6 oktober 2019 10:05
    quote:

    POSTNLTT schreef op 6 oktober 2019 09:57:

    Jammer dat ze zich zo weinig bezig houd, met de beleggers in haar bedrijf.
    Omdat ze de koers van het aandeel naar beneden geramd heeft en weet dat beleggers haar rauw lusten en dus haar carrière zouden frustreren als ze enige macht zouden hebben. Aan beleggers kan ze beter geen aandacht geven; voorkomt ze dat ze een lading negatieve publiciteit over haar heen krijgt.
2.177 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links