Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boris Johnson

1.619 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 81 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 oktober 2019 14:16
    Johnson vraagt indien nodig om uitstel
    11 min geleden in BUITENLAND

    EDINBURGH - De Britse premier Boris Johnson zal de Europese Unie toch om uitstel van de brexit vragen, als er 19 oktober geen akkoord is bereikt met Brussel over de manier waarop.

    Dit leidt de BBC af uit stukken die deze publieke omroep heeft gezien. De stukken zijn door de regering gepresenteerd in een Schotse rechtbank.

    Johnson heeft al meermalen verkondigd liever "dood in de sloot" te liggen dan de gang naar Brussel te maken om uitstel te vragen.
  2. forum rang 10 luchtschip 5 oktober 2019 03:31
    quote:

    gokker schreef op 4 oktober 2019 10:17:

    [...]

    Daar moet dan wel om gevraagd worden.
    Dat gebeurt niet zolang Johnson aan de macht is, dus die zou dan eerst weggestuurd moeten worden.
    Momenteel loopt er een rechtszaak bij the Court of Session, het hooggerechtshof van Schotland.

    Boris Johnson heeft uit eigen naam, vrijdag, aan de rechters verklaard, dat hij

    twitter.com/g_gosden/status/118010037...

    1 om uitstel zal vragen bij de EU volgens de Benn-Act

    2 Hij de Benn Act niet zal frustreren.
    Het niet frustreren betekent dat hij niet twee brieven schrijft. Een brief ik vraag om uitstel en een andere brief ik vraag niet om uitstel. Vervolgens de brief voor geen uitstel bij de EU indienen en de brief voor uitstel aan de rechter laten zien als bewijs dat hij het gevraagd heeft.
    Het niet frustreren houdt ook in dat hij niet stiekem een afspraak maakt (collude) met een ander Europees land om een veto uit te roepen bij een verlengingsaanvraag.

    Men is nog bezig bij the Court of Session te regelen dat, mocht Boris Johnson weigeren een aanvraag tot verlenging te ondertekenen, de rechter, op basis van de toezegging van Johnson vrijdag, een handtekening mag plaatsen namens de Prime Minister.
  3. forum rang 10 luchtschip 5 oktober 2019 09:35
    quote:

    gokker schreef op 4 oktober 2019 10:28:

    [...]

    Een nationaal parlement kan de EU geen voorstellen doen.
    Indien Boris Johnson weigert, middels een brief met handtekening , om uitstel te vragen :

    Dan kan het nationaal parlement een beroep doen op het "Nobile Officium" van het Schotse Hoog gerechts hof
    The Court of Session, waarover de rechters zich moeten buigen.
    The Court then can sign a letter for extension to the EU, if Boris Johnson refuses to sign.

    Momenteel loopt er een rechtszaak met dit verzoek.

    Dit artikel geeft een goede uitleg
    www.scottishlegal.com/article/special...
  4. [verwijderd] 5 oktober 2019 10:58
    Er lopen blijkbaar twee aspecten door elkaar, wanneer Johnson aanstuurt op een no-deal Brexit (dat de koningin zich op eigen initiatief roert lijkt me uitgesloten).

    www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland...

    - Ten eerste kan Johnson persoonlijk aangeklaagd worden. Dit leidt dan eventueel tot een boete of Bojo gaat de bak in, maar heeft verder geen automatisch uitstel van Brexit tot gevolg (nog afgezien van het feit dat de EU een verlenging moet toestemmen).
    - Dan is er deze "nobile officium" procedure, waarbij het gerechtshof Bojo opzij kan schuiven en in zijn naam kan optreden. Hierover wordt komende week besloten. Deze constructie is uiterst omstreden (ook bij rechters) en er is nog nooit gebruik van gemaakt. Ook hier lijkt het me zeer de vraag of, in het onwaarschijnlijke geval dat het zo loopt, de EU hier gehoor aan zal geven.

    Ik denk trouwens dat de conservatieven, wanneer dit alles realiteit wordt, bij onvermijdelijke nieuwe verkiezingen met huizenhoge winsten zouden kunnen rekenen.

