Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,040 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 23,000 - 23,560
  • 200.737 Gem. (3M) 241K

AMG - Oktober 2019

1.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 58 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 moneypocket 4 oktober 2019 09:31
    quote:

    Wolff in schaapskleren schreef op 4 oktober 2019 07:57:

    [...]
    keep on dreaming. We mogen blij zijn als we richting 21 eindigen vandaag, maar ik vrees dat de weg omhoog weer veel langer gaat duren dan de weg omlaag deze week.
    De biedzijde blijft zeer zwakjes, waardoor de shorters gemakkelijk e.e.a. kunnen pareren.
  2. forum rang 5 geldmaker 4 oktober 2019 10:43
    Met werkelijk miljarden geselen de Amerikaanse Hedgefunds Europa, in alle landen ook hier dezelfde fondsen die hier de zaak verstieren. Vooral de middel grote zijn de pineut.Er is wel een Europees klachten loket, maar dit is een formele farce. Denk dat alleen een particulier initiatief middels politieke partijen de ogen zullen openen.
  3. forum rang 6 rene66 4 oktober 2019 11:57
    quote:

    geldmaker schreef op 4 oktober 2019 10:43:

    Met werkelijk miljarden geselen de Amerikaanse Hedgefunds Europa, in alle landen ook hier dezelfde fondsen die hier de zaak verstieren. Vooral de middel grote zijn de pineut.Er is wel een Europees klachten loket, maar dit is een formele farce. Denk dat alleen een particulier initiatief middels politieke partijen de ogen zullen openen.
    Een juiste ingang zou inderdaad politieke partijen zijn, maar dat moet je net een paar Kamerleden hebben die verstand van de materie hebben en er tijd aan willen besteden en er dus zelf mee kunnen scoren. Lobbywerk bij de Tweede Kamer is wel mogelijk maar het kost echt heel veel tijd, ik spreek uit ervaring. Ik denk eerlijk gezegd dat lobbywerk richting Kamerleden niet veel zal opleveren, ze hebben denk ik geen verstand van de materie en scoren doen ze er niet mee.

    Van Euronext heb je ook helemaal niets te verwachten, die gaan voor geld en niet voor fatsoenlijke normen en waarden op de beurs. Die verdienen flink aan de praktijken van de ratten, des te minder regels des te beter. De AFM is een gesloten in zichzelf gekeerd bastion, die heel goed zijn in het afwimpelen van klachten. Geen enkele terugkoppeling van meldingen en er komt ook bij dat ze nog de kennis nog de juiste apparatuur hebben. Van de VEB zou je ook actie mogen verwachten maar die doen ook niets.

    Ik heb het FD twee keer benadert met een uitgebreide toelichting over de praktijken van de shorters. Een goed stuk in het FD zou het op de kaart zetten en wellicht zou dat iets of iemand kunnen bewegen. Totaal geen reactie, toen ik belde werd aangegeven dat het niet interessant genoeg was voor ze, ze hadden andere prioriteiten. Uit het telefoongesprek dat ik had maakte ik op dat de knowhow niet geweldig was bij de betrokken redacteur die ik aan de lijn kreeg via de receptie. Toevallig staat er vandaag wel een stuk in het FD over Fugro en één rat, maar niet over de echte praktijken van de ratten en de manipulatie. Bij het FD ontbreekt volgens mij ook de fundamentele kennis om een gedegen stuk te maken over deze materie. Ze vroegen recent niet voor niets financiële redacteuren op niveau.

    Het moraal is dat je eigenlijk zo min mogelijk moet beleggen in kleine fondsen op het Damrak. Zelf heb ik alleen nog maar AMG in mijn portefeuille als klein fonds. De reden dat ik in AMG blijf zitten is dat het business en verdienmodel op termijn goed is.

    De Nederlandse politiek en ook het betrokken ministerie en de AFM zouden zich heel erg diep moeten schamen. Ze beschouwen beleggers als melkkoeien en dat wordt alleen maar erger. Je zou veronderstellen dat ze zouden opkomen voor beleggers en daartoe regels vaststellen en regels toetsen en bijstellen, niets van dat alles.
  4. forum rang 5 geldmaker 4 oktober 2019 12:48
    @Rene66. Mooi stuk eergisteren een stukje naar AD gestuurd. Geen reaktie snap het wel het is te complex c.q alleen iets voor gespecialiseerde redaktie leden. Misschien (sorry voor de daytraders) een kleine taks per aan en verkoop bewindslieden kunnen triggeren er een verdienmodel voor te maken maar dat kan alleen Europees. Denk dat er miljoenen naar de diverse overheden zouden vloeien. Bedenk alleen al wat al die algoritmes gaan opbrengen. Kortom er is nog een klus te klaren.
  5. Wolff in schaapskleren 4 oktober 2019 13:48
    Vandaag weer totaal geen handel; 90k aan stukken nu verhandeld. Geen koper te bekennen blijkbaar en de shorters blijven rustig zitten...
    Hopen op goede werkgelegenheidscijfers vanmiddag in de US; dan kunnen we echt herstellen. Bij een tegenvaller gaan we waarschijnlijk weer ruim onder de 20 komen.
  6. forum rang 6 rene66 4 oktober 2019 14:22
    quote:

    Wolff in schaapskleren schreef op 4 oktober 2019 13:48:

    Vandaag weer totaal geen handel; 90k aan stukken nu verhandeld. Geen koper te bekennen blijkbaar en de shorters blijven rustig zitten...
    Hopen op goede werkgelegenheidscijfers vanmiddag in de US; dan kunnen we echt herstellen. Bij een tegenvaller gaan we waarschijnlijk weer ruim onder de 20 komen.
    Nieuwe kopers en dus ook grote nieuwe kopers komen er alleen als er heel goed nieuws is. Het aandeel is gewoon besmet gemaakt. Partijen investeren liever geld in bedrijven waar geen ratten in zitten en ik kan ze geen ongelijk geven. In het artikel dat vandaag in het FD stond over Fugro stond dat het Hedgefund dat daar de rat uithangt is opgezet met geld van onder andere Soros. Als je in complot theorieën zou geloven dan weet je meteen waarom de AFM en de rest van de overheid de andere kant opkijkt en nooit zal optreden tegen dit soort praktijken.
  7. forum rang 4 moneypocket 4 oktober 2019 14:48
    quote:

    rene66 schreef op 4 oktober 2019 14:22:

    [...]Nieuwe kopers en dus ook grote nieuwe kopers komen er alleen als er heel goed nieuws is. Het aandeel is gewoon besmet gemaakt. Partijen investeren liever geld in bedrijven waar geen ratten in zitten en ik kan ze geen ongelijk geven. In het artikel dat vandaag in het FD stond over Fugro stond dat het Hedgefund dat daar de rat uithangt is opgezet met geld van onder andere Soros. Als je in complot theorieën zou geloven dan weet je meteen waarom de AFM en de rest van de overheid de andere kant opkijkt en nooit zal optreden tegen dit soort praktijken.
    Rene66; juist verwoord. Het aandeel is inderdaad besmet wat dit fonds niet verdiend. Zolang de AFM dit alles tolereert zullen ze ermee doorgaan. AMG zal zelf met heel goed nieuws op de proppen moeten komen om de shorters te overwegen te gaan coveren. Zolang dit niet het geval is en het dagvolume maar een fractie is van de totale shortpositie zal men het fonds blijven sturen. Het is niet anders.
  8. forum rang 4 moneypocket 4 oktober 2019 15:21
    quote:

    efdé schreef op 4 oktober 2019 15:12:

    [...]

    René, wat verwacht je concreet van AFM?

    Ik heb eveneens het vermoeden dat de stukken meerdere keren worden uitgeleend waardoor het shortpercentage veel hoger is dan wordt vermeld.
    De netto shortpositie wordt vermeld ( long vs short).
    Men heeft naast een shortpositie ook stukken in de portefeuille. Maar...wat gebeurt er indien een shorter zijn eigen stukken dumpt op de markt zoals eergisteren. Jawel...dan zou de netto shortpositie flink moeten toenemen. Ik denk dat dit gewoonweg niet plaatsvindt gezien de geringe shortwijziging van gisteren.
    Tussentijds coveren om de longpositie weer op peil te brengen is alleen mogelijk indien er voldoende stukken de markt worden opgeslingerd. En...dat gebeurt dus juist niet.

    Tja...dan klopt er toch iets niet?
  9. forum rang 4 moneypocket 4 oktober 2019 15:35
    quote:

    efdé schreef op 4 oktober 2019 15:30:

    [...]

    mogelijk heb je gelijk, maar dat is dus niet zeker ...

    Keiharde bewijzen kan ik ook niet overleggen, maar de flinke ravijndaling deze beursweek kan niet alleen op het bordje van het beurssentiment worden geschoven. Het gemak waarmee eergisteren de koers van AMG naar beneden werd gesabeld op een ISM waarde (verwachtingswaarde, maar nog geen realiteit!) zegt mij genoeg.
    De AFM hoort hierin het voortouw te nemen! Maar ja...indien er niets aan de hand is dan zal het ook wel zo zijn.

    Hopelijk binnenkort wel echt nieuws vanuit de AMG directiekamer.
  10. Woody woodpecker 4 oktober 2019 15:52
    Is er al iets gebeurd met de 3.000.000 aangekochte aandelen door AMG? Deze zijn volgens mij nog steeds niet (gedeeltelijk) terug getrokken, of heb ik dat mis. (zijn ze hier misschien iets anders mee van plan?) Als die eruit zijn, geeft dat toch weer een beter beeld over de werkelijke waarde per aandeel. Ps. ik blijf optimistisch, ondanks de dramatische koers op dit moment. Die shorters moeten er toch een keer uit om hun winst te pakken. Dat moet wel een enorme stijging van de koers teweeg brengen.
1.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 58 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links