  5. forum rang 10 luchtschip 5 oktober 2019 11:17
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 5 oktober 2019 10:06:

    Ik begrijp dat zelfs de koningin via een hoge ambtenaar om uitstel kan vragen.
    Mogelijk,

    Ook deze versie is er nog van Dominic Grieves

    The Supreme Court are Her Majesty's Judges

    Boris Johnson will be out in 5 minutes.
    The Queen will fire Boris Johnson if he refuses to seek Brexit Extension, former Attorney General Dominic Grieves says.

    The Supreme Court- Her majesty's Judges- telling the Prime Minister that as a matter of law he has to do something? He will be gone in five minutes. He will be dismissed.

    De wet die begin September -the Benn Act- is aangenomen is duidelijk.
    Bij No-Deal verplicht uitstel vragen.
    Weigert Johnson de wet te volgen, dan direct naar het UK Supreme Court. Na stappen uitgelegd in dit artikel volgt ontslag van Johnson.
    Een Prime Minister, die weigert de wet te volgen is natuurlijk onbestaanbaar.

    www.independent.co.uk/news/uk/politic...
  6. forum rang 10 rationeel 5 oktober 2019 15:23
    quote:

    izdp schreef op 4 oktober 2019 13:42:

    [...]

    Juist!
    Wat doe je dan bij de grootste bedriegerspartij van NL?
    De zottenklapper doet niet anders.
    Net zoals de kuifjes in de VS en het VK.

    Je doet niets anders dan kwaadspreken, en je uiten op een denigrerende, beledigende manier.
    Er blijkt uit dat je onderscheidend vermogen tekort schiet om de waarde van een Partij als FVD:) te onderkennen. Gezien de voorspellende waarheden, die er de afgelopen jaren gedaan zijn, lijkt de kwaliteit van deze partij, een 10 te verdienen.
  7. [verwijderd] 5 oktober 2019 18:31
    Rutte gisteren op persconferentie over Brexit:

    VAN LEEUWEN (BNR)
    Volgens mij heeft het nieuws ons alweer ingehaald. Het nieuws dat Boris Johnson eigenlijk uitstel gaat vragen aan de EU voor de Brexit.

    RUTTE
    Nou ik las daar wat verschillende berichten over. Volgens mij is er een wet aangenomen in Groot-Brittannië die hem vraagt dat te doen. En ik heb alleen een paar berichten gezien, maar daar ga ik geen commentaar op geven van Reuters meen ik, daarover.

    VAN LEEUWEN
    The Guardian schrijft er ook over nu.

    RUTTE
    Ja, maar daar ga ik dan weer niet op commentaar geven. Het is nu verder aan... We wachten natuurlijk af hè. Het zijn uiteindelijk de Britten die moeten vragen om uitstel als ze uitstel willen. Dat kan alleen op hun verzoek en dan zal de groep van EU 27 zich daar weer over beraden.

    VAN LEEUWEN
    Maar die hebben eigenlijk zijn voorstel al afgewezen. Dus dan lijkt mij uitstel de enige optie die ona rest of die hen rest.

    RUTTE
    Volgens mij wat de instellingen in Brussel gezegd hebben: er is nu een stuk naar Brussel gekomen. Daar kun je niet zomaar ja op zeggen. Daar zijn heel veel vragen over. En daar zal je over moeten doorpraten.

    VAN LEEUWEN
    Maar het maakt Boris Johnson toch een totaal onbetrouwbaar sujet dat hij nu eigenlijk z’n koers 180 graden wijzigt?

    RUTTE
    Waarop baseert u dat?

    VAN LEEUWEN
    Op de Britse pers die zegt: we willen eerst geen uitstel en nu wel.

    RUTTE
    Ja maar pas nou op u zich op de Britse pers te baseren, dat mag je alleen in Nederland doen.

    VAN LEEUWEN
    Heel betrouwbaar de Britse pers...

    RUTTE
    Hier gebeurt dat heel zorgvuldig maar ik weet niet of dat in elk land zo is. Volgens mij is het zo, even afstellend, dat Johnson heeft gezegd: ik kan niet uit de voeten met de afspraken die May heeft gemaakt met Europa. Ook omdat er geen parlementaire meerderheid voor is. 31 oktober is een harde datum heeft hij gezegd. Het parlement heeft een wet aangenomen die heeft gezegd: je moet vragen om een verlenging, zo nodig. Er liggen inmiddels voorstellen uit Groot-Brittannië, inhoudelijk, waarvan Europa gezegd heeft, de voorlieden in Brussel die die onderhandelingen voeren met Londen, dat daar in ieder geval niet zomaar ja opgezegd kan worden. Dat er heel veel vragen bij zijn, heel veel opmerkingen, en daar zal over moeten verder gepraat. En dat stelt je natuurlijk voor de vragen: kom je er überhaupt uit voor 31 oktober? Dat weet ik niet. Ik kan dat nu niet inschatten. En er is natuurlijk inderdaad die wet in Engeland die hem verplicht uitstel te vragen zo nodig. Dus ik geloof niet dat Johnson op dit specifieke punt nou te verwijten is dat hij misschien zou nadenken over uitstel. Dat is een letterlijke verplichting die hij heeft.

    VAN LEEUWEN
    U zal wel een beetje opgelucht zijn, stiekem, toch?

    RUTTE
    Nou voor Nederland geldt dat wij over uitstel alleen willen nadenken als er ook zicht is dat er dan daarna ook wel een oplossing gaat komen. Dus dan moet er ofwel een event zijn, dus een gebeurtenis in de Engelse politiek op grond waarvan je zou kunnen zeggen: ja nu is het ook wel logisch om wat meer tijd te nemen. Dan wel dat je zegt: doordat uitstel kun je ook snel komen tot een oplossing. Het uitstel voor het uitstel daar is geloof ik niemand voor, want ja, dan blijf je voortmodderen. Maar als er zicht zou zijn op een oplossing, of er is een grote politieke ontwikkeling die dat noodzakelijk maakt, maar dan zijn het de Britten die er om moeten vragen, niet wij.

    VAN LEEUWEN
    Dan is het toch exit 31 oktober?

    RUTTE
    Niet wat mij betreft. Zij willen eruit. Wij willen niet dat ze eruit gaan. Dat is dan hun keuze.

    VAN DEN BERGH (Reuters)
    Afgelopen maanden hebben we het steeds gehad over datzelfde tegeltje en de rode lijnen die Engeland dan zou moeten laten varen om een beetje vooruitgang te boeken. Als u kijkt naar het voorstel van Johnson, ziet u dan een verschuiving in die rode lijnen?

    RUTTE
    Dat is de grote vraag of dat zo is, omdat het punt was natuurlijk: de harde grens die niet mocht worden getrokken in de Ierse zee, en het voorkomen van een harde grens op het Ierse eiland. En de vraag is of deze voorstellen dat bevorderen en daar zijn heel veel vragen bij te stellen bij die voorstellen of dat zo is. En daarmee zijn ze, at best, een basis om verder te kijken met elkaar.

  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 oktober 2019 13:55
    Johnson benadrukt weer dat VK op 31 oktober EU verlaat, ook zonder deal
    06 oktober 2019 11:17 Laatste update: 16 minuten geleden

    De Britse premier Boris Johnson heeft in een ingezonden artikel in twee Britse ochtendkranten zondag opnieuw benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk (VK) op 31 oktober uit de EU stapt, ook zonder nieuwe uittredingsovereenkomst. Hoe Johnson dat wil waarmaken, terwijl het Britse parlement een 'no deal-Brexit' heeft verboden, blijft onduidelijk.
    Britse voorstellen voor Ierse grenskwestie na Brexit

    Noord-Ierland stapt na een korte transitieperiode in 2021 samen met de rest van het VK uit de Europese douane-unie
    Het blijft wel in de Europese interne markt en zal zich houden aan EU-wetgeving voor goederen
    Er komen zo weinig mogelijk fysieke douanechecks op en nabij de grens, dankzij niet nader omschreven technologische oplossingen
    Het Noord-Ierse parlement moet de regeling goedkeuren en mag daarna elke vier jaar besluiten of die in stand blijft

    "We pakken onze koffers in en lopen op 31 oktober naar buiten", schrijft de premier. "De enige vraag is of Brussel ons vrolijk uitzwaait met een deal die voor beide kanten acceptabel is, of dat we worden gedwongen onze eigen richting te kiezen."

    De boodschap van Johnson werd geëchood door Brexit-staatssecretaris Stephen Barclay. "Wij zetten geen stap achteruit", zei hij tegen de EU en Britse oppositieparlementariërs.

    Later op de dag liet Barclay in een interview met de BBC weten dat de Britse regering mogelijk toch bereid is wat op te schuiven. De Britse voorstellen voor een herzien uittredingsakkoord bevatten een mechanisme om het Noord-Ierse regioparlement een beslissende stem over de voorziene transitieregeling op het Ierse eiland te geven. "Als deel van de intensieve onderhandelingen zouden we daar naar kunnen kijken en dat kunnen bespreken", aldus de Brexit-staatssecretaris.

    'Maak gebruik van deze kans'

    Het goedkeuringsmechanisme maakt deel uit van de plannen die de Britse premier afgelopen woensdag presenteerde, die de basis moeten vormen voor nieuwe gesprekken met de EU. Johnson noemde zijn voorzet "eerlijk en verstandig", stelde dat die het laatste Britse aanbod vormt en riep de EU op tot "flexibiliteit".

    "Ik zeg tegen onze Europese vrienden: maak gebruik van de kans die ons nieuwe voorstel biedt. Voeg u bij ons aan de onderhandelingstafel in de geest van compromis en samenwerking", schreef hij in zijn krantenstuk.

    Brussel noemt de voorstellen ontoereikend en roept de Britten op tot "fundamentele aanpassingen". De Letse premier Krisjanis Karins zei zondag tegen de BBC dat de deze "deal of geen deal"-opstelling van het VK de onderhandelingen bemoeilijkt.

    Er is nog weinig tijd om een nieuwe uittredingsovereenkomst rond te krijgen. Het laatst mogelijke moment waarop dat kan gebeuren is de top van de Europese Raad op 17 en 18 oktober.

    Onduidelijk hoe Johnson 'no deal' wil afleveren

    De Britse premier besteedde in zijn brief aan de kranten geen aandacht aan de vraag hoe hij een 'no deal-Brexit' wil realiseren zonder de wet te verbreken. Het Britse parlement nam vorige maand de wet-Benn aan, die het Johnson verbiedt het VK eind oktober zonder uittredingsovereenkomst te laten uittreden, tenzij hij daar expliciete parlementaire toestemming voor krijgt. Als dat niet het geval is, moet de premier opnieuw uitstel aanvragen, dit keer tot eind januari 2020.

    Documenten die afgelopen vrijdag door de regering werden ingediend bij het Schotse Hooggerechtshof in Edinburgh vermelden dat het Britse kabinet van plan is zich aan de wet te houden, maar dat is niet de boodschap die publiekelijk door Johnson en de zijnen wordt uitgedragen.

    In theorie zijn er een aantal manieren waarop de premier de wet-Benn kan omzeilen. Zo zou hij een andere EU-lidstaat kunnen vragen een veto uit te spreken over een nieuwe verlenging van de Brexit-termijn. Hongarije wordt in die context vaak genoemd.

    Deskundigen achten het echter onwaarschijnlijk dat de eurosceptische Hongaarse premier Viktor Órban zijn medewerking zou verlenen. Binnenkort wordt er in Brussel onderhandeld over het langetermijnbudget van de EU, en Hongarije aast op miljarden euro's aan Europese steunfondsen.
1.619 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 81 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0730 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.926,40 -0,90%
Gold spot 2.333,89 +0,77%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